פלונימוס, אישי הטוב,
כמה שהייתי רוצה להסכים איתך בכול, לגרום לך להרגיש רצוי כאן, אל מול הלינץ', אבל אני לא יכול, לא לגמרי.
(אני מתייחס לכל התגובות שלך, לא רק ספציפית לזו)
מה שאני בטח יכול מאוד להזדהות איתו, זה השאיפה הגדולה והסוחפת לעשות את רצון השם. הלוואי עליי עוצמות כאלה של אהבת השם. זר לא יבין זאת, יאשימו אותך בשנאה עצמית, בתודעה כוזבת, בתסמונת שטוקהולם ובשטיפת מוח, אבל מי שהיה שם יודע: זה מי שאתה, להקריב את הרצון הכי בוער שלך בשביל מה שאתה מאמין בו, וזה הכי בריא בעולם.
לעומת זאת, אני קורא אחרת את המציאות. אני מקווה בשבילך שזה יעבוד, אבל "עצת נפש" לא ידועים בזכות אחוזי ההצלחה הגבוהים שלהם (אחרת למה להם להימנע בעקביות מלפרסם אותם?), אלא בזכות היומרנות המוטעה שלהם לדעת הכל, והניצול הכספי כמו גם הנפשי שהם מפעילים לרוב על נערים לחוצים ומתוסבכים כמוך (לא שיש לי מושג בן כמה אתה ועד כמה אתה סגור על עצמך). ואני חושש שאם זה לא יעבוד, מישהו יאמר לך "זה בגלל שלא ניסית מספיק חזק", וישלח אותך לגורם מלחיץ ובעייתי יותר - עד שמשהו יישבר - או הנטייה או אתה. לא הייתי רוצה לראות אותך נשבר, לא צריך להיאבק בזה בכל מחיר, "וחי בהם", אמר השם על מצוותיו, ולא שימות בהם.
גם אני סובר שטכנית והלכתית הפיתרון העדיף עבור הומואים דתיים זה להתחתן עם נשים, וגם אני מציע ותומך בכיוון הזה בכל הזדמנות, אבל אני יודע שזה לא פיתרון גורף, שיש בינינו רבים-רבים שלא יכולים טכנית ומוסרית לעשות דבר כזה, ואני מודע לכך שבהחלט יכול להיות שאני (או אתה) אחד מהללו. וגם עבור אלה, חשוב לזכור, יש תוכנית אלוקית, יש משימה, שאיננה זו שהרב אבינר ודומיו מציעים. גם הומואים ש"בחרו" בהומואיותם הם בניו האהובים של הבורא, גם הם יכולים להיות דתיים, שומרי תרי"ג מצוות, קרובים חביבים וידידים להשם. כל מי שאומר אחרת מוזמן ללכת לאומן שעשאנו ולהגיש לו תלונה בחמישה העתקים, כי יהודי הוא לא.
ולכן, ספציפית לגבי הפוסט הזה, אני לא מסכים איתך. האיסור הזה לא הוטל עלינו כדי להציל אותנו מחיים אומללים כהומואים ולשלוח אותנו לחיים (אומללים פי כמה, לפעמים) עם אישה. האיסור הזה כאן כי הוא הניסיון שלנו, הוא המאבק שלנו, כל אחד לפי כוחו ומעלתו. "רצה הקב"ה לזכות את ישראל, לפיכך הרבה להם תורה ומצוות". נכון, זה לא קל ולא תמיד נעים, אבל הי, למי החיים כן קלים ונעימים?!
ואסיים בהצטרפות בלב שלם לאיחול שלך: שיהיה לכולנו המון בהצלחה, בכל דרך בה נבחר.