וְאִישׁ אֲשֶׁר יִשְׁכַּב אֶת זָכָר

Superboi

New member
גם פה: אני לא מבין על מה אתה מדבר.

ההודעה שלי לא ברורה או משהו?
בא הומופוב שטוען שהומואים הם כך וכך, ושהם צריכים או יכולים או ווטאבר להשתנות. לא מקובל עליי, ובמסגרת זכותי כמגיב בפורום, נכנסתי בו. מה הבעיה?

לתקוף, לחלוק ולהתקיף זה עוד בסדר

כשאתה סתם מקטלג אותו כהומופוב ופרזנטור של עצת נפש זה סתם מגעיל.

נכון, אתה אומר שהוא דופק את עצמו בכך שהוא נמצא שם, ואתה מתקומם נגד זה שהוא עוד מדבר על מה שהוא עובר שם, סבבה.

אבל אתה לא מתמודד עם דבריו, אלא סתם תוקף אותו כבנאדם.

Superboi

New member
מגעיל *לדעתך*

אותי ההודעות שלו. ומה זה "לא מתמודד עם דבריו, אלא סתם תוקף אותו כבנאדם"? אני מגיב בעקבות ועל מה שהוא כותב.

Superboi

New member
*ההודעות שלו מגעילות.

ואני לא "סתם מקטלג אותו כהומופוב ופרזנטור של עצת נפש". אני קורא לו הומופוב כי הוא כותב דברים הומופוביים. אני קורא לו נציג/מפרסם/תעמולן של עצת נפש כי כל הודעה שלו היא פרסומת לעמותה הזאת. ממש לא "סתם".

אני מבין

כנראה בגלל שזה עובר בטכסט האוירה של מה שאתה כותב נשמעת לי צורמת, אבל כשאני מנסה לשמוע את הכאב בדבריך אני מצליח לשמוע מה שאתה אומר.

פורטי40

New member
האם לא זאת המטרה של פורום כלשהו?

לדון, לסתור, להתווכח, לתקוף דיעות, לתמוך בדיעות, להביע שאט נפש, להביע התלהבות, לנזוף למתוח ביקורת?
כל זה כמובן, בלי מילים גסות, בלי הסתה ובלי שנאה.

אבל לא לקטול אנשים

זה די ברור שאם אתה תוקף מישהו רק בגלל שאתה חושב שהוא נציג של 'עצת נפש' זה כבר זלזול בבנאדם.

מישהו עובר טיפול, אתה חושב שהוא טועה, ואתה מזהיר אחרים שלא יעשו את אותה הטעות.

אבל כמו שזכותך להביע את דעתך, הוא יכול להביע את דעתו, גם אם זה לא מוצא חן בעיני כולם.

גייניש

New member
ולי, יקירי,

שמורה מלוא הזכות לכנות את ההתקפות האלה שלך (ולא רק שלך, אגב) בכל שם שאחפוץ כל עוד איני עובר על חוקי הפורום... הזכות לחופש הדיבור איננה פריווילגיה מיוחדת המוענקת רק לליברלים פלורליסטים פמיניסטים פרו-להט"בים, על אף מה שהם נוטים לחשוב לפעמים קרובות.
מה שאני מנסה לומר הוא שמלחמת זכויות לא תיגמר לעולם, והיא גם חסרת טעם, שכן בשונה ממך אני דווקא כן מכיר בשמחה בזכותך המלאה להביע דברים שאינם מקובלים עלי, לחלוק עלי ואפילו, לא עלינו, להסכים איתי. אני בסך הכול מביע את דעתי, הייתי שמח אם תתייחס אליה ולא אל הקישוטים שמסביב (אם כי, שוב, זכותך. ואז אטול בשמחה את זכותי לפרוש מהדיון הילדותי.).
בכלל, נדמה שלא קראת את תגובתי לפלונימוס מעבר למשפט הראשון, ואם כך אפילו לא הגעת לדעתי. אני מעריך שתופתע לגלות שאיננו מאוד רחוקים בגישה שלנו כלפי עצת נפש והמרה ואוטו-הומופוביה, ושעיקר המחלוקת בינינו היא בכלל בשאלת הסובלנות.

למעלה