הTESTPLAY

shadowfax

New member
הTESTPLAY

אני מניח שאני הראשון על האינטרנט, אז כך: אתמול היה הTEST PLAY של ביצת דרקון קטנה, אני רוצה בראש ובראשונה לומר: למרות שהיו לי חששות מסוימים שנושא עלול להיות קצת משעמם (על הנייר) אני שמח שהתבדתי, הנושא קיבל בשר ע"י גילום התפקידים של כל המשתתפים והגזעים... אני נהניתי מאוד מאוד והקנדר (אילן) נהנה מאוד....

backdoorslam

New member
התנצלות קלה ומשוב

אני ממשיך ומעלה כאן את התרשמותי מהמשחק כולל התמקדות בדרכים לשיפורו. אני עושה זאת כאן ולא דרך מסרים, כי המשוב נוגע לשאר השחקנים שהשתתפו בניסוי. ויתכן שירצו להגיב. קודם כל התנצלות: אתמול הייתי תשוש ועייף, ותיפקודי ירד לשמינית (בערך) מהרגיל. לכל מי שתהה האם אני דיסלקט (בגלל זמן הקריאה הארוך), ולכל מי שתהה מדוע אני יושב בשקט יחסי. 1- הדבר העיקרי מבחינתי הוא ההתייחסות לרול-פליי במשחק. במשחק הניסוי היה רצון מכל השחקנים להעשיר את העולם, ולתרום. איננו יכולים להיות בטוחים שכך יקרה גם במשחק האמיתי. יש לדרבן בדרכים שונות את רול-פליי אצל השחקנים. אפשר להכניס "טקסים" למיניהם בישיבת המועצה (לחיצת ידיים רשמית, דפיקות פטיש על-ידי המנחה, השתחוות הדדית וכו'). ניתן גם להשתמש במחוות תרבותיות. מדובר כאן בשמונה גזעים, חלקם "לא מתורבתים", אנו צפויים לראות כאן מגוון משעשע מאוד של מחוות תרבותיות: האורק עשוי לחטט באפו ובאוזניו (אין-פליי כמובן), הגובלין עשוי לשבש את השפה (כמו יודה) ואף לדבר על עצמו בגוף שלישי. צריך לחשוב על דרך כלשהיא לדרבן משחק, הן במחוות והן בשפה. 2- שיטה. יש לחשוב על אמצעים שישמשו כלפי מיקוח בין השחקנים. אין מדובר כאן באמצעים פיזיים, למרות שבהחלט ניתן לעשות זאת. דיברנו על משאבים- יש לפתח את הנושא. צריך לזכור, מצד שני, שהשיטה צריכה להיות מורכבת באופן כזה שלא תקשה על המשחק ועל הבנתו. 3- מציאות. ישנה תרומה עצומה בהמצאת מציאות קיימת, אך המנחה צריך לשלוט בה. דוגמא: בשלב הראשון הכרזתי כי המסמך שמאשר את קיום המנהרה ברשות הגמדים קיים אצלם אך לא הובא לוועדה. הדבר היה לטיעון מרכזי אצל הגובלין. באותה מידה הייתי יכול לטעון הפוך. הננסים הפכו כל בעייה למעשית על ידי פיתוחים טכנולוגיים, וגם הדרוז החלו לעלות על המסילה באמצעות קסם. יש לחשוב בקפידה רבה על השלכות המצאת המציאות על ידי השחקנים. שימוש ב"משאבים" יכול בהחלט להועיל. 4- המשכיות התרחישים. היתה תחלופה מהירה מאוד של תרחישים וללא הרבה יחס בין הקודם לזה שאחריו. הדבר היה יכול להביא להאדרה בשימוש בדיפלומטיה. בסוף השלב הראשון, נתקיימה ביני לבין הדרו שיחה שהיתה יכולה להוביל לתוצאות אחרות במשחק, אך לא יכלה להתבטא: הוא הציע לעזור לי בקסמיו ובתמורה ביקש לדעת את הסיבה העיקרית לדרישתנו את מנהרת המחלוקת. לאחר שגיליתי לו חצי-אמת הוא הלך וסיפר זאת לגובלין. הבעיה היתה שהמשחק הזה לא התבטא במשחק ובתוצאותיו. למעשה, התרחיש לא הסתיים בשלב הראשון. אני הייתי בטוח שהחלטה על מינוי ועדה נוספת, אכן תוביל למשחק בה. אילתור בשלב הזה היה מאוד עוזר. הדיון על המחיר שהגובלינים היו עשויים לשלם לי היה יכול להיות גבוה במידה כזו, שיהפוך אותי ל"מנצח" בסיבוב הזה. זה לבנתיים... אני עוד אמשיך ואכתוב דברים נוספים. במידה ואתם יכולים, הגיבו על דבריי, כדי שנוכל להניב תוצאות לקחיות מהמשחק.

backdoorslam

New member
דבר נוסף- יציאה לאוף פליי

דבר שמאוד הפריע לי, אבל הובן עקב זה שמדובר במשחק ניסוי בסופו של דבר. הפסקה של המנחה מאוד מפריעה לשטף המשחק. אני בטח אזכר בדברים נוספים.

כמובן שאין לשכוח

שרק בגלל שהיה מדובר במשחק ניסוי, היתה יציאה לאוף-פליי... הייתי, מדי פעם, צריכה לשאול ולבדוק אתכם כמה דברים. אבל הזהרתי אתכם שזה לא יהיה בדיוק משחק רציף. גם שינינו לכם כמה דברים באמצע, אז בכלל...

shadowfax

New member
תגובות ממני

כל אחד יכול להתפס ליום רע, אני סולח... 1. אחד מהבעיות הראשיות שיש במשחק הוא שהוא מחייב שחקנים טובים, בניסוי היה אני חושב כינוס של אנשים טובים שעשו את מה שצריך : הם ניכנסו לדמויות והפיחו בהם חיים, סה"כ זה מהות המשחק (גילום התפקידים), בביגור עלולה להיווצר בעיה אם ירשמו שחקנים "חסרי דימיון" מה שיגרום למשחק ליפול. בעניין הטקסיות אני חושב שמכיוון שזה מונחת מלמעלה זה יצור ניקור בין השחקן לדמות, הטקסיות או ההילכות חייבות להגיע מתפיסתו של השחקן את הדמות. 2. משאבים- כמו שכבר ציינו בפגישה אתמול יש להחליט על מספר מסויים של משאבים + משאבים מיוחדים לדוגמה : בסיסים: אוכל, מים, כסף מיוחדים: קסם, המצאות. 3. לדעתי המשאבים חייבים להיות אבסטרקטים אך הפיכתם למציאות צריך להיות אילתור של השחקן (מיטת דופלקס דו רוחבית ותלת קומתית). 4. הבעיה במשחק היא שאכן כמות התרחישים מוגבלת ולא יכולה תמיד לענות על כל האפשרויות לכן לדעתי על ביצה (המפחידה) להיות פתוחה לאפשרויות של שינוים ולהכין מספר תרחישים אפשריים וכן לשנות על המקום תרחישים שכבר קיימים (סה"כ לשם זה יש מנחה מפחיד ומטיל אימה). 5. במשחק שלנו לא היה יציאה לאוף פליי מה שלעיתים הטריד אותי (עד לאן אני יכול לקחת המצאה) על ביצה לאפשר לצאת לאוף פליי בשאלות כאלו בלבד, ההפסקה בין התרחישים היא יותר לרגיעה מאשר למנחה תזכור שניתן לקחת כל תרחיש למקומות גבוהים (וקולות גבוהים) ולדעתי יש טעם להשתחרר קצת אחרי כל ישיבה אינטנסיבית (ולהירגע מפחד המנחה).

כמה דברים, ובוקר טוב!

דבר ראשון, אני נהניתי מאוד מהקטע של המועצה. לא חשבתי שזה יצליח לתפוס אנשים למשך ארבע שעות, וכשאמרתם לי שעדיף בכלל להאריך את העניין לשש, זה ריגש אותי עד דמעות (מפחידות, כמובן). על הקטע של הוספת תרחישים אנחנו אכן עובדים בכל רגע פנוי, בתקווה שייווצרו עוד ועוד תרחישים, שיאפשרו גיוון רציני במשחק עצמו. בנוגע לאוף-פליי, לדעתי בשביל זה קיים שלב ה"התרוצצויות". כך נציג כל גזע יוכל לגשת למנחה ולשאול אם זה אפשרי, כמה זה יעלה, איפה, איך ומה. שוב, המשאבים יטופלו. באמת שכן. חוצמזה, אני מאמינה שאנשים שיירשמו למשחק לא יהיו חסרי דמיון, פשוט מעצם היותו משחק שכזה. לא מדובר כאן במשחק למנצ'קין הממוצע, וזה גם לא לארפ עתיר מסיכות ופעולה. לפיכך, אלו שמתעניינים בפוליטיקה ופנטזיה (שני תחומי התעניינות שלרוב מקושרים היטב לדמיון מפותח), יירשמו למשחק. נשמע נכון? ביצה קטנה ומפחידה.

shadowfax

New member
תראי, גם אני לא חשבתי

אבל ברגע שניכנסים לדמות, ומתחילים להתווכח ולהמציא המצאות ניתפסים לעניין. בעניין האוף פליי אני כמנחה וכשחקן נוהג לצאת לאוף פליי גם באמצע תאורים ובאמצע דיבור, בין אם כדי לקבל אישור על היגיון הדברים וגם כדי להבהיר לשחקנים משהו שהדמויות יודעות או אמורות לדעת והם לא בהכרך(איזכור למשל של אגדה מסויימת מצריכה הסבר עליה). אני מאמין שאת תשפרי ותוסיפי תרחישים (ולא רק בגלל שאת מפחידה אותי). כולי תקווה שאכן ירשמו למשחק אנשים טובים. ספרי לנו האם כך חשבת שהדברים יתנהלו? מה הפתיע אותך במיוחד?

מה הפתיע אותי?

ובכן, כאחת שנוטה להתרחק ממשחקים מסוג זה, לא חשבתי שיהיה לי מעניין להנחות אחד, ולא חשבתי שאנשים יהנו ממשחק שכזה בהנחייתי. מסתבר שאפשר לטעות בשני הכיוונים, כי אני נהניתי, וגם אתם, לטענתכם. באמצע המשחק, כאמור, שינינו כמה דברים. היו הצעות טובות יותר לשינוי (שלב ההתרוצצויות), והצעות טובות פחות (ראיית העתיד, למשל, שדי הטרידה אותי ולכן נטשנו אותה לאחר ניסיון אחד ויחיד). לדעתי, אם אני רוצה לעדכן שחקן זה או אחר במהלך המשחק, קיימת האפשרות להעביר לו פתקים (כמו שעשיתי מספר פעמים). אגב, שיטת העברת הפתקים היתה נוחה? יש שיטה יותר טובה?

backdoorslam

New member
בקשר לשחקני כנסים

אני אישית הייתי שואל את איתי גרייף ואת ננסק. הם ארגנו כבר מספיק משחקים ולארפים, ומסוגלים לעמוד על טיבם של שחקני כנסים. דבר נוסף. במידה והמשחק יורץ בכנס ביגור, אני ממליץ להעלות את כל הטקסט שנתת לנו לקריאה מקדימה לאינטרנט, כך ששחקנים שנירשמו מראש למשחק יוכלו לקרא, טרם המשחק את תיאור הגזעים ואת היסטוריית העולם. הא כן, ועוד דבר. על דפי התרחישים היה מצויין "לקראת קיץ", "לקראת חורף". לא עדיף גם לכתוב שנה, כמו 188 שנים לאחר התגלות בוסמאר ה'מבשר' במערת הטורייני ו300 שנים תקניות לאחר מלחמת הגזעים? אני מבקש מכל מי שנדמה לו מאיפה שאבתי את הרעיון שישב דומם

backdoorslam

New member
מה שאני מציע (ונעשה בעבר)

לטיזר שיתפרסם הוסיפי כתובת לאתר חיצוני שבו תפרסמי את כל האמור. טעני מעלה (Upload יעני) את החומר לאיזה אתר חופשי. אני ממליץ על נענע - אין שם פירסומות, הוא נוח וחינם.

backdoorslam

New member
כן...בירוקרטיה...

אין מה לעשות. אגב, לנענע (וגם בעצם לגיאוסיטיס) יש מנגנון העלאת קבצים אוטומטי. אם יש לך תוכנת "Norton Personal Firewall" הפופולרית, דאגי לכבותה למשך זמן העלאת הקבצים. דבר שני, באתר של ביגור לא ניתן לקשר לאתרים חיצוניים מתוך טיזרים - חבל.

backdoorslam

New member
הכוונה שלו היתה...

הוא התכוון שאפשר, עבור חלק מהשחקנים, לשלוח להם את החומר בדואל לאחר שנרשמו. מצד שני, העלאת החומר לישיבת קבע באינטרנט עשויה לשמש כחומר שיכנוע נוסף, מלבד הטיזר.

משוב (מושב?) להתנצלות הקלה

באמת נראית קצת אאוט... הצעתך בנוגע לגינוני הטקסיות/חוסר טקסיות של הגזעים נכנסה לפרוטוקול ברגע זה. על המשאבים וקלפי המיקוח, אין טעם לומר שהם נמצאים בפיתוח. לדעתי ה"מציאות", כמו המצאות הננסים שנתקלנו בהן, צריכות לעבור בדיקה של המנחה ואישור ממנה, בשלב ה"התרוצצויות" שניתן לשוחח בו עמי באוף-פליי. זה הפתרון הטוב ביותר, לדעתי. כמו שהסברתי, התרחישים נמצאים עדיין בשלבי פיתוח. מי מכם שחושב שיש באמתחתו תרחיש נוסף שעשוי לעזור, מוזמן לשלוח אליי במסר את התרחיש. אודה לו על כך לנצח נצחים (אני רצינית, אגב). הדמויות עצמן, למיטב הבנתי מהערות שונות, דורשות גם הן טיפול והקצנה קלה. בתרחיש עם אבק השריפה, למשל, אם שמתם לב, הננסים והגובלינים לא היו ממש עצבניים, לצערי הרב גם לא לאחר ששלחתי לכל אחד מהנציגים פתק של "יאללה, מה הולך פה? גונבים לך את ההמצאה!!!". זה היה קצת משונה. חוצמזה, נראה לי שיהיה זה מן הראוי לדעת על כל הסכם שקורה בשלב ההתרוצצויות וההסתודדויות, שכן בכל-זאת אני צריכה לדעת למה לצפות, והדברים שקורים בשלב זה נמצאים לרוב מאחוריי גבי. אז אפשר ששחקנים שיעשו הסכמים בשלב זה, פשוט יעבירו לי את ההסכמים בכתב אחרי זה. איך זה נראה?

shadowfax

New member
היתה לי בעיה עם התרחיש

ואף הערתי על זה מיד לאחר שקיבלתי אותו, הננסים עבדו לאורך כל התרחישים הקודמים בניסיון להפיץ את "בשורת הטכנולוגיה" ע"י הפצת רעיונותיהם לכל העולם (וביסוס מעמדם כממציאים) כמו שנאמר "שלך לחמך על פני המיים..." ואז בה התרחיש הזה והצריך ממני לעבוד בדיוק ההפך ועוד בניסיון לצאת מהעניין נקי כלפי כולם, כל התרחיש הזה הסתיים כאשר הננסים יצאו כאשר ידם על העליונה ובתיחמון משעשע יצור החומר נשאר בידם (ולכן להם שליטה מירבית) זאת לאחר שהגובלינים סירבו לשתף פעולה ולהשאיר את יצור האבקה בידי שניהם. אני אישית לא חשבתי שהיה צורך מראש להגיעה למועצה אם הבעיה (או במילים אחרות התרחיש היה "בעייתי") הננסים היו סוגרים את העניין עם הגובלינים בינהם ולא היו מסתכנים בעיבוד הזכויות בגלל המועצה, הייתי משנה את התרחיש כך ששני הגזעים היו מזומנים למועצה כדי לדון בחשיפת האבקה ואז היו מגלים שכל צד המציא את אותו הדבר...

למעלה