רייבן מרגיעה אותה ואומרת שהכל יהיה בסדר, אהבתי שרייבן רואה שלקלארק קשה להתמודד עם הלחץ ובמקום לכעוס עליה היא מנסה לעודד אותה.
לפני שקלארק הולכת, רייבן נפרדת ממנה בחיבוק
פרינסס מקניק
מה שאני רציתי להגיב
קלארק מבקשת מקיין שילך להיפגש עם לקסה במקומה.
כבר הרבה פרקים שאני ממש מחבבת את קיין. שלא יהרוס את זה!
אבי מספרת לקיין שג'אהא עזב את המחנה ולקח איתו 12 אנשים.
שוב המספר 12 חוזר.
יש ציטוט מעולה של מרפי שאני חייבת לשים פה: "אם תיגע בי שוב, אני אהרוג אותך. בדרך לא פלילית."

זה היה מעולה.
קלארק מגיעה לטון-די-סי, היא מבקשת לדבר עם לקסה ומסבירה לה את המצב. לקסה מסרבת לפנות את האזור, היא אומרת שאז אנשי ההרים יבינו שיש להם חפרפרת במתקן שלהם.
האמת שאני גם ממש לא יודעת מה אני חושבת על ההחלטה של קלארק. השאלה הראשונה שעולה לי זה אם בכלל היו מספיקים לפנות את כולם. אבל אם זאת לא השאלה (ונראה שזאת לא השאלה), אני נוטה יותר להחלטה של כן לפנות את כולם וביאס אותי שהם לא עשו את זה. אולי אני סתם בקטע כזה שאני חושבת שהכל איכשהו יסתדר כמו שאם בלאמי התוכניות השתבשו והוא עדיין הצליח להסתדר, אז אולי אני טועה ומה שהן בחרו לעשות בסוף היה נכון. לא יודעת. הרגיש לי גם משהו לא לעניין כזה שהמנהיגות יצילו את עצמן ויתנו לאחרים למות. זה מרגיש לי מנהיגות לא טובה. נגיד בקטע בעונה הראשונה שג'אהא רצה למות עם ה-300 ומשהו אנשים שהם התכוונו להרוג בגלל שלא היה חמצן, כי הוא אמר שהוא לא יכול כמנהיג לתת לאנשים שלו לבצע הקרבה שהוא עצמו לא מוכן לעשות. וראיתי שאתן (דילן ועדי נדמה לי) לא התרשמתן מזה כי אמרתן שהוא פשוט רוצה להתאבד. ואולי גם זה היה נכון, ובכל זאת כיבדתי אותו על מאוד ואהבתי את המשפט שהוא אמר אז- שהוא לא יכול לתת לאנשים שלו להקריב משהו שהוא בעצמו לא מוכן. ועכשיו עם ההחלטה של קלארק ולקסה זה איכשהו לא יושב לי טוב כי זה בדיוק ההפך מהערך ההוא שג'אהא רצה לשמור אז. אני באמת לא יודעת אם לקסה צדקה או לא והן עשו את הדבר הנכון, אבל לפחות נראה מהפרק שכמו כמעט כל הדברים בסדרה, יהיו להחלטה הזאת השלכות, גם אם רק בנתיים המצפון של קלארק שיאכל אותה. שזה עצוב מצד אחד, אבל צריך לקרות מצד שני.
במהלך שמירה, אוקטביה שמה לב שיש משהו ביער. היא נתקלת בלינקולן שנמצא במצב קשה ומנסה לשכנע אותו לא להיכנע להתמכרות.
אוי זה היה עצוב, לראות את לינקולן כ"כ מתקשה, במיוחד שהוא היה כ"כ חזק בכל הדברים שראינו אותו עד לדבר הזה. אני מקווה מאוד בשבילו שהוא יצליח, ולו רק בשביל אוקטבייה. היא שווה להילחם בזה עבורה! לינקולן אני מאמינה בך ובעדך! בבקשה תוכיח לי שאני לא טועה!
אבי כועסת על קלארק כשהיא מגלה שהיא לא עשתה מה שביכולתה על מנת לפנות את האנשים.
וואו מה שאבי אמרה לקלארק היה כ"כ קשה לשמיעה, אבל אני לא יודעת אם אני אפילו מאשימה אותה על איך שהיא הרגישה כי כמו שכתבתי קודם, גם לי ההחלטה הזאת עברה ממש לא מאוד חלק בגדול. ועדיין היה כ"כ עצוב שקלארק צריכה לשמוע את הדברים האלה מאמא שלה

ומרפי לראשונה בערך מתחבר קצת עם מישהי. אפילו שיש לה יד מפחידה. זה היה קצת חמוד בשבילו אני מתחילה כמעט לחבב אותו הוא נואש למישהו שיהיה לו אכפת ממנו.
אני גם דיי חיבבתי את מרפי בפרק הזה. היה חמוד השיחה שלו עם הבחורה והתחלתי אפילו טיפה לששפ אותם. אבל אז היא בגדה בהם

אבל אולי יש תקווה לדבר הזה בכל זאת לפי מה שהיא לחשה לו? הוא בעצמו החליט להקשיב לה וללכת צפונה, אולי עוד יש להם סיכוי

. ג'אהה סופר מעיק עם כל ה"אמונה" הזאת שלו. ימפגר מה התחלת להסתמך שתסדרו עם אמונה, אמונה זה בסדר, אבל גם צריכים להיות פרקטיים ולחשוב חכם על דברים ולא רק להסתמך שהגורל או וואטאבר יציל אותם

אהבתי שלפחות מרפי לא נדבק בזה, ושג'אהא שאל אותו אם עכשיו יש לו אמונה הוא אמר שלא- פשוט אין לו משהו יותר טוב לעשות.
אבל דנטה נזכר לגדל מצפון או משהו על כל מה שהם עושים והוא מגלה לבלאמי איך להחדיר קרינה.
הוא לא בדיוק גידל מצפון כי בנוגע לאנשי השמיים תמיד היה לו מצפון. אני עדיין חושבת שהוא צבוע שהוא חושב את עצמו לאדם ערכי ומתנשא על קייג' וכל זה, בעוד שהוא יודע טוב מאוד שהוא מעלים עין כשעושים את זה לגראונדרים. אבל בשלב הזה הוא עוזר לנו אז זה משמח אותי.
יאוו זה היה מחריד מה שקרה לד"ר מנגלה אבל הגיע לה. חעחעחע איך הם עומדים מעליה "שתדעי לך שאת מיוחדת בשבילנו" כמו שהחצופה אמרה להם בתחילת הפרק

לא הבנתי למה היא לא טיפלה בעצמה ראשונה.
אוי זה היה מעולה שג'ספר אמר לה את זה!
עכשיו סליחה רגע - עד כמה שקלארק יודעת אוקטביה הייתה בפנים והיא הייתה מוכנה לתת לה למות?!?!?
גם אני חשבתי על זה! איך היא לא לפחות ניסתה להזהיר את אוקטבייה?!?!
אבל אהבתי ששוב הלכו עם זה עד הסוף, בלי פתרון קסם.

כן, כמו שכתבתי קודם. ההחלטה הזאת לא יושבת לי טוב, אבל לפחות אני יודעת שבסדרה הזאת כמו שאר המקרים הדומים שהיו צריכים להחליט דברים כאלה, השלכות יהיו (אני מקווה שרק יסורי מצפון של קלארק ולא משהו יותר נורא), אבל ברור שזה ישב עליה, ראו איך היא הגיבה על מה שאבי אמרה לה.