ה skid car זה דבר דבילי !!

djelon

New member
ה skid car זה דבר דבילי !!

מה הרעיון הדבילי הזה?!? מלמדים נהגים "להתמודד" עם מצביי לחץ והחלקות על מכשיר שמדמה את זה ? מה הרעיון ולמה לא מלמדים את זה על רכב ?! נהג שהולך ללמוד נהיגה מתקדמת יודע רק להיתמודד עם החלקות על skid car למה זה טוב? ביום יום לא נוהגים על skid car אלה על רכב. יחי ההבדל ה "דק" והדביליות הגדולה היא שהנהג משוכנע שהוא יודע לנהוג בימקום זה הוא יודע להיתגלש על עגלת סופר שמחוברת לרכב! (אני יודע שיהיו פה ארבה שלא יסכימו אבל ככה זה)

ב א ר י

New member
לכן...

וזה לא בגדר המלצה כלל !!!!!!! אני פשוט עשיתי לעצמי מבחני החלקה על הכביש בלילות באיזורי התעשייה באיזור מגוריי כאשר אין אף נפש חיה בכל האיזור למעט הסיירים הבטחוניים שהתרגלו אלי ולשמע חריקותיי... הייתי נוסע עם רכבי שלי,לאיזור תעשייה בנוי,עם תשתית טובה ובחורף לאחר גשם לילי טוב,הייתי קופץ על ההזדמנות נכנס לרכב והולך להחליק על כביש בתנאים הכי אופטימליים,ופשוט הייתי חורך קצת את הצמיגים וזה כל הנזק בסוף כל הקורס העצמי הזה !! למדתי לצאת מהחלקה בעזרת לימוד עצמי וידע מקדים של פיזיקת התנועה של הרכב וציר הסיבוב שלו. זה הכל ! כיום אני שמח לדעת שהקורס העצמי הזה אכן הוציא מהחלקות חירום מה שנקרא,עקב אי שמירת מרחק מצידי,אבל מאז למדתי ופיתחתי תיאוריה לעצמי...וכבר שנתיים שאני נוהג כך...הנה התיאוריה לפניכם, כאשר אניאסע על כביש החוף לדוגמא 120 קמ"ש תמיד אהיה בדאגה של מה אם יבוא לי איזה אידיוט מכאן ויחתוך אותי או שאני אצטרך להיות כל הזמן עם העיניים מסביב לרכב לבדוק את התנועה ללא הרף שלא יהיו הפתעות,לעקוף רכבים במהירות אך זהירות,לדעת לברוח מהאידיוט הזה שנוסע קדימה 80 קמ"ש והרכב מאחור מתקרב מהר יותר משאוכל להאיץ...הרבה דאגות יש כאשר נוהגים מהיר בתנועה ערה !!! אך אם אנהג לתומי ב 70-90 קמ"ש,בנתיב הימני,לא אהיה דרוך ומוכן למתקפה למעט הקטנועים שגם הם כבר עוקפים אותי,אני לא אעקוף אף אחד כי בישראל כולם חושבים שהם טייסים וטסים על 100-150 קמ"ש,לא אצטרך לפחד מחמור שיבוא מאחרי להתנגש בי מפני שהוא ידאג כבר לעקוף מבעוד מועד כי הרי הוא הטייס,בקיצור עיניי יהיו נתונות לרכב העוקף אותי משמאל ולרכב הנמצא מולי וזה הכל ! אין יותר מידי דאגות ! כאשר אתה הרכב העוקף במהירות גבוהה,יש לך הרבה דאגות מסביב ! כאשר אתה הרכב הנעקף,אתה חסוך מדאגות למעט בודדות ! אז מה שאניאומר לכם אחים שלי...סעו בזמן שהתנועה ערה בנתיב הימני,באיטיות מתואמת עם התנועה ממולכם וראו עד כמה הנהיגה תיהפך לנעימה ללא לחץ וללא דאגות ! מקווה שתיישמו דרך זו... בארי

falou

New member
ובנוסף ל"מומחה" הנה "אוטודידקט"

נו באמת, ללמד את עצמך זה בכלל לא מומלץ משום שאין לך מושג אם הטכניקה שפיתחת לעצמך היא האידיאלית או אפילו נכונה. אין סוף לכמה ניתן לשפר ולקדם את טכניקת הנהיגה שלך ומעולם לא הייתי בקורס בו לא למדתי משהו חדש. אין תחליף לקצת הדרכה והכוונה מקצועית. נסה ותיווכח. מלבד זאת אין ממש קשר בין שליטה טכנית ברכב והשתלבות יעילה בתנועה. ולכן אין רלווטיות בין תחילת ההודעה שלך לסיומה.

גרמי

New member
אבל אני יכול לערוב להמלצה שלו

לגבי נהיגה כשהתנועה ערה. בהחלט עדיף להיות רגוע, בקצב התנועה במקום להיות לחוץ בנסיונות לעקוף עוד רכב אחד. בין כך ובין כך, הרווח מבחינת זמן יהיה זניח, ואין כאן הנאה.

ב א ר י

New member
מומחה!!!? באמת שלא...

קודם כל כאן דיברו על החלקות של רכב... ושנית כל,לאחרונה בשנה האחרונה,נהגתי רק בשני רכבים באופן קבוע למשך טווח דרך ארוכה. או שאני על המשאית שלי ששם בריחה לא כל כך תעזור הרבה או שאני על הפרטית שלי. כל השאר שנהגתי בהם,היו נהיגות לטווח קצר יחסית וגם לא כל כך מועדים להחלקות ! כיוון שרוב ההחלקות נגרמות בחורף לאחר גשמים ובקייץ קצת קשה להיתפס להחלקה... בכל אופן הטכניקה שפיתחתי לעצמי היא לרכב שלי ועשיתי זאת בתנאים שהם פי אלף יותר מאשר במגרש החלקה ! עשיתי זאת על כביש חלק לאחר גשם ובתוך גשם,כבישים צרים,כבישים עם שטחי הפרדה וכל מיני מכשולים מציאותיים מול העיניים שדורשים מחשבה הרבה מהירה ותגובה פי חמש מהירה יותר !!!! אז אולי ללמוד טכניקות חדשות אני אלמד,אך בואו נגיד שאת הבסיס הכללי למדתי באחד הקורסים האלה ופשוט שכללתי את עצמי בכך שהלכתי להחליק על כביש מציאותי ברוחב 3 מטר ולא על מגרש החלקה ! עם מכשולים אמיתיים ולא קונוסים צבועים בכתום זוהר ! בכל אופן עד היום לא החלקתי ולא נדרשתי לידע הזה שמידי פעם אני מרענן את עצמי וכמו בכל חורף הולך למגרש ההחלקה ה"פרטי" שלי והחורף אני גם אלמד את אחותי - נהגת חדשה - כיצד להימנע מהחלקות מלכתחילה !!! ובשלב מאוחר יותר אלמד אותה כיצד להפסיק החלקה ולא להתנגש בכלום ! בארי

falou

New member
זאת הנקודה

לתרגל לבד זה עדיף על אי תירגול בכלל. עם זאת אין תחליף להדרכה מקיצועית שמונעת השתרשות של הרגלים גרועים. מה שלא אהבתי בהודעה שלך זו תחושת הביטחון שאתה שואב מהתירגול העצמי שלך (שלעצמו הוא מבורך). הסיבה שבקורסים משתמשים בקונוסים היא שעוד לא פגשתי מישהו לא מיקצועי שמצליח לעשות איזשהו תרגיל נכון בפעם הראשונה. כל תירגול נראה בתחילה יותר כבאולינג ממונע כאשר עם הזמן הטכניקה נלמדת והעסק מתחיל לדפוק. לתרגל עם מיכשולים אמיתיים זה ממש לא רציני כי אתה מראש יוצר תנאים נוחים שיבטיחו שתצליח להמנע מהמכשול. וסיפור קצר. את הקורס הראשון שלי עשיתי ב-GET לפני כ-8 שנים (עם ראם סמואל). הגענו חבורה של מורעלי הגה אמיתיים שכל אחד מחבריה משוכנע שהוא נהג מעולה, מתורגל, אימת אשתאול ושליט כביש הצפון. החלקות?! אנחנו כבר שולטים בהחלקות מגן חובה... בארוחת הערב בסיום היום הראשון והשני של הקורס (שארך 4 ימים) היה ממש שקט. אף אחד כבר לא סיפר את מורשת הקרב הפרטית שלו אלא רק ישב וחשב איך יכול להיות שהוא לא מסוגל לבלום את המכונית מבלי לפגוע בקונוס, למה כל הזמן יוצא לו תת היגוי במקום היגוי יתר, למה לעזאזל הוא תמיד לוחץ קלאץ´ במקומות הלא נכונים ולמה למה למה תמיד מתבלבלות לו הידיים על ההגה ועוד ועוד.. עד לסיום הקורס המצב השתפר הרבה. למדנו, תירגלנו, הבנו איפה אנו טועים לכשטעינו והדברים התחילו לזרום. אז גם הקורס הזה לא עשה ממני, או מכל מישהו אחר, נהג ראלי מדופלם אבל הוא נתן את הטכניקות הבסיסיות לשליטה ברכב ואת הכלים להבין כיצד רכב מתנהג. לדעתי, אין לקורס מסוג זה תחליף אצל מי שהוא חובב הגה. נהג ממוצע יכול להסתפק בתירגול של בלימת חירום, התחמקות ממכשול וקצת שליטה בהחלקה. נהג חובב צריך יותר טכניקה שתאפשר לו להנות מנהיגה מבלי לקחת סיכון גדול מדי, וטכניקה כזו לומדים רק עם הדרכה מקצועית ומיומנת. אין לזה תחליף.

ב א ר י

New member
טוב אז ככה...

לא אמרתי שלא עשיתי קורס נתחלתי אם תקראי בין השורות את תראי זאת שאמרתי שתרגלתי עצמי לאחר קורס בסיסי. בכל אופן אם לא היה לי הביטחון הזה והביטחון שכעת אני רוצה להשרות על אחותי כנהגת חדשה,לא הייתי עולה על הכביש בכלל עם מה שהולך בכבישי הארץ ! והנה אחותי אני בטוח ורוצה לדעת שהיא לא תפחד כמו כל נהגת ממוצעת מהכביש ! כמו אלו שנוהגות עם הפנים בתוך השמשה הקדמית 70 קמ"ש בנתיב האמצעי וכאשר מסמנים לה לזוז נתיב היא זזה לנתיב השמאלי השלישי...לאחר שמאיטה רכב אחר ! אחותי רק קיבלה את רישיונה ואני אגרום לביטחונה לעלות וגבוה שתדע לשמור על קור רוח בכבישים האלה שכל כך צריכים את קור הרוח והאדישות. כרגע אני המלווה שלה אז בכל פעם אני אומר לה למשל להגיע למהירות טיפה יותר גבוהה ממה שהיא התרגלה עם המורה,מלמד אותה להאט בעזרת ההילוכים והמרחק ולא בעזרת הבלמים ומראה לה דבר שהיא לא למדה בשיעורים וזה להשתמש בשעון הסל"ד ולא בשעון הקמ"ש לשם העברת הילוכים וגם דבר לא חשוב פחות ! אני מלמד אותה להחליף פנצ´ר !!!! דבר שכמעט כל הנהגות לא יודעות ! בכל אופן היא תצא נהגת שודים בסוף תוך שנה !
בארי

falou

New member
הנה דוגמא טובה

האטה עם הילוכים זו טכניקה מיושנת שהיתה טובה בתקוה בה הבלמים היו לא אמינים. האטה עם ההילוכים מגבירה את בלאי מכללי ההנעה וגרוע מכל, אינה מסמנת לנהג שמאחוריך כי הינך מאט עם אורות בלם. אני לא אומר, חלילה וחס, שאין להתאים את ההילוך למהירות הנסיעה והסל"ד על מנת לאפשר תגובת מנוע טובה, אבל לשם האטה יש להשתמש ככלל ובעיקר בבלמים. אתה עושה טוב מאוד בכך שאתה מנחה את אחותך כיצד באמת נוהגים בעולם האמיתי אבל בסופו של דבר ביטחון בה בעיקר מניסיון. אני חושב שהבעיה העיקרית של נהגים חדשים זה שלא מלמדים אותם כיצד להשתשמש בגז דווקא כדי להשתלב טוב בתנועה ואף להימנע ממצבים מסוכנים. חוצמיזה, מאוד מאוד חשוב גם לתרגל בלימת חירום, אומנות שמאוד קשה להגיע בה לשלמות ביצועית ושמאוד רצוי לתרגל בתחילה עם מדריך מקצועי. נ.ב. אני זה הוא ולא היא...

ב א ר י

New member
מממ...

וכן מסמניםלנהג מאחור על האטה ע"י לחיצה עדינה על דוושת הבלם מספר פעמים על מנת לאותת על האטה... בנוגע להאטה ע"י הילוכים זה הרבה יותר נעים להאט ע"י הילוכים וקצת מרחק מאשר ע"י לחיצות קצובות על הבלם...אומנם לוקח טיפה יותר זמן,אבל בעצם זה בריא יותר לרכב וגם הבלמים למעשה מחזיקים תקופה יותר ארוכה ואינה גורמת שום נזק למכללי הגיר או ההנעה כפי שאתה חושב. ההיפך הוא אתה שומר יותר על הרכב ! ולא אינני אומר לך שכאשר אתה בהילוך החמישי ב-100 קמ"ש על 3,000 סל"ד תוריד לרביעי ותגרום לסל"ד להגיע ל4,500 סל"ד זה ברור שיגרום נזק למנוע עם הזמן...מורידים אט אט את הילוכים ועם הזמן גם לומדים לשלוט בגיר ואיך להאט ע"י הגיר עם שימוש בסל"ד גם מ-100 קמ"ש ל-60 קמ"ש במהירות רבה יחסית ללא כל גרימת נזק ! וכן אני מלמד אותה בעיקר להאיץ בפניות ומפגשי צמתים בכדי לא להפריע לנהגים אחרים על הכביש ! שזה דבר שהכי שנוא עלי,כאשר מישהו נדחף לנתיב שלי ולא נותן גז ונעלם אלא חייב להאט אותי !!!! היא תדע לנהוג יהיה בסדר והיא כבר מחרתיים תעבור קצת בלימות חירום ועוד שאר דברים שאני מתכנן לה ! בארי

falou

New member
נו טוף...

1. על הבלם לוחצים באופן רציף ולא קצוב כדי לא לג´עג´ע, בכל מקרה. 2. אם משמתמשים בבלם בצורה הנכונה אין סיבה שההאטה לא תהיה נעימה. 3. בלאי לבלמים (קרי רפידות) עדיף מבלם למכללי ההנעה. 4. לבלום עם הילוכים תוך כדי איתות על האטה עם הבלמים? סיבוכיות מיותרת, לא?! 5. אני גם מוריד הילוך לרביעי ב-5,000 סל"ד אם יש צורך, רק שאז רצוי להשתמש בגז ביניים. ככלל אני לא משיג האטה של הרכב ע"י שימוש בבלימת המנוע בעת שחירור הקלאץ´ זה לא בריא לא לקלאץ´ ולא לגיר. אני כן משתמש בהילוך נמוך יותר כשאני רוצה תגובת דוושה עדיפה להאצה או האטה (למשל בנסיעה בתנועה אני לרוב מעדיף הילוך רביעי על חמישי). לסיכום, להיות בהילוך הנכון - כן. לבלום בעזרת ההילוכים - מיותר. אם אתה לא מאמין לי תשאל מישהו מוסמך יותר.

ב א ר י

New member
ידידי...

ואין צורך באמונה כן או לא... פשוט האמת כך התרגלתי...ובעבר כך נהגתי גם ברכבים ישנים יחסית וכך נשאר אצלי המוטו הזה...בכל אופן אם היה זה מזיק המוסכניק שלי היה אומר לי לא לנהוג כך ! ודרך אגב אני עד היום במשאית למרות שהיא חדשה,משתמש בגז ביניים כל העת ודאבל קלאץ´ לפעמים...מתוך הרגל...קשה קצת לשנות הרגלים... וסתם לידע..לא מזמן היו כאן הודעות על תקופות החלפת הקלאץ´...את הקלאץ´ שלי החלפתי לראשונה בחייו של הרכב לאחר 143K !!! בארי

be_roo

New member
המוסכניק יגיד לך?

הוא דווקא יהנה מאוד להחליף לך גיר וקלאץ, זה יקר בהרבה מרפידות וצלחות.

B.M.F

New member
מקסימום, לא רק רע ייצא מזה ..

תוכל להחליף לגיר טוב יותר עם יחסי העברה קרובים. או לפחות יחס העברה סופי ישיר. הלוואה עם ערבים תעזור להגשים מטרה זו.

sronis

New member
ואצלי חייבים לבלום עם המנוע...

הבלמים עובדים כל כך רע, שצריך לחיצה חזקה מאוד בשביל להוציא מהם משהו. בהתחלה זה לא היה כך אבל זה הולך ומחמיר... נראה לי שאני צריך בהזדמנות הראשונה שיש לי זמן לקפוץ למוסך לבדוק צינורות בלימה או משאבת בלם (כי רפידות יש לי חדשות, וגם הדיסקים לוטשו). דרך אגב - איך אפשר לדעת אם הקלאץ שיש לי באוטו הוחלף בשנים האחרונות או שהוא המקורי? (לא נראה לי, קלאץ מקורי שהחזיק מעמד במכונית ספורטיבית במשך 7 שנים?) רוני

ב א ר י

New member
מממ...OK....

המוסכניק זה חבר ילדות שלי ! כך שאני לא ככל לקוח שבא לתקן את הרכב שלו במוסך...ברכב הזה טיפלו רק שני בני-אדם וזהו ! אבא שלי שהוא מכונאי (בטיפולי 10K) והחבר שהוא מוסכניק ! הרוב לרוב טופל ע"י חברי ולא שהיה מה לטפל בעיקרון...כולה החלפת צירייה שמאלית אחת,רפידות בלמים קדמיות פעמיים,רפידות אחוריות אינני יודע אם הייתה החלפה אי פעם אבל סביר שהייתה פעם אחת לפחות,החלפת אטמים ורצועות במנוע וקלאץ´ חדש לאחרונה זה הכל ! זה כל מה שהיה האוטו במוסך אי פעם בחייו ! במשך 10 שנים !!! דרך אגב את כל הטיפולים לרכב עשינו בבית אני ואבי יחדיו,הרי ידוע שלסובארו הטיפול 10K הוא קל מאוד ופשוט ואצלי כמובן שאין מחשב ובבל"ט אחר כזה...הרכב עבר 14 טיפולים עד כה...עוד חודש ה-15 ! והנה לכם כל תורת הטיפולים ברכב בע"פ...דרך אגב הרכב יד ראשונה אם לא הובן עדיין... בארי

falou

New member
לא טוב, רוני

בלימה עם ההילוכים זה לא תחליף לבלמים יעילים, בטח שלא במכונית כמו שלך. אל תחסוך, תטפל!

sronis

New member
אל תדאג, אני לא מתכוון לחסוך בזה

במיוחד אחרי שנאלצתי לבצע בלימת חירום וממש לשבת על הבלמים בשביל שיצא מהם משהו סביר... עוד מעט טיפול, ובינתיים אני שומר מרחק כפול
רוני, על משקל "אל תעבור על החוק, תאונה זה לא צחוק"

falou

New member
עוד "מומחה"

ה-SkidCar מתחבר לרכב ומרים אותו קצת כדי להקטין את האחיזה, הוא לא רכב בפני עצמו. מעולם לא ניסיתי SkidCar וייתכן כי יש לו בעיה בכך שהוא מגביל את העברות המשקל של הרכב. דני G, מדריך באלטרנטיבי וחבר בפורומים שונים, טוען שלבעיה זו אין משקל רב ואני הייתי לוקח את חוות דעתו ברצינות. אפשרויות אחרות מניסיוני הדל כוללות: 1. תירגול על משטח החלקה. החיסרון בתירגול על משטח החלקה נובע מכך שמשטח החלקה מדמה טוב מצבים שמתאימים לכביש מוצף וקרח. רוב מצבי ההחלקה היומיומיים מתבצעים בתנאים פחות קיצוניים, שדורשים תגובה שונה במקצת. 2. תירגול על משטח עפר מיוחד(!) - מאפשר תירגול על משטח דל באחיזה. החיסרון - גם העפר אינו דומה לכביש בכך שהוא יוצר מעבר הדרגתי יותר מאחיזה לחוסר אחיזה, אבל לטעמי זה מעולה ללימוד התחלתי. 3. תירגול על אספלט - דומה למציאות אבל דורש מהירויות גבוהות כדי להגיע להחלקה. לא טוב למתחילים. ולסיכום, מעניין דעתו של מי כאן היא לא מבוססת ולכן "דבילית"...

למעלה