ה- Pt-17 stearman החדש שלי - מוכן!

Flat spin

New member
בהצעתי לך להגיע עם הטיסן החדש ../images/Emo22.gif

כוונתי היתה במפורש לתצוגת קרקע. באירוע רב משתתפים מותר להטיס אך ורק טיסנים שטסו כבר קודם לכן בהצלחה. טיסת מבחן באירוע כזה הינה אסורה בתכלית. באשר למרכז כובד, המקם הנכון צריך להיות (אלא אם צוין אחרת בחוברת היצרן) במרחק של כ-28% משפת ההתקפה, סמוך לגוף. בטיסן דו כנפי יש לראות את שתי הכנפיים ממבט על, כאילו זו כנף אחת רחבה. לפיכך חישוב החלק היחסי לפי האחוזים יהיה של הרוחב הכללי והמרחק ימדד משפת ההתקפה של הכנף הקדמית (העליונה).

RC Raviv

New member
כמו שאמרתי , בחוברת מצויין

שמרכז הכובד נמצא 15-20 מ''מ מקצה שפת ההתקפה של הכנף ה-תחתונה! אני עדיין לא מבין מה עלי לעשות . גדעון נסה להתייחס לנתון הזה ביחד עם התופעות שציינתי למעלה. תודה
רביב

Flat spin

New member
הנתון ברור לגמרי ../images/Emo22.gif

על פניו נראה הגיוני. את בדיקת מרכז הכובד אתה צריך לבצע כאשר הטיסן הפוך על גבו. רק בדרך זו הוא לא יפול לך סתם כך לפנים או לאחור בעת הרמתו מהרצפה (שולחן) ויאפשר לך קבלת תוצאה ברורה וחד משמעית. בכל מקרה אני מציע לך לבדוק האם נקודת מרכז הכובד המומלצת אכן מתאימה לסביבה הקרובה של 28% מהמיתר התשותף של הכנף העליונה והתחתונה גם יחד. תשובה חיובית לשאלה זו תבטיח שאכן המקום המומלץ הוא הנכון.

RC Raviv

New member
אין ספק שפתרת לי את הבעיות! ../images/Emo6.gif

לא ידעתי שצריך לבדוק את מרכז הכובד כשהטיסן הפוך! שמתי את האצבעות איפה שנאמר , הטיסן קיבל נטיה קלה ומתונה קדימה(לכיוון המנוע) . אני מניח שזה תקין , נכון ? תודה! רביב שטיין

fuli2

New member
מזל טוב

רביב תיתחדש על הטיסן נראה פשוט נהדר, תצלם כמה תמונות בטסט ותגיד איך הוא טס. בהצלחה בטסט. מתן סגל.

RC Raviv

New member
תודה גדעון! תודה לכולם! אנחנו

כבר נתראה בשבת
. אני אביא אותו כדגם תצוגה להנאתכם ! אהלן מתן , תודה ! יש מצב שאנחנו תראה בטסט שלו
. רביב שטיין

למעלה