ה-LHC יצא לדרך!

ה-LHC יצא לדרך! ../images/Emo13.gif

אחרי שנים של בנייה תכנונים, ועבודה של למעלה מ-1,000 מדענים מיותר מ-40 מדינות מאיץ ההדרונים הגדול, Large Hadron Collider, יצא לדרך!
אתם יותר ממוזמנים לשרשר לכאן ברכות, צווחות שמחה, צהלולים, דברים בנושא, הגיגי לבכם- וכמובן- מחשבותיכם הפיזיקליות ובכלל על הניסוי, על התוצאות הצפויות, על המשמעות.. נשמח לשמוע ולדון!

TheThe500

New member
בתור איש פסיכולוגיה

אני מברך את הפיזיקה ואת כל קהילת הפיזיקאים ביומם הגדול!

AnarchistPhilosopher

Well-known member
מתי אמורים לבוא התוצאות הסופיות?

כלומר מדובר בניתוח ארוך של הנתונים של אחרי הניסוי. בכל אופן כל דעה על מה יהיו תוצאות הניסוי לפני הניסוי הן בגדר יריה באפילה. ועם זאת הגיע הזמן להמר מה הולך לקרות אחרי, לפי דעתי זה הולך להיות משהו כזה (תחזית אופטימית): 1. לא מוצאים את היגס, אבל מוצאים חלקיקים איזוטריים נוספים. 2. מוצאים שאחד מכללי השימור נשבר (החוקים האלה צריכים להישבר מתישהו, לא?). 3. כנראה ימצאו את הגרביטון (או היעדר של אנרגיה מסוימת שצריכה להיות שם אך עקב 2 לא מופיעה, ומשם יסיקו שהגרביטון קיים). זהו בעיקרון, מה שאני לא אוהב בעיתונות שרושמים שהפרוטונים יואצו למהירות של כ-300,000 ק"מ לשניה, אם הייתה לנו טכנולוגיה כזו, קרוב לוודאי שהזמן לא היה קיים עבורנו, הרי פרוטונים הם לא חלקיקים חסרי מסה שנעים במהירות זו. נ.ב מישהו יודע, יש גם פונונים שהם גם כן חלקיקים חסרי מסה שנעים במהירות הרבה יותר קטנה ממהירות האור, אם אני לא טועה, איך בדיוק זה מתיישב עם דינמיקה יחסותית פרטית, הרי צריך להיות להם תנע יחסותי pc.

TotalCommnader

New member
הפרוטון ב 0.9999c והאבחנה לרוב האנשים לא חשוב

ה. פונונים הם לא חלקיקים. זה תיאור מסוים לתנועה של חומר. כמו גלים בים שהם תנועה למעלה ולמטה למרות זאת תנועת הגל מתוארת כקדימה. כמו גלי קול (מכאן השם פונונים) שהם בעצם תנועה של הדחיסות של החומר. הם לא חסרי מסה באופן עמוק כמו פוטונים. לעיתים ניתן לתאר אופי חלקיקי לגלים אלה.

nhpiano

New member
שאלה בקשר למאיץ:

אם הניסוי יצליח, פיזיקאים יוכלו בעצם להוכיח את תרות המיתרים?

מרחף1

New member
לא

אנחנו רחוקים מאוד ממאיץ באנרגיות הרלוונטיות לתורות המיתרים השונות

שזלונג

New member
אני חושב שמה שבאמת יפה במאיץ

זה שאם נגלה את בוזון היגס, זה יהיה נהדר. אבל אם לא נגלה את בוזון היגס, זה גם יהיה נהדר, כי הגילוי שטעינו יכול לחולל מהפכה בפיזיקה. כך או כך-

*simple

חבורה שאין לה תת-חבורה נורמלית לא טריוויאלית, ולא חבורה שאין לה חברה!

למעלה