ה-100 עונה 4

מילי08

Well-known member
הרי הפצצות קרו מתישו בעתיד שלנו, זאת אומרת עם מלא טכנולוגיה, יכולת לגור בחלל וכו'...
זאת אומרת שהאנשים ששרדו את הפצצות על האדמה זה אנשים שידעו על כל הטכנולוגיה.
איך הם הגיעו ממצב של סופר הייטק לשבטים מיושנים??
מי ששרד לא העביר את הידע על הטכנולוגיה הלאה? ולא נשאר שום מחשב בבונקר כלשהו?
כאילו זה ממש מוזר.
זה באמת לא ברור.
נראה לי שבהרבה עולמות מד"ב (גם בספרים) יש נטייה להציג עולם ימי-ביניימי כנקודת מוצא לעלילה סתם כי זה נותן נופך רומנטי ודרמטי.
וזו שאלה מצוינת - איך הם לא טרחו להכין מראש בבונקרים אמצעים טכנולוגים שונים.

LeAnnDylan

Well-known member
רק אני לא מתייחסת לזה בחשיבות רבה?
כדו"א כמו שאנחנו מכירים אותו הושמד. כולל כל הטכנולוגיה שלו. אם אני אזרוק חמישה מכם עכשיו במדבר בלי שום דבר עליכן, בלי שום דרך לחזור חזרה לציווליזציה. זה שאתן יודעות שיש טכנלוגיה, שיש טלפונים ומחשבים וכו', יעזור לכן? יש לכן מה לעשות עם המידע הזה? אתן יודעות לבנות תשתיות? קווי טלפון/אינטרנט? מה עם מבנים? משרדי ממשלה, בתי חולים, בתי ספר וכו'? אם אתן נמצאות במקום שבו משאבי המחייה מצומצמים (ואחרי הפצצות האדמה לא הייתה פוריה. התשתיות נהרסו ולא היה מי שיתחזק אותן) הדבר הראשון (והיחיד) שתעשו זה תנסו לשרוד עם הצרכים הבסיסיים ביותר.
ואם כל המשאבים מצומצמים, ברור שזה יגרום לפשיעה, אנשים יגנבו אוכל/מים כדי לשרוד. זה מביא למצב של מלחמות הישרדותיות. ברור לי לגמרי איך נוצרו השבטים.
וכשכולם כל הזמן עסוקים במלחמות הישרדותיות, למי בכלל יש זמן לדאוג לטכנולוגיה? לא היו להם שום אמצעים במשך שנים. אתם זוכרים נגיד שהשריון של לקסה עשוי מפאקינג צמיג של רכב, נכון?
ואז עוברים 2-3 דורות והם פתאום כבר לא זוכרים שפעם היה דבר כזה שנקרא סנאפצ'ט כי הם עסוקים בלהילחם ולשרוד. וככה עוברות 30 שנים והזיכרון של תקופה אחרת גם הוא דועך.

מילי08

Well-known member
כדו"א כמו שאנחנו מכירים אותו הושמד. כולל כל הטכנולוגיה שלו. אם אני אזרוק חמישה מכם עכשיו במדבר בלי שום דבר עליכן, בלי שום דרך לחזור חזרה לציווליזציה. זה שאתן יודעות שיש טכנלוגיה, שיש טלפונים ומחשבים וכו', יעזור לכן? יש לכן מה לעשות עם המידע הזה? אתן יודעות לבנות תשתיות? קווי טלפון/אינטרנט? מה עם מבנים? משרדי ממשלה, בתי חולים, בתי ספר וכו'? אם אתן נמצאות במקום שבו משאבי המחייה מצומצמים (ואחרי הפצצות האדמה לא הייתה פוריה. התשתיות נהרסו ולא היה מי שיתחזק אותן) הדבר הראשון (והיחיד) שתעשו זה תנסו לשרוד עם הצרכים הבסיסיים ביותר.
ואם כל המשאבים מצומצמים, ברור שזה יגרום לפשיעה, אנשים יגנבו אוכל/מים כדי לשרוד. זה מביא למצב של מלחמות הישרדותיות. ברור לי לגמרי איך נוצרו השבטים.
וכשכולם כל הזמן עסוקים במלחמות הישרדותיות, למי בכלל יש זמן לדאוג לטכנולוגיה? לא היו להם שום אמצעים במשך שנים. אתם זוכרים נגיד שהשריון של לקסה עשוי מפאקינג צמיג של רכב, נכון?
ואז עוברים 2-3 דורות והם פתאום כבר לא זוכרים שפעם היה דבר כזה שנקרא סנאפצ'ט כי הם עסוקים בלהילחם ולשרוד. וככה עוברות 30 שנים והזיכרון של תקופה אחרת גם הוא דועך.
מקבלת.
כשאת צודקת…

Shiri from the block

Active member
אממממממ
נכון, המידע על טלפונים ומחשבים לא יעזור לי במדבר,
אבל!
טוב התחלתי לענות לך והסתבכתי עם התשובה שלי אז יש מצב שאת צודקת.
לא יודעת. משו שם עדיין זורם לי מוזר.

didalf

Well-known member

לא מסכימה. אולי טכנולוגית החברה תהיה פרימיטיבית יותר כי אין.
אבל חברתית ומחשבתית לא נראה לי סביר שבפחות ממאה שנה ילכו עד כדי כך אחורה.

reasonforall

Active member
משהו כללי שאני לא מבינה פה..
זה עלה באחד הדיונים בעבר על הנושא איך השבטים ניהיו כל כך פרימיטיביים?
הרי הפצצות קרו מתישו בעתיד שלנו, זאת אומרת עם מלא טכנולוגיה, יכולת לגור בחלל וכו'...
זאת אומרת שהאנשים ששרדו את הפצצות על האדמה זה אנשים שידעו על כל הטכנולוגיה.
איך הם הגיעו ממצב של סופר הייטק לשבטים מיושנים??
מי ששרד לא העביר את הידע על הטכנולוגיה הלאה? ולא נשאר שום מחשב בבונקר כלשהו?
כאילו זה ממש מוזר.
ופה זה כבר ספוילר לעונה 4 עד פרק 5:
ופתאום יש גם מלך. איך הספיקו?? סה"כ 97 שנה עברו. זאת אומרת שסבא של רואן ישר הכריז על עצמו מלך? o_O
כאילו יש פה הרבה חוסר הגיון לגבי איך השבטים הגיעו למצב הזה.

אני מבולבלת הצילווווווווו

אם הם כאלו מיושנים, הייתי מצפה מהם להיות מאוד מופתעים כשהם רואים טכנולוגיה. אבל זה לא קורה.
אני רק יכול להניח שהם כן נחשפו. בהחלט יש פה חור.
למה הם לא משתמשים בטכנולוגיות? למה לא השתמשו ברכבים או בנשקים "מודרניים"?
ועוד משהו מוזר...הגראונדרס נוהגים ברכבים בכזו טבעיות, כאילו זה מה שעשו ביומיום בחלל

reasonforall

Active member
גשם שחור יורד ומתחיל לגבות קורבנות. גם מאגרי המים נפגעים.
אוקטביה ואיליאן מאחדים כוחות (אך לא רק :sneaky:), ואוקטביה מצטרפת אליו בדרך לכפר שלו.
אבי חושבת שהשתלת מח עצם מלונה יכולה להועיל, אך יתכן וגם תהרוג, ולכן היא צריכה שפן נסיונות.
מישהו שאמורי מכירה מתגנב לבית כדי לגנוב מזון, ואמורי אומרת שהאדם הזה התעלל בה והוא צריך למות.
האדם הזה נבחר להיות שפן הנסיונות, ואמורי אומרת לג'ון ששיקרה, ולא הוא זה שהתעלל בה, כל זאת כדי שהיא לא תהיה זו שתבחר כקורבן.
נראה שהמצב של אבי מתדרדר, ואני צופה שמשהו יקרה לה בפרקים הבאים (אולי אפילו זה יהיה הסוף שלה. אולי יצטרכו לבצע ניתוח מוח).

טוני החתול

Well-known member
מנהל
בדיוק
והסברת את זה יותר טוב מאשר כשאני ניסיתי להסביר את זה

ופה זה כבר ספוילר לעונה 4 עד פרק 5:
ופתאום יש גם מלך. איך הספיקו?? סה"כ 97 שנה עברו. זאת אומרת שסבא של רואן ישר הכריז על עצמו מלך? o_O
כאילו יש פה הרבה חוסר הגיון לגבי איך השבטים הגיעו למצב הזה.
אוקי, זה פשוט מוזר לי כי כבר בעונה 2 התייחסו לזה שיש לאומת הקרח מלכה ואז בעונה 3 ראו אותה. וגם ראו כשהיא מתה ורואן הפך למלך...
אז איך זה שיש מלך תפס אותך בהפתעה בפרק 4X05?
חוץ מזה כמובן שככה זה קרה. שושלות מלוכה מתחילות כשמישהו מכריז על עצמו כמלך.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
העניין הוא שאין לנו דרך לדעת.
אבל הדעה הרווחת בקרב כותבי מדע בדיוני היא שזה לחלוטין מה שיקרה. אפילו אם לא מבחינה טכנולוגית אז כן מבחינה חברתית ומחשבתית.
יש הרבה מאוד דוגמאות לסיפורים כאלו (מקס הזועם, השבט, אין לי כוח לחיפוש עכשיו)

LeAnnDylan

Well-known member
אני לא מבינה באיזה קטע את כותבת את זה. את כבר נמצאת בפרקים שנראה לי שדי ברורה השתלשלות האירועים ולי היא ממש מובנת (ונראה שגם לניק).

אם את מגיבה בהתאם לפרקים ששירן נמצאת בהם, זה משהו אחר. אבל אפשר פשוט להגיד לה שהיא תבין את זה טוב יותר מאוחר יותר.
אבל אם גם היום אחרי שצפית בכל הפרקים את לא מבינה, אז את סתם נכנסת לפינות קטנות ולא רלוונטיות. בהחלט יש הגיוניות במצב כזה.

didalf

Well-known member
אני לא מבינה באיזה קטע את כותבת את זה. את כבר נמצאת בפרקים שנראה לי שדי ברורה השתלשלות האירועים ולי היא ממש מובנת (ונראה שגם לניק).

אם את מגיבה בהתאם לפרקים ששירן נמצאת בהם, זה משהו אחר. אבל אפשר פשוט להגיד לה שהיא תבין את זה טוב יותר מאוחר יותר.
אבל אם גם היום אחרי שצפית בכל הפרקים את לא מבינה, אז את סתם נכנסת לפינות קטנות ולא רלוונטיות. בהחלט יש הגיוניות במצב כזה.

אחרי שדילן הסבה את תשומת ליבי שזה לא מנומס העברתי את התגובה לשרשור של עונה 7, עמכם הסליחה|4U|

נערך לאחרונה ב:

LeAnnDylan

Well-known member
דווקא בעקבות עונה 7 זה אפילו יותר מבלבל אותי

עריכה- גם עדי ערכה אז מחקתי
אני לא רוצה לספיילר בשרשור הזה דברים של עונות מתקדמות אז אני אענה לך בשרשור של הפרק האחרון

נערך לאחרונה ב:

reasonforall

Active member
אבי עושה מה שעשו במאונט וות'ר, רק שעכשיו זה לגיטימי :confused:
הניסוי בקורבן נכשל, והוא מתפגר מקרינה. אמורי מנסה לגרום נזק למכשיר כי היא יודעת שהיא הבאה בתור.
לוקחים אותה בכוח ומרדימים אותה, כך גם את לונה. ברגע האחרון קלארק מזריקה לעצמה, ואבי הורסת את המתקן כי היא משוכנעת שקלארק תמות.
ג'ספר ממשיך לנסות לחיות את הרגע, וגורר אחריו את בלאמי והאחרים בארקדיה.
האובססיה החדשה של ג'אהא מובילה אותם לדלת של הבונקר האמיתי לכאורה, ומונטי מצליח לפתוח את הדלת.
נראה שבבונקר יש לא רק חליפות, אלא גם מערכת סינון אוויר, ויתכן וזה יהיה הפתרון לקרינה המתקרבת.

reasonforall

Active member
בדיוק כשחשבנו שאוקטביה מתחילה דף חדש, היא חוזרת למה שהיא יודעת לעשות הכי טוב (אבל הם התחילו!).
שוב בגידות, שוב הפרת בריתות, שוב מלחמה. זה קורה כל כך הרבה שאין כבר מה לכתוב.
ג'אהא ממשיך להטיף עם כל מיני משפטי מטופשים. הוא מנסה לכפות על הצעירים שהחליטו להישאר מאחור להצטרף לבונקר.
הרפר מחליטה להישאר מאחור יחד עם ג'ספר, הג'ינג'י המעצבן, ועוד כמה לא חשובים.
קלארק אומרת שרק מפקדת יכולה להועיל נגד מלחמה והיא מוכיחה שיש לה דם שחור.
בזמן ההתעלות האמא המפגרת שלה (סליחה) הורסת הכל, ואינדרה מציעה שנציג מכל שבט ילחם, והמנצח יזכה בבונקר.
אמורי מופתעת שלא נטשו אותם מאחור, והיא ומרפי מצטרפים. רייבן שממשיכה להזות את בקה נשארת מאחור, ומחליטה לטוס לחלל.
רגע לפני מלחמת השבטים הגדולה, אוקטביה :love: מופיעה, וברור שהיא זו שהולכת להיות הנציגה של סקייקרו.

רק עוד פרק אחד להיום. קשה לעצור פה.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אוף, מראה לי בדף הראשי כאילו ריזון כתב כאן הודעה לפני רגע, אבל אני לא רואה אותה כאן
עריכה: אה הא! מערכת דפוקה. רק אחרי שאני כותב הודעה אני רואה את ההודעות שלו.

למעלה