ה' קרן לעמו ירים.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
לדעתי הגיע הזמן שהמדינה תפתח קרן שימומן מהורדת אחוז אחד משכרם החודשי של העובדים השכירים והעצמאיים בא"י.
וכל כספי הקרן יממנו
א') מיגון בתים באשקלון /אשדוד /יבנה / גן יבנה
ב') מימון מלא של לימודים אקדמאיים לילדי חוטף עזה.
מגיע להם להיות רופאים /מדענים/ מהנדסים.
ככה ייצא שכל האזרחים הן היהודים והן הערבים יקחו חלק במימון החשוב הזה.
מי שיסרב לשלם ישב בכלא וכשיגיע לגיל קצבה יקזזו לו מהקצבה לטובת הקרן.

GoldenEyes

Well-known member
לדעתי הגיע הזמן שהמדינה תפתח קרן שימומן מהורדת אחוז אחד משכרם החודשי של העובדים השכירים והעצמאיים בא"י.
וכל כספי הקרן יממנו
זה ממש לא ישים סבא
כל עוד המדינה לא מסוגלת לגבות מס אמת ולהלחם בכל מעלימי ההכנסות למינהן
לא מקובל עלי שיגבו ממני עוד כספים כדי לממן מגזרים שלא עובדים , או עובדים ב"שחור"

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
זה ממש לא ישים סבא
כל עוד המדינה לא מסוגלת לגבות מס אמת ולהלחם בכל מעלימי ההכנסות למינהן
לא מקובל עלי שיגבו ממני עוד כספים כדי לממן מגזרים שלא עובדים , או עובדים ב"שחור"
ברור היה לי שלא תסכים.
יען כי אתה צריך לפתוח את הארנק הפרטי שלך.
אתה לא חושב שמגיע לילדים האלה שאכלו 20 שנה חרא לימודים אקדמאיים?

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
ברור היה לי שלא תסכים.
לגבי מעלימי ההכנסות מי כמונו יודע ששלטונות המס תופסים ועוד איך תופסים.
אחרי זה הם משלמים את זה עם רבית ד ריבית
ראה ערך בר רפאלי/ קובי פרץ / אייל גולן וכד'..

GoldenEyes

Well-known member
ברור היה לי שלא תסכים.
ברור שמגיע להם
כמו למיכאל שלך וכמו לעוד הרבה ילדים שמשפחתם אינה מסוגלת לממן את הלימודים האקדמיים
שיעשו כמו בגרמניה , כל אזרח גרמני יכול ללמוד באוניברסיטה בחינם

ברור שמגיע להם
כמו למיכאל שלך וכמו לעוד הרבה ילדים שמשפחתם אינה מסוגלת לממן את הלימודים האקדמיים
שיעשו כמו בגרמניה , כל אזרח גרמני יכול ללמוד באוניברסיטה בחינם
בגרמניה אין הרבה ילדים
והחינם בא כדי לעודד הילודה.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
בגרמניה אין הרבה ילדים
והחינם בא כדי לעודד הילודה.
מי שנהנה מהזכויות יתר בגרמניה זה התורכים שגרים שם בהמוניהם.
חוקי השריעה מאפשרים להם להינשא לכמה נשים בו זמנית
"מפעל הילדים" הזה מביא להם המון תקציבים.
גן עדן תורכי.

מקסים 45

Well-known member
וכל כספי הקרן יממנו
רעיון טוב מאד, אולי שה יקדם את דו קיום. כולם לטובת אזרחי המדינה, ללא הבדל בן דת צבע ומין.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
רעיון טוב מאד, אולי שה יקדם את דו קיום. כולם לטובת אזרחי המדינה, ללא הבדל בן דת צבע ומין.
עוד פעם "דו קיום"?
דו קיום זאת המצאה של מרץ
יותר נכון חזיון תעתועים שהם שגו בו עשרות שנים.
היה להם מין חלום כזה להסתובב בכפרים ערבים כשההמונים הערבים יוצאים מגדרם ומסתחבקים איתם על כוס קפה עם הל.
עד שהיגיע המבצא האחרון וטפח את המציאות על פרצופם המטופש.
כל כך טפח, שהיגיע עד רמת אביב בדמות מטורף ערבי עירום שהיכה את קובי אושרת ורעייתו.
אולי באמת כדאי להחליף עכשיו את השם, "רמת אביב ג'" ל "רמת אביב זין".

משתפרת1

Well-known member
עוד פעם "דו קיום"?
דו קיום זאת המצאה של מרץ
יותר נכון חזיון תעתועים שהם שגו בו עשרות שנים.
היה להם מין חלום כזה להסתובב בכפרים ערבים כשההמונים הערבים יוצאים מגדרם ומסתחבקים איתם על כוס קפה עם הל.
עד שהיגיע המבצא האחרון וטפח את המציאות על פרצופם המטופש.
כל כך טפח, שהיגיע עד רמת אביב בדמות מטורף ערבי עירום שהיכה את קובי אושרת ורעייתו.
אולי באמת כדאי להחליף עכשיו את השם, "רמת אביב ג'" ל "רמת אביב זין".
תחליף אותיות. דו-יקום. היקום שלנו והיקום שלהם מקבילים, לפעמים משיקים, לא מעורבבים.

Harrington

Well-known member
מנהל
וכל כספי הקרן יממנו
מה ההבדל בין זה לבין המס שנגבה ממילא מהציבור? מימוש המס הזה, כלומר הפנייתו לדברים ייעודיים, שם הבעיה. עניין של סדר עדיפויות וכו'. אבל איני רואה טעם או צורך מיוחד בגביית מס מיוחדת.

יתרה מזאת; על אף שלשיטתך מקומי כנראה בכלא, אני ממש לא בטוח שאני מוכן לשלם תוספת מס למטרה הזאת. לא חסרים אזורים בארץ בהם המצב לא פחות קשה, גם אם שונה, מהאזור שציינת. וכי מישהו מהאזורים שם מסכים לשלם מס כדי להקל על חיי כאן? בכלל, מי ומתי קבע שדווקא מיגון היא התשובה? אמנם זה נותן לנו הרגשה בטוחה יותר, אין ספק וזה מאוד חשוב. לא רק הרגשה, זה באמת בטוח יותר מן הסתם. אבל המדינה לא יכולה למגן את עצמה לדעת. בסופו של דבר היא תצטרך להתמודד עם כושרו של האויב לירות עלינו רקטות. אז אם זה לא במערכה הנוכחית זה במערכה הבאה ואם זה לא במערכה הבאה, זה יידרש במערכה שלאחר מכן. מתישהו זה הרי יקרה. אז עם כל הכבוד לדרישות המיגון וההבנה לרגשות אלו שאינם ממוגנים, מעבר לשאלת המימון אני בכלל לא בטוח שזאת התשובה לכתחילה, ברמה הלאומית.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
מה ההבדל בין זה לבין המס שנגבה ממילא מהציבור? מימוש המס הזה, כלומר הפנייתו לדברים ייעודיים, שם הבעיה. עניין של סדר עדיפויות וכו'. אבל איני רואה טעם או צורך מיוחד בגביית מס מיוחדת.

יתרה מזאת; על אף שלשיטתך מקומי כנראה בכלא, אני ממש לא בטוח שאני מוכן לשלם תוספת מס למטרה הזאת. לא חסרים אזורים בארץ בהם המצב לא פחות קשה, גם אם שונה, מהאזור שציינת. וכי מישהו מהאזורים שם מסכים לשלם מס כדי להקל על חיי כאן? בכלל, מי ומתי קבע שדווקא מיגון היא התשובה? אמנם זה נותן לנו הרגשה בטוחה יותר, אין ספק וזה מאוד חשוב. לא רק הרגשה, זה באמת בטוח יותר מן הסתם. אבל המדינה לא יכולה למגן את עצמה לדעת. בסופו של דבר היא תצטרך להתמודד עם כושרו של האויב לירות עלינו רקטות. אז אם זה לא במערכה הנוכחית זה במערכה הבאה ואם זה לא במערכה הבאה, זה יידרש במערכה שלאחר מכן. מתישהו זה הרי יקרה. אז עם כל הכבוד לדרישות המיגון וההבנה לרגשות אלו שאינם ממוגנים, מעבר לשאלת המימון אני בכלל לא בטוח שזאת התשובה לכתחילה, ברמה הלאומית.
אף אחד לא מדבר על מס
אלא על קרן לרווחת הילדים של העוטף וכמובן תושבי אשקלון והסביבה שחטפו על הראש. |פצצה|
אבל חחחח כן, נו...
אם הייתי מבקש שהקרן תתועל לטובת תלמידי ישיבות בטח היית יוצא מגדרך מרוב שמחה והיית מחר בבוקר יוצא ורוקד על מדרגות הרבנות. |חרדי|
אבל ילדים שעד גיל 15 משתינים במיטה מרוב פחד ואזעקות?
זה לא.
אתה לא מבין שהאקט הזה נועד להפגין על אחדות של העם?
זה מה שקורה לצערי כאן לאחרונה
אין אחדות בינינו.
אתה וגולדאייז אתם המיקרוקוסמוס של מה שקורה במדינה
וזה לצערי מה שמפלג אותנו.
|זהירות|והערבים רואים את זה ושואבים מזה עידוד רב. (תרתי)

Harrington

Well-known member
מנהל
אף אחד לא מדבר על מס
זה מה שאתה מציע, רק במילים אחרות. לקחת כסף מאזרחים כדי לממן פרויקטים לאזרחים (אחרים). בשפה מקצועית זה נקרא מס, גם אם אתה מכנה זאת קרן או כל דבר אחר לצורך העניין.
אם הייתי מבקש שהקרן תתועל לטובת תלמידי ישיבות בטח היית יוצא מגדרך מרוב שמחה והיית מחר בבוקר יוצא ורוקד על מדרגות הרבנות.
אבל ילדים שעד גיל 15 משתינים במיטה מרוב פחד ואזעקות?
זה לא.
הממ... משהו שאני אמרתי? כי לא זכור לי שהוצאתי דברים כאלה מפי.
האם אברך על תשלומי מדינה לישיבות? בהחלט. אברך גם על תשלומי מדינה למיגון היכן שצריך. זה לא משנה במאומה את מה שכתבתי למעלה :).
אתה לא מבין שהאקט הזה נועד להפגין על אחדות של העם?
אם אתה מחייב את ה'תרומות' לקרן, זה מס. אין בזה שום אחדות מיוחדת. כאמור מעלה, זה לא שונה ממיגון באמצעות תקציבי מדינה שנגבים גם היום ממיסים.
זה מה שקורה לצערי כאן לאחרונה
אין אחדות בינינו.
אני דווקא סבור שיש כאן הרבה יותר אחדות מכפי שמציירים לנו, אבל אין מחלוקת שיש בעיה בעניין. בעיה שלענ"ד התחילה מ2013 ולא עברה מאז.
אתה וגולדאייז אתם המיקרוקוסמוס של מה שקורה במדינה
וזה לצערי מה שמפלג אותנו.
לא ראיתי מה הנ"ל כתב. יש לי רק את דעתי ועליה אני אחראי.
והערבים רואים את זה ושואבים מזה עידוד רב. (תרתי)
אני די מסופק שערבי כלשהו שואב עידוד מדעתי בעניינים השונים :).

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
זה מה שאתה מציע, רק במילים אחרות. לקחת כסף מאזרחים כדי לממן פרויקטים לאזרחים (אחרים). בשפה מקצועית זה נקרא מס, גם אם אתה מכנה זאת קרן או כל דבר אחר לצורך העניין.

הממ... משהו שאני אמרתי? כי לא זכור לי שהוצאתי דברים כאלה מפי.
האם אברך על תשלומי מדינה לישיבות? בהחלט. אברך גם על תשלומי מדינה למיגון היכן שצריך. זה לא משנה במאומה את מה שכתבתי למעלה :).

אם אתה מחייב את ה'תרומות' לקרן, זה מס. אין בזה שום אחדות מיוחדת. כאמור מעלה, זה לא שונה ממיגון באמצעות תקציבי מדינה שנגבים גם היום ממיסים.

אני דווקא סבור שיש כאן הרבה יותר אחדות מכפי שמציירים לנו, אבל אין מחלוקת שיש בעיה בעניין. בעיה שלענ"ד התחילה מ2013 ולא עברה מאז.

לא ראיתי מה הנ"ל כתב. יש לי רק את דעתי ועליה אני אחראי.

אני די מסופק שערבי כלשהו שואב עידוד מדעתי בעניינים השונים :).
חוץ מגיבובי שטויות שהעלית לכאן שורה אחר שורה, שורות בהחלט מסודרות ומאורגנות
אך לצערי לא ראיתי מילה אחת עם נכונות לעזור.
תגיד, אתה גר כאן בארץ?
או שאתה עדיין בהולנד.
כי יש לי תחושה שדברים שרואים משם לא רואים מכאן.

Harrington

Well-known member
מנהל
חוץ מגיבובי שטויות שהעלית לכאן שורה אחר שורה
מה לעשות, קורה במשפחות הכי טובות.
אני מניח שלא יבוא לך כהפתעה מיוחדת שלא קראתי מעבר למילים האלו. אם וכאשר תחליט שאתה מעוניין להתדיין בצורה בוגרת ומבוגרת, תחליט חופשי לעדכן.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
מה לעשות, קורה במשפחות הכי טובות.
אני מניח שלא יבוא לך כהפתעה מיוחדת שלא קראתי מעבר למילים האלו. אם וכאשר תחליט שאתה מעוניין להתדיין בצורה בוגרת ומבוגרת, תחליט חופשי לעדכן.
אני מוכן להתדיין רק עם יהודים טובי לב שמוכנים לעזור לאחיהם שכבר 20 שנה חוטפים טילים רקיטות פצמ"רים ומה לא.
לא ביקשתי עזרה לערביי ואדי חרא.
תגיד, לא שמעת על "נעשה ונשמע"?
מה זה הוויכוחים המטופשים האלה?
אתה באמת חושב שלא מגיע להם קצת רווחה סוף סוף?
או שכל העניין הוא מבחינתך רק וויכוח לשם וויכוח.

נסיך.333

Well-known member
סבא אל דאגה, עוד מעט יש לנו שר אוצר חדש, בזמנו הוא הבטיח להוריד את הנייה תוך 24 שעות, אולי היה שיכור?
עכשיו צריך לראות מה יהיה עם יתר חברי מפלגתו, אלא שלא בכלא על גנבת כספי ציבור.. אתה חושב שזה יפסק?
אני למשל לא הייתי גובה מס חדש, הייתי מטל את הביטוח לאומי לכאלה שהיו בפוגרום, לאלה שלא נאמנים למדינה
לאלה שלא משרתים את המדינה בכל מגזר.. היה מתפנה הרבה כסף לעוטף ולכולנו.

למעלה