ה צ י ל ו עכבר!

ronasade

New member
גם לדעתי הפתרון היחידי הוא הדברה...

אני עברתי את מה שאת מספרת ועד שהמדביר הגיע הייתי בפחדים בבית.. פחדתי ללכת לישון כדי שהחולדות לא יהיו לידי....
קראתי הרבה באינטרנט לפני שהזמנתי את המדבירים.. ואחרי שהבנתי שלפעמים ההדברה היא באזורים שיש בהם מזון (לשם הם נמשכים לרוב) הזמנתי את IPM שהם עושים שימוש בהדברה ללא חומרים רעילים. יש להם מערכת שמזהה ומדווחת בזמן אמת על פעילות מכרסמים דרך מערכת אינטרנט מתקדמת (משהו הזוי שלא ראיתי לפני) ואז הם יכולים להגיב באופן מיידי ונקודתי...
מתברר שגם תחום ההדברה התקדם עם השנים... שיהיה לך בהצלחה בכל התהליך ותטפלי בזה כמה שיותר מהר:)

מרים 73

New member
איזה סיוטים גרמת לי

משה מ3

New member
מכרסמים/חולדת החוף/חולדת העליות/עכבר

חולדת החוף חיה בעיקר במערכת הביוב גדולה יתר מחולדת העליות וכהה יותר.
חולדת העליות חיה על הצמחים/עצים או בעליות הגג בהירה יתר מחולדת החוף וזריזה יותר.
עכבר גר בכל מבנה בקרבת בני הדם שטח קטן למחיה, לכל המכרסמים יש שלד עצמות.
החולדות מכרסמות כל דבר כדי להשחיז את השיניים.

Aעופרית

New member
עדכון- היום קניתי ת'קוביות הכחולות

אתמול בלילה אחרי שקראתי מה שכתבו, הסתכלתי מאחורי מכונת הכביסה ונראה שם איזה משהו קטן, הארתי בפנס וזה נראה כמו משהו קטן שנפל, כמו איזה צנון קטן או ערמון.

היום בבוקר הסתכלתי והדבר הקטן, בגודל של כדור פינג-פונג עוד היה שם, לידו עצמות עוף וגם גללים מסביב. זה לא זז. שפכתי קצת מים מעליו ונראה לי שהיתה תזוזה קלה.. לא בטוחה. בכל אופן, פחדתי לגעת עם מקל או משהו.
כזה פיצי, עגול וכהה, אפילו פחות מכדור פינג פונג.
עצמות העוף מחשידות שאכן זה היצור. גללים יכולים להיות גם בגלל שממיות.

הלכתי לחנות בכופר הישוב ברמת גן ושם בהתחלה ניסו לדחוף לי מלכודת דבק. בסוף התברר לי שיש להם גם ת'רעל של הקוביות הכחולות והם מכרו לי אותו במחיר מופקע של 7 ₪ ליחידה. קניתי 3. אמרו לי לפורר ולא הייתי בטוחה אם התוקף בסדר כי הופיע על האריזה משהו לא ברור - "תווית מ-2011 ".
אז שאלתי בטמבוריה אחרת ברחוב הרצל ברמת גן ושם אמרו לי שעולה 4 ₪ ליחידה. ביקשתי החזר מהחנות הקודמת. מילא שקל יותר, אבל מחיר כמעט כפול וכאן נאמר לי לשים שלמים, מה שיותר הגיוני, כי לא רוצה לפזר את הרעל בבית.

המדביר של העירייה שדיברתי איתו אמר לשים ליד קירות ואמר שיבוא מחר לטפל בחצר.

שמתי 2 קוביות במטבח, אחת מימין למכונת כביסה ושניה מאחורי המקרר מימין, מה שהתברר כלא טוב כי נוזלים שם מים של הפשרת המקרר והזזתי לכיוון הצד השני של המכונת כביסה.
קובייה נוספת שמתי בחדר אמבטיה. הרי מסתבר שאם כרסמו לי את הסבונים, יש יותר מחולדה אחת
. אולי היא מסתתרת בבוידעם ואוכלת את הסבון שלקחה..

בכל אופן, הגוש הכהה ממש לא זז. כל הזמן אותו דבר באותו מקום!

ולי רע בנשמה.. כל הזמן מחטאת את כלי האוכל עם אקונומיקה חדשה שקניתי היום כי אין לי מושג, אולי בלילה החולדה עברה על הכלים, כשרק אתמול חיטאתי את הכל
...

חוששת שתאכל לי דברים. העברתי את נרות השעווה בריח וניל מעל הארון בחדר שינה ופתאום נלחצתי שאולי בגלל הריח החולדה תבוא לשם... יכולה לאכול את צינורות מכונת הכביסה ואת החוטים.. אולי כבר יש נזק שאני לא רואה או אולי יש לה עדיין את העצמות לכרסם ולכן לא מתעניינת בדברים אחרים..יכולה לאכול לי בגדים, נעליים..

יש רווח מתחת לדלת של חדר השינה ואם אסגור את הדלת, היה יכולה להכנס מתחת.
מה אני עושה?
הפחידו אותי עם הנשיכות

מקווה שתאכל או תאכלנה את הרעל והכל יבוא על מקומו בשלום ואם לא, אאלץ לקרוא למדביר..

משה מ3

New member
גם אחרי שתאכל את הרעל זה לוקח מספר ימים...

עד ש... לא צריך לפורר את הקובית שימי אותם בצלוחיות מקווה שבהם
טריות.

Aעופרית

New member
זה הבנתי.. שלוקח כמה ימים

כי זה רעל נגד קרישת דם שפועל באיטיות כדי שלא תקשר בין האוכל להרגשה הרעה.

שמתי כבר על הרצפה.

בשתי חנויות הטמבור היו אותן קוביות כחולות.
מה זה טריות?
לא היה ממש תוקף,
רק משהו שזה תווית 2011.
האם זה תאריך הייצור.
זה אומר שהן טובות?

בחנות השניה המוכר אמר לי שהגרגרים האדומים שהזכירו פה או במסר לא כל כך טובים.

משה מ3

New member
הקוביות הכחולות טובות שמים אותם בצלוחיות ...

שלא ירטבו, יש חשיבות לטריות ,בחומר משיכה שיש
בקוביות הרעל, למרות שהן אוכלות הכל לא מפונקות.

ברור שהחומר לא טרי אבל זה מה יש.

Aעופרית

New member
ומה קורה אם הן נרטבות?

כבר קוביה אחת נרטבה לי מהפשרת המקרר והזזתי אותה.

לא מתחשק לי לגעת עכשיו שוב בקוביות... לא נאמר לי בחנויות לשים בצלוחיות.. אין לי שום כלים חד פעמים בבית...

מקווה שיאכלו

תודה

דנה אז

New member
עד כה לא היו לי חולדות

ומודה לכל מי שצריך על כך, מבחינתי מוכנה להמשיך בלי עכברים וחולדות.
מסתפקת בחזירי הבר, העקרבים, הנחשים, החיפושיות, העכבישים.... שיש לנו בחצר ובבית

ולגבי חתול, כשהיה לנו עכבר לפני שנים בדירה שכורה. עזבתי את הדירה למהלך היום והשארתי אותו לחסדי החתול של הורי (שיודע להיות מאוד לא נעים לאנשים). כשחזרתי אחר הצהריים הוא פשוט שיחק עם העכבר (אפשר לחשוב שהם התחברו במהלך היום). בקיצור ממש חסר תועלת לתפיסת עכברים, כשבעלי הגיע הוא כמובן נאלץ לעשות את כל העבודה להפטר מהעכבר, כדי שהגברת (כלומר אני) אסכים להכנס חזרה לדירה..

לנו יש חולדת מחמד

סתם, לא באמת. אבל אני מכירה מישהי שהיו לה שתיים ובזמנו בהיא שלחה לי סרטונים והן ממש אינטרקטיביות וחמודות.

יש חולדה שנכנסת דרך חלון המטבח שלנו.
כשסגרנו את הרשת, היא כירסמה את הרשת.
אני מקפידה לסגור את החלון וכל עוד החלון סגור היא לא כאן, אם אני במקרה שוכחת את חלון המטבח פתוח היא נכנסת ומכרסמת מה שהיא מוצאת.
לפני כמה ימים התעוררתי בלילה והלכתי למטבח, ראיתי ששכחתי את חלון המטבח פתוח וכשבאתי לסגור היא זינקה מאיפשהו וברחה דרכו.

נראה לי שאנחנו מבינות זו את זו.

Aעופרית

New member
הנה עוד הוכחה שהן לאו דווקא נשארות בבתים

לכל האנשים ה"חמודים" שהלחיצו אותי שהחולדה בטח עוד אצלי...

אבל בטח תסכימי איתי שזה מאוד מגעיל לדעת שהיא טיילה במטבח, על השיש, כלי האוכל וכל זה..

sweetdreams

New member
בדיוק באתי לכתוב לך לקחת חתול..

(לא סתם, אלא באמת כי אני חושבת שאין מדביר טוב מהם. פרט לזה שהם חמודים בטירוף!
)
אבל אז שמתי לב לשורה האחרונה שלך, אז לא משנה.

Aעופרית

New member
סתם הפחידו אותי

עושה רושם ששום חולדה לא גרה אצלי!

כפי שכתבתי בהתחלה, החולדה באה לביקור, באה ויצאה מהחלון של חדר אמבטיה.

בלילה מרוב לחץ, שמתי דברים ליד הדלת בחדר שינה. כשקמתי באמצע הלילה, אותו גוש כהה מאחורי מכונת הכביסה עדיין בדיוק באותו מקום. בבוקר הזזתי אותו עם מקל. תצחקו עלי- שזיף יבש גדול חחח. כמות הגללים מאחורי המכונה לא גדלה.
העצמות והגללים הם מהביקור של החולדה בפורים. סתם קניתי רעל. היום המדביר של העירייה שם "פסטות כחולות" במחילות שלהם בחצר.

סתם הפחידו אותי. הרי לא היו שוב סימנים שהחולדה אצלי. דיברתי עם חברה שהבהילה אותי אף היא והקשיתי בפניה לפני מספר ימים- "אז למה החולדה לא אוכלת את הבננות?" שום כרסומים חדשים, שום כלום. הכרסום בנר השעווה בריח וניל מן הסתם מהביקור בפורים ולא שמתי אליו לב, רק כשסיפרו פה בפורום הלכתי לבדוק.
וכן, היו ביקורים חוזרים בחדר אמבטיה, אבל אין ממנו גישה לדירה כשהדלת סגורה. שלשום השארתי את החלון סגור ואתמול השארתי פתוח היא כבר לא באה...

בשבילי זה היה שיעור בזריעת פניקה של אנשים..
בכל אופן, אני בטח לא הייתי אומרת לבן אדם שמספר לי על חולדות שהן יכולות לנשוך אותו בלילה, גם אם הייתי חושבת כך.

dify

New member
הדרך לדעת האם יש חולדה באיזור

היא לחפש האם יש שאריות צואה, שזה גרגרים חומים מאורכים קטנים. אם מאחורי המקרר יש לך גרגרים כאלו, וואלה, יש חולדה או עכבר.

זה לא באמת קשור לשזיף היבש, שלא מעיד כמובן על שום דבר.

אם אין לך חולדה, הרווחת :) בכל מקרה הרעל שפיזרת לא יזיק ואף יועיל אם תכנס אחת שכזו מתישהו בעתיד. אל תגעי ברעל, זה גם לא טוב לך וגם יוריד מיעילותה, פשוט תשאירי את המצב כמו שהוא. לא קרה כלום וטוב שכך. על הדרך הבאת לידיעה של הרבה קוראים כל מה שאפשר להפיק על חולדות מקריאה בפורומים

Aעופרית

New member
היתה חולדה, ביקרה והלכה

אין גללי צואה חדשים..

וכן, מי שמחפש מידע על חולדות, השרשור הזה יהיה מצויין עבורו

לגבי הרעל, אוציא אותו מתישהו.. בשביל מה אני צריכה רעלים כאלו שיהיו פזורים בבית... עוד דברים שאני לא אוהבת כמו מסכת האב"כ שלא החלפתי אותה ממלחמת המפרץ וסתם תקועה אצלי למעלה בחדר אמבטיה..
וזה עוד על הרצפה, אז כל פעם שאני מנקה ובייחוד על הרצפה של חדר אמבטיה שמנקה כל שבוע, אצטרך להרים ולהחזיר...

מקווה שלא אצטרך אף פעם בחיים שלי לקנות נגלה נוספת..

למעלה