ה צ י ל ו עכבר!

Aעופרית

New member
ה צ י ל ו עכבר!

מתישהו, לפני שנה או שנתיים, נכנסתי ללחץ כשראיתי סימנים על הקירות וגללים וחשבתי שנכנס עכבר לדירה.
מחיפוש באינטרנט ומציאת נקודות לבנות על הגללים, הבנתי שאלו שממיות.

לפני מספר ימים, בפורים, אני חוזרת בלילה הביתה ורואה ששקית האשפה קצת הפוכה, יש איזה נוזל כהה על כלי במעמד הכלים וגם שומו שמים, גלל על המיטה.
בגלל ההיסטריה הקודמת שלי בנושא עכברים, הייתי יותר רגועה.
בימים שאחרי לא היו שום סימנים..

והיום בבוקר, אני רואה 3 גללים בדלי שבחדר אמבטיה וגם סימני נגיסות על הסבונים שבאדן החלון וגם חתיכת סבון נעלמה. בעצם ראיתי את הסבוניה מוטלת באמבטיה מתישהו וגם סימנים על הסבונים ולא קישרתי.
מסתבר שהעכבר לא גר אצלי, אלא נכנס מהחלון של חדר האמבטיה ועכשיו הדלת סגורה (כנראה, כשיצאתי בפורים השארתי אותה במקרה פתוחה.. לרוב היא סגורה) והוא לא מוצא אוכל ומכרסם סבונים. לא ידעתי שעכברים אוהבים סבון
...

ושתבינו, אני קומה ג' והוא מטפס על הקיר עם השפריץ ובטח נכנס לעוד דירות ואולי בכלל כל המשפוחה שלו התחילה לחגוג פה בבניין.

כמובן, שמיד התקשרתי לעירייה ויגיע מדביר שישים להם רעל. מקווה שבמחילה של ה"עכבר שלי".

חוץ מזה, אם לא יעזור, אשמח להמלצות לגבי מלכודות וכיוצ"ב... לא מתחשק לי ללכוד עכבר חי וליסוע איתו באוטובוסים רחוק והוא עוד עלול לחזור לי..

ולא, אני לא אקח חתול. אז בבקשה בלי עצות כאלו..

סימה53

New member
אני לא יודעת אם זה ירגיע אותך

אבל אני גרתי בקומה חמישית ונכנסה לי חולדה!
נאמר לי שהן יכולות להיכנס דרך האסלה כן כן דרך האסלה הן קופצות
הפתרון היחידי היה לקחת את המלכודת המתכת הגדולה לקחת כפפות ולשים נקניקיה
שלא יהיה מגע יד על הנקניקייה.

שימי לב אם אחרי מכונת הכביסה אין הר של חול בד"כ הן עושות הרי חול מאוחרי המכונה

Aעופרית

New member
תודה, אין שום סימנים בדירה כרגע

להמצאות החולדה.

כפי שכתבתי, עושה רושם שהיא נכנסה מחדר האמבטיה, יצאה ועכשיו מנסה להכנס לדירה שוב משם ולא מצליחה כי הדלת סגורה.

אפשר בבקשה פרטים. איפה קונים את המלכודת הזו. מה עשית אחרי שתפסת אותה?

ותודה רבה על השיתוף. קצת מנחם שאני לא יחידה בבעיות כאלו...

ובעצם סקרנות, מאיפה לקחו חול לשים מאחורי מכונת הכביסה.

אוף, נכנסתי עכשיו ללחץ שזו חולדה ולא עכבר קטנצ'יק..

סימה53

New member
אני ייספר לך איך אני מצאתי את שלי..

החלטתי לנקות מאחורי המקפיא שעמד ליד המכונת כביסה
הזזתי את המקפיא חשכו עיניי מה שמצאתי..
היתה שם פיצה שהכנתי כמה ימים קודם,
היה שם עצם של עוף
והמון המון חול
חשבתי לתומי שזה עכבר עד שאמרו לי חול?זה חולדה !
את החול הם מוציאים מבין הבלטות
את המלכודת תוכלי למצוא בכל חנות לחומרי בניין
חולדה זאת חיה מסוכנת!יכולה לנשוך תוך כדי שינה שאתם ישנים.
חולדה זו חיה עם מלא חיידיקים
אני לא הפסקתי לנקות את הבית אחרי שמצאתנו אותה
שני דברים חשובים
לחולדה אין עצמות היא יכולה להתקפל לצורת כדור זה מה שעשתה כשתפסנו אותה בפעם הראשונה היא נצמדה לדופן המלכודת עד שחשבנו שהמלכודת ריקה ובעלי פתח ככה את המלכודת והיא קפצה לא ישנו עד שתפסנו אותה שוב תשמעי זאת חיה גדולה ומגעילה
אומרים שצריך למלא דלי מים ולהכניס אותה לשם אני העדפתי לזרוק את המלכודת יחד איתה למכולת הזבל..
ככה בטוח שהיא לא קיימת!
אני מקווה שתתפסו אותה במהרה ואל תסיקי מהר מסקנה שהיא בחוץ היא ערמומית מספיק.

Aעופרית

New member
אוי, לא יפה שאת ככה מפחידה אותי

אני גרה לבד..

אין שום סימנים להמצאות החולדה בדירה כרגע והיו סימנים שעברה דרך אדן החלון בחדר האמבטיה.

ומה, ככה לזרוק אותה חיה עם המלכודת, שתגסוס ביסורים
?

אוי....אל תשתמשי במלכודות האלה....

זה כל כך נוראי ואכזרי...

אני יודעת שיש לוכדים שלא הורגים אותם....
:(

Aעופרית

New member
עם כל הכבוד, זה או אני או הם

את רוצה להשאיר בחיים את כל החולדות בגינה שלנו?
הם חיים בלהקות.
מדביר העירייה מפזר להם רעל ועוד רעל שהורג אותן אחרי כמה ימים שלא יקשרו בין האוכל וההרגשה הרעה כי הן חיות מאוד אינטיליגנטיות.

אני יודעת שיש אנשים שגם לא הורגים ג'וקים... אותי זה מגעיל ומבחיל ובמקרה של חולדות גם מדובר בסכנה בריאותית.

את רוצה שאלכוד את כל החולדות ואשחרר אותן במקומות אחרים שיכנסו לבתים של אחרים
, שימשיכו להתרבות בסביבה אחרת?

קפץ...

אני הייתי משחררת במקום אחר...

שנה שעברה רצו להוציא את המלכודות האלו מחוץ לחוק....

dify

New member
אני הורגת כינים

וגם פרעושים שבפרווה של החתולות שלי. וכן, גם ג'וקים (ומפלה ומקבלת בזרועות פתוחות חשופיות ולטאות ופעם ב.. גם קיפודים
)

אני ממש נגד לשחרר במקום אחר, עם כל הכבוד, זה פשוט הופך את החולדות לבעיה של מישהו אחר, חולדה זו חיה עם יכולת הישרדות מופלאה ויכולת התרבות מצויינת, ובישראל, שכל כך קטנה ועמוסה בבניה זה אומר שזה רק עניין של זמן עד שהחולדה ששוחררה בשדה או צאצאיה יגעו לבית של מישהו מאיתנו. מה ששנוא עלי אני לא עושה לחברי. ואחרי שחייתי עם חולדות ואני יודעת כמה קשה להיפטר מהם, כמה המון נזק הן עושות וכמה לא נעים לחיות עם הידיעה שהן בסביבה, אז כן, בצער, כמו בכינים וכמו בג'וקים, אני לא אשחרר אותם במקום אחר אלא אדביר אותם לגמרי כי תכלס אין לי שום פתרון טוב יותר מעשי.

פרעושים וכינים אני מסכימה...הם פוגעות בך או

בבעלי החיים וכו אבל גוקים הם לא מסיקים...הם פשוט מגעילים

אם יעלה עלי טחד אני אצאח כמו מטורפת ואתחיל לרוץ....מנסיון

תמיד הייתי מבקדת מאבי זל שיזרוק מהחלון...
לגבי חולדות...אני לא הייתי מדבירה אבל אני לא שופטת את מי שעושה זאת...לדעתי זה אכזרי והמיוחד מלכודות הדבק שהחייה נדארת בחיים וסובלת ימים ארוכים עד שהיא מתה...

לפי מה שידוע לי חולדות לא מסוכנות אבל יש אנשים שהן לא נעימות חהם ילא רוצים לחיות איתן...וזאת בהחלט זכותם...

פשוט אני חושבת דיש פתרונות פחות אכזריים...

dify

New member
החדשות הרעות

הן שהמדבקות לרוב לא עובדות על חולדות אלא לכל היותר על עכברים (שהם יותר קטנים פיזית).
חולדות הרבה יותר חכמות, יותר גדולות ויותר חזקות (וגם מצליחות לגנוב את הפתיון מהמלכודת מבלי להיתפס אם לא יודעים לנהל את העניין באופן מקצועי)
לצערי הכל נאמר מניסיון (7 שנים בדירת קרקע..)

הן מזיקות ברמה שלא תאמן. אצלנו למזלי הן לא הגיעו להכנס לתוך הבית (כי היה להן חמים ונעים במרפסת), אבל כמות ההרס שהן זרעו במרפסת היה מדהים, הן אוכלות ממש הכל, כולל חוטי חשמל.. כולל הצינור שמוביל את הגז, ה-כ-ל. הזמנו טכנאי גז פעמיים בטווח של שבועיים להחליף את הצינור לפני שהבנו שהבעיה היא במכרסמים.. והיתה לנו דליפה, שרק בזכות זה שאף אחד לא מעשן אצלנו נשארנו בחיים...

כמו שעופרית ציינה, הן חופרות מתחת למרצפות ועוברות דרך חורים שאנחנו בני האדם לא רואים בכלל. הן חיה ממש חכמה. ממש ממש קשה לתפוס אותן (ואני מודה שגם ממש מגעיל ולא עולה על דעתי).

אנחנו השתדלנו מאד להיות סובלניות, קיוונו שהעובדה שיש לנו ריח חתולים יעודד אותם לא להיכנס אלינו, אמנם לא מצאנו סימנים בסלון ובחדר השינה אבל כאמור המרפסת היתה עמוסת סימנים ובדיעבד מצאנו גם מחילות מתחת לריצפה שעברו מהמרפסת למטבח. הגענו למצב שהזמנו מדביר, הוא פיזר רעל, מהסוג שלוקח לו כמה ימים להתעכל אצלן בגוף. אני מקווה שזה מביא למותן בתנאי שינה וללא כאבים, וללא ספק זה מפסיק עוד שושלת של חולדות בחצר.
אצלנו זה עבד, מאד הרעל הזה הן נעלמו לגמרי, יחד עם זה גם את האוכל של החתולות אנחנו לא משאירות יותר באריזתו המקורית, גם הוא עובר לצנצנות זכוכית סגורות היטב.
+הדברה מטעם העיריה בחוץ.

לשמחתי הרבה לא ראיתי חולדות בדירה ההיא אחרי הטיפול של המדביר ואני מקווה שבבית הנוכחי גם לא אזכה לראות.

נטאשKה

New member
רק עכשיו קראתי את התגובה הנוספת שלך

אני באמת לא יודעת מה הייתי עושה לו הייתי במקומכן. זה מצב מאוד מאוד בעייתי. במיוחד שזאת כבר להקת חולדות ולא חולדה אחת בודדת...

לנו הייתה חולדה בדירה הקודמת - תפסנו אותה לבד ושחררנו אותה. אבל כל מה שכתבת לגבי חוכמתן והיכולת שלהן לכרסם הכל ולהכנס מתחת למרצפות הוא מדויק מאוד. אצלינו היא הרסה תנור לפני שקלטנו שהיא נכנסת לדירה.

זה גם לא קשור לקרקע למרות שאולי דירות קרקע יותר בסיכון. אנחנו גרנו בקומה חמישית. הן מטפסות כמו מטורפות על כבלי חשמל...

נטאשKה

New member
חלילה, הכוונה היא לשחרר בשטח פתוח

ולא לשחרר במקום בו היא תכנס לדירות אחרות. זה באמת מכוער מאוד!

חולדה היא חיה אינטילגנטית ותקשורתית וחבל לדעתי להרוג אותה אם אפשר די בקלות ללכוד אותה ולשחרר אותה במקום בו היא לא תסב נזק.

אבל כל אחד ואיך שהוא מרגיש לנכון, רק מביעה דיעה, לא מנסה להיות אחראית על מצפון של אחרים.

כנ״ל, לא הייתי הורגת אותה.

זאת שנמצאת אצלנו בחצר לא עושה לנו נזקים ועושה רושם שטוב לה בחצר אז אנחנו לא מפריעים לה והיא לא מפריעה לנו... אם לסגור חלון זה מספיק אני ממש לא מתכוונת להיכנס איתה לעימותים. לו היא היתה מפריעה לנו הייתי תופסת אותה ומעבירה אותה לאיזו חורשה.

בעבר לחברים שגר בדירה בקומה ג׳ היה עכבר כזה, הם תפסו אותו ושחררו אותו בפארק הלאומי בר״ג.

dify

New member
ואין בתים ליד הפארק הלאומי?

אנשים גרים שם!
וחולדות מחפשות אוכל וחום ומכסה.
זה פשוט להפוך את הבעיה לבעיה של מישהו אחר. מסכנים האנשים שגרים ליד שטחים פתוחים וכל פעם יש להם מכה חדשה של מכרסמים.

אני לא מצליחה להבין את ההיגיון. מדינת ישראל כל כך קטנה, כמעט בכל מקום שתגעי גר אדם במרחק שחולדה יכולה לעבור ותעדיף לעבור אם זה יתן לה מזון וחום. זו חיה חכמה מאד. ואם לא היא אז צאצאיה.

ואם תסעי עד המדבר לשחרר אותה, למקום שאת בטוחה שהוא לא במרחק מגורים של בדואים או ישובי בודדים, אז סביר שדנת אותם לחיים קשים של חיפוש מזון וחום מפני הקור בלילות.

אני חושבת שקל לדבר כשזה לא בעיה. אם החולדה שלך (שנשמעת יותר עכבר) היתה נכנסת לכם הביתה יחד עם קרוביה, סביר שהיית הרבה פחות סבלנית. ולסגור את החלון זה לא מספיק, יש לך כלבים, לא? סימן שאת פותחת את הדלת הראשית כמה פעמים ביום.. ברגע אחד את מפספסת את הכניסה של החולדות אליך הביתה. אני רוצה לראות הרבה אימהות שיקבלו בשמחה חולדה אצלם בבית (או הרבה אנשים בכלל).

אז לשים אותם בפארק הלאומי או הירקון זה רק מסביר למה יש מכת חולדות ברמת גן (שם גרתי ופגשתי בחולדות המדוברות שלי וכל הבניינים בסביבה סובלים מחולדות, וזה לא רק בקומת קרקע. ברגע שיורד גשם החולדות מחפשות מכסה וחום ונכנסות לבתים).

הפכת אותם לבעיה של מישהו אחר. ככה פשוט.

Aעופרית

New member
לנשוך אנשים ישנים?

מאיפה הבאת את האינפורמציה המבהילה הזו.
עושה חיפושים בגוגל ולא מוצאת!

חולדות נושכות בני אדם כאשר הן מרגישות שחייהן בסכנה.

הנה פה, לדוגמא,
"למרות שרוב השמועות לא נכונות, (הם לא נושכים תינוקות קטנים).."

http://www.reader.co.il/article/83357/לכידת-עכברים-צעד-אחרי-צעד-כמעט

סמאדוש

New member
כן. הן נושכות אנשים ישנים.

נורא.
כמה שאני נגד פגיעה בבעלי חיים, יש גבול. חולדות בביתי, דינן מיתה.

Aעופרית

New member
לא יפה להפחיד אותי

אפילו אם את יודעת/חושבת שאכן כך, זה מידע שרק מלחיץ אותי כעת.

אני גרה לבד
והיום בדקתי ויש רווח מתחת לדלת של חדר השינה.

מה אני עושה?
אם אשים מתחת סמרטוט, היא יכולה להזיז.

למעלה