ה"פ ואוצרות המוות

HassiD

New member
למה?

אנחנו רק יודעים שזה נעלם, ואז הגיע להארי. הארי היה זקוק לכל האוצרות, כי מי שמחזיק בהם הוא סוג-של בלתי מנוצח, ולכן הו ארצה להשיג את שלושתם, ולנצח את וולדמורט. היתרון בהארי על פני שאר האנשים, הוא בכך שהוא לא צמא-כח, ולכן לאחר השימוש בהם, הוא כפי הנראה ישמיד/יחביא או מה שלא יהיה, אבל לא יעשה בהם כפי הנראה שימוש לרעה.

hollypop girl

New member
כן, בדיוק לזה התכוונתי. אמרת שאולי מישהו

הביא את זה למישהו שהוא לא הבן שלו ואמרתי שזה חסר היגיון מבחינת כתיבת העלילה אז מה הטעם להגיד לנו את זה ולהציג את זה בצורה כלכך הגיונית לעלילה ולעקרונות של הסיפור עצמו אם זה לא נכון?

HassiD

New member
כי זה מראה בעלות על הגלימה

אם אני מביא את זה למישהו שאינו היורש הרשמי שלי - זה עדיין שלו. אין כאן שום גנבה או משהו כזה. ולכן זה באמת של הארי, כי בדרך כפי הנראה באמת אין גנבות/רציחות וכדו' (לעומת מה שקורה עם השרביט, שיש שם "ירושות כפויות", שמישהו בעצם לוקח את השרביט בכוח). אז באמת זה מוצג שהגלימה שלו בזכות ואין עם זה בעיה, אבל שאר האוצרות רק שימשו כאמצעים לניצוח הלורד, אבל אני לא חושב שניתן לומר שהוא זכאי לקבל אותם מכוח ירושה כלשהי (פרט לגלימה, כן?)

לא מסכים

במקום גלימת ההיעלמות רולינג יכלה לבחור משהו אחר כמו למשל בקבוק עם שיקוי מתחדש אחת לחודש של פליקס פליציס וכך כל פעם שמתקרבים למות, אפשר בעזרת המזל להתחמק מהמוות עד שנגמר המזל באותו חודש. הגלימה אמורה להיות אוצר המוות הכי חשוב (כך גם על פי דמבלדור וגם על פי המשל), אבל היא לא רק שלא מגינה מפני כלום, אלא לחש הנגזה פשוט יכול להסתיר אחרים לא פחות טוב מאשר הגלימה עצמה. הארי ראוי להחזיק באוצרות? בואי נראה: הוא לא זכה בשרביט הבכור, אלא סחב אותו ממאלפוי ממש כפי שוולדמורט סחב את השרביט מהקבר של דמבלדור. להחזיק את השרביט לא אומר שהוא שלך,נכון? כלומר הארי לא ממש זכה בנאמנות של השרביט הבכור כפי שמאלפוי זכה בה. אבן האוב ניתנה להארי על ידי דמבלדור. האם אין נאמנות של אבן האוב עצמה? הרי בפרק של קינגס קרוס דמבלדור אומר להארי שגלימת ההיעלמות לא היתה עובדת עבורו כפי שעבדה עבור הארי, אפילו שדמבלדור קיבל אותה מג'יימס. אז מדוע שאבן האוב תעבוד עבור הארי אפילו שקיבל אותה מדמבלדור? אם יש נאמנות גם לשרביט הבכור וגם לגלימת ההיעלמות של הארי, אז מן הראוי שתהיה נאמנות גם לאבן האוב עצמה. וגלימת ההיעלמות, כפי שגם הארי יודע, לא מגינה מפני המוות, כך הוא מסיק ביחד עם דמבלדור בפרק של קינגס קרוס. אבל, וזה דבר חשוב, הארי לא קיבל את גלימת ההיעלמות מאביו, אלא מדמבלדור. כלומר אם הגלימה לא אמורה לעבוד כראוי עבור דמבלדור, אז היא גם לא אמורה לעבוד כראוי עבור הארי, כי הוא לא קיבל אותה ישירות מאביו. בקיצור, לגבי כל שלושת אוצרות המוות יש ספקות איך הארי הפך לבעלים שלהם. עדיף שכל הנושא הזה לא היה כלל נכנס לסיפור, אלא רק השרביט הבכור.

Superboi

New member
אין לי ממש זמן לפרט כרגע, אבל

חשוב לי להבהיר שני דברים על מה שאמרת על שרביט הבכור. 1. וולדמורט לא הביס את דמבלדור בשביל לקחת ממנו את השרביט. הוא פשוט פתח את הקבר ולקח אותו. הארי כן הביס את דראקו. הוא *חטף* את השרביט מדראקו. לא סתם החזיק אותו. מה ההבדל בין לקחת ממישהו שרביט ידנית, לבין לקחת ממישהו שרביט בעזרת אקספליארמוס? 2. אפילו יותר חשוב מ-1, דמבלדור בכלל לא היה האדון של השרביט כשוולדמורט לקח אותו.

HassiD

New member
לגבי 1

ההבדל קיים. זה כי "לפרוק" ממישהו שרביט באמצעות אקספליארמוס, זה בעצם סוג של נצחון עליו, ולכן זה שלך. בדיוק כמו אם תעשה דו קרב עם מישהו כאשר הזוכה לוקח את השרביט, לבין אם תפרוץ אליו הביתה ותקח את השרביט. לקיחת שרביט באמצעות קסם (אקספליארמוס), מראה על עליונות של קוסם במידה מסויימת (הוא ביצע עליך קסם, מבלי שהצלחת להתגונן), ולכן זה בעצם "רומז" לשרביט שאתה קוסם טוב יותר, ועדיף לו לעבור אליך, בעוד שכאשר אתה סתם לוקח אותו - זאת "בריונות" בלבד...

Superboi

New member
מעבר לתגובה שלי למטה

אני חושב שאתה בהחלט צודק. אבל כמו שאמרתי, זה לא תנאי שמוזכר בסיפור (של הארי ושל האחים).

hollypop girl

New member
בריונות כן,אבל בעולם שלנו

(בעולם המוגלגים
) פיזיות קובעת, כניראהאצל הקוסמים לא. אבל עדיין, בצורה הטבעית ביותר, החזקים (מבחינה פיזית) שורדים אני דיי בטוחה שיש לזה השלכות גם לעולם הקוסמים. אני בעצמי לא מסכימה עם מה שכתבתי עכשיו והאמת שאני חושבת ששרביטו של דראקו עבר להארי מהסיבות שכתבתי למטה (בתגובה שלי להודעה המקורית שלו)

חטיפת שרביט לא עושה כלום

תשאל את רון שגנב שרביט ונתן אותו להארי. הארי עצמו אמר שהשרביט הזה לא ממש מתפקד היטב. זה שהארי לקח את השרביט מהידיים של מאלפוי, זה שונה לגמרי מאשר לקחת דרך אקפליארמוס. באקפליארמוס יש התנגשות בין שני שרביטים וכיוון שבשני השרביטים נמצא גם קצת מהאופי של הקוסם, אז התגברות של שרביט אחד על שני יכולה להעביר נאמנות או לבצע חיבור בין שרביטים או כל מיני דברים אחרים. בכל מקרה מעורב בכך קסם. לחטוף שרביט מהיד לא דורש שום יכולת קסם. הרי זה לא שהשרביט דבוק ליד של הקוסם וצריך קסם כדי להשיג אותו. ומה אם השרביט של מאלפוי היה מונח על השולחן והארי היה גונב אותו, זה גם היה מעביר את השרביט של מאלפוי לבעלות הארי?

Superboi

New member
קודם כל, צריך לזכור

ששרביט הבכור הוא שרביט הבכור ושרביטים רגילים הם שרביטים רגילים. שרביט הבכור לא בחר באף אחד. הוא נוצר כדי לעבור מיד ליד. – לא זכור לי שנאמר שצריך להשיג את השרביט בעזרת קסם (תקנו אותי אם אני טועה). יותר מזה, במעשייה על שלושת האחים מסופר שמישהו גנב את השרביט מהאח הבכור בלילה, ושיסף לו את הגרון. אז מבחינת מה שאנחנו יודעים מהטקסט היבש – אין הבדל בין פריקה בעזרת קסם לפריקה בעזרת חטיפה מהיד. בשני המקרים גברת על בעל השרביט (ובנוסף לקחת את השרביט ממנו, למרות שזה לא תנאי שנדרש בשביל לזכות בשרביט הבכור). – כמו שאמרתי, השרביטים הרגילים שונים משרביט הבכור. אוליבנדר אמר שאין דרך בטוחה להעביר בעלות על שרביט רגיל, כי לכל שרביט יש אופי שונה. יכול להיות ששרביט אחד יעבור לבעלותך אחרי שתחטוף אותו מהבעלים הקודמים, בזמן ששרביט אחר *לא* יעבור לבעלותך, אפילו אם תרצח את הבעלים הקודמים (למשל הארי הצליח לשלוט בשרביט של הרמיוני כשהיא השאילה לו אותו. בלי מאבק עליו ובלי להביס אותה). בדוגמה שלך רון הוא זה שחטף את השרביט, ולא הארי, אבל שוב, זה לאו דווקא אומר שרון כן היה מצליח לשלוט בשרביט שחטף. – אם הארי היה מרים את השרביט של מאלפוי מהשולחן, שרביט הבכור (ולדעתי גם השרביט של מאלפוי) לא היה עובר לבעלותו, כי הוא לא גבר על הבעלים הקודמים שלו. בדיוק כמו שאם מישהו היה עומד מתחת למגדל האסטרונומיה ותופס את שרביט הבכור, השרביט לא היה נחשב שלו.

Superboi

New member
אחרי עוד קריאה של "יצרן השרביטים"

1. תיקון לפסקה השנייה: אוליבנדר אומר שאין דרך בטוחה להשתלט על שרביט ושלכל שרביט יש אופי, אבל הוא גם אומר שאם כובשים שרביט, הופכים לבעלים החדשים שלו, ולרוב הוא יתאים את עצמו לכובש. 2. הארי שואל ספציפית על הדרך שבה הוא השיג את השרביט של דראקו, ואוליבנדר אומר שככל הנראה השרביט כן שייך להארי.

hollypop girl

New member
מנסה

נכון, הדרך שבה הארי זכה בשרביט הבכור (יותר נכון בשרביטו של דראקו) היה יותר במקטע של "באתי לקחתי" בצורה פיזית. אבל אוליבנדר אמר שהוא כניראה העביר נאמנות. אולי הוא הרגיש שאלה בעלים ראויים, אולי הוא ידע שבקרב הוגן הארי היה מנצח + הארי עצמו אמר שהוא מרגיש הרבה יותר טוב עם השרביט של דראקו מאשר עם זה שרון הביא לו. אני לא זוכרת שדמבלדור אמר את זה אבל אם אתה אומר, אז אין לי מושג... כן, הארי קיבל אותה מדמבלדור אבל זה היה שלו מלכתחילה. כלומר, דמבלדור לא החזיק בעלות על הגלימה הוא רק החזיק בה. ההגלימה הייתה שייכת להארי מכל הבחינות מהרגע שג'יימס מת, דמבלדור בסף הכל שמר אותה עד לרגע המתאים. והוא כן "ראוי" (במובן קצת שונה של המילה) כי האח ההוא התכוון להוריש את הגלימה לבנו, הוא התכוון שהיא תציל את בנו מהמוות וכך גם בנו שלו וכך הלאה...

הבעיה היחידה היא ש

זה הספר האחרון ותמיד יהיו תלונות . וזהו, אני אצל חברה ואני מתנחלת לה את המחשב. אגיב בפירוט מחר

Miss Lavet

New member
לי אין דעה כל-כך לגבי השביעי...

כי לא יכולתי לסיים אותו מרוב שזה היה קשה לי... בסוף הפרק של קינג קרוס הפסקתי, כי קלטתי שזה הסוף ולא יכולתי (ואני עדיין לא יכולה) לגמור את הספר... הארי פוטר היה חלק עצום בחיי... ולגמור את זה הרגיש לי בזמנו בתור בגידה (עכשיו אני לא רוצה לסיים מאותה סיבה אך במקום הבגידה זה יותר יבוא מתחושה של קליטה שאני כבר לא ילדה... אפשר להגיד, שזה סוף המסע ושהישתנתי)... אבל עד איפה שהגעתי זה היה עליות ומורדות, אהבתי יותר את הויכוחים (במיוחד של הארי ורמוס) מאשר את המסע שלהם ברחבי בריטניה בעקבות ההורקוקסים (במיוחד החלק שבו רק הרמי והארי היו... לא חובבת גדולה של הרמי)... זאת אומרת יותר אהבתי שהיו עוד דמויות משלושתם שנותנות צד דומיננטי ודרמה בעמוד/פרק/פסקה... וזה מביא אותי לדבר אחר- שבדרך כלל אנשים ישנאו את הספר האחרון. בינתיים אין לי הוחכות אלא רק השערות 1. כי אנחנו מצפים לזה במתח וחושבים שזה יהיה הספר הכי טוב,ף הכי מותח, הכי וואו וכו' 2. בספרים כמו ה"פ או משחקי הרעב הדמויות האהובות אלינו ימותו 3. כמו במשחקי הרעב הסוף יהיה מעצבן ומאכזב (המעוניינים לדעת למה יכולים להיכנס לתגובה שלי בפורום לספר זה... שם יהיה כתוב גם הסוף האידאלי לדעתי לספר) 4. כי זה הסוף ולא יהיו המשכים (לא כולל ספרי בת)

hollypop girl

New member
אני מסכימה איתך על הפסקה הראשונה.

ואני לא הולכת לקרוא את התגובה שלך בקרוב
כי אני לא רוצה לספיילר לעצמי (גם ככה כבר אמרו לי ש
פיניק ייפגש עם אנני ואז ימות, פרים תמות והיא תבחר בפיטה -הספיק לי!
) מסכימה איתך לגבי ההשערות.

Miss Lavet

New member
תודה

את קוראת את הספר השלישי עכשיו? אם כן, הוא בינתיים מאכזב? (אני לא יגיד לך למה הוא איכזב אותי בגלל שזה יהיה ספויילרים) אני לא הולכת להגיד לך אם מה שאמרו לך נכון או לא נכון... אני רק יגיד משהו אחר- אחד הספויילרים שנתנו לך לא מדוייק (לפחות איך שאני הבנתי את הספויילר)

hollypop girl

New member
בדיוק לפני כמה דקות התחלתי את הרביעי. תודה

שאת כלכך חשאית ולא מספיילרת
האמת שעד עכשיו אני לא מבינה את האכזבה הגדולה הוא לא רע (לא טוב כמו הראשון אבל בהחלט לא רע). עדיין לא נכנסתי עמוק לעלילה ואני עדיין לא מרגישה את זה אבל עד עכשיו הכל בסדר...
אני אוהבת את איך שמציגים את מחוז שלוש עשרה, בתור חלופה של הקפיטול. דיקטטורה לא מתה היא פשוט מתחלפת. אם היו מציגים אותם בתור אנשים חביבים בעלי רצון וכוונות טובות (לא שאני אומרת שאין להם, פשו הדרך שבה הם עושים את זה...ואולי זאת בעצם הדרך היחידה?), מקום כיפי, זה היה נראה קצת ילדותי (לא שאני הייתי מתלוננת על זה אבל במחשבה לאחור-טוב שעשו את זה ככה) גייל קצת מעצבן...
כל מה שכתבתי הוא בהסמך על מה שקראתי את עכשיו.

Miss Lavet

New member
הייתי אומרת לך מה הדעה שלי על המחוז

אבל אני לא יודעת אם הגעת לחלק שבו אני רוצה לדבר...
מה דעתך על קוין?

hollypop girl

New member
לפרק 1-8

עד איפה שקראתי עד עכשיו, אני לא יכולה להאשים אותהעל מה שהיא עושה. תעמולה היא דרך טובה לשכנע אנשים במה שהיא רוצה שהם יאמינו\יחשבו. כמו שקטניס אמרה, ההתנהגות שלה מזכירה גרסא מסוימת של הקפיטול. בסופו של דבר, היא מנסה לעשות טוב פשוט בדרכים מעט אכזריות ויש לי תחושה שהיא לא תמיד מחשבת את כל הדרכים והחסרונות שלהם לפני שיהא פועלת. אני לא יכולה להגיד שאני מסכימה איתה עם זה שהיא הפכה את המחוז שלה לרובוטים אבל לפעמים אני חושבת שזאת הדרך היחידה שאפשר לגרום לעם לאהוב ולהאמין בשלטון שלו ולפעול לפי פקודותיו. מה דעתך על קוין? (בהנחה שהגעת עד פרק 8 או אולי אפילו 9-לא זוכרת...
)

sabres207

New member
עד כמה שאני זוכר

אחד הפרקים האחרונים, זה עם הזיכרון של סנייפ, הוא הקטע הכי חזק בסדרת הספרים. ככה שזה כנראה הספר האהוב עליי בסדרה.

למעלה