ה"פ ואוצרות המוות

hollypop girl

New member
ה"פ ואוצרות המוות

אנשים כל הזמן מתלוננים שהספר השביעי לא גאוני כמו הקודמים. אני דווקא די אוהבת אותו, אז רציתי לשאול מה בעצם הבעיה איתו?

מי מתלונן על זה? (חוץ משקד
)

כאילו, בכמעט כל סקר שראיתי הוא זכה במקום הראשון. הבעיות של מי שלא אוהב אותו זה כל מיני חורים בעלילה, יש כאלה שזה מפריע להם יותר/לא יכולים לסספנד/לא מתרשמים מההסברים וכו'.

HassiD

New member
אני לא יודע מה מטריד את "כולם"

אבל אותי מטרידה העובדה שהוא לא כזה מסודר, ופשוט קופץ ממקום למקום, בלי שום משהו מסודר, ובעצם רק מנסה לסגור את העלילה. הרי בעצם בכל ספר יש מוטיב מרכזי שהספר נע על פיו, איזשהי עלילה, וכאן, אולי בגלל העובדה שהוא כבר לא לומד בצורה מסודרת בהוגוורטס, זה מביא לי תחושה של סתם עוברים מנושא לנושא ומנק' לנק' ככה סתם, מה גם ש"אוצרות המוות" נתקע פתאום כזה בלי שום קשר כזה... זה כמו שפתאום היא היתה מחליטה שיש איזה חרב קסמים שיכולה להרוג קוסמים, זה מציק במידה מסויימת (לי לפחות...). ה"הוכחה" לכך מבחינתי, היא שבכל ספר, אני יכול לתקצר לי אותו בראש תוך כמה דקות, אבל רק בספר הזה יש יותר מידי דברים ונושאים ככה שכבר די קשה למצוא את העלילה המרכזית.... (למען האמת, למרות שכבר קראתי אותו כמה פעמים, יש לי עדיין תחושה כאילו לא באמת קראתי אותו...) אבל אחרי הכל, הספר זורם במידה מסויימת, ואני לא יכול לומר שלא נהנתי ממנו...

hollypop girl

New member
צודק, העיניין עם אוצרות המוות קצת

נתקע באמצע כל צייד ההורוקרוקסים שמתנהל שם, מצליח להשתלב במידה מסוימת בפרק שבו הארי צריך לבחור במה הוא מעדיף להתמקד (משהו חדש ונוצץ או במה שדמבלדור אמר לו לעשות), שני הדברים שמתלבים אבל בגלל שהוא בוחר בהורוקרוקסים זה נראה קצת...מיותר. אבל בסופו של דבר, שרביט הבכור והאבן שיחקו תפקיד משמעותי בסיפור.

HassiD

New member
כדאי באמת

גי אם גם זה לא היה - אז הם היו נראים לא קשורים בכלל לכלום. ברגע שהיא החליטה להכניס אותם - היא נאלצה לתת להם תפקיד משמעותי שיצדיק את ההכנסה הלא קשורה שלהם

אני חושב שאם היא לא הייתה מכניסה את האוצרות

היא לא הייתה יכולה להפתיע את הקוראים בשום צורה. ברגע שאתה כותב את סדרת הספרים הכי מפורסמת בעולם בהפרש עצום, ולא משתמש בשום אלמנט חדש בספר האחרון, הסיכוי שאנשים יצליחו לחזות את המתרחש בו הוא ענק. אז מצד אחד אנשים מתאכזבים שהרבה מהספר אנשים כבר חזו מראש, ומצד שני אנשים מתאכזבים שאוצרות המוות הופיעו ככה משום מקום. אבל תחשבו על זה רגע, אין פה שום מפלה של רולינג או חוסר יכולת להפתיע, פשוט הרבה מאוד השקעה מצד המעריצים של הסדרה בפיתוח תיאוריות, שמה לעשות, חלקן התבררו כנכונות. דמיינו למשל, שהספר השלישי היה מפורסם בשני חלקים. בספר השלישי יש את הטוויסט הכי מפתיע ומורכב בסדרה. אבל מה אם אנשים היו עולים עליו לפני ש"חלק ב" היה מתפרסם? הרי יש המוווון רמזים לטוויסט הזה, וזה היופי בו. כשחלק ב' היה מתפרסם, אנשים היו מתאכזבים בטירוף. אותו דבר קרה עם אלה שהתאכזבו מאוצרות המוות. אני מזכיר לכם שהיא תכננה את הדברים מראש , והיא לא הייתה יכולה להעלות על דעתה שיהיו אנשים שיילכו רחוק עם התיאוריות ברמה של לדלות מילים מעמ' 457 (אקראי) בספר הרביעי ולבנות מהן תיאוריה לגבי הסוף של השביעי. מצד שני, זה היה מטופש אם רק בגלל זה היא הייתה משנה את הסוף שאליו היא חתרה כל השנים האלה. אוצרות המוות עזרו לה לדעתי להיות משהו שאף אחד לא יכול היה לחשוב עליו, הם היו מפתיעים, ובזכותם גם נוצר הטוויסט בספר שבאמת הצליח להפתיע, זה עם שרביט הבכור והגלגול שלו. אני חושב שהדרך שבה הוא התגלה בקרב האחרון היה אדיר. אני מאושר מכך שהקרב האחרון כלל דיבורים ולא באמת "מכות", ראינו מספיק מזה.

HassiD

New member
יש הבדל מסוים

יש טוויסט, ויש עיוות. כשגילנו שסנייפ טוב ולא רע - זה היה טוויסט, שגילינו שבלק לא רוצח - זה היה טוויסט. אבל זה לא נראה לי טוויסט. זה פשוט הוספת פרטים לא קשורים משום מקום. אם היא הייתה אפילו מזכירה אותם סתם ככה באקראיות מסוימת בעבר - הייתי מקבל את זה. אבל זה פשוט צץ ככה סתם משום מקום. וצפיית סוף של ספר, לא גורמת לאכזבה או חוסר הנאה ממנו, בדיוק בגלל שזאת סדרת ספרים, אין צורך להפתיע בסוף ברמה כזאת כמו של ספר "יחיד", שר הטבעות לא מפתיע בסוף. ויש הרבה ספרים שיצאו בהפרשים גדולים שאינם מפתיעים ברמות מוגזמות כאלה. ואני לא אומר שהיא הייתה צריכה להיות צפויה, אבל יש דרכים ליצור סוף טוב בצורה סבירה. אני חושב שזה שחלק איתנו צפו שסנייפ הוא טוב, לא הרס להם את הגילוי על כך בספר... בנוסף, שים לב שבכל ספר הרי יש אלמנט נוסף וחדש (שעליו בעצם מסופר בספר), אבל כאן זה מורגש מוגזם ולא במקום (לדעתי לפחות)

הטוויסט הוא לא הקיום של האוצרות

אלא עצם זה שהשרביט שייך להארי. מהרגע שקיבלת את קיומם של האוצרות, הגילוי הזה הוא טוויסט לכל דבר. אני אישית קיבלתי את האוצרות, אבל אחרים כבר אמרו את זה טוב ממני, אז תרשה לי להפנות אותך לתגובה מעין הדג: http://www.fisheye.co.il/harry_potter_deathly_hallows_2/?comNum=455590#li-comment-455590

hollypop girl

New member
אני מסכימה איתך במובן מסוים אבל כמו

שאייל אמר אוצרות המוות לא היו טוויסט אלא יותר...משהו חדש. אגב, אני יודעת שזה לא העיקר בהודעה שלך אבל איך בדיוק היה אפשר לנחש את הטוויסט עם סיריוס?

כמו שאמרתי, האוצרות עצמן הם לא הטוויסט

אלא הגילוי על כך ששרביט הבכור שייך להארי. ולשאלתך- ברגע שבו נאמר שמפיטר פטיגרו נשארה רק אצבע, ושלסקאברס חסרה אצבע, הקוראים היו עולים על זה. ברגע שבו ראו "כדור בדולח לבן" בבוגארט של לופין היו עולים על זה שהוא איש זאב. עם כל שאלות ה"איך היית בשני מקומות בו זמנית", היו עולים גם על הסוד של הרמיוני. ואלה רק דוגמאות לרמז אחד לכל טוויסט. אני לא אומר את זה בקטע רע, זה הספר עם העלילה הכי מושלמת EVER. אבל יש לך שתי אפשרויות: או שתוציא טוויסט משום מקום, או שתתן רמזים. אם אתה בוחר לתת רמזים, אז זה רק בתנאי שהצופים/קוראים מקבלים את הסיפור "בבת אחת", ולא מדברים עליו באמצע במשך שנים ומחפשים את הרמזים בכוח.

יש כמה בעיות עם הספר השביעי

נתחיל עם זה שיש המון מקרים שהארי נחלץ מהם ברגע האחרון. בשאר הספרים יש קתרזיס בסיום הספר: ההגעה לאבן החכמים, חיסול הבסיליסק והיומן, הבנה מיהם הקונדסאים וסיריוס בלק, המפגש עם וולדמורט בבית הקברות, הקרב במחלקת המיסתורין, המוות של דמבלדור הכולל קרב עם אוכלי מוות. בכל הספרים העלילה מתקדמת עד לאותו שיא שמגיע בסוף הספר כולל מחשבות, התלבטויות, גילויים וכיו"ב. באוצרות המוות האקשן הוא ללא הפסקה. נכון שיש קרב בסוף עם וולדמורט, אבל הארי מההתחלה בורח מסכנת חיים אחת לאחרת: שבעת הפוטרים, הקרב בלונדון, הביקור במשרד הקסמים, הוא כמעט מת באגם בגלל ההורקרוקס, נגיני כבגשוט, בבית של לאבגוד, בבית של מאלפוי, גרינגוטס, הוגסמיד, הקרב על הוגוורטס וזה קצת גורם למפגש בסוף להחוויר. גם כל ה"כמעט מוות" כבר גורמים להתייחסות כאל סוג של קומיקס בו הגיבור נלחם ברעים ולא מת כל פעם בגלל סיבה אחרת: פעם יש דרקון בגרינגוטס, פעם רון בדיוק מופיע, פעם הוא רואה את אברפורת' במראה, פעם הוא מצליח לברוח מנגיני, פעם מאנשי משרד הקסמים שמגיעים ללאבגוד, בנוסף יש כל כך הרבה להספיק בספר השביעי ועדיין בחלק לא קטן מהספר הארי והרמיוני (וגם רון) מסתובבים סביב עצמם ביערות השונים. אפשר היה להרחיב חלקים אחרים בעלילה הרבה יותר על חשבון הטיולים ביערות. עוד נקודה: בכלל לא צריך את נושא אוצרות המוות. הארי מוגן בגלל הדם שלו בעורקיו של וולדמורט. מספיק רק השרביט הבכור בלי כל התוספת של גלימת ההיעלמות ואבן האוב. בכלל, מה בדיוק נותנת לעלילה הידיעה שגלימת ההיעלמות של הארי היא אוצר מוות? איך בא לידי ביטוי שהיא אוצר המוות החשוב מכולם, בייחוד לאחר שהיא לא מגנה בפני שום דבר? מה עוד? ההיפטרות מההורקרוסים נראית כמשהו שנתפר בצורה גסה: פתאום הארי נזכר שכדאי לדבר לחשננית, רון והרמיוני מחליטים לגשת לחדר הסודות ורון מצליח להיכנס לשם (על ידי נסיון חיקוי של הארי שבכלל לא היה ברור לו שיצליח), האש המכושפת הורסת את העטרה של רייבנקלו, במקרה נוויל נמצא ליד נגיני עם מצנפת המיון על הראש שלו (הרי בשום דרך אחרת הוא לא יכול להרוג את הנחש). גם וולדמורט מת בגלל שהארי הפך לבעלים של השרביט הבכור, אבל זה לא קרה בקסם שביצע על מאלפוי, אלא הארי פשוט סחב למאלפוי את השרביט שהיה בידיים שלו. פשוט הזוי ביחס להגדרה של "השרביט בוחר את הקוסם". בקיצור לצד קטעים גאוניים (הזכרון של סנייפ, גרינדלוולד, קינגס קרוס, גריפהוק) יש הרבה נפילות.

hollypop girl

New member
מסכימה עם רוב מה שכתבת (בעיקר עם

הסוף) לשאלתך, מה בדיוק נותנת לעלילה הידיעה שגלימת ההיעלמות של הארי היא אוצר מוות? איך בא לידי ביטוי שהיא אוצר המוות החשוב מכולם, בייחוד לאחר שהיא לא מגנה בפני שום דבר? הגלימה ביחד עם שאר האוצורות אומרת בעצם שהארי הוא זה שראוי להחזיק באוצרות המוות (כמו שהאו היה זה שראוי להוציא את אבן החכמים-כי הוא אף פעם לא חושב על עצמו, קודם כל על אחרים) טוב, היא כן מגנה בפני המוות...?

HassiD

New member
מגינה בפני המוות?

אולי אם תלכי איתה כל היום, ואז הוא לא ימצא אותך.... אני חושב שזה לא הכי נוח, ות'כלס, זה מרגיש כמו למות בדיוק... היחיד שהשתמש בה כמו שצריך, היה הבחור הראשון, וזה בגלל שהוא ראה את המוות, וידע מתי הוא צריך להמלט ומתי לא.... אבל למה זה אומר שהוא ראוי להחזיר בהכל? זה עבר אליו בירושה מדוד-רבא שלו? אני מניח שהיו אנשים יותר קרובים... וגם אם לא, אני לא בטוח שזה עדיין אומר משהו... מה גם, שזה לא מחייב שהגלימה עברה בירושה מדור לדור, וייתכן ויש "זיוף" באמצע...

hollypop girl

New member
הוא קיבל אותו בירושה מאבא שלו שקיבל

את זה מסבא שלו. ולא נראה לי שהיה זיוף באמצע (כי זה נוגד את העלילה) חוץ מזה, היא הרי החזיקה כלכך הרבה שנים (נגיד והיא הייתה מזויפת, זה היה כישוף כלכך חזק שזה פעל כל שנותיו של ג'יימס וגם באלה של הארי - בסביבות ה30-40 שנה), כישוף כלכך חזק שרק מישהו מאוד מוכשר היה יכול לעשות (כמו ה"מוות" עצמו למשל...)

HassiD

New member
לא התכוונתי זיוף כזה

התכוונתי, שמישהו הביא את זה למישהו שלא הבן שלו, ואז הארי בעצם לא בעל קשרי דם לשאר החפצים....

למעלה