ה"חינוך" בשיראל.

ה"חינוך" בשיראל.

מי שצופה בתוכנית בערוץ 22 הדנה באלימות בבתי הספר, ובמערכת החינוך בכללי-לא מצא הרבה הפתעות, שכן כל מה שנאמר בתוכנית עד כה-היה הרי ידוע לכולם. תמיד ידענו שהרוב הגדול של בתי הספר בארץ הם בסך הכל בתי חרושת לציונים תמיד ידענו שיש אלימות בבתי הספר...אבל משום מה-איפה שיש הכי הרבה אלימות-לא דואגים לטפל בה תמיד ידענו על המשכורות העלובות של הרוב הגדול של המורים, לעומת העבודה הפיזית והנפשית הקשה שלהם [במיוחד בקטע של התמודדות עם תלמידים בעיקר בבתי הספר היסודיים]. תלמידים מגיעים למצב שהם חרדים להגיע לבית הספר-או שהם פשוט מגיעים עם סכינים/אולרים. זה הפתרון? למה הורים בכלל צריכים לדאוג כי הילד שלהם מוכה בבית הספר? למה המערכת האחראית על כך, המקבלת משכורת על כך-לא דואגת לעניינים הכה חשובים האלו. והרי עניין האלימות חשוב יותר מלוח הכפל ומלימוד הא"ב. שכן מי שמכה בכיתה א', יכה גם בכיתה יא'. אבל מי שיחנכו אותו מכיתה א' לא להכות-בכיתה יא' הוא בעצמו אולי ימנע אלימות. ואני לא יודעת איך זה בבתי הספר שלכם-בבית הספר שלי לא נחשפתי למקרי אלימות. ואני בטוחה שזה לא בגלל סדנאות ההסברה שמעבירים לנו, ולא בגלל השיחות עם המנהלת שמקיימים אצלנו, וגם לא השיחות עם היועצת. אלו הם אך ורק הרגלים. מי שהורגל לאימה ש"החזק שורד"-ידבוק בה. אך לדעתי, יהיה חכם יותר לדבוק באימרה החכם שורד. האם מערכת החינוך שלנו היא עד כדי כך בעייתית? היכן בעצם אנחנו טועים? היכן בעצם נמצא הפאק העיקרי שלנו? האם אנחנו יכולים לעשות משהו כדי לנסות לשפר אוליי? מאוד התאכזבתי לראות, שעל מנת להתקבל לסמינר הקיבוצים צריך פסיכומטרי של פחות מ-500 [ארבע מאות שבעים ומשהו..לא זוכרת את המספר המדוייק], ועוד יותר הופתעתי לגלות, שהמורים העתידיים של ילדינו, לא יודעים מושגים בסיסיים כמו מהו חוק השבות, מהי הראשות המבצעת בארץ, או מי היה מחייה השפה העברית..[ועוד אלו מורים שאולי עתידים להיות מורים ללשון]. הממצאים אכן מדאיגים. ושוב, אני חושבת שהממצאים האלו יותר נתונים לבתי ספר יסודיים, ופחות לבתי ספר תיכוניים.

בקשר לאלימות זה נורא מה שהולך פה

=\ רק לפני חודש מול העיניים שלי ליד בית הספר יסודי תלמיד אחד מהבית הספר הרביץ לחברו מכות רצח רק בגלל שזה הראה לא סימן לא לטעמו...=\ מזל שאיזה גבר התערב במקרה לאן הגענו?? ילד בגיל של בית הספר יסודי מכה מכות רצח??
החברה מדרדרת כל יום יותר ויותר=\ בושה!!!! צריך לטפל בזה דחוף!!!!!

george michael

New member
הערסים הורסים

כול חלקה טובה בארץ עד שבתי-המשפט לא יתעוררו האלימות תלך ותחמיר צריך לתת חופש פעולה למשטרה בכל מה שנוגע לעבריינות נוער בדיוק מה שעשו בארה"ב ניקו את הפשע מהרחובות ראו דוגמת הארלם.

GallaxY

New member
המדינה הולכת ../images/Emo31.gif

ניראה לי שהפאק העיקרי שלנו, זה איך שהממשלה רוצה להציג אותנו כמתקדמים בעניין של החינוך.. ואני אסביר; בארץ יש אחוז מאוד גבוה של אנשים שמחזיקים תעודות בגרות. יותר גבוה ממדינות מכובדות כמו שוויץ וכאלה (לא זוכרת בידיוק אילו). ממשלת ישראל מתפארת ב"תואר" הזה ומראה לכל שאר העולם, שהינה, החינוך בארץ הוא אחד הטובים בעולם. מה שקורה בתכלס, זה שהרמה יורדת ויורדת... שעכשיו כל ילד יכול להחזיק בגרות עם לחרוש קצת... זה הכל אינטרס של הפוליטיקאים להראות שהחינוך במדינה... טוב.. (?) מקצצים בשעות כי אין תקציב.. הכלכלה גם במצב לא הכי טוב... וגם בגלל הרשלנות בבתי הספר ובגלל חוסר איכפתיות של הורים לילדהם בזמן המודרני (רוב ההורים מנסים להיות חברים של הילדים שלהם או שהם לא שמים עליהם בכלל), יש גם עליה במגמת האלימות. משהו כאן צריך להשתנות .... אבל זה לא בידיים שלנו להחליט, בינתיים.

פה את טועה ובגדול

את לא מתארת לעצמך עד כמה שיש באפשרותנו להשפיע. ואני יכולה לומר לך-שלא חסרים ארגונים מאוד רציניים העוסקים בלשנות כל מני דברים קטנים [לאו דווקא בחינוך]..ואת לא מתארת לעצמך עכד כמה שזה יוצא לפועל ועל כמה שיש השפעה. למשל אני ועוד כמה אנשים, מטפלים כרגע בבעיית זיהום האויר הנורא בת"א. קיימת בלב ת"א תחנת כוח גלילות המפיקה כלכך הרבה זיהום וכלכך הרבה אנשים מתים כל שנה בתא בגללה. ואפשר בקלות רבה להפוך את התחנה הזו למזיקה הרבה פחות, בהחלפת הגז הנמצא בה. נשמע כלכך פשוט וכלכך לגיטימי-אבל זה ממש לא. וזה דברים שצריך להתעקש עליהם, וזה דברים שצריך לעבוד עליהם. ואישית-אחרי שנסיים עם פרוייקט תחנת הכוח בת"א, לדעתי נעבור למערכת החינוך [אם כי לא כבר עכשיו]. אז, בכוח כל אחד לשנות-רק צריך באמת לרצות.

Drunk Bullet

New member
קל לדבר קשה לעשות

נראה לך שלארגונים ציבוריים יש מספיק כוח כדי לעמוד מול גוף כמו חברת החשמל? גוף שמחזיק את המדינה בגרון, והאחיזה תתחזק בקרוב עם ההפרטה המלאה. כבר יותר מ20 שנה ארגונים ציבוריים גדולים ניסו לשנות משהו ולגרום להפחתת רמת הזיהום, שנגרם ע"י תחנות הכוח, אבל אם לא הייתה הצלחה אפילו בלגרום לבתי חולים להפסיק לזהם (כן, יש להם מתקני שריפת חומרים כימיים, שמזהמים בצורה חמורה גם כן), אז מאיפה הביטחון שתחנת כוח תשתמש בגז שונה (בלגן כלכלי לא קטן)? עד שגוף כלכלי חזק (או נציגי ממשלה) לא יעמוד מאחורי הארגונים האלה, כל הכוח שלהם ישאר בדיבורים. לדעתי, עדיף לכל אותם הארגונים להתפנות לעניינים דחופים יותר כמו רמת מצוקה ועוני שעולה כל הזמן "בזכות" התכנית של נתניהו, כי לצאת ולהלחם נגד מונופול כמו חברת החשמל (או חברות סלולריות ששמות זין ותוקעות את האנטנות בכל מקום,בלי שום פיקוח) זה כמו להלחם בטתנות קמח.

אז אני אגיד לך

שיש גב פוליטי. וזה לא סתם חברות או ארגונים...שוף איתנו ארגון הפועל שנים רבות למען איכות הסביבה. ושינוי הגז לא מצריך המון השקעה, לעומת ההשלכות שתהיינה בעתיד. אני לא אומרת שזה קל ופשוט-אבל זה אפשרי בהחלט.

Drunk Bullet

New member
על מפעלי ים המלח שמעת?

הפועלים שם עובדים בתנאים של עבדים כבר עשרות שנים (לעבוד במפעלים שם זה כמו לעבוד בתוך ארובה פולטת עשן). ההסתדרות ניסתה לעזור, מרץ בזמנה ניסתה לעזור, חלק ממפלגת העבודה, מק"י ותנועת "המאבק הסוציאליסטי" עדיין מתעסקות בעניין, וגם אילנה דיין לפני שנה בערך, עשתה תכנית על התנאים שבהם עובדים הפועלים שם, ועדיין שום דבר לא השתנה. גם גב פוליטי לא תמיד יכול לעזור כשמדובר במאבק נגד חברות-ענק, שיכולות לשנות עובדות ודיעות בצ'ק קטן אחד.

נכון

ותסכים איתי...שגם עבודות כמו העבודות במפעלי ים המלח-מישהו הרי צריך לעשות. ואם יש אנשים שמוכנים לכך [עם כמה שזה עצוב, לא בסדר, וממש לא מתקבל על הדעת]..אז עושים. עושים הרבה בשביל כסף. אני לא יודעת מי בדיוק עובד שם, וזה גם לא כזה משנה, אבל זו עובדה שאנשים מסכימים לעבוד שם. אני לא אמרתי שתמיד עוזר, תמיד פועל, ותמיד משנה. אבל תסכים איתי, שברגע שארגון כלשהו מגיע עם גב פוליטי לא קטן-ההתייחסות כלפיו היא שונה. ואני לא אומרת שנצליח-אבל אתה יודע, אם לא מנסים-אפעם לא יודעים. גם אם לא נצליח..לפחות ניסינו. [ואגב, בקשר לרידינג, יצא חוק לפני כמה שנים שעליה להחליף את הגז, והחוק הזה נדחה כל הזמן מסיבות אלו או אחרות..בעיקר בגלל שלפוליטיקאים יש דברים הרבה יותר "חשובים" על סדר היום...אבל רידינג היא לא משהו שאנחנו התחלנו, אלא התחיל מהכנסת..ומשום מה נשכח..]

Drunk Bullet

New member
___

נכון, גם את העבודות במפעלי ים המלח מישהו צריך לעשות, אבל יש שם תת-תנאים שבלי בעיה אפשר לשפר, רק שזה לא רווחי לבעלי המפעלים. נכון, הפועלים יכולים לעזוב את העבודה, אבל לאן הם ילכו? המדינה מוכת אבטלה, והם עוד חיים בדרום הארץ, שם בכלל אין עבודה, כך שאין להם אלטרנטיבה טובה והמעסיקים יודעים את זה. בכלל, בעלי מקומות עבודה מנצלים את העובדה שבארץ יש אבטלה, והעובדים יסבלו הכל כדי לא לאבד את העבודה, ולכן אותם המעסיקים יזלזלו בתנאי העבודה וינסו להרוויח כל שקל מהפיכת העובד לעבד. תנאי העבודה בארץ הופכים לתנאי עבודה שהיו פעם בזמן המהפיכה התעשייתית באירופה, אנשים עובדים בכמה משמרות, בתת תנאים ולא מרוויחים אפילו את המינימום (עוד דוגמה חוץ מהפועלים במפעלי ים המלח - הקופאיות באחת מרשתות הסופר מרקט, שאסור להן לשבת בזמן העבודה, למה זה טוב?).

נכון

אתה צודק ותסכים איתי שגם למורים [בעיקר בבתי הספר היסודיים] יש תנאים לא בדיוק אופטימליים, והשכר גם גן לא ממש הולם את מה שהם עוברים.

M a r U s k A

New member
יש תקציב...

רק שהוא הולך למכוניות החדשות והבתים המפוארים והמשכורות המפוצצות של חברי הכנסת!

Drunk Bullet

New member
תעשה אתה את החישובים

מה לוקח יותר כסף? להתנתק או ליצור מערכת אבטחה 24/7 סביב ההתנחלויות?

למעלה