התשובה

התשובה

הסיבה שהסרטים של שלמור מקאן ובכלל נראים כל כך צפויים ומשומשים נובעת מהעובדה שהעומק התרבותי של אנשי הקריאטיב בארץ רדוד מעיקרו ולא קיים בכללותו מעיין הדימויים והאסוציאציות שלהם לקוח מאותם מקומות צפווים ושבלונים. הדימיון מוגבל, הרגש עקר, מכיון שהם לא מייצרים לעצמם מקורות מידע והשראה על בסיסי קבוע המזינים את הנפש. כמה מהם באמת הולכים לגלריות לאומנות, מוזיאונים, קוראים ספרים (פאולו קוואלו לא נחשב) הולכים להצגות, מופעי מחול, תיאטרון, מיצגי וידאו, נחשפים למוזיקה אלטרנטיבית ולא רק גלגל"צ, מטילים בחו"ל ולא רק בהודו, חורשים את הארץ, מכירים את ישראל האמיתית ולא זו שנשקפת מערוץ 2, מנהלים שיחות עם אנשים שהם לא מכירים, ולא רק עם כוסיות או חתיכים בבר או באתרי השידוכים למיניהם. אם הגירויים על המוח היו פועלים באותה תכיפות של הזין/כוס אז גם היינו רואים קראיטיב טוב יותר. הקלישאה אומרת לחשוב מחוץ לקופסא. כולם בטוחים שהם עושים את זה, מה שאף אחד לא מבין זה שהקופסא היא מאוד גדולה ונדרש הרבה יותר מעוד מג'וינט, טריפ או ל.ס.ד או כוס וויסקי בשביל לצאת ממנה איך אפשר לדבר על החיים אם אתה לא מכיר אותם. נותנים לילדים בני 22 לעבוד על קמפיינים שדורשים רגש ודימיון והתוצאות ברוב המקרים הן עגומות. הם לא אשמים אשמים מי ששכרו אותם ילד בן 22-24 אולי יביא לקריאטיב חוצפה, שובבות, ורעננות מסוימת אבל לא הרבה יותר מזה קופירייטר טוב נשען בין השאר גם על ניסיון חיים רחב ועשיר המאפשר לו להביא לידי ביטוי את התובנות הקטנות של החיים. איך אפשר לדבר על אהבה אם אף פעם לא אהבת באמת איך אפשר להעביר מסר של אחריות ודאגה אם הדבר היחידי ששמרת עליו זה על הכלב של השכנים. וכן הלאה וכן הלאה ברור לגמריי שלא צריך להיות רופא שיניים בשביל למכור משחת שיניים, אבל יש דברים בסיסיים בחיים שצריכים לעבור וללמוד בכדי להבין את נפש האדם. בשביל למכור לאדם צריך להיות קודם כל בן אדם בראיון אצל תירצה, היא שאלה אותי אם אני אוהב אנשים? אמרתי כן.אבל באותו זמן שיקרתי. לא ממש אהבתי אנשים, לא ממש אהבתי את החיים שלי והצורה בה אני מתנהל בעולם. וזה הקרין גם על העבודות שלי רוב הקופירייטרים שאני מכיר הם ציניים להחריד סראקסטים במידה גדולה ואוהבי אדם ועצמם במידה קטנה איך אפשר להוציא אינסייטים על הרגעים הקטנים והקסומים של החיים, אם אתה שונא את החיים שלך ופרט ואת החיים בארץ בכלל. תחשבו על זה בפעם הבאה שאתם רואים סרט פרסומת בינוני עייף ולעוס. אני לא מאשים את הלקוח, אלא את אנשי הקריאטיב שלא מתייחסים לעבודתם ברצינות הראויה ולא מבינים את המהות האמיתית של להיות אדם יוצר. אני יודע שאני מדבר בהכללה גסה. אבל אני מקווה שהנקודה הובנה

efeinsch

New member
עשית לי שליכטה בלב

בדיוק היום קמתי בבוקר והיה לי צורך לצפות בקטע קורע מתוך "Riverdance". יושב שם סולן עם איזו מוטציה של חמת חלילים, לבד, במרכז הבמה, ומפרק את הקהל לגורמים קטנטנים עם נעימה אירית נוגה. ואז חשבתי שמזמן לא ראיתי, אבל ממש מזמן, פרסומת שפירקה אותי\גרמה לי לאתנחתא מחשבתית\עוררה בי משהו. אולי זו הביקורתיות שלי, הציניות או אובדן התמימות, אבל פשוט נראה לי שהקריאייטיב לא התפרץ למחוזות חדשים כבר תקופה ארוכה מדי. יותר מדי צעקות, יותר מדי בלאגן, הרבה יותר מדי פחות מדי עומק. ואגב, השאלה "האם אתה אוהב אנשים?" היא שאלה מטומטמת בדיוק כמו "כמה קילו עצב למכור לך?". אני מקווה שזו שאלה שלא מצפה לתשובה, אלא לפתיחת צפונות הלב של המרואיין או סימולציה של דרכי התמודדות המרואיין עם הבלתי אפשרי. תודה על ההודעה, איש.

barometer

New member
כמה שאתה צודק

מבחן התוצאה רק מעיד שההכללה אינה גסה במיוחד. אכן חציר העם..

מה זה משנה שאני צודק

הכלבים נובחים השיירה עוברת, העולם רץ קדימה, הפירסום בארץ דורך במקום והכלבים שוב נובחים אבל השיירה מחות לטווח הראייה

dobo

New member
קומכול, צר לי על חייך האומללים ../images/Emo13.gif

לצערי מי שעובד במשרה מלאה בתחום הפרסום, לרוב לא נשאר לו זמן לראות את הארץ והעולם. חשוב לי להזכיר שמעל כל קופי מתחיל בן 22 יש מנהל קריאטיב מנוסה, שאמור לכוון אותו (בדרך כלל בן 21
) אתה חייב לקחת בחשבון שאנשי המקצוע לא יכולים להסתכל על פרסומת כמו שהציבור רואה אותה, אבל חייבים לכוון אותה לקהל. בעוונתי למדתי גם 3 שנים תיאטרון. מאז שלמדתי, אני כבר לא מסתכל על הצגות כמו קודם. אני כן רואה הצגות, אבל תמיד מנתח אותן, מבקר ושופט בעיניים מקצועיות ולא יכול ליהנות בצורה אוביקטיבית מהצגה. אתה לא חייב ליהנות מהפרסומות, אתה חייב למכור בפרסומת. מעבר לכך, רוב הלקוחות בארץ מאוד סגורים, ומחזיקים מהציבור כלא חכם במיוחד, בלשון המעטה. זה פוגע גם ברמת הפרסום שלהם.

קודם כל אל תצטער בשבילי

יש מספיק אנשים שעושים את זה בשבילך. דבר שני אתה צודק במה שכתבת אבל זה לא סותר בשום צורה או דרך את הטענות שלי תקרא שוב את דבריי ותראה שאנחנו לא מדברים על אותו הדבר. נ.ב כדי למכור לעולם אתה צריך קודם להכיר אותו לפני שאתה מנסח מסר אתה צריך להבין את המשמעות האמיתיית שלו

תשמע .. אתה אחד האנשים הכי רהוטים

שיצא לי לקרא כאן ובכלל, מוצא את עצמי בד"כ מסכים לדבריך וגם הפעם קלעת בול . תראה ,הגיל / נסיון /אהבת האדם לא רק הם הבעיה כאן הרבה יוצרים הם הדוניסטים ובהרבה מקרים גם די צעירים , אבל רובם ככולם הגיעו להצלחה מהתחתית ובכישרון מולד ואמיתי ואילו כאן ( במקרה של פרסומאים ובמיוחד בביצה המקומית ו סליחה על הכללה) המניעים לבחירת הייעוד , אינם טהורים הם אינם באים מהצורך האמיתי של ליצור ולחדש אלה יותר כדי ליצור לעצמם מעמד חברתי , שורת פתיחה מוחצת בפיק אפ ואולי גם כדי לתת נחת לסביבה . תוסיף למשוואה משק קטן מעט גופים כלכליים דומיננטיים , העדר תחרות אמיתית בין השחקנים הראשיים וקבלת את התוצאה העגומה שעליה אתה מדבר .

woosabi1

New member
בדרך כלל אני לא מסכים עם מה שאתה כותב כאן

אבל הפעם אתה צודק. כנראה שאחת הבעיות היא שבארץ משרדי הפרסום לא מייחסים את המקצוע כאל סוג של אומנות ולפיכך המשרד מתנהל. העומס, העצבים, הפשרנות, הציניות, חוסר הזמן לפלש עבודות הן רק חלק מהבעיות וכמובן איבוד הכישרון האומנותי שיש באנשים שעובדים במקצוע הזה.אז כמו שאמר פעם מישהו שהיה או עדיין בתחום:" הטובים כבר מזמן לא בתחום, הבינוניים עדיין שם"

קוצרים בגובה דשא

מהר, כאן, עכשיו. אין זמן. טייחתי. שטוח? לא נורא, נו. נו. נו...! מכונות משומנות לבריות מוכנות, שאמורות היו ללמוד מטעויות. העבר כבר אמר ועשה הכל, אבל אנחנו לא מקשיבים. אנחנו לא מקשיבים, בן אדם. שלח לי במייל, סמס. קבל. ביפ. ביפ,ביפ,בייייייייפ. אוי קורנהוליו, זיהית הווה מדוייק כל כך. מה שמפחיד ממנו, הוא העתיד... טוב, נסחפתי. כנראה שנגעת בנקודה רגישה. תודה!

יש אמת בדבריך אבל גם לא מעט הגזמה

אני חושב שיש יותר מגרעין של אמת בדברים שכתבת ואין ספק שכל משרד גדול צריך לעודד את עובדיו לפתוח את הראש, לחוות, להתנסות ולהטעין את עצמם בכל מיני סוגים של גירויים. אני גם מסכים איתך שלצד אנשים צעירים, על משרדי הפרסום להעסיק אנשים קצת יותר מבוגרים, כאלו שעברו משהו בחיים, מגדלים ילדים, ראו עולם וכדומה. מצד שני אני חושב שאתה מציג את המציאות בצורה קיצונית מידי. האמת היא שאנשי קריאייטיב כן חיים את החיים. רוב אנשי הקריאייטיב שאני מכיר הולכים להצגות, רואים סרטים, קליפים, קוראים ספרים, מעיינים במגזינים ועוד. שוב, אני מסכים איתך שהמצב האידיאלי היה לו כולנו היינו עושים את זה יותר ועדיין, רוב אנשי הקריאייטיב שאני מכיר הם כאלה ובטח יותר מאנשים אחרים באותו גיל. גם לגבי הגילאים של הקופירייטרים לדעתי המצב הוא סביר בהרבה ממה שתיארת. במשרדים שבהם אני עבדתי רוב הקופירייטרים לא היו בני 20. יש לא מעט אנשי קריאייטיב בני 30+ (גם אני כזה) וכן, אני מסכים שהיה טוב לו היו יותר אנשי קריאייטיב בגילאי ה-40 וה-50 ולדעתי זה יגיע עם הזמן ועם התבגרותה של התעשייה. אני הכי לא מסכים איתך בעניין הטענה על האינסייטים הישראליים מול האינסייטים מחו"ל. אני מסתכל על סרטים שזכו בפסטיבל קאן וחושב שכל אחת מהתובנות שרואים שם, היו יכולות לבוא גם אצל אנשי קריאייטיב ישראלים. עזוב לרגע את הרעיונות, שים בצד את עניין הביצוע. אם נבחן לרגע את האינסייטים עצמם, אני לא רואה סיבה שאנשי הקריאייטיב שאני מכיר לא היו עולים עליהם. רח למשל את התובנה של דאב על תפיסת היופי הנשית. אתה לא חושב שעל התובנה הזו היו יכולים לחשוב גם בארץ?

גייסט

New member
היו יכולים לחשוב עליהם...

אז למה זה לא קורה כלכך הרבה? למה יש יותר מידי שטחיות אצל אנשי מקצוע בענף שאמורים לחשוב "לטרלית" לרוחב וגם לעומק? כן, שתי האונות של המוח..ובמציאות אתה מוצא, נגיד ככה-יותר מידי כאלו שהידע ותחומי ההתענינות שלהם לגבי תחומים ממש רלוונטים הוא צר מאד מאד? לפעמים זה מאד מביך..כמו שאתה יודע? ובמיוחד צעירים פשוט חסרי כל אחריות ורסן לגבי העסק והשוק עליו הם עובדים ומבלבלים דימיון עם יצירתיות או מנהל עסקים עם פלננינג ואסטרטגיה למותגים שמצריך חומר אסטרטגי שונה מאד בדרך כלל? האם זה רק המשכורת? האם זה החינוך במשרדים? האם זה הלקוחות שמיצרים זלזול כלפיהם במשרדי הפרסום וכל היצר? האם זו האקדמיה ובתי הספר למינהם? הכל היחד? ההתקדמות בתעשייה הזו יותר מידי איטית בנושאים מסוימים וקריטיים (כמו הבנה של מותגים לעומק על הרבדים והמשמעויות וההשלכות הארגוניות והצרכניות וכו' אך עמוקה מאד בתחומים טכנולוגים למינהם? אני יכול להמשיך עם עוד עשרים טיעונים, פשוט אין לי כוח, אבל ההבדל בין היכולות האסטרטגיות באירופה במשרדים המובילים והפחות בכל תחומי ההתעסקויות במותגים בכל הסוגים מהאסטרטגיה הפלנינג הקראייטיב וניהול הלקוחות..הוא ענק! ביינתיים יותר רוצים לעבור לעבוד בחו"ל מאשר רוצים לעבוד כאן. צריך להשקיע המון בחינוך במשרדים, בהון האנושי, ולהשקיע בחינוך הלקוחות - בדרכים מענינות, ולא חסר. .יש עוד לאן לשאוף - ודרך ארוכה... החזר ההשקעה הוא גדול מאד.

אני מסכים עם מעט מדבריך

לפני הכול אני יודע שדיברתי מעט בהגזמה, אבל רק רציתי להמחיש נקודה כואבת, בועטת, חיה ונושמת אכן כל משרד צריך לעודד את עובדיו לנסות להתנסות. אבל בראש ובראשונה זהו תפקידו של האיש היוצר. אחרת מה מותר הקופירייטר והמעצב מכל אדם אחר? דווקא הניסיון שלי במשרדי פירסום וההיכרות שלי עם מגוון רחב של שוכני הביצה הביאו אותי לכתוב את אשר כתבתי. אכן קשה לחפש ולמצוא גירויים כאשר יום עבודה רגיל מתחיל ונגמר בסיפרה 9 , למי יש כוח לעלעל במגזינים או ללכת להצגת פרינג' כאשר הרצון האמיתי הוא לפתוח ערוץ שתיים ולהעביר את המוח למצב מסטיק. תאמין לי שאני מבין, אבל מה זה עוזר ואיך זה מקדם את הפירסום בארץ. אנחנו דורכים במקום בגלל עצלות מחשבתית ובינוניות מנטלית של הרבה אנשי קריאטיב. עצוב לומר, אבל פסטיבל קאן האחרון רק חידד את ההבדלים הגדולים ביננו לבין הנעשה בגולה. ויסלחו לי החבר'ה מגלר אם לא נפלתי מקמפיין סטיבן הוקינג שלהם. גם אני לא רואה סיבה שאנשי קריאטיב בארץ לא יביאו אינסייטים גאוניים, אבל המציאות וברייק הפרסומות מוכיחים שזה פשוט לא קורה. עובדה שאף אחד בארץ לא יצר את הסרט של דאב או אפילו התקרב לזה. מעבר לכך, אי אפשר להניח בצד את עניין הבימוי הצילום והפקה בכללותה ולהתרכז רק באינסייטים, זו עסקת חבילה לטוב ולרע. אני לא אומר שצריך לגייס קופירייטרים רק מגיל מסויים, אבל אני כן אומר שיש מחיר לעובדה שילדים אמורים לחשוב כמו גדולים

4flasher

New member
אני בן 25

זה כבר בסדר? הרבה שטויות כתבת. במקומות שלא דיברת על ענייני הגיל יצאת חכם. תעשה סיבוב בחו"ל ותראה מה מעצבים וקופירייטרים בני 21 מפליאים לעשות שם. העניין הוא מנטליות. אנשים פה יאהבו אנשים ברגע שיפסיקו להכריח אותם לשנוא בני אדם במחסומים בשטחים. אנשים יתחילו לאהוב אנשים ברגע שהם יפסיקו לחשוש מ"לצאת פראיירים" או מסכין שיישלף מולם. בשביל לעשות דברים מדהימים צריך יצירתיות, ויצירתיות לא מתחילה להתפתח בגיל 30. זה משהו הרבה יותר בסיסי. זה מתחיל בבית שגדלת בו, בצעצועים ששיחקת איתם, בביה"ס שלמדת בו, בחוגים שהלכת אליהם, ביחידה שבה שירתת... ועוד... ותגיד, למה אתה שולל מבני 22-24 את הזכות לאהוב?

אני בן

אני לא יודע מה קורה בחו"ל עם קופירייטרים, אבל איזה ניסיון חיים יש לילד שסיים הרגע צבא, עשה קפיצה קטנה להודו וחזר היישר למלתעות הביצה? לאהבה אין גיל, אני התאהבתי בפעם הראשונה בגיל 7. אבל זה לא העניין. הנקודה המרכזית היא היעדר הבשלות המנטלית והמנעד הריגשי הצר של רוב הקופירייטרים (לא כולם) שמגיעים לעבוד בגיל מוקדם במשרד פרסום. ותרצה או לא זה משליך על איכות העבודות. אבל זה רק חלק משלם שסכום חלקיו גדול יותר ועצוב הרבה יותר. .

ילד שסיים הרגע צבא

ועשה קפיצה קטנה להודו מחזיק בנסיון חיים הרבה יותר מפואר מהמקביל "החו"לי" שלו. לפחות מהאמריקאי. והמקביל האמריקאי מוציא דברים מדהימים, גם בגיל 24 - אחרי ארבע שנים של אלכוהול בקולג' ושנתיים של עוד קצת אלכוהול בפורטפוליו סקול. כך שלמרות שאתה צודק במיליון אחוז (ככל שאהיה יותר מבוגר ומנוסה - כך אהיה קופירייטר יותר טוב) אני לא חושב שפה קבור הכלב. לא מכיר אישית את נושאי התפקידים ולא יודע על סגנון חייהם וכמה הם מבקרים במוזיאון תל אביב או באופרה. נראה לי גם קצת יומרני ממך לדעת מה כל אחד מהם עושה בכדי להפרות את המוח שלו. מבחינתי לשבת בפארק ולבהות באנשים או לצאת לריצת בוקר נותן לי יותר השראה מללכת למומה. אבל זה רק אני. ושוב, גם פה אתה צודק במיליון אחוז ברמת העיקרון. אנחנו הילדים רק נלך ונשתפר עם השנים. ויש לנו טונה של דברים ללמוד, ים של טעויות לעשות ולא מעט משברים לחוות. אבל זה לא אומר שאנחנו לא מסוגלים לספק את הסחורה כבר עכשיו. ואני חותם לך על זה עם דוגמאות מוצקות ודיווחים חיים מהשטח של ילדים שעושים דברים מדהימים. You don't have to bite the doughnut to know it's sweet

קודם כל טוב שיש כאלה שעדיין שעושים צבא.

אני לא משווה בין הגירסה האמריקאית לישראלית, איכות העבודות עושה את זה במקומי. וזה לא עניין רק של כסף ההכשרה של קופירייטר בחו"ל אורכת בין שנתיים לשלוש ואצלנו במיקרה הטוב רק 10 חודשים, יתכן שגם זו סיבה מספיק טובה להבין למה אנחנו פה והם קאן. לקחו את הכלב חתכו אותו לחתיכות וקברו אותו באין ספור מקומות. הגיל הוא רק סיבה אחת מיני רבות לרמת הפירסום בארץ. זה רק נדבך אחד שעליו מתווספים עוד הרבה נדבכים, אבל יש לזה משקל סגולי מסויים. אתה מתבלבל בין מוזה לגירוי, לשבת בפארק ולבהות באנשים לא מסעיר ומחדד את תאי המוח, אלא רק מנקה אותם מהבלי היום איזה ערך השכלתי הפרייתי יש לריצת בוקר לעומת ביקור בתערוכת אומנות? אני יודע שלאורך זמן גורי הקופיריירטים יהפכו לאמסטפים נשכנים עם שיניים קראיטביות חדות, השאלה היא מה יקרה עד אז.

למעלה