התרשמות אלבומית

Blade Of Fire

New member
התרשמות אלבומית

איזו כותרת זוועתית
ממ.. ככה.. תגובה של מישהו פה בשירשור של הגניבת שירים עוררה בי מחשבה- האם אתם חושבים שמשיר אחד או שניים אפשר להתרשם לגבי כל הדיסק? כמובן שהדיון לא נוגע רק לגבי להקות פאוור אלא בכלליות על להקות. אני אתן דוגמא שכולנו מכירים- אם מישהו יישמע את "נמו" ואת "איי וויש איי האד אן אנג'ל" מהדיסק האחרון של נייטוויש הוא יחשוב (לדעתי) שהאלבום הזה נהדר ומרגש וזה פשוט נייטוויש הרגילים. כמובן שהוא לא יידע על מה הוא מדבר. ובצד השני- אם מישהו יישמע את.. ממ.. "רקינג דה ספיר" (מת על השיר הזה) הוא יחשוב- מה לעזאזל נסגר עם רקונינג נייט ועם סונטה?!?! ויחשוב שהאלבום גרוע. כמובן שהוא לא יידע על מה הוא מדבר. אז מה דעתכם? ניתן להתרשם מכמה שירים לגבי אלבום שלם? או יותר רחב- מכמה אלבומים על להקה שלמה (כאן אפשר להביא דוגמא נהדרת למטאליקה אחרי הבלאק אלבום)?

ממש לא....

קודם, נתת דוגמאות טובות.. וחוצ מזה- ברוב המקרים השיר הראשון שתשמע מהאלבום יהיה הסינגל הראשון שאותה להקה בחרה להוציא... הסינגלים הם השירים הכי טובים, לכן ההתרשמות יכולה להיות חיובית בעוד שהאלבום גרוע

NiKi†a

New member
ממ תלוי

כשזו להקה שאתה מכיר כבר כמה זמן ואוהב, מכיר את החומר הישן שלה ויודע למה הם מסוגלים, אז רב הסיכויים שתמשיך לאהוב את האלבומים שלה ולא משנה כמה סינגלים הצלחת לשמוע מתוכו. כשזאת להקה חדשה, שאת הסינגל הראשון\שני שלה הצלחת לשמוע פעם אחת בטלויזיה\ברדיו ובוא נגיד-אהבת, אז רוב הסיכויים *אצלי* שאני אמשיך לאהוב, כשאני שומעת שיר אחד ואני אוהבת, אז זה מדרבן אותי להמשיך לשמוע עוד שירים של הלהקה ובגלל שהכנסתי לי לראש מהתחלה שהם טובים והסיגנון טוב אני אנסה להתמקד בזה, מה שיגרום לי לחבב יותר את השירים הבאים. מה שגם בד"כ אני מוצאת קטע מסויים בשיר שאני אוהבת במיוחד, אם זה פזמון, סולו או סתם משפט, ואז אני שומעת את השיר שוב ושוב, מה שגורם לי לבסוף לאהוב את השיר והוא לא יוצא לי מהראש לשבוע
בד"כ כשהלהקה מוציאה סינגלים היא מנסה להוציא\לפרסם את השיר הכי טוב מאותו אלבום..מה שגם רב הסיכויים שהשירים באותו אלבום יהיו דומים אחד לשני במידה מסויימת [אם אהבת את הקול של הזמר לדוגמא זה ימשוך אותך לשמוע עוד שירים].

Blade Of Fire

New member
אז לפי מה שאני מבין

את מכריחה את עצמך לאהוב את כל האלבומים של להקה שאת אוהבת?

NiKi†a

New member
לא הבנת טוב

אני לא מכריחה, ככה זה יוצא
כשאני אוהבת להקה אני גם אוהבת את השירים..מן הסתם, ואם לא התחברתי לשיר מסויים בפעם הראשונה ששמעתי אותו אז אני לא ישר אגיד- 'יואו איזה חרא של אלבום', אני אשמע שוב..כי אני לא מתחברת לשירים בפעם הראשונה שאני שומעת אותם. אחרי 2-3 פעמים של שמיעה חוזרת של השיר, אני אוהבת..אם עדין לא? אז לא.

הממ .. לדעתי ממש לא..

כדי לאפיין להקה צריך להקשיב ליותר מכמה שירים שלהם (ולא אלה שהוציאו להם קליפים). זה גם מתייחס לשאלה אם אפשר לאהוב שיר מהשמיעה הראשונה.. אישית, כשאני מקשיבה לשיר פעם ראשונה אני לא מסוגלת להגיד איזה סגנון הוא או אם אני אוהבת את השיר.. הכי הרבה שאני יכולה להגיד זה אם יש לו קצב טוב..

Musta Susi

New member
דווקא יש אפשרות

למשל: מישהו שלא מכיר את Sonat Arctica, רוצה לשמוע ושומע את JAM כשיר ראשון. הוא עלול לחשוב שזו איזו להקה ברזילאית או משהו ולקבל טראומה. צריך למצוא את השירים המתאימים.

Johnny the Doe

New member
אני חייב לחלוק עליך לגבי נייטוויש

אני מצטער, אבל בתור אחד שממש מת על נייטוויש נימו ואנג'ל מהאלבום האחרון הם בערך השירים היחידים שאני ממש לא סובל באלבום ולדעתי הם הכי לא מייצגים את האלבום ואת הרמה שלו. זה נכון שהסגנון של once שונה במקצת מהאלבומים הקודמים אבל לדעתי נימו ואנג'ל הם שירים די שבלוניים שלא עושים כבוד לנייטוויש ואישית אני לא מבין למה הם נבחרו להיות הסינגלים הראשונים מהאלבום.

Blade Of Fire

New member
שלח מוקדם

אז זה לא הנושא נו! ידעתי שמישו יתרכז בנושא הזה ולא בנושא הדיון... כתבתי בפירוש בסוגריים **לדעתי**

Blade Of Fire

New member
ואתה הגמד הכי הומו שפגשתי

בעצם פגשתי יותר הומואים.. אבל אתה בין הטופ פייב

Johnny the Doe

New member
אתה עתודאי?!

עוד עתודאי שאוהב פאוור. מי יודע, אולי נוכל להקים מועדון

scudnick

New member
אני לא הומו../images/Emo12.gif

ואתה ממש מתחיל להישמע הומופוב. בכל מקרה, כמה גמדים הומואים אתה מכיר, לעזאזל?

למעלה