התרעות

rshamir

New member
התרעות

כאשר מודיעים על ריבוי התרעות בירושלים, כמו היום למשל, האם אתם משנים את ההתנהגות שלכם? האם אתם מעדיפים להישאר בבית במקום לצאת? לקחת מונית אם אפשר במקום אוטובוס? איך ההתרעות האלה משפיעות עליכם?

ronenaf

New member
מחר אני מגיע לעיר

לראיון בקמפוס הר הצופים ואח"כ יש לי כוונות לטייל קצת בעיר ולהשביע את רעבוני במסעדה טובה. התרעות או לא כנראה משהו משובש אצלי בראש.

microbe

New member
שום דבר לא משובש אצלך !!

אתה מתנהג בדיוק כפי שצריך אי אפשר להרוס את החיים בגלל הפחד פחד ושיתוק הם בדיוק המטרה של הנבלות האלה... ושיהיה לך אחלה יום בי-ם

space1

New member
כזה משפט נדוש....

"אסור לתת להם לשבור אותנו, עם ישראל חזק" - כמה פעמים שמעתם אנשים אומרים את זה - מה זה בדיוק אומר? זה לא שאנחנו לא נותנים להם לשבור אותנו,פשוט אין לנו ברירה|סהדגש| - אם זה בנסיעות באוטובוסים (כי פשוט זוהי הדרך היחידה של אנשים מסוימים להגיע מנקודה א' ל-ב') ואם זה בחנויות בירושלים (כי מתי שהוא חייבים לצאת לקנות אוכל). אז אל תשלו את עצמכם בשטויות, אם אתם עדיין לא מרגישים מיואשים, אז קרוב לוודאי שאתם אישית לא נפגעתם בפיגוע טרור, ואתם לא נכים בעקבותיו, או חלילה מישהו ממשפחתכם נפגע או נהרג. ברור שמשתדלים להמשיך בשגרת היום יום - אבל נראה כי אנחנו הישראלים כבר השלמנו עם המצב. אוקי, אז עשו טבח במלון בנתניה, זה עבר ונשכח... פיגוע בדיזינגוף סנטר עם 40 הרוגים?? זה בכלל היסטוריה... אנחנו פשוט חיים כאן מפיגוע לפיגוע והממשלה פשוט לא עושה כלום! (גם ממשלת שמאל לא הייתה עושה משהו אחרת). אני אומר דבר פשוט - או שתלכו על הסכם שלום ותתנו כבר הכל שיעזבו אותנו בשקט, או שתלכו על מלחמת חורמה ותראו לפלסטינים מי שולט. מה שחשוב שכולנו נבין - שבמצב הנוכחי של "סיכולים ממוקדים" - אי אפשר להמשיך!

grwa

New member
כאן נמחקה הודעה

על ידי הנהלת הפורומים משום שלא עמדה בתקנון הפורום

microbe

New member
נדוש אבל נכון

בא לך להתחבא מתחת למיטה זכותך! לי לא בא ואני ממשיך בשיגרת חיי שכוללת גם בילויים.ואל תתנשא ותאמר ש"זה בגלל שלא התנסיתי בתור פגוע טרור" כי לידיעתך אדם מאד קרוב אלי נרצח באחד מהם ובענין להתלהם-אני לא מתחשק לי

צודק ב-100%

ואם אגיע למצב שבו לא אבקר ביפו ובירושלים משום שייש שם מלא ערבים ואני חושש מפיגועים אני מעדיף לרדת מהארץ, דבר שאין בכוונתי לעשות בשלב זה.

דיתוּש

New member
הממ...

אני בד"כ אף-פעם לא יודעת על פיגועים [בקושי נוגעת בעיתונים, לא מזפזפת לערוצי חדשות בכלל] אלא אם כן חברים מספרים לי, ועל התרעות בכלל לא. נניח והייתי יודעת עליהן, אז ייתכן והייתי מנסה לשנות את תוכניותיי או לקחת באמת מונית במקום אוטובוס. למען האמת? לא משפיעות עליי בכלל

אני מתנהגת...

כרגיל אבל.... חושדת בכל אדם שנראה קצת מוזר, פותחת עוד 10 עיניים, בעקרון זהו. מה אפשר לעשות- לשתק את החיים, אין מה לעשות, לצערנו זה הפך כבר לשגרה(מגעילה). תהיו עירניים...

behappy

New member
ברור שמשנים התנהגות..

הרי מדובר על החיים שלנו,לא? בוא נאמר שאם אני לא חייבתתת,אני לא אקח אוטובוס או אסע להסתובב בעיר/תחנה מרכזית או אלך לשבת בבתי קפה. עדיף להיות פחדן חי מחסר זהירות מת,לא? אבל זה לא שאני לא אצא לגמרי מהבית.רק לדברים לא הכרחיים. מצב עצוב,מעצבן ומקומם..
אגב,אני חדשה כאן-התוודעתי לפורום הזה דרך ההודעה הזו, אז היי,אני שיר,סטודנטית וגרה במעונות וירושלמית כבר שנתיים
נעים מאד לכולם!:)

HoNeYyYy

New member
בדרך כלל אני ממשיכה בסדר יום שלי

כרגיל,אבל רק לעיתים רחוקות אני נשארת בבית בגלל המצב זה כבר נהיה שגרה כל ההתרעות האלה,לא מתרגשת מזה יותר מדי

me15

New member
טוב....

זה קשה וכואב אבל אי אפשר להפסיק את החיים.... אני עושה כל דבר שהייתי עושה אם לא היה פיגועים... אבל במידה..... למשל, אני לא אלך לעיר סתם, בלי סיבה, כדי להתגרות במזל..... ותאמת אף פעם לא חשבתי שבעמק רפאים יהיו פיגועים... זה היה בשנתיים האחרונות מקום הבילוי לכל האנשים שמרגישים שבעיר או אפילו בקניון לא בטוח... לאן ילכו כולם עכשיו?? אי אפשר, ואפילו אסור, להסתגר בבית.... צריך להראות לערבים שהם לא ישברו אותנו......... אה, וגם אני חדשה פה.....

אנשים עם כל הכבוד.. ממש צורם לי

לשמוע אותכם מדברים ככה. גם אני בעד חופש , חיים , הנאות ... אבל אנחנו נמצאים בכזאת תקופה , אלוהים אדירים... לומר " אני לא אתן לערבים את התענוג לשבש לי את החיים" אתם לא עושים את זה בשבילם , אתם עושים את זה בשבילכםםםםם!!!!!!! במידה ואיפשר להימנע מדברים (שמודעים לזה שהם מסוכנים) תוותרו על זה... תאמינו לי שלאף ערבי לא יזיז מי בילה היום ומי לא .. וחס וחלילה עם יקרה לכם משהו ל, האדם היחיד שיזיז לו זה ההורים שלכם ! ! ! אני לא אומרת שזה לא יכול לקרות לאף אחד ואני לא מתיימרת אפילו לנסות לומר את זה... זה יכול לצוץ מתי שהכי לא חושבים עליו ולא חולמים על זה. אבל נושא ההודעה הייתה האם אתם נמנעים בזמן התרעות מבילויים. בימים שיש התראות ממוקדות , המשטרות והמג"בניקים פרוסים לאורך כל הרחובות... תוותרו על הכיף בללכת לבית קפה או לקניון ... ותשמרו על עצמכם! כי בסופו של דבר החיים שלנו הם הדבר החשוב ביותר ! לזכר ההרוגים

שיר נוי

New member
ירושלים - כי צריך למות פעם אחת!

את המשפט הזה השאלתי מחתימת אחד מחברי פורום תפוז, במצב של היום, המשפט נשמע לי קולע במיוחד. אז זהו, גם אני התחלתי לפחד!! אני גרה בירושלים, עובדת במרכז העיר, ומתנייעת באוטובוסים, הייתי קרובה כבר כמה פעמים למקומות פיגוע, ותודה לא-ל שלא קרובה מספיק. עד עכשיו התמודדתי בציניות אופיינית בקשר לפיגועים, נפרדתי מבני משפחתי בבוקר לפני היציאה לעבודה, בחרתי תמונות מחמיאות ל"עיתונות", לא עוד!! הערב נסעתי לקניון בשכונת מלחה, עליתי על האוטובוס בתחנה בעיר, האוטובוס היה כמעט ריק! למרות שבדרך כלל מי שמכיר את הקו לקניון במלחה יודע שזהו קו עמוס תמיד, ובמיוחד בשעות הערב. הקניון היה ריק!!! שקט, ועצוווב! החנויות היו ריקות מקונים, לא היו תורים לכספומטים (שגם הם בדרך כלל ידועים בתורים ארוכים), המוכרים בחנויות עמדו מחוץ לחנויות והסתכלו בשעמום בעוברים ושבים האמיצים המעטים שבאו "לבלות" בקניון. התור לבתי הקולנוע היה ריק כמעט לחלוטין, (בקושי הצלחתי לספור 5 זוגות שהחליטו "להמשיך באורח חיים נורמלי בעיר הבירה שלנו" (ציטוט של מר שלמה אהרונישקי, אתמול בלילה לאחר הפיגוע בקפה הילל בבירה). טוב, אז כמו שאמרו כאן רבים לפני, אסור לנו לשנות מאורח חיינו, אסור לנו להכנע! חברים! נכנענו בעל כורחינו, הכניעו אותנו!!

פחות מסתובבים במקומות הומים..

אבל להשאר בבית??? צריך להמשיך לחיות. אין לדעת מה יקרה מחר. ואני ממעלה אדומים. שמעתי את האמבלונסים בדרך לפיגוע....מצמרר... ושיר נוי.. גם אני לפעמים חושבת על איזו תמונה לשים בעיתון.. סתם מחשבה שכזו.

danibz

New member
בימים ../images/Emo46.gif כאלו עדיף להישאר בבית

או לבקר חברים בבתיהם , פשוט לא שווה לאבד חיים במקום בילוי.... חבל חבל .... עד שסוף סוף היה אמור לנחות אריק אי באומן 17 .

tribe spirit

New member
אמממ...../images/Emo118.gif

מאז הפיגוע בהלל התחלתי משומה לפחד מפיגועים....פתאום התחלתי לקלוט שבהמון פיגועים אני שם שעה וחצי לפני,בבית קפה ליד או יום לפני זה או משו כזה... בעקרון עד עכשיו לא ממש שיניתי את ההתנהגות שלי...כשהתחילה האינתיפדה אז בכלל לא הייתי יוצאת וכזאלה...אז די נכנסתי ישר לכל זה...ונגיד בזמן שעשו את ההודנה אני הייתי בחו"ל מנותקתלגמרי ולא ממש שמתי לב לשינוי גדול כשחזרתי... אבל מאז יום שלישי...אני די מודאגת...אני שוקלת יותר אם ללכת למושבה אחרי בצפר...או אם לסוע בקו 4 שהוא קו עמוס שעובר דרך המושבה או בקו 13 שאמנם קצת רחוק יותר אבל אין בו הרבה אנשים....אבל בעקרון,לא נראה לי שאי אמנע מעצמי יציאה שאני רוצה רק בגלל זה...אני פשוט לא מסוגלת לתת למשהו להפסיק את החיים שלי!זה כמו בכל מיני ימי זיכרון אז כשמספרים בדיחה אז יש כאלה שאומרים די שקט לא יפה...אני פשוט לא יכולה להפסיק הכל...כמובן שיש כבוד והכל אבל בכל זאת...ואין לי מושג איך הדעתי לזה אל תשאלו אני עייפה...כמו כל החיים...

יש לי תמיד חשש כל יום בתי

בת 13 באה מביה"ס באוטובוס מהמשביר. וסידרתי לה טרמפ אבל עם האגו שלה קשה לי. היא לא מוכנה "לטובות". וטוענת שלא צריך לפחד מכלום!

למעלה