התרבות וההגירה

Old Cat

New member
התרבות וההגירה

בהמשך לשירשור בו פתחה אבישג, וטיעוניה על הפגיעה ברמת התרבות בגלל גלי ההגירה מרוסיה (להבדיל מהגירה ממקומות אחרים כמובן) , על היעדר התרומה של העולים מרוסיה (ומשאר ארצות חבר העמים) לתרבות המקומית. אצטט (בהשמטה מסוימת) את מאיר שלו, מוסף לשבת ידיעות אחרונות מהשבוע שעבר: ---------------------- ידיעות רחבות היקף מספרות על צעירים שלא רוצים להתגיס. כותרות שמנמנות מתארות תלמידים שבמסגרת פולחן השטן שרפו את דגל המדינה. כל זה בלי להתייחס לכרוניקות היום-יומיות של פשע, שכרות, אוליגרכים, כרטיס-מועדון וזונות - ותמיד בהדגשת המוצא הרוסי של המשתתפים והמשתתפות. והנה, לפני כמה ימים היתה עוד ידיעה אחת. ידיעונת, קטנה ומוצנעת. מתברר שנערה מנתניה, תלמידת י"ב מתיכון שרת, זכתה במקום ראשון בתחרות בין-לאומית לאסטרופיזיקה. ברצוני לפרט 3 עובדות: 1. שמה של הנערה הזוכה הוא רוסלנה גלזמן. 2. שם המורה לפיזיקה שלה הוא אירינה קופלר. 3. שם המנחה שלה הוא דר' לב פוסטילניק. אני מציין זאת כי בניגוד לידיעות הקודמות בידיעה הזו לא נאמר שמדובר ברוסים. ---------------------------- עד כאן הדברים מהטור של מאיר שלו. נכון הוא שבגל העליה וההגירה מתחילת שנות התשעים הגיעו רבים שבאו כתנועת הגירה לכל דבר ולא בשל דחף ציוני-אידיאולוגי שאיפיין את רובם ככולם של העולים בשנים קודמות (החמישים המאוחרות, 1968-69 עליית גומולקה, 1972-1973 וכד'). אז מה? בכל המעולם קיימת תופעה של תנועת אנשים ממקום למקום במטרה ליצור חיים טובים יותר, במטרה לחיות טוב יותר. אין בכך כל רע, נהפוך הוא. כל השאר הוא דימויים של הציבור הישראלי שאינם צריכים לחייב את העולים. נכון גם שבישראל מי שמגיע בהתבסס על חוק השבות מקבל אזרחות מיידית, ומי שלא עובר מסלול קשה ומייסר עד לקבלת האזרחות. נכון גם שיש מקרים רבים בהם מוטב היה כי לא תינתן אזרחות מיידית מלאה לכל המגיע בשערי המדינה, אלא בשיטה האמריקאית של זכות שהות ועבודה ללא אזרחות מלאה, עד שיוכיח קשר והתבססות במדינה. אז מה? אלא שמדינת ישראל אינה כרוב המדינות. המדינה הזו הוקמה כדי בשביל ולמען להיות בית לאומי לעם היהודי, ואשר על כן יש חוק יחודי הנקרא חוק השבות, לפיו מי שמשתייך לעם היהודי זכאי לקבלת אזרחות ומקום כאן מעצם הגדרה אתנית זו. נכון, זה לא בדיוק עומד בכללי הדמוקרטיה האולטימטיבית. אז מה? ההיסטוריה שלנו מוכיחה כי יש צורך בהתיחסות יחודית לענין זה גם אם התיחסות זו לא בדיוק עומדת במסגרת הרעיונות האוטופיים של מידנת כל אזרחיה החיים בשלווה, כי הנמר עם הגדי טרם יכולים לרבוץ יחדיו. אז בסדר וטוב נקבע שבשערי הארץ יבואו כל מי שמרגיש צורך ורצון להשתלב ולהיות חלק מהמרקם הישראלי. אם מציג הוא את יהדות סבו או סבתו כמניע להחלטה להגיע דווקא לכאן (למרות שקנדה מפתה הרבה יותר ומציעה יותר הזדמנויות), יבורך ויתכבד וגם תובא לפניו הדרישה לקיום כל דרישות החוק והרגלי החיים כאן. בכלל זה גם הדרישה לכבד את המסורת היהודית, לקבל על עצמו את החלוקה הדתית והחלוקה המקובלת (בינתים) כי עניני קבורה נקבעים על פי דת - כמו ברוב מדינות העולם. אלא שאין בכך למנוע או לפגוע בזכותו להיות אזרח מן השורה, להפך הוא. מכאן לענין התרבות שכה מדאיג אותך: בכל העולם, גלי הגירה (ארה"ב, אוסטרליה, דרא"פ וכד') השפיעו על התרבות המקומית באופן זה או אחר. השפעה זו יש לבחון בפרספקטיבה של עשרות שנים, לא של שנים בודדות. המגיעים היום ומי שהגיע לפני עשור עדיין לא נטמעו בחברה ובהוויה הישראלית במידה שתאפשר השפעה ותרומה אמיתית על התרבות, לטוב או לרע. את הירידה בקרנה של הספרות העיברית אין לתלות במגיעים מארצות נכר כפי שגם אין לצפות מהם עדיין לתרומה גדולה ויחודית. אלא שלא הם, אלא ילדיהם וילדי ילדיהם יהיו אלו שיביאו את הערך המוסף גם לתרבות וגם למדע וגם לתחומים אחרים. כך קרה גם במקומות אחרים, כאשר ענקי תרבות בארה"ב לא היו המצהגרים הדלים ושחוקי מאבק הקיום שהגיעו בסוף המאה ה 19 אלא צאצאיהם. הבעיה העיקרית היא, בעיני, דרך קליטת תנועת הגירה זו. בשנים עברו היו הסדרים ואפשרויות ללימוד שפה, למציאת מגורים ועבודה באופן שאיפשר השתלבות הרבה יותר קלה. אין לבוא בטענות אל הבאים משם אלא לנמצאים כאן. אילו היו נשמרים מערכי הקליטה שהיו כאן בשנים עברו הרי שלא היתה מוטיבציה ולא נוצר הצורך ב"גיטאות" הקהילתיות, שמאפינות לא רק "רוסים" אלא גם יוצאי ארצות אחרות. נכון שה"רוסים" בולטים בכך בשל מספרם הגבוה יחסית לאחרים, אבל התופעה קיימת גם בקרב יוצאי ארצות אחרות. בינתיים ראיתי שאת מאד תומכת במתן אזרחות לאיזה שחקן כהה עור שכל ענינו בשהותו כאן הוא בעשיית ממון, בלא כל קשר אידאולוגי למדינת היהודים דווקא. נשאלת השאלה - למה הוא כן ואחרים לא? מענין שלא הוזכרו, במסגרת הטיעונים למתן אזרחות, הישגי הספורטאים ממוצא "רוסי" אשר עולים על ההדום לקבלת המדליות כשהם נושאים בגאווה את דגל ישראל, ואחר כך כאן בישראל קוראים להם "רוסי מסריח". הפיליפינים, התאילנדים ואחרים הגיעו לכאן כמהגרי עבודה. יש לכך משמעות, המושג מוכר ובעל משמעות דומה ברוב הארצות המפותחות. זה מחדל של הממשלות שלנו שלא יצרו מנגנות בקרה שימנע את התופעות המכוערות הקיימות כיום. אין בכך צידוק למתן אוטומטי של אזרחות לכל מי שנשאר כאן, במיוחד אם עשה זאת שלא כחוק, רק בגלל שהוא נמצא כאן כבר עשרים שנה. בארה"ב, דרך אגב, גם לאחר שלושים שנה מעלים שוהה בלתי חוקי על מטוס לארץ מוצאו בלי סטימנטים. אין להם זכות לאזרחות רק בגלל וותק השהיה כאן.

עם אקדח לרקה....

אין לי מושג מה היא "אסטרופיזיקה". אין שום פסול בנדידה ממקום למקום מסיבות של תנאי מחייה. הבעיה צצה כשהמדינה מגישה אזרחות לכל החפץ בה. במידה ורופא רוסי(הרי כולם כאלה) מעוניין לקבל אזרחות ישראלית מן הראוי שיחיה מספר שנים כמהגר(בעל זכות שהות ועבודה כמו שציינת) ורק לאחר מכן יגיש בקשה לקבלת אזרחות. במידה ותרומתו למדינה אכן תוכח אזרחותו אכן תנתן. אין לתת לאותו רופא רוסי אזרחות מרגע נחיתתו בארץ ישראל. בדיוק כמו שלא ניתנה לדרק שארפ או לזובין מהטה אזרחות מרגע נחיתתם בישראל. בקשר לתרבות. המקרה הישראלי הוא שברירי מכיוון שמדובר במדינה ותרבות צעירה שעומדת בפניי הגירה מאסיבית . כמו כתובת על החול המנסה לשרוד את גלי הים ההולכים ובאים. עכשיו אתפנה לסוגייה המעסיקה את כולנו - טוטו תמוז. האם הוא נמצא כאן בכדי לגלגל דולרים? אולי הוא נמצא כאן בגלל שאין לו שום אזרחות אחרת ? אולי בגלל שאומץ וגודל על ידי משפחה ישראלית לכל דבר? אולי בגלל שאינו דובר שום שפה מלבד עברית ? אולי בגלל שהוא פשוט ישראלי?

Old Cat

New member
אם היה מדובר באסטרולוגיה וכוכבים

ובעיקר בכוכבניות - הדברים היו בעמוד ראשון ברוב העיתונים. היות ומדובר בתחום מדעי בו למרבית בוגרי התיכון הישראליים אין מושג - זה בידיעה קטנה עמוד אחורי. וסדר העדיפויות הזה אינו באשמת הבאים מרוסיה, הוא כולו באשמת הנמצאים כאן. חלק נכבד מאופן הראיה של ה"תרבות" הישראלית על ידי הבאים ממה שהיה ברה"מ נבנה ומתגבש גם ממצבים כאלו, כאשר כאן בכתה י' לומדים מטמטיקה שנלמדה שם בכתה ז', כאשר כאן נערים שסיימו תיכון לא מכירים מיצירות כמעט של אף איש ספרות בעל שיעור קומה אחד ואילו שם גם בכפר נידח בין האורווה לדיר החזירים כל זב חוטם יודע לצטט שירים. גם העולים של שנות השבעים ידעו והכירו פערים אלו, אבל הפערים היו הרבה יותר קטנים ועדיין מדינת ישראל נחשבה כמדינה בה לחינוך יש חשיבות בפועל ולא רק בהבל פיהם של הפוליטיקאים. על ההבדלים באופן הקליטה והשפעתם על ההשתלבות אז לעומת יצירת קבוצות מנוכרות כעת כבר עמדתי, והטענות בענין זה צריכות להיות מפנות לא כלפי העולים אלא כלפי הממסד הישראלי והעם היושב כאן. מדינת ישראל אינה ככל המדינות, ומסיבות מוצדקות. לכן לזיקה ליהדות יש - וראוי שיהיה - קשר לתהליך ההתאזרחות. לגבי כל השאר אכן מסכים, כולל שלילת מתן אזרחות אוטומטית (שהיום ניתנת אוטומטית) למי שנשא אשה פלסטינאית או למי שנישאה לפסטינאי ומבקשים אזרחות מיידית וזכות מגורים דווקא במדינת ישראל. טוט שמוטו ודומיו לא מענינים אותי - יתכבד ויגיש בקשה לאזרחות כמו כל אחד שרוצה להתאזרח כאן בהליך המקובל הקיים לבקשת אזרחות. אם גודל ע"י משפחה ישראלית בהיותו ילד יכלו לאמץ אותו כמו שנעשה במקרים רבים וכך היה נעשה לצאצא חוקי של ישראלים ומכך גם לאזרח. אם לא עשו כן כעת שהוא בגיר יש לו אפשרות לבבקש אזרחות בנוהל המקובל למקרים כאלו. ההעדפה הזו למי שמוכיח קשר וזיקה ליהדות - מוצדקת במקרה היחודי של מדינת ישראל. אין זה אומר שמי שאינו יהודי על פי ההלכה היהודית אינו בעל זכות אזרח לכל דבר, זה רק אומר שמזמן היה צריך לבסס את מהות היות היהודי בן לעם, על פי שייכות היסטורית ולאומית, להבדיל מהשייכות הדתית-פולחנית.

מדובר בתרבויות שונות.

מטמתיקה ומדעים אינם נחלת הכלל. ברוסיה, החינוך שם דגש על מקצועות ריאליים. בצרפת לעומת זאת הדגש הוא על מקצועות הומניים כשפילוסופייה היא מקצוע חובה. רוסי המתנשא על עמיתו הישראלי בשל בורותו של האחרון בתחומי המדע בעצם כופה את דעותיו על הכלל . מי קבע שידע במדעים הוא נעלה על ידע בתנ"ך? אתה טוען שכל הרוסים יודעים לצטט שירה. תגיד לי, הפאנקיסטים בדיזינגוף סנטר(דקה מביתי) מעדיפים את פושקין או את אחמטובה? אני מלמדת בבית ספר ואני לא רואה שתלמידים יוצאי ברית המועצות מגלים עניין רב בשיעורי ספרות. מהגר צריך להתאים את עצמו לחברה ולא ההפך.לקבוצות מסוימות ישנה לגיטימציה חברתית ליצירת גטו(חרדים,דרוזים..) . למגזר הרוסי אין את אותה לגיטמציה . זיקה אמיתית ליהדות ראוייה להיות פרמטר בתנאי האזרחות, כפי שציינת, אך רוב העולים מברית המועצות היו נופלים בסוגייה זו. ההבדל העקרוני בינינו היא הכרתך בלאום היהודי. אני מכירה בדת היהודית ובלאום הישראלי.

Old Cat

New member
וזה מתוך ידיעה עמוקה בחינוך שם?

ברוסיה החינוך שם דגש על חינוך. נקודה. בישראל - לא כך. נקודה. עתיד המדינה בעידוד אל הטכניון, לא בעדיוד אל המעין. ידע במדעים אינו סותר ידע בתנ"ך, אלא שהתלמיד הממוצע הישראלי חסר ידע גם באלו וגם בזה. יצויין כי גם המורה הישראלית הממוצעת מגלה בורות דומה. הלאום הישראלי שואב מהותו קודם מהמהות של העם היהודי. שלילת מעמדו של הלאום היהודי (למעשה: העם היהודי במשמעות ההיסטורית לאו דווקא הדתית) היא שלילת מהותה של מדינת ישראל - חלק ממטרות מי שמבקש להשמדי המדינה וממטרות מי שמזדהה עם הרצון להשמדת ישראל (רוב הפלסטינאים). לכל קבוצה יש בדיוק אותה לגיטימציה, ובפועל המימוש תלוי בנסיבות. הנסיבות נוצרות לא על ידי הבאים אלא עיל ידי הנמצאים. עם כל גל עליה גדול הגיעו גם רסיסי זיבורית. משקלם וההד הציבורי ביחס ישר לגודל הגל כולו. למעט שנות ראשית המדינה לא היה גל עליה כמו העליה הרוסית של תחילת שנות התשעים. גם אז הגיעו רבים שלא היינו רוצים בחברתם, (רק שאז הם לא היו מרוסיה) אלא שזה חלק מהמציאות. מה שחשוב הוא לא הם אלא הילדים שלהם. אלא שהרוב הדומם מפרה ומועיל ותורם הרבה יותר מקבוצות אחרות, בעיקר לטווח ארוך. יש רק מכשלה וחסרון אחד אצל רוב העולים מרוסיה - הם חושבים שארץ ישראל צריכה להיות בית לאומי ליהודים, לא עוד שטח למי שצועק "אטבח אל יהוד".

זה מתוך ידיעה עמוקה בחינוך פה.

הצבר המצוי בקיא בתנ"ך יותר מאשר הרוסי המצוי מן הסיבות הברורות. פער זה לא נותן לצבר לגיטימציה להתנשאות על פני הרוסי בדיוק כמו בכיוון ההפוך, אם רק תחליף את התנ"ך במטמתיקה. מאיפה לך ידע מעמיק בדבר השכלת של המורה הישראלית? בכל אופן משכורת ומעמדה של המורה בישראל הוא המחדל האמיתי. בנוגע ללאום היהודי. דשנו בזה בעבר ואין ברצוני להכנס לוויכוח זה מחדש. הדרוזים והחרדים מחויבים לחיות בגטו מתוקף אמונתם (אצל הדרוזים מדובר בעניין מאוד מורכב , מעניין ומסתורי). למגזר הרוסי לעומת זאת אין שום סיבה מוצדקת להמשיך להתקיים בצורה של קהילה סגורה. אתה מציג את תרומתה של העלייה כאמת אבסולוטית, תוך כדי התעלמות מוחלטת מן המושגים השונים של המילה "תרומה". אני אישית חושבת שהניכור התרבותי והחרפת הגזענות , חלק מן התרומות של העלייה הרוסית, הן עוול גדול מאוד שמצער באותה המידה שהרפואה והתעשייה הישראלית משגשגות.

TaL53

New member
נראה אותך אם היו זורקים

אותך פלוס עוד 100 ישראלים בטימבקטו. מה הדבר הראשון שהיית עושה?! הולכת ומתחילה לשאול כול אחד מה שלומו?! לא נראה לי, היית מנסה לבנות מסגרת שיוכית כמו שאת מכירה עם אנשים הדוברים את שפתך. מעניין שברחובות למשל יש גטו תימני ורק תימנים גרים שם, ובת"א יש אזורים שלמים רק עם יוצאי רומניה או בולגריה. למה את לא יוצאת נגדם?

Old Cat

New member
דברי טל נכונים

כל עליה בה הגיעו קבוצות גדולות עם שפה, מאפייני תרבות וכד' משותפים גם נטתה להתישב ולגור בסמיכות למי שהחזיק בשפה המשותפת ובמאפייני התרבות המשותפים. לא רק כאן אלא בכל העולם.

Old Cat

New member
טעות

יליד ישראל המצוי אינו מצוי ואינו בקיא בתנ"ך, יותר ממי שלמד תנ"ך ללא קשר למוצא או מסגרת. זאת מכיוון שהתלמיד ההמוצע בישראל חסר הבנה וידע לא רק בתנ"ך אלא גם בתחומים אחרים, בעיקר בגלל חוסר ההבנה והידע של מי שאמון על מלאכת ההוראה. התנ"ך רלוונטי בעיקר ליהודים, המדעים לכלל האנשים ובסיס יכולת המדינה בהתמודדות הכלכלית בעולם. אלא שלא בכך הענין אלא בראיה של חשיבות הלימוד כשלעצמו. לגבי מעמד ושכר המורה - נכון, זה בזיון בפני עצמו. הניכור התרבותי קיים לא רק בקבוצות אוכלוסיה שמוצאה מרוסיה, אלא בין כל קבוצות האוכלוסיה בישראל שיש ביניהן הבדלי מאפיינים תרבותיים. התנשאת אני מוצא דווקא בהערה שלך על הצידוק או חוסר הצידוק, בלא להתיחס לנסיבות בכללן למציאות. בנוסף: רבים מהיושבים בשכונות "של רוסים" ובמה שמכונה "גיטו של רוסים" לא היו כלל מתנגדים לשינוי אם היו יכולים לעמוד בו, אם מהלך הקליטה בישראל היה שונה ודומה יותר למה שהיה בשנות השבעים. נכון יותר יהיה לומר כי אופי מגורים והתנהלות אלו הם יותר תוצאה של מציאות אליה הגיעו העולים, מציאות שנקבעה ונוצרה דווקא על ידי הנמצאים כאן. בהתחשב בכך, יש להם הרבה סיבות להתישב בצורה של "קהילה סגורה". המבחן, בהתחשב במציאות ובתנאים דהיום, צריך להיות בראיית אופי החיים של ילדיהם, לאחר שלמדו ובגרו כאן (מעבר הדורות). אני צופה בעוד דור או שניים מצב דומה למה שהתרחש במקומות אחרים בעולם אליהם הגיעו אנשים לא רק בשל אידיאולוגיה, .

TaL53

New member
נכון מאוד

מפיק להסתכל על הילדים שעל ב89-91. הם כולם מעורים כיום בחברה ואפילו בחלקם לא מרגישים שייכות לאותה ארץ מוצאם. אבל הבעיה היא בכול אלה שכול הזמן מזכירים להם שהם "רוסים".

החברה לא השתנתה, העלייה כן.

העולים של שנות השבעים מיהרו להיקלט בחברה למרות הקשיים הרבים. העולים של שנות התשעים תומכים בגישה של בדלנות , בין אם מסיבות אנוכיות או מסיבות חברתיות. אפשר רק להסתכל על נציגיהם של העליות בשביל ללמוד על ההבדל. גיבורי התרבות של העלייה האחרונה , לדוגמא אנסטסיה מיכאלי או נטאשה מוזוגוביה , מדברים במבטא רוסי כבד ונוהגים להזכיר את מוצאם בכל הזדמנות. בעלייה של שנות השבעים הגיעה בין היתר השחקנית\סופרת אלונה קמחי שהקשר בינה לבין מקום הולדת(אוקראינה) הינו מקרי בהחלט . למיטב ידיעתי היא לא עלתה בהיותה תינוקת. בדבר אחד אני מסכימה אתך בהחלט - רק מבחן הזמן יקבע את התוצאה. אני מניחה שחלק מן הגטו יקלט בחברה, חלק אחר יהגר למדינות אחרות והחלק הגדול ימשיך לחיות בגטו כשמדי שנה מתווספים אליו עוד ועוד מהגרים . עכשיו נותר לנו רק לשחזר את מעמדם של אמציה ועמוס.

TaL53

New member
אז המבטא זאת הבעיה שלך?

נטשה מוזגוביה יודעת עברית יותר טוב מכול הישראלים ביחד.ארכדי דוכין תירגם את ויסוצקי ושר שירים ברוסית. אנסטסיה מיכאלי נשואה לישראלי.יש גם זמרת ישראלית אלונה.. את שם המשפחה אני לא זוכר ,שהייתה כותבת בעיתון הילדים "כולנו" ושם הייתה מזכירה מדי פעם את מולדתה אוקראינה. ומה תגידי על יבגניה דודינה שמופיעה בסדרות וסרטים ישראלים?! שאפובאלוב ששר עם ריטה?! את בוחרת להתעלם במכוון מהעובדה שבדלנות זאת לא המצאה של "רוסים"? מה זאת מימונה? לא בדיוק חג ישראלי טהור, מה עם החג האתיופי שחוגגים כול שנה? עוד הפעם את רק מוכיחה שלתקוף אוכלוסיה של מיליון איש קל יותר מאשר קהילה קטנה. תראי גם שה"גטו" לא נוצר סתם ככה, הייתה מגמה כמובן להצטופף ביחד (מה לעשות ,צורך אנושי בסיסי) אבל גם מדיניות הממשלה הייתה לישב את העולים בפריפריה ככה נוצרה נובו-אשדוד וכרמיאלסק.

TaL53

New member
שמעת פעם על רועי חן

הבנאדם אוהב את התרבות הרוסית ולמד רוסית בגיל 20. ועכשיו הוא מתרגם הצגות מרוסית לעברית ומציג אותם על הבמה. אז אולי לא כול הישראלים חושבים שה"רוסים" הם הורסי תרבות.

הבעיה היא...

שמוזגוביה במקריות מופלאה כותבת אך ורק על רוסים, אנסטסיה מיכאלי דורשת ייצוג רוסי-ישראלי בארווזיון ויבגניה דודינה מגלמת תמיד רוסיה . לעומת זאת אלונה קמחי אף פעם לא שיחקה תפקיד של רוסיה או כתבה משהו ברוסית. שליפתך של קלף המימונה מעיד על מצבך העגום בדיוננו. הרי המימונה הינה יום אחד(שהוא חג יהודי לכל דבר)בחייהם של ישראלים יוצאי מרוקאים המשולבים בחברה בצורה מוחלטת.פרטים קטנים מסוג זה אינם מעידים על גטו. חנויות המתהדרות אך ורק בכתוביות קירליות, תינוקות בעלי שמות סלאבים - יוונים ,ספריות המוכרות רק ספרים ברוסית ומועדונים המשמעים שום דבר מלבד מוסיקה רוסית - אלו הדברים שיוצרים גטו.

TaL53

New member
ומועדונים של מוסיקה

מזרחית לא יוצרים גטו?! שליפתך את השמות הסלאבים-יוונים רק מראה עד כמה את לא מכירה ולא רוצה להבין את התרבות של יהודי רוסיה. היו שמות, עד כמה שהם ישמעו לך סלאבים-אורתודוכסים- יוונים עם נטייה לארמנית שהיו מזוהים בעיקר עם יהודים-רוזה,יבגני,צזר,לב,נאום וכ'ו. לכן הטענה שלך על בדלנות וגטאות בזאת נופלת. דבר שני, אולי תפנימי שלא כול עולה שמגיע לארץ ישר יודע לדבר עברית, מי זה שלמה ארצי ולנגב חומוס?! לוקח זמן לדברים להתרחש ולהתגבש. הנה למשל, במזל טוב נולד לפני חודש לקרובי משפחה שלי בן בכור ראשון והם לא קראו לו ירוסלב אלא רון-אל. אני מקווה שהם "רוסים" מספיק טובים בשבילך.

מדובר במוסיקה מזרחית-עברית...

ולא במוסיקה מזרחית-אותנית(שהיא אגב נפלאה). "מנדלה" הוא גם שם יהודי אך בכל זאת אנו מנסים להימנע ממנו בשל מטענו העדתי והגלותי. אני עדיין לא מבינה מדוע העלייה של שנות השבעים נקלטה בצורה מוחלטת לאחר מספר מועט של שנים בעוד ההגירה של שנות התשעים עדיין מצויה בגטו.

TaL53

New member
אני מנחש שאת לא קוראת

בכלל את מה שאני כותב. העלייה של שנות ה70 הגיעה בשנות ה-70 ועברו כבר 40 שנה אז ברור שהם נטמעו. העלייה של שנות ה-90 גם כן ברובה נטמעה. אבל העלייה של לפני 5-6-7 שנים יקח לה זמן להיקלט בישראל. >מוסיקה מזרחית-אותנית(שהיא אגב נפלאה). אנשים ששומעים את אום כולתום או זמרים עירקיים אוטנתיים או את שרית חדד ששרה שירים בערבית זה לדעתך לא "גטו"?

יש הבדל.

אני לא מכירה מועדונים רבים המשמעים רק את אום כולתום ופאריד אל אטרש. כמו כן, אני לא מכירה צעירים רבים המאזינים רק למוסיקה זו. דרך אגב, לאום כולתום ופאריד אל אטרש ישנה לגיטמציה בישראל מכיוון שזהו בכל זאת המזרח התיכון.

TaL53

New member
לגיטימציה

נקבעת לא לפי איזור חיוג אלא לפי הקהל ששמוע את המוזיקה. מוצארט ובטהובן הם ליגיטימים בדיוק כמו "בי-2" או "סקטור גזה" או אל אטרש ותמיר גל. ורק שתדעי שבארץ יש רוב אשכנזי אם כבר ליגיטימציה. לגבי מועדוני- תפתחי את מדור הבידור בכול עיתון ותראי כמה מועדונים סקטוריאלים יש בארץ- מועדונים יוונים, תימנים(מחולות תימן), מזרחיים(ניגון המיתר), אתיופים, מסעדות בולגריות, רומניות, מרוקאיות ועוד הרבה דברים אחרים. את תוקפת את העלייה הרוסית בגלל שזה מגזר מאוד גדול אז ברור שלמגזר גדול יהיו גם יותר מועדונים ויותר חנויות ספרים עם אותיות קיריליות.

למעלה