התקשורת...

באמצע היער...

מקום המרוחק כ 4 ק"מ ממקום פגיעה שלא דווחה...אך דלקת יער באמצע הלילה היתה יכולה להפוך לאסון כבד.

אטיוד5

Active member
אם כך, הכל בסדר

פעולת החיזבלה כוונה כנגד מטרה צבאית והיא חוקית ואפילו מגובה בתמיכת הממשלה הלבנונית, ומה אנחנו מלינים בכלל. כזאת כפיות טובה! צריכים להגיד להם תודה.

mucool2

New member
נעזוב לרגע מוסר ומשפט בינלאומי

טקטית, זאת טעות לחשוב שישראל יכולה להרוויח משהו מפגיעה באזרחים גם אם הם בחרו בטרוריסטים להנהיג אותם. חיזבאללה וחמאס (וגם אש"ף בזמנו) רואים בכל פגיעה באזרחים הישג תעמולתי במלחמה בישראל, וחשוב להבין שזה כלי הנשק האפקטיבי ביותר במלחמתם, כי צבאית אין להם שום סיכוי נגדנו.

אטיוד5

Active member
טקטית

וגם איסטרטגית, רצוי לעשות מה שטוב בשבילך ולא מה שהאויב חושב שרע בשבילך.

mucool2

New member
בדיוק.

אם פגיעה באזרחים היתה טובה בשבילנו הייתי מסכים איתך גם על השאר.

אטיוד5

Active member
זהו

פעולה כזאת תבהיר שאנחנו יודעים גם לירות על מטרות שאינן מִפקדות ריקות מיושביהן. שגם אנחנו יודעים להכאיב. ולא בטעות עם התנצלויות אין קץ בהמשך. אני גם חושב שפעולה כזאת משרתת את הצדק: כשיורים על אזרחים בשדרות מן הצדק לירות על אזרחים בעזה.

צדק של גנבים

האם מוצדק לרצוח בני משפחתם של רוצחים? לאנוס את אחותו של האנס? יתרונה המוסרי של מדינת ישראל, כאשר הוא קיים, הוא נכס מוסרי, משפטי, מדיני ומוראלי חשוב ביותר

אטיוד5

Active member
אתה מזכיר לי ...

את בעלי הכלב שלא נושך. חבל רק שהכלב שלו לא יודע על כך. היתרון המוסרי עליו אתה מדבר מסב לנו אבידות. שום אבידה לא שוה את המוסר הזה. מדובר פה בדיני נפשות. אם אתה יודע שבני משפחת הרוצח הם גם רצחניים, אז כן, רצח נא את כולם, השכם להרגם. מצידי מספיק שהם רוקדים על הגגות כשנחטף חיל משלנו. כשיש לך עסק עם חיות, אתה הורג אותם. לקחת את מושג טוהר הנשק רחוק מדי. אם ידע האויב שלך שרבבה מאנשיו תיכחד כאשר נופלת ולו שערה אחת מראשך, הוא יחשוב פעמיים ושלש לפני שהוא מציק לך. זאת הרתעה.

תתבייש לך תם ונישלם!

אם אתה לא מבין, טוהר הנשק הוא מה שמבטיח שלא יפגעו לנו חיילים ואזרחים!

לא מדובר על "טוהר הנשק"

שהוא מין פיקציה ישראלית שבאה להוכיח עביכול את עליונות הלוחם העברי. מדובר על אי ביצוע פשעי מלחמה. הרג מכוון של אזרחים הוא פשע מלחמה. מבצעיו מועמדים לדין. ואם תאמרו, שהצד השני מבצע פשעי מלחמה? נכון, ואף אל פי כן ביצועם אינו יכול להצדיק ביצוע פשעים על ידי הצד ה"נפגע" בהאג מועמדים לגין סרבים, קרואטים ובוסנים, ללא קשר ל"מנצח" במלחמה או לשאלה "מי התחיל" בה. ועכשיו נעזוב לרגע את הצד המוסרי, החוקי, או התועלתי שאותו הציג הפגע רע. ביצוע פשעי מלחמה , באופן המוצג כאן, גם אינו אפקטיבי. הוא בדיוק, אבל בדיוק, מה שאויבינו מנסים לגרור אותנו אליו. יש כאן ציניות מחושבת רבותי. בדרכו מאירופה, עצר האחראי על משא ומתן הגרעין באירן, עצירה לדיונים בדמשק. אם תבצע ישראל חלילה פשעי מלחמה בלבנון, ישכח העולם את האיום האירני העטילאי, ויעבור לעסוק באיום הישראלי המוכח

אם לא הבנת, אני בצד שלך.

ובמקרה זה חוסר היכולת שלך להבין סרקזם מדאיג- עוד תחשוב שכל דבר שאני כותב נועד לפגוע ב....

הבנתי שאתה ב"צד שלי"

אבל אני חולק על קיומו של "טוהר הנשק" כאיזו מין סגולה עברית מופלאה. טוהר הנשק הוא סתירה פנימית, לא היה ולא נברא. מה שצריך להתקיים זה שמירת חוקי המלחמה מחד, ושכל ישר מאידך כדי להאריך את משך הזמן בו יתן לנו העולם להילחם.

אטיוד5

Active member
טוהר הנשק איננו פיקציה

הוא נועד למנוע מעשים מהסוג שאני מציע, ועד עכשיו, למעט אפיזודות שהם מתחום ענינו של גדעון לוי, נשמר די טוב. דווקא מה שאני הצעתי הוא לשבור מפעם לפעם, ואולי באופן חד פעמי, את טוהר הנשק. כי אותו טוהר הנשק, להערכתי, מצחיק את הערבים. הם יודעים ששום רע לא יאונה להם. דואגים לפנות את המפקדה לפני שמפוצצים אותה. ההרגשה שלהם במקרה כזה היא ש"מה, לא חבל על הפצצות שלכם?". את המצב הזה צריך להפר, ולו לפעם אחת כדי להחזיר את כח ההרתעה שאבד לגמרי. לא הצעתי פעולה מהסוג הזה בלבנון אלא בעזה שממנה נורו מאות "קופסאות פח" על ישראל. אני סופר כבר שלשה הרוגים מקופסאות הפח האלו. בעיניך זה אולי כלום. בעיני לא.

למעלה