התקשורת...

אטיוד5

Active member
אני מציע שאנחנו נמצאים במלחמה

אני יודע שגם במלחמה נשמרים כללים מסוימים. כשהכללים האלה מופרים שוב ושוב ע"י האויב, וכשהוא מנצל את טוהר הנשק שלך כדי להמשיך לזנב בך, אני לא רואה סיבה להמשיך לשמור על הכללים באופן כ"כ מושלם. אינני מרגיש צורך להיות נעלה מוסרית במצב הזה. במיוחד כשאני יודע שהמשך ההתנהגות הזאת תעלה לי באבידות נוספות. החיים שלנו הם ערך עליון וחובה עלינו לעשות כל שאנו יכולים כדי לשמור עליהם.

אטיוד5

Active member
יופי

אתה מציע שתהיה הרתעה. או שאתה חושב שבכלל לא צריך הרתעה כי בני דודינו כל כך נחמדים אלינו ואנחנו אליהם, ומי בכלל צריך פה צבא?

אתה עונה לי?

אז אני מציע שהמנהלת תמחק לך קצת הודעות- מפני שמה שאתה קורא לו "הרתעה" זה רצח.

אטיוד5

Active member
כן, אני עונה לך.

אם לא מוצא חן בעיניך, אל תגיב להודעותי בבקשה.

וגם למחבר התנ"ך היתה ראיה צרה

הוא לא כתב "לא תרצח אלא אם כן כדאי לך" או "לא תרצח יהודים" או "לא תרצח אף אחד מלבד האח, הבן, בן הדוד או השכן של הרוצח". הוא כתב "לא תרצח". אז כמו היום, יש אנשים שלא מבינים שרצח הוא דבר פסול. זה עוד משהו שמחבר התנ"ך הבין היטב: אין טעם להסביר לאחד כזה משהו. צריך פשוט לצוות עליו.

אלי ו.

New member
כנראה שכן

גם לי לא ברורה הסיבה של הפצצת דרזדן. לא היה מחנה צבאי באיזור, לא תעשיה צבאית והמערכה כנראה כבר הוכרעה. אני מבדיל בין הפצצת דרזדן לבין הפצצת הירושימה נגסאקי וטוקיו שכנראה היו נחוצות להכנעת היפנים.

אטיוד5

Active member
ומי שבחר ...

בחמאס או בחיזבלה להיות מנהיגיו איננו בדיוק חף מפשע.

טופז2

New member
השאלה האם לספוג עוול או לגרום עוול

האין זאת? ומי שבורח מהטרור, הטרור רודף אחריו! אם אין לך אפשרות אחרת להגן על בנך, והפגיעות בו חוזרות ונשנות? כלומר המופרע/ים אינו/ם בהשג ידך, ואין משטרה. האם משלימים עם הפיכת הבן לנכה, ואולי אפילו עם מותו? הטרור מסתתר ופועל מתוך סביבה אזרחית בלתי לוחמת, אין אמצעים טכניים להלחם בטרור בלא פגיעה באזרחים - זו מלחמה. (החמאס בכלל - תוקף אזרחים באופן מוצהר ) אנחנו מצויים מול יריב שמתחבא בתוך אזורי מגורים ואינו מבדיל את עצמו ממטרות בלתי-לגיטימיות.

טופז2

New member
בתנאים כאלו, אי אפשר לצפות מצה"ל

להתנהל כפי שהיה מול צבא סוריה.

mucool2

New member
נכון, אבל מה שאטיוד מציע זה לא

לפגוע במחבלים (עם פגיעה אפשרית באזרחים שנמצאים בסביבה) אלא להפציץ שכונות באופן אקראי, כשהפגיעה באזרחים היא מכוונת.

טופז2

New member
זה נעשה במלחמה טוטאלית

במלחמת העולם השניה (אפרופו דרזדן) - כשהמטרה היתה להביא לכניעה מוחלטת. אז נפרצים המעצורים בצד השני גם. כשהמטרה שעמדה מנגד היתה להכניע את גרמניה ולהשמיד את המשטר הנאצי השמדה מוחלטת, אז לא ניתן הרי להסתפק בלחימת שריון וחי"ר. הענין היה אז (למשל), שבאירופה כולה נלחמו מיליונים זה בזה עד מוות, בעוד אזרחי גרמניה ישבו בטוחים ושלווים על אדמתם, ללא הפרעה, ועוד המשיכו לפרנס במסיהם ובעבודתם את הצבא הנאצי שהכחיד אוכלוסיות שלמות. סברו שהגרמנים צריכים לשלם על מעשיהם ולהבין על בשרם מה המחיר של המלחמה שהכריזו על העולם החופשי. ו..אם הם יבינו יחסלו את היטלר בעצמם, אז מה טוב, ואם לא, שימשיכו לשאת בעול עד שגרמניה תישבר ותיכנע, כפי שאכן קרה בסופו של ענין. (זו בהמשך תשובתי הרחבה יותר לפגע רע סדרתי גם)

לא לגמרי מדויק.

זו היתה נקמה על קובנטרי- והסיפור על הפקרת קובנטרי על ידי צ'רצ'יל כדי לא לחשוף את קיום האנגימה ידוע.

למעלה