התקשורת...

טופז2

New member
דרזדן אבל בכלל

לא היתה מקרה יחיד של פעולת לחימה כנגד עיר שהיתה לה משמעות אזרחית ולא צבאית - חלק מהמכלול שכתבתי קודם להביא לכניעה.

mucool2

New member
את מנסה לרמוז שהמלחמה בכנופיית

החמאס היא "טוטאלית"?

טופז2

New member
דיברתי

על ההתיחסות הגורפת ל*רצח*, כפי שהגדיר פגע רע החמאסניקים עניתי בנפרד.

למה המרכאות?

אם את סבורה שרצח זה טוב, למה את שמה מרכאות סביב המילה? מה, את מתביישת בזה שאת תומכת ברצח?

אטיוד5

Active member
יש שכונה בעזה שאין בה מחבלים?

יש שכונה בעזה שאין בה רוב מוחץ לתומכי חמאס? לומר "להפציץ" באופן אקראי" ולומר "להפציץ מחבלים" זה היינו הך במקרה הזה. אולי, באמת, צריך *לומר* את השני.

את השיטה הזו אנו כבר מכירים

בכל פעם שנהרג מי מאנשיהם, היו משמידים את הכפר ממנו יצאו, או לוקחים 10 בני ערובה ומוציאים אותם להורג. אם ידע העולם שרבבה של פלשתינים יהרגו ביום בו יהרג ישראלי אחד, תושמד מדינת הפושעים שתנהג כך ללא היסוס. האמירה "כשיש לך עסק עם חיות, אתה הורג אותם" היא אמירה נפשעת. איזה חיות דרך אגב, אולי, נאמר, עכברושים?

אטיוד5

Active member
כשיש לי עכברושים בבית

אני טומן להם מלכודות ומפזר להם רעל. אני לא חושב פעמיים אם כל אחד מהם בנפרד מזיק אם לאו. כשיורים עלי אני משיב באש. אל מקורות הירי. כשזה לא עוזר אני מרחיב את גזרת הירי שלי ואת עצמתו.

mucool2

New member
אנחנו לא פוגעים רק במפקדות ריקות

צה"ל חיסל לא מעט טרוריסטים, כולל מדי פעם פגיעה ב"לא מעורבים" (שלא היו מטרת הפגיעה, ובצדק). הפגיעה צריכה להיות בכוחות האויב, בציוד שלו, במערכות הקשר, במפקדות ובכל מי שמעורב בלחימה. אין שום יתרון צבאי בפגיעה אקראית באזרחים. זה מסיח את הדעת (ואת דעת הקהל) מהמטרה האמיתית של הלחימה, ואני באמת לא מצליח לחשוב על יתרון אחד בהצעתך. יכול להיות שהטעות שלך נובעת מההנחה שאנחנו עומדים מול אנשים שמעוניינים בשקט. אם זה היה נכון כבר מזמן היה שלום. הבעיה היא שלאויבינו לא ממש אכפת לסבול כלכלית וגם להקריב אלפים מבני עמם למען המטרה של חיסול ישראל. לא נעים לשמוע, אבל זאת המנטליות שעומדת מאחורי פיגועי התאבדות.

אטיוד5

Active member
ומה המנטליות שעומדת ...

מאחורי שיגורי קאסמים? היתרון בהצעתי הוא שהוא עושה צדק. צדק של עין תחת עין. בעצם של 10000 עיניים תחת עין. להערכתי זה משהו שהם יבינו טוב מאוד וישתלב מצוין במנטליות שלהם.

mucool2

New member
אני מבין שאתה מעוניין להשתלב

במנטליות שלהם. לא תודה. בינתיים המנטליות שלנו ניצחה כמה מלחמות והביאה להשגים שגורמים לשכנינו לקנא לא מעט. למנטליות, יותר נכון טקטיקה, מאחורי שיגורי קסאמים אני קורא "טקטיקת היתוש". הנזק ברכוש וגם בחיי אדם הוא מזערי, עם כל הצער. אני מסכים עם רוח דבריו של פרס (לא עם הניסוח) שאסור לאבד את העשתונות בגלל זה. קשה לי להבין איך אדם שקול כמוך נגרר אחרי פרובוקציות זולות כאלה. לא שאני חושב שאסור להגיב. צריך להגיב ובכוח, אבל לעניין. פגיעה אקראית באזורי מגורים (בניגוד לפגיעה במקורות שיגור של רקטות) היא לא לעניין. באמת, אני מנסה ולא מצליח להבין מה ישראל תשיג מפגיעה מכוונת באזרחים. איזה יתרון? אין כאן עשיית צדק אפילו. הצדק נעשה כשמענישים את המחבלים עצמם, והתמיכה של העם בחמאס יכולה גם להשתנות (אני לא משלה את עצמי שיפסיקו לשנוא אותנו). לא נראה לי שצריך לקבוע עונש מוות על הצבעה לחמאס (מה גם שבין הקורבנות יכולים להיות שניים-שלושה שלא הצביעו חמאס).

אלעד2

New member
גוד מורנינג אמריקה

ומה עם כותרות ראשיות אחרי חיסולים: "החמאס: נבעיר את תל אביב"? (לא בבטאון החמאס, במעריב) ומה עם ראיונות לארכי רוצחים אצל רפי- תודה- רבה- דובר החמאס- מר אבו-זוהרי בעזה - רשף ? ומה עם הביטוי פעילי ליכוד, סליחה פעילי ג'יהאד איסלאמי? ומה עם "תודה רבה מר הישאם עבד אל-ראזק השר לענייני אסירים" ומה עם הביטוי "מעבר בטוח" (למי)? והביטוי "גדה" (גדה זה רחוק, מה? יותר מחיפה)? ומתי שמעת לאחרונה את המילה חילינו? מטוסינו? (ברשת ב' לא ב BBC) ?

זה הולך ככה:

יש שמאלני מסריח ויש ימני סהרורי, אבל אין ימני מסריח ואין שמאלני סהרורי. יש ימין קיצוני ויש שמאל רדיקלי, אבל אין שמאל קיצוני או ימין רדיקלי. וכן הלאה על זו הדרך עם שאר התארים (יפי נפש, משיחיים וכדו')

למעלה