התקשורת...

התקשורת...

אני "שמאלני" כידוע...ואף שונא ישראל לדעת כמה המשתתפים כאן. יחד עם זאת אני המום מהאופן בו מציגה התקשורת את העימות הנוכחי. במשך חצי השעה האחדונה עוסקים כל הערוצים, לא מתוך "שמאלנות" חלילה אלא בגלל סדרי עדיפויות, אך ורק בתיאורים מבהילים של הפגיעות בעורף, של יסורי המשפחות, של ההלוויות, הפצועים, האש הבוערת, חוסר הישע של כוחות הביטחון, ובריחת התושבים. הדמורליזציה הזו היא כלי נשק מרכזי של האויב, ולעניות דעתי הארכאית, על אמצעי התקשורת להתגייס למלחמה.

ידיד מנהריה מוסר שהתקשורת

מסלפת את המצב. לטענתו שורר שם שקט והטלוויזיה משדרת כל הזמן בלופ אין סופי תמונות של עמוד חשמל בוער.

גנגי

New member
ולנו יש מכרה בצפת

שהתקשרנו אליה בדיוק בשנייה שנפל לה ליד הבית טיל והרג מישהו לעיניה. הצעקה שלה והטלפון שהתנתק פתאום לא עזרו לנו בדיוק להירגע ולחשוב שהתקשורת מגזימה.

התקשורת אומרת אמת

אך המינון בו הדבר נעשה, לטעמי, במשך 24 שעות ביממה, ואופן הדיווח, אווירת הנכאים המוחלטת המוצגת בו, רוח התבוסה של כל הפרשנים,ללא כל דיווח על המתרחש בצד השני, הוא בעייתי.

לפני מספר חודשים

נפלו טילי קסאם בזיקים ואז הראו בטלויזיה אמא של חיילת שבאה לקחת את ה"ילדה" מהבסיס והצהירה שלא תרשה לה לחזור. לצערי האמא הזו לא נכבלה מיד באזיקים, ואיני יודע אם ה"ילדה" צייתה לאמה- ואם כן האם נשפטה על נפקדות ונשלחה לכלא. ולמען הסר כל ספק- גם אני שמאלני.

לא היה צריך להעניש את האמא חלילה

אבח הצורה המוגזמת שבה היא קבלה מקום בכל אמצעי התקשורת, היא הבעיה בעיני. ושיהיה ברור - השיקול הוא ריטינג. - ראיון עם חברתו הבוכיה של החייל הנעדר ונעבור לפרסומות.

ועכשיו תוקף בשידור חי חיים יבין

את מדיניות הממשלה ואת שרת החוץ המבצע יחזק את החיזבאללה המבצע לא ישיג את מטרתו העולם יגנה אותנו יכולת העמידה של תושבי הצפון נמוכה ביותר מדוע לא לקחה הממשלה בחשבון את הפגיעה בעורף כל תושבי הצפון בורחים מביתם מדוע פוגעת ישראל בבירות כאשר אנשי החיזבאללה כבר ברחו ממנה את כל אל מתריס חיים יבין בתקיפות כנגד שרת החוץ האם באנגליה ביום הראשון של הבליץ, היו שדרי הBBC תוקפים בצורה כזו את שר החוץ הבריטי? האם זה היה יכול לקרות במדינה אחרת כלשהי, דמוקרטית או לא? ההתבכיינות האינסופית הזו, ריצת הכתבים ממקום נפילת פגז אחד למשנהו, הדיווח הבלתי פוסק על בריחת התושבים, הוא מין "בון טון" תקשורתי שעליו כבר התלוננתי לפני שבוע. כנראה שעדיף שאלך להוציא קצת אנרגיה בהליכון במקום להמשיך להתעצבן ולקטר...

בכל מדינה דמוקרטית

תפקיד העיתונאי אינו לפאר ולרומם את הרשות המבצעת. עיתונאים שאלו שאלות קשות בבריטניה לכל אורך המלחמה בעירק, בפולקלנד (העיתונות הארגנטינית דוקא לא הציגה שאלות קשות לגנרלים ששיחררו בגבורה את איי מאלוינס). בין 1967 ל1973 העיתונות אכן נהגה כפי שאתה רוצה שתנהג: הערצה לממשלה וסגידה דתית לצבא: אתה באמת מציע לחזור לדגם הזה? אגב: גם בלבנון רצים הכתבים ממקום נפילת פגז אחד למשנהו: נפילת פגז היא "חדשה" ולכן זהו מקומו של כתב חדשות. מה הכוונה "דיווח בלתי פוסק" אין ידיעה חדשה כל דקה ומי שמשדר חדשות ברצף (כאן ובכל מקום אחר) חוזר כמה פעמים על אותן ידיעות) מעבר אוכלוסיה הוא "חדשה" : קודם אנשים היו בנהריה ועכשיו חידוש: הם במקום אחר. תפקיד התקשורת לדווח על חדשות גם אם הדבר גורם לבלאי מואץ בהליכון שלך. ושוב: גם בלבנון ומלבנון מדווחים בהרחבה על בריחת אזרחים: כדאי שתתרגם את הודעתך לערבית ותפרסם גם בפורום "תרבות לבנונית".

יקירי התם והנשלם

אני אתך לחלוטין. ואני מקווה שהעם שלנו הוא באמת לא רך-לב כמו שהתקשורת עושה ממנו. אף אחד לא מכחיש שהמצב קשה, אבל אם אנחנו (ברמה האישית) נתפסים לפאניקה ולפחדנות, הדבר יוצר איזו תחושה שגם אם בצד שלהם קשה יותר לחיות, עדיין הם אוכלים אותנו בלי מלח, משום שלהם יש מוכנות וכושר עמידה. אני גם באמת מאמין שאחוזי הפאניקה במציאות הם נמוכים מאשר בתקשורת. התקשורת לקחה לעצמה תפקיד די אומלל במלחמה הזו.

טופז2

New member
בביירות צוהלים מהמראות

בכלל, חושפים יותר מדי מידע, צילומי מיקום הנפילות - שיקול הדעת אבד טוטאלית! התקשורת רודפת כמה שיותר אחר כותרות מרעישות (תרתי משמע) ללא הפסקה. והאויב לא אדיוט יודע לקרוא את המצב ולפגוע במקומות רגישים.

30 דקות הליכה וחיים יבין לא חדל לרג

ע. "זו רק שאלה של זמן" קבע כרגע, "לפני שטבעת החנק הבינלאומית תתהדק סביב צווארה של ישראל"

ולפני שאלך לברוח מכל זה - סיכום

במהדורת החדשות של שעה בערוץ הראשון ( וזה זהה בכל הערוצים האחרים), הראו שבע פעמים את הטנקים והכלים ההרוסים. ביקרו כעשרים פעם במקומות נפילת הקטיושות בצפת כרמיאל חיפה , מג'ד אל כרום, קרית שמונה, נהריה וישובים נוספים. הראו כ10 פעמים חיילים ובני משפחה מתייפחים, חברים מיבבים ומתפללים, דיברו לפחות עשר פעמים על בריחת התושבים בצפון, חיים יבין תקף בשיחות עם ששה מרואיינים את ההחלטה לצאת למבצע וניבא את תוצאותיו ההרסניות. שלוש פעמים דברו על המחדלים הנוראים ועל השאלות הקשות שעולות מן המצב. הנזק המוראלי שגורמים אמצעי התקשורת, והעידוד לאויב, לא יאומנו.

אטיוד5

Active member
הוא רק מצטט ...

אותך. איך אמרת שם? "פעולה בינלאומית תקיפה נגד ישראל". איך אמרת שם עליהם בהמשך? "זורקי קופסאות פח".

כל מה שאמרתי שם - נכון בעיני

גם היום. השמדת אזרחים בעזה על ידי פצצות נפאלם - היתה אכן מובילה למה שתארתי

אטיוד5

Active member
לא צריך נפלם על עזה ...

בשביל לחץ בינלאומי. מספיקה הפגזה נרחבת של חיזבוללה בלבנון בתגובה לפרובוקציה. מספיק שנזיז את הזרת. ואם זה ממילא המצב, אז באותה מידה אפשר להפעיל אגרוף אדיר.

mucool2

New member
אתה טועה וגם חיים יבין טועה

יש לישראל קייס מצוין בלבנון, ומשרד החוץ לא צריך להיבהל מגינויים חיוורים של כמה אירופים טיפשים. זה לידיעת חיים יבין. אף מדינה בעולם לא אמורה לסבול מצב שבו מדינה שכנה מתנערת מאחריות לנעשה בגבולה ונותנת יד חופשית למיליציה חמושה (של מפלגה שמיוצגת בממשלה!) לתקוף אותה כראות עיניה. המאמץ ההסברתי צריך להיות ממוקד וברור - לבנון מפירה החלטה של מועצת הבטחון. קיומה של מיליציה חמושה ותוקפנית בשטחה כמוה כהכרזת מלחמה, ועליה לשאת בתוצאות. ולך אטיוד - לא הבנתי את ההגיון בדבריך אז וגם עכשיו, ולא שאני נגד תגובה קשה. ישראל צריכה לפעול רק לפי האינטרס שלה, ופגיעה באזרחים היא אינטרס של הצד השני ולא מועילה בכלום למאמץ נגד החיזבאלה והחמאס.

אטיוד5

Active member
אני מסכים עם הפיסקה הראשונה שלך.

ולכן אינני טועה פה כשלון ההודעה שלך. באשר לפיסקה השניה - האינטרס של ישראל הוא להגן על עצמה ולנסות למגר את הטרור. אנחנו חלוקים לגבי הדרכים. מבחינה זאת המצבים בלבנון וברצועה שונים. בלבנון לא הצביעו באופן דמוקראטי בעד שלטון החיזבלה כמו שברצועה הצביעו בעד שלטון החמאס. לכן אפשר, לדעתי, לפגוע באזרחים בעזה, אבל לא בלבנון שהיא בעצם בת ערובה של החיזבלה. האינטרס שלנו בלבנון הוא לחזק את הממשלה, לא לפגוע בה.

האזרחים בלבנון כן הצביעו בעד החמאס

החמאס יושב בפרלמנט ובממשלה הלבנונית. ממשלת לבנון החליטה לאפשר לחמאס לפעול בלעדית בדרום המדינה והיא מצדיקה את פעולתו. יחד עם זאת פעולה מכוונת נגד אזרחים, ולא נגד מטרות צבאיות /איסטרטגיות היא בלתי חוקית

אני תבלבלתי בין המנוולים

להגנתי אומר שהיה לי לילה חסר שינה, חילוץ בתי שפונתה עם חניכיה ממחנה הצופים בצפון....

למעלה