התקשורת...

נץ666

New member
ידידי, שיטת ה"בת יענה"

תמיד עובדת, כידוע לך. לא מקשיב לחדשות, לא צופה בטלוויזיה, לא קורא עיתונים למעט 'הארץ', לא מדבר עם אנשים על המצב. עכשיו ראיתי את המבזקון של וואלה, לא נכנסתי פנימה. כשהכל יגמר, אתעניין בחלק מהסיכומים שייכתבו. עד אז, עד שיהיה מצב חירום אמיתי ממש - אני בבועה.

מוּסקט

New member
../images/Emo45.gif גמני

אתמול, כשהתקשרתי להורי שגרים בצפון והצעתי להם לבוא, אמא שלי ענתה לי: "לא, לא צריך, לא שומעים פה כלום"

אטיוד5

Active member
רגע

אם היית בבועה אז איך ידעת להציע להם לבוא לבקר אצלך? מצטער, כמה שתסתמי את האזניים, לא יעזור לך.

מוּסקט

New member
ברור

זה שיש אסטרטגיה זה לא אומר שהיא עובדת באופן מושלם. זותי עובדת רק באופן חלקי. כבר הרבה זמן אני ככה - לא קוראת עיתונים, עושה כל מה שצריך כדי לא לשמוע וכו' - ובכל זאת את הדברים חשובים תמיד אני שומעת.

ומורך הלב הציבורי ממשיך

"תנו סיוע או שהתושבים יעזבו" - תובעים ראשי הערים, לאחר יום אחד של לחימה, תובעים הקלות במס ותמריצים כלכליים. ראש עירית צפת אף מרחיק לכת ותובע להכריז על עירו כעל "אזור אסון" ולפנות את תושביה, זאת לאחר שבעירו נהרג תושב אחד (!!!) ונפצעו אי אילו.הפחדנות הזו , היא הנשק שעליו בונה מנהיג החיזבאללה כשהוא מתאר את ישראל כמדינה של קורי עכביש. עם התנהגות כזו בעורף, ישראל תובס במערכה החשובה המתנהלת כעת. איש לא יעז לומר זאת. איש , לא בשמאל, לא במרכז ולא בימין, לא יעז לגנות את הבוחר. היחיד שהעז לומר את האמת הזו, אמנם במילים לא מוצלחות, היה פרס שאמר "קסאמים שמאשסמים".עכשיו כשהקסאמים לא מדווחים בכלל, אנו רואים למה התכוון. כאן דווקא מגיע צל"ש לתושבי ההתנחלויות בעזה, שהוכיחו כושר עמידה לאורך שנים. ולא, אינני חושב שלא היה צורך לפנות את ההתנחלויות מעזה.

מה הקשר בדיוק?

ראש עיר שדורש לפנות את תושבי עירו לאחר יום לחימה והרוג אחד הוא אכן נפולת של נמושות

נץ666

New member
צ'מע אתה מה זה קיצוני

אל תיחפז לשפוט בזריזות כזו, אל תהיה פתאום "הרוב המוסרי". לך תגור שם, תחיה שם יום אחר יום בעליבות של חלק מהאנשים שם ואז תבוא לתת כאן הרצאות. באמת התגובות האלה שלך לא מוצדקות.

לא ולא נץ

לאן יפנו את עשרות אלפי תושבי צפת? יקימו עבורם מחנה פליטים? הממשלה תשכן אותם בבתי מלון? תספק להם מזון? צה"ל יפטרל בעיר הנטושה או שייכנסו לשם פלשתינים וישתלטו על הדירות? אתה תופס בכלל מה פירוש דרישה של ראש עיר לפנות את עירו? ומחר יצטרפו אליו ראשי עיר כרמיאל עכו חיפה וקרית שמונה ראש פינה וחיש קל יהיו כאן מאות אלפי פליטים, וכל זה על מה? על הפגיעה הקטנה יחסית הזו בעורף? האם ממשלה במקום כלהו בעולם מפנה או פינתה אי פעם ערים המותקפות על ידי האויב? האם ממשלת לבנון מפנה את בירות? הפלשתינים מפנים את עזה? הדבר הכי קרוב לדרישת ראש העיר צפת לפנות את עירו הוא בריחת תושבי צפת הערבים במלחמת השחרור. אני חוזר וטוען שהדרישה הזו היא מורך לב שאין כמוהו המשדרת נכונות לכניעה

נץ666

New member
אז הוא ביקש, אז מה?

כמה עוד ביקשו<? אתה מבין, אתה נשמע חוגג מאוד על הענין הזה, ללא קשר להשלכות השונות שאתה רואה בדרישתו. [ אגב, אי פינוי מקומות באופן קיצוני מביא למצדה או לצורך בבריחה מירושלים ליבנה]. ה"שמחה לאיד" ו/או "הטפת המוסר" ממרומי או מתחתיות המרכז מעוררת בי תחושה של התחסדות וסגנון שנות החמישים - יישובי עורף שבהם שיכנו אתה יודע את מי שישמשו "מגן חי". מה דעתך לנסח מחדש את דבריך תוך אמפתיה כלשהי גם לראש העיר?!

מצדה? יבנה?

הרומאים בפתח? הנאצים צרים על העיר? תושבי צפת בסכנת השמדה? אנסח את הדברים עם אמפתיה לראש העיר בשבילך. מסכן ראש עירית צפת, לא עומד בלחצים.

נץ666

New member
נו, סוף סוף אד-אבסורדום עובד לפעמים

אחרי שגמרת להעיר לי, אולי תבדוק את רמת הטיעונים שלך, תבדוק האם נאום הגברא רבא שלך שלועג ומטיף מוסר לראש העיר צפת, אף הוא יצא מכלל פרופורציות? עכשיו, אולי תנסה להיות טיפה אמפטי? בחיאת זומזום - מישהו חייב לך משהו בכלל? מאיפה בדיוק באות הטענות התוקפניות, הבלתי מתחשבות והאכזריות שלך? אז אמר ראש העיר? ממש חוכמה לתפוס אדם בצערו או במשבר מנהיגותי מקומי וחד פעמי, ולהתחיל לתת הרצאות לאומה. קשוט עצמך לפני שאתה בא לקשט אותו בנאומיך.

אחזור שוב על מה שאמרתי

ראש עירית צפת אף מרחיק לכת ותובע להכריז על עירו כעל "אזור אסון" ולפנות את תושביה, זאת לאחר שבעירו נהרג תושב אחד (!!!) ונפצעו אי אילו.הפחדנות הזו , היא הנשק שעליו בונה מנהיג החיזבאללה כשהוא מתאר את ישראל כמדינה של קורי עכביש. כל זה נראה לי נכון...

נץ666

New member
מצטער

ראש עיריית צפת איננו מנהיג צבאי כי אם מנהיג אזרחי. ראש עיריית צפת רואה חלון הזדמנויות מסויים למען עירו הנחשלת. מה אתה עושה? 1. מתעלם מההקשרים המורכבים של דבריו ומתיחס אך ורק ואמירה שלו ובונה עליה תילי תילים של השערות על פחדנות ואומץ. 2. מתנהג כגנרל מתנשא או כמיישב אוכלוסין משנות החמישים. וזה נשמע נורא נורא רע. מצטער.

מה הקשר לנחשלת?

האם המצב החברתי-כלכלי של העיר הוא פרט שצריך לשהפיע על שיקולי הפינוי של תושביה? ולעצם העניין - אני מסכימה עם תם ונשלם שאמירה כזאת כשהיא יוצאת מפיו של ראש עיר היא צריכה להישקל ביתר קפדנות. לא בקלות מכריזים על פינוי. להכרזה כזאת עלולות להיות השלכות מרחיקות לכת. זכותו של אדם פרטי לעשות את שיקוליו האישיים ולהחליט אם לעזזוב את ביתו בזמן כזה, אבל פינוי עיר צריך להיעשות משיקולים שאינם רק פרטיים, אלא פוליטיים, בטחוניים וגם, כן, משיקולי מורל לאומי.

נץ666

New member
מצבה הכלכלי-חברתי הוא

תנא דמסייע לטענת "אזור סכנה" או איך שתם ונשלם כתב. ראש העיר, עפ"י תם ונשלם טען שתי טענות - האחת פינוי והשניה פיצויים. אי אפשר להכליל את שתי הטענות כאחת. ושוב, גם בדברייך אני רואה סוג של התנשאות גנרלית שמחליטה עבור ראש העיר מה יגיד ומה לא יגיד - כן יש השלכות מרחיקוצת לכת לדבריו, בין היתר - הוא לא מוכן להיות הברווז במטווח, הגיוני ביותר.

אטיוד5

Active member
מסכים עם הכל

חוץ מהאמת של פרס. אמירתו היתה אומללה במיוחד. הקאסמים הם לא קופסאות פח. הם תחמושת הורגת. המזל הוא שהסטטיסטיקה עובדת וכשאתה זורק פצצות בשטח באקראי, הסיכוי שתפגע בדיוק לתוך חדר בבית מגורים די קטן. האמירה שלו אולי לא פורשה נכון, ועם אדם כמו פרס ממילא אי אפשר לדעת ל-מה התכוון. מבין האמירות הבאות: 1. אנחנו חזקים ולא נירתע. 2. כמה קאסמים מסכנים (קופסאות פח) לא מזיזים לנו. 3. אז מה אם יורים על שדרות (ולא עלינו)? לא צריך להתייחס. למרבה הצער, אבל כנראה גם האמת, הפרוש השלישי הוא זה שזכה למירב הקולות. לא סתם לא הצבעתי קדימה. זה "בזכות" פרס.

מוּסקט

New member
שמעתי אותו מהמטבח

אומייר ככה: "אני אף פעם לא מדבר על אנשים, לא תתפוס אותי מדבר על אנשים - אנחנו נטפל 'במצב'". אחחח אחחח - יחי המרחק הפואטי, הניסוח הסביל, וההתעסקות באבסטרקט איפה ששואלים שאלה קונקרטית.

נץ666

New member
שימון פיירס? מקומו היחיד כיום הוא

רק במשכן הנשיאות כי: 1. הוא צריך ויאגרה בגילו 2. יהיה לו זמן לכתוב עוד 2 ספרים 3. יש לו פרס נובל לשלום

למעלה