התקררות..

TheGreatNut

New member
מטפל שאני מאוד מעריך ממליץ...

ללא קשר לטיפול או בעייה כאלו או אחרים, לקחת פרוטק (תמציות של 4 שמנים טבעיים) על בסיס יומיומי במהלך החורף. זו לא המלצה אישית שלי, לי אין מושג. בסך הכל מעביר הלאה המלצה של מטפל שהוא בעיני מאוד מקצועי.

יעל ND

New member
פרוטק

מכיל אכינצאה, לכן לא מתאים ללקיחה על בסיס קבוע. חוץ מזה, אכינצאה מתאימה ממש לא לכולם. חוץ מזה, אני לא בטוחה, אבל עד כמה שזכור לי, יש שם גם מרווה בפורמולה. זה מגביל שימוש בו עוד הרבה יותר. בקיצור, אני אישית לא ממליצה על פרוטק במקרים די נדירים. אם אין רגישות למוצרי כרת, אני מעדיפה פרופוליס. אבל כשמדובר בתכשירים,מכילים חומר, אני מסכימה עם אור, שאין להמליץ בלי להכיר מקרה מקרוב.

0 אור 0

New member
לפני שלמדתי צמחי מרפא השתמשתי בו בגדר

תרופת סבתא - כמובן רק בתקופה שמרגישים לא טוב, ובטח לא כל החורף. וצריך לזכור שזה לא טיפול טבעי / הוליסטי - זו בסך הכל תרופת סבתא של צמחי מרפא מוכרים, שהם בדרך כלל בסדר, אבל כמו כל צמח מרפא לא תמיד, לא לכל אחד, לא בכל זמן. כמו ליעל, כך גם לאותו מטפל שלך, ולסבתות ואמהות בכל מקום יש המלצות לתרופות סבתא שונות - אני לא נגד תרופות סבתא. הן מאד יעילות לפעמים, אבל צריך לזכור שאז ההמלצה אינה המלצה שלך כמטפל , אלא המלצה שות ערך להמלצה של השכנה או בעל המכולת בפינה מנסיונם. כשמגיעים לטיפול, איכות ההמלצה לאחר אבחון היא אחרת - ואז אינה מטפלת בסימפטום, אלא במקור הבעיה.

TheGreatNut

New member
כמה שאלות :

1) למה לא כל החורף, גם כשמרגישים טוב? מה ההבדל בין התמציות האלו לבין חומרים שיש במזון בריא רגיל שמסייעים למערכת החיסונית? 2) מדוע זה לא טיפול טבעי? ברור לי שזה לא טיפול הוליסטי, אבל למה הוא לא טבעי?

TheGreatNut

New member
בקשר ל-2, לא התכוונתי ל-"טיפול"...

אלא פשוט לחיזוק מסויםי של הגוף, ממש כמו לאכול פירות לעומת לא לאכול פירות, לדוגמא. אז למה זה לא חיזוק טבעי?

0 אור 0

New member
מה מכילות כל הנוסחאות האלו?

בדרך כלל הן מכילות: אכיניציאה שזהו צמח מרפא שמחזק את המערכת החיסונית כמו כל צמח מרפא, - ההמלצה היא לקחת אותו לתקופה מסויימת - כשנחלשים קצת, כשיש מחלה בסביבה וכד' - לא לאורך תקופה וללא הפסקה פרופוליס - שזה מוצר כוורת שהוא אנטיביוטי - כלומר הורג חידקים. שוב - אין צורך לקחת כאשר אין את החשיפה בפועל. ויטמין C - אמנם אנטיאוקסידנט מצוין, אך עדיךף לקחת אותו על ידי צריכת פירות וירקות שמכילים עוד חומרים מועילים. חלק מהפורמולות מכילות גם צמחי מרפא נוספים שנועדו לחיזוק כללי , למלחמה בוירוסים ועוד - ושוב: בצמחי מרפא צריך להשתמש במינון מדויק (לפעמים גבוה יותר), בהתאמה אישית, ובטח לא לאורך זמן . כפי שאמרתי, גם אני השתמשתי בדברים האלו בעבר (היום יש לי מינונים יותר מדויקים דרך טינקטורות והידע להרכיב אותן) - אבל רק נקודתית לפי צורך. לשאלתך הנוספת: יש הבדל גדול מאד בין לצרוך מזון שמכיל בתוכו מרכיבים שמועילים לגופנו ובצורה טבעית ומאוזנת עם מרכיבים אחרים, לבין צריכה של צמח מרפא או מוצר כוורת שאינם מזון טבעי - אלו הם תרופה לכל דבר, ולמרות שהיא טבעית , צריך לדעת שכל דבר שיש לו כח לעזור, יכול גם להזיק בשימוש לא נכון (לדוגמא הפרופוליס אסור לילדים מתחת לגיל שנה)

TheGreatNut

New member
תודה. אז את מציעה...

במידה וחליתי ועכשיו אני מרגיש מצויין כבר כמה ימים, להפסיק עם הפרוטק?

0 אור 0

New member
לפי התחושה שלך

אבל בגדול כן, לוקחים את צמחי המרפא עם תסמינים ראשונים של התקרבות המחלה (בתקוה למנוע את המחלה), ועוד קצת זמן אחרי, בדרך כלל מדברים על 3 שבועות עד חודש ללקיחת דברים כאלה - לא רצוף כל החורף

TheGreatNut

New member
אחלה, תודה. אני לא מצליח להרגיש...

את ההשפעות של הפרוטק. אז אני יודע שאין לי מושג בקטע הזה. אני מניח שאסתפק בלקחת עוד כמה ימים וזהו.

ריקי178

New member
חיידקים - טוב או לא?

קראתי שבמים מסוננים כמו תמי4 יש מערכת נגד החיידקים. לא ברור לי אם זה דבר טוב או לא טוב - לגרום שלא ייכנסו חיידקים לגוף. כי אני מבינה שגם לחיידקים יש חשיבות בגוף? אשמח שמישהו יסביר לי תודה

hal767

New member
זאת לא התקררות.

החורף עוד לא הגיע, עדיין לא קר ולכן המונח "התקררות בגלל החורף" אינו רלוונטי. נזלת הינה הפרשה של זיהום החוצה. זהו תהליך ריפוי טבעי של הגוף. אם לא הייתה הנזלת אז הזיהום היה נשאר בתוך הגוף ומזיק לו. גם כאב הגרון עלול להצביע על תהליך של הפרשת זיהומים באיזור הכואב. שום בוודאי שלא יפתור את הבעיה. לכל היותר הוא יצרוב לך את הרירית הפנימית של מערכת העיכול והוושט ויזיק לה. סילוק הגורמים המזהמים יעצור את התהליך המתואר. אלה מקורם בתזונה, באוויר מזוהם, בעישון, בנפש משובשת ועוד.

תלתל18

New member
תודה על תשובתך, האם

תוכלי לפרט כיצד מסלקים את "הגורמים המזהמים" - איזו תזונה יכולה להועיל ל"סתימה באוזן" או למנוע הזיהום שגורם להפרשת הנזלת?

hal767

New member
יש לבצע ניקוי גוף באמצעים טבעיים

כמו תזונה, נשימה, מנוחה ורגיעה. התזונה המומלצת היא צמחונית ואורגנית המותאמת למקרה. ניתן להעזר בשיטות תזונתיות שונות ואפילו צומות רפואיים כדי להעצים את התהליך. בנוסף יש לבחון היכן אדם נחשף למזהמים גרועים. לדוגמא -חומרי ניקוי בבית, כימיקלים במקום עבודה, חומרים קוסמטיים, תרופות למינייהן ועוד. "הפסיקו את הסיבה והמחלה תיעלם. הטבע מרפא כאשר מאפשרים לו לעשות זאת, ע"י סילוק הסיבה לחולשה", כתב ד"ר טילדן. נסי לקרא באתר שלי ותקבלי מידע רחב יותר. http://brieut.goop.co.il/Web/Default.aspx

oreni6

New member
הייתי במצב דומה

ועם כאלה סימפטומים הרגשתי שאני זקוק לניקוי פנימי. אני עברתי סדרה של הידרוקולוניקס ברח' ברודצקי ברמת אביב אצל רודריגז. אלו טיפולי ניקוי רעלים,והם ששיפרו לי את ההרגשה וסילקו לי את המזהמים.

תלתל18

New member
תודה על השיתוף, האם תוכל

לפרט באיזה אופן טיפלו בניקוי רעלים? (תרופה/שינוי תזונה וכו'). אגב, הסימפטום אצלך גם היה "סתימת אוזן"??

0 אור 0

New member
החורף כבר כאן ../images/Emo42.gif

אפילו ירד אצלנו גשם אתמול, ואנחנו בכלל מתחת לקו הבצורת. (רק האיקונים בתפוז עוד לא גילו את זה)

למעלה