הלו תמי, מה המצב? ברוכה-הבאה
את בפורום כלבים גם, נכון? כן בדקתי
ואפילו היית נחמדה מאוד היום, תודה, זה לא מובן מאליו...
.

את התגובה אליך שמרתי לסוף...
מה שאומר שיש לי מה לומר בעניין
. אז כמה אמירות שלך שרציתי להתיחס אליהן ולהביע את דעתי האישית בלבד
. כמובן לא-אישי, וכמובן כל הכתוב נכון לגברים ולנשים

.

"יש איזשהו מחסום התחלתי שגברים צריכים לפרוץ בשביל להגיע לרכות שיש בי....".

"... אני נענית, אבל יודעת לשמור על איזון של לא להתלהב מדי וגם לא ליאש ולהרחיק עם איפוק מוגזם...".

"אבל זו אני, לא מתנצלת על זה ומי שלא רואה מעבר כנראה לא בשבילי, עובדה שהיו כאלה שראו מעבר והצליחו להגיע אליי
אני לא רוצה פחדנים, לא שטחיים ובטח ובטח לא כאלה שיבקרו אותי עוד לפני שהכירו אותי".

אז מה הבעיה שלי עם הדברים הנ"ל? ראשית תני לי לומר לך שאני הכי מבין ואוהב נשים עם גישה כזו! אבל ישנה בעיה, כי התנהגות-ראשונית זו שאת מתארת היא נכונה ליותר מרק נשים כמוך... דבר שגורם לגברים כמוני לחשוב פעמיים, ואולי לוותר על המאמץ כבר מראש

אז בכדי להיות קשה-להשגה את אמורה איפה-שהו לשדר מסרים כפולים, להעביר כן ו-לא בו-זמנית, מעוניינת אבל לא-מעוניינת... בקיצור יש "לא" באוויר אבל עם פירצה כל-שהי. וזה מלכוד או יכול להיות מלכוד!

אז כשאני נתקל במישהי כמוך למשל, ובכמוך - אני מתכוון לגישה של מסרים סותרים, זה יכול להעיד על כמה אפשרויות:

1. הגישה שלך. כמו שאמרת הוא מוצא חן בעינייך אבל הוא צריך קצת להתאמץ עבורך, ולראות מעבר
. אבל את כן מעוניינת בו ורוצה שהוא יתאמץ עבורך... אחרת כבר היית אומרת לו - "לא" ברור, אני מאמין ומקווה

. מבחינתי? מעולה!

אבל יש עוד הרבה אפשרויות אחרות, שרעות עבורי! (אישית, וכללית לגברים...)

2. מישהי שלא מעוניינת כלל, אבל לא יודעת (או לא נעים לה...) לומר "לא" ברור ומידי. אז יוצא לה "לא" בערך
, עם פרצה. ואז אם אני אחשוב שהיא בגישה שלך, אני אנסה לא-לפחד ולא-לוותר וכו', כמו שאת היית רוצה למשל. ולמה את חושבת שזה יוביל? כן, לא למצב טוב בכלל!

3. מישהי שממקבלת. ולצערי יש לא מעט שבמקביל מתכתבות, משוחחות, ואפילו יוצאות לדייטים עם כמה וכמה במקביל... אז גם במצבים שכאלה היא תשאיר אותי באזור, עם משחק של כן ולא, עד שהיא תקבל החלטה ותבחר במי שבא לה... ותסכימי איתי שזה לא מצב שאני רוצה להיות בו!

4. משועממות, וכאלה שלא יודעות בעצמן מה הן רוצות. ובטח גם פה ניתן להפריד לעוד תתי-קטיגוריות, אבל נתיחס לזה יחד... אין לי כח

אז כן, יש כאלה שמשועממות ושמחפשות להעביר את הזמן במשחקים או כאלה שלא סגורות בעצמן, וגם הן יתנו לך את המסרים הנ"ל, של כן ולא בו-זמנית. ולצערי ומנסיון תהינה כאלה שגם יגררו אותך שבועות עם המשחקים הנ"ל, גם כשאתה ברור לחלוטין, גם כשאתה מבקש מראש שאם היא לא בעניין שפשוט תומר זאת ותסיים את הסיפור. אבל הן תמשכנה לגרור אותך עד שבסוף או שימאס לך ותלך, או שתשאל - "מה הסיפור? את בעניין או שלא? תני תשובה סופית!" ותקבל "לא" ועוד באווירה טובה ומחוייכת
. אז כן, יש גם נשים כאלה שבעיקר עסוקות ורגישות לעצמן, וזה שיש עוד מישהו בסיפור שגם יכול להיפגע - זה פחות חשוב.
זהו מצב של - Entrapment (אם אני זוכר נכון את המונח המקצועי), מצב בו אתה משקיע במשהו לא-מוצלח, אבל אתה ממשיך להשקיע בו כי אתה כבר מושקע בו! ומקווה להציל את המצב. פעמים-רבות זה בא לתאר עסק בו למשל מנסים רעיון מסויים ומשקיעים בו והוא לא נושא פרי, אבל כבר השקיעו המון, אז עכשיו לוותר? אז מחליטים להשקיע עוד-קצת פה, ואז עוד-קצת שם ולרוב זה מועד לכישלון. והיה עדיף לעצור ולקבל את ההפסדים כשהם עוד היו מינימאלים...

אז את מבינה? אם אני היום פוגש מישהי עם גישה כמו שלך, איך אני אמור לדעת מי מהנ"ל את מייצגת? לראות מעבר? זה לא עובד תמיד... כי רושם ראשוני הוא בהחלט רושם לא-נכון ולא-מדוייק, ואם עליו אסתמך אז אני מועד לכישלון.
בקיצור הסיכויים ליפול על מישהי נחמדה שרק צריך קצת יותר להתאמץ עבורה הוא נמוך, כמו שאמרתי ישנן לא מעט מלכודות אחרות באותה החזות. אז למה שאני אקח את הסיכון ליפול על מישהי מהקטיגוריות האחרות? ובפרט שאני לא רואה בעצמי נחות מאחרים/אחרות. וכמו שאת רוצה שיתאמצו עבורך, גם אני רוצה שהאישה מולי תתאמץ קצת עבורי
.

טוב, לילה מאוחר, ואני מקווה שכתבתי בהגיון... ובשורה-התחתונה, בסופו של דבר דווקא לגברים הטובים נמאס מהמשחקים... והם מחפשים שקיפות מלאה, ורצינות, ומישהי שבעצמה יודעת להעריך את זה שגם היא קיבלה הזדמנות מאיתנו
. זה דו-צדדי, כן? או שגברים-טובים יש למצוא בכמויות?

וחייב לך שיר באווירת - ברוכה-הבאה

.