התקפה לצורך הגנה.

tami127

New member
היי

אני מזדהה עם מה שכתבת, העניין הוא שאני מרגישה שזו אני, ולא רוצה לשנות את זה.
יש איזשהו מחסום התחלתי שגברים צריכים לפרוץ בשביל להגיע לרכות שיש בי
אני שלמה עם זה, זה לא עניין של פוזות או לשחק אותה קשה להשגה, אני פשוט כזו, אין פה. שום משחק
כמובן שאם מישהו שמוצא חן בעיניי מתחיל אתי אני נענית, אבל יודעת לשמור על איזון של לא להתלהב מדי וגם לא ליאש ולהרחיק עם איפוק מוגזם
והיו כמה מקרים שהיו כאלה שממש מצאו חן בעיניי ואני התחלתי אתם
אני כזו ושומעת הרבה הערות מגברים שאני קשוחה, מפחידה, רצינית בלה בלה בלה (אני יכולה לציין בכל הצניעות שאני נראית ממש טוב, ואם הייתי מתנהגת ומשדרת משהו אחר היו מתחילים אתי הרבה יותר זה ברור לי)
אבל זו אני, לא מתנצלת על זה ומי שלא רואה מעבר כנראה לא בשבילי, עובדה שהיו כאלה שראו מעבר והצליחו להגיע אליי
אני לא רוצה פחדנים, לא שטחיים ובטח ובטח לא כאלה שיבקרו אותי עוד לפני שהכירו אותי
 

katrina12

New member
ברור לי

שאולי אם הייתי משדרת משהו אחר היו מתחילים איתי הרבה יותר. (גם אצלי המראה לא מהווה בעיה אלא להיפך)
יכול להיות שאת צודקת ושצריך באמת לייצר את ה׳׳חומה׳׳ הזאת, ויכול להיות שבגלל שזה מה שאת משדרת יש כאלה שלא מעיזים לגשת, גם אם לא הכל אמת וחלק מזה זה בולשיט.
 

DogsPCI

New member
הלו תמי, מה המצב? ברוכה-הבאה


את בפורום כלבים גם, נכון? כן בדקתי
ואפילו היית נחמדה מאוד היום, תודה, זה לא מובן מאליו...
.
&nbsp
את התגובה אליך שמרתי לסוף...
מה שאומר שיש לי מה לומר בעניין
. אז כמה אמירות שלך שרציתי להתיחס אליהן ולהביע את דעתי האישית בלבד
. כמובן לא-אישי, וכמובן כל הכתוב נכון לגברים ולנשים :).
&nbsp
"יש איזשהו מחסום התחלתי שגברים צריכים לפרוץ בשביל להגיע לרכות שיש בי....".
&nbsp
"... אני נענית, אבל יודעת לשמור על איזון של לא להתלהב מדי וגם לא ליאש ולהרחיק עם איפוק מוגזם...".
&nbsp
"אבל זו אני, לא מתנצלת על זה ומי שלא רואה מעבר כנראה לא בשבילי, עובדה שהיו כאלה שראו מעבר והצליחו להגיע אליי
אני לא רוצה פחדנים, לא שטחיים ובטח ובטח לא כאלה שיבקרו אותי עוד לפני שהכירו אותי".
&nbsp
&nbsp
אז מה הבעיה שלי עם הדברים הנ"ל? ראשית תני לי לומר לך שאני הכי מבין ואוהב נשים עם גישה כזו! אבל ישנה בעיה, כי התנהגות-ראשונית זו שאת מתארת היא נכונה ליותר מרק נשים כמוך... דבר שגורם לגברים כמוני לחשוב פעמיים, ואולי לוותר על המאמץ כבר מראש :)
&nbsp
אז בכדי להיות קשה-להשגה את אמורה איפה-שהו לשדר מסרים כפולים, להעביר כן ו-לא בו-זמנית, מעוניינת אבל לא-מעוניינת... בקיצור יש "לא" באוויר אבל עם פירצה כל-שהי. וזה מלכוד או יכול להיות מלכוד!
&nbsp
אז כשאני נתקל במישהי כמוך למשל, ובכמוך - אני מתכוון לגישה של מסרים סותרים, זה יכול להעיד על כמה אפשרויות:
&nbsp
1. הגישה שלך. כמו שאמרת הוא מוצא חן בעינייך אבל הוא צריך קצת להתאמץ עבורך, ולראות מעבר
. אבל את כן מעוניינת בו ורוצה שהוא יתאמץ עבורך... אחרת כבר היית אומרת לו - "לא" ברור, אני מאמין ומקווה :). מבחינתי? מעולה!
&nbsp
אבל יש עוד הרבה אפשרויות אחרות, שרעות עבורי! (אישית, וכללית לגברים...)
&nbsp
2. מישהי שלא מעוניינת כלל, אבל לא יודעת (או לא נעים לה...) לומר "לא" ברור ומידי. אז יוצא לה "לא" בערך
, עם פרצה. ואז אם אני אחשוב שהיא בגישה שלך, אני אנסה לא-לפחד ולא-לוותר וכו', כמו שאת היית רוצה למשל. ולמה את חושבת שזה יוביל? כן, לא למצב טוב בכלל!
&nbsp
3. מישהי שממקבלת. ולצערי יש לא מעט שבמקביל מתכתבות, משוחחות, ואפילו יוצאות לדייטים עם כמה וכמה במקביל... אז גם במצבים שכאלה היא תשאיר אותי באזור, עם משחק של כן ולא, עד שהיא תקבל החלטה ותבחר במי שבא לה... ותסכימי איתי שזה לא מצב שאני רוצה להיות בו!
&nbsp
4. משועממות, וכאלה שלא יודעות בעצמן מה הן רוצות. ובטח גם פה ניתן להפריד לעוד תתי-קטיגוריות, אבל נתיחס לזה יחד... אין לי כח :)
&nbsp
אז כן, יש כאלה שמשועממות ושמחפשות להעביר את הזמן במשחקים או כאלה שלא סגורות בעצמן, וגם הן יתנו לך את המסרים הנ"ל, של כן ולא בו-זמנית. ולצערי ומנסיון תהינה כאלה שגם יגררו אותך שבועות עם המשחקים הנ"ל, גם כשאתה ברור לחלוטין, גם כשאתה מבקש מראש שאם היא לא בעניין שפשוט תומר זאת ותסיים את הסיפור. אבל הן תמשכנה לגרור אותך עד שבסוף או שימאס לך ותלך, או שתשאל - "מה הסיפור? את בעניין או שלא? תני תשובה סופית!" ותקבל "לא" ועוד באווירה טובה ומחוייכת
. אז כן, יש גם נשים כאלה שבעיקר עסוקות ורגישות לעצמן, וזה שיש עוד מישהו בסיפור שגם יכול להיפגע - זה פחות חשוב.
זהו מצב של - Entrapment (אם אני זוכר נכון את המונח המקצועי), מצב בו אתה משקיע במשהו לא-מוצלח, אבל אתה ממשיך להשקיע בו כי אתה כבר מושקע בו! ומקווה להציל את המצב. פעמים-רבות זה בא לתאר עסק בו למשל מנסים רעיון מסויים ומשקיעים בו והוא לא נושא פרי, אבל כבר השקיעו המון, אז עכשיו לוותר? אז מחליטים להשקיע עוד-קצת פה, ואז עוד-קצת שם ולרוב זה מועד לכישלון. והיה עדיף לעצור ולקבל את ההפסדים כשהם עוד היו מינימאלים...
&nbsp
&nbsp
אז את מבינה? אם אני היום פוגש מישהי עם גישה כמו שלך, איך אני אמור לדעת מי מהנ"ל את מייצגת? לראות מעבר? זה לא עובד תמיד... כי רושם ראשוני הוא בהחלט רושם לא-נכון ולא-מדוייק, ואם עליו אסתמך אז אני מועד לכישלון.
בקיצור הסיכויים ליפול על מישהי נחמדה שרק צריך קצת יותר להתאמץ עבורה הוא נמוך, כמו שאמרתי ישנן לא מעט מלכודות אחרות באותה החזות. אז למה שאני אקח את הסיכון ליפול על מישהי מהקטיגוריות האחרות? ובפרט שאני לא רואה בעצמי נחות מאחרים/אחרות. וכמו שאת רוצה שיתאמצו עבורך, גם אני רוצה שהאישה מולי תתאמץ קצת עבורי
.
&nbsp
&nbsp
טוב, לילה מאוחר, ואני מקווה שכתבתי בהגיון... ובשורה-התחתונה, בסופו של דבר דווקא לגברים הטובים נמאס מהמשחקים... והם מחפשים שקיפות מלאה, ורצינות, ומישהי שבעצמה יודעת להעריך את זה שגם היא קיבלה הזדמנות מאיתנו
. זה דו-צדדי, כן? או שגברים-טובים יש למצוא בכמויות?

&nbsp
וחייב לך שיר באווירת - ברוכה-הבאה :).
 

DogsPCI

New member
טוב, יש לי שיר עבורך
.

אז גם התחלתי קודם עם ג'וזי, וגם מגיע לך שיר-שיר, וגם בטח תשמעי אותו בבוקר (אם בכלל...
).... אז הכל הוביל לשיר הבא, ומקווה שתהני
. או יותר נכון, חסר לך שלא תהני ממנו!
, לא בקלות הוא שוחרר ממני
. (ושלא תגידי שאני לא מתאמץ עבורך...
).

https://www.youtube.com/watch?v=c5kf4CJHvls
 
היי תמי


בגדול, אני יכולה להבין אותך, תלוי בבחור שבו מדובר. יש בחורים שמההתחלה היו סבלניים ונחמדים ואז אני הייתי איתם מההתחלה הכי חברתית שיש, הכי ׳אני׳ שיש, הכי חייכנית והכל הלך בצורה הכי קלילה ואמיתית.
ויש את הפאטתיים האלה, שלא רק שאת לא מכירה אותם בכלל, הם ׳נוחתים׳ עלייך באמצע החיים, הם באיזה סרט שאת אוטומטית חייבת לעשות מה שהם אומרים, אם זה להפגש אז להפגש, אם זה להתקשר אותה שניה אז ברור, זרקי הכל ותתקשרי באותה שניה, הם הכי מסוכנים האנשים האלה, כי הם שניה אחת נחמדים אלייך ואת חושבת ״או ! אולי סוף סוף מפה דברים יסתדרו״ אבל לא... אחרי דקה פתאום הצד הרע שתמיד ברקע מתפרץ בהם ואם את מראה טיפה של צד ״רך״ כמו שאמרת, הם ישר מתנפלים - איתם צריך להיות הכי ״קשים״ הכי מרוחקים, הכי קרים שיש כדי לא להפגע כל פעם. והכי גרועים בסקאלה - אלה שאת בכנות מתלבטת לגביהם וקצת חוששת ועדיין לא יודעת מה לומר, והם פשוט עד כדי כך קשיי קליטה, שהם ישר מתנפלים עלייך, וגורמים לך להבין כמה חכמה היית בזה שהתלבטת!
הכי חשוב זה לא להסגר בפני כולם, ולא להפוך לקרח באופן קבוע, ולא לשנות את מי שאת.. אלא לדעת להבחין מי ״שווה״ את כל כולך, כלומר הצד הרך, האוהב, הפתוח והרגשי, ומי לא. יש בחורים מדהימים שלעיתים בגלל הגישה הנוקשה שלא תמיד בצדק תוכלי להבריח אותם.
 

DogsPCI

New member
הלו, בוקר-טוב...

באמת שאני לא מבין אותך ואת הדוגמאות שלך...

אם הם עד כדי כך פאטתים ומסוכנים ואת מזהה זאת מייד, אז על מה יש לך להתלבט בדיוק? ולמה את צריכה להיות קשה ומרוחקת והכי-קרה-שיש ועדיין להשאר שם.. ולא פשוט לחתוך מייד?

בהחלט שלהשאר עם מישהו אותו את מחשיבה לפאטתי מהפתיחה ו/או למסוכן זה טימטום ממדרגה ראשונה. מה גם שאם זו "האבחנה" הראשונית שלך, אז היחס שאת תפני אליהם מראש יהיה יחס לפאטתים ולאנשים מסוכנים... אז ריחוק, קרירות, ולהיות קשה איתם? - ולמה זה אמור לתרום בדיוק? את פותחת במלחמה?

למה לא פשוט להתרחק מייד?

את כותבת שאת מתלבטת לגבי אנשים שאת חוששת מהם? אז באמת אני לא מבין אותך כלל. ושוב חששות אלה שיופנו לצד השני איזו אווירה יצרו בינכם? ומה תהיה התחושה שהצד השני יקבל ממך - ובהתאם גם יפנה כלפיך בחזרה? חיובית?
. אימוץ של גישה והתיחסות קשה, מרוחקת, והכי-קרה-שיש תהפוך אותך להיות פאטתית, מסוכנת, ומעוררת חשד בעיני הצד השני, ובהתאם לזאת הוא גם יגיב בחזרה. וזו בדיוק הדוגמה לנבואה המגשימה את עצמה, שכן את לוקחת מצב-שלילי והופכת אותו בעצמך להיות עוד-יותר-שלילי - אבל מטילה את כל האחריות על המצב על האחר, שהרגע גם עולה בעינייך בדרגת השליליות שלו (שוב, אפקט-פגמליון...).

אז חדשות בשבילך
. בשביל "לריב" צריך שניים, וכל עוד אף-אחד מהצדדים לא קשור בכח - הוא פשוט יכול לקום וללכת. ואם הוא לא קם והולך ועוד מקיים מלחמה מצידו, אז 50% מהאחריות על כל מה שיווצר גם מוטלים עליו.

בכל מקרה, הייתי מציע לך (ולכולם) שברגע שאת מזהה מישהו כפאטתי בעינייך פשוט תחתכי ממנו מייד וזהו. ותחסכי מעצמך וממנו את שלב ההתיחסות שלך אליו כפאטתי, אלא אם את מחפשת להעליב אותו בכוח. וכנ"ל, ואדרבה! לגבי מישהו שאת רואה אותו כמסוכן או שיש לך חששות ממנו...

אני באמת לא מצליח להבין כלל את קבלת ההחלטות שלך, וגם לא את ההמלצות שאת מציעה פה. את מציעה לנו להפוך למרוחקים, לקשים, ולהכי-קרים-שיש, ועוד להתלבט תחת חששות? מה טוב יצא מזה? ולמה לא לחתוך מייד? אנחנו לא מדברים על זוגות נשואים עם ילדים וכו', כן? אלא רק על הכירות ראשונית. ונראה לי שאת מביאה על עצמך צרות מיותרות, וחבל...


יום-טוב לכולם :). ואני מקווה שכתבתי ברור ולא עשיתי סלט,
כי אני עוד ער מאתמול... ועכשיו סוף-סוף הולך לישון
...

ונ.ב. והייתי מציע לך שיר, אבל.... יש קצר בין הטעמים שלנו בשירים

בכל מקרה פיצצתי את הפורום אתמול...
 

סיגלית 2014

New member
מנהל
להראות רגשות

זו חולשה? יקירתי, להראות רגשות זה אנושי. אנחנו לא רובוטים וטוב שכך.
בסופו של דבר את מעידה על עצמך שאת מחושבת, עושה דברים באופן שכלתני ומשדרת ביטחון.
את יכולה להמשיך "לשחק אותה קשה להשגה" ועדיין להיות חייכנית ונעימה. ה"קשה להשגה" לדעתי מתבטא בכך שהאם את נענית לכל פנייה או לא ואת יכולה לא להיענות למה שלא ניראה לך ועדיין להיות אנושית, נחמדה והכי חשוב, לא ביקרותית.
לא כדאי לבקר בני אדם על פי המראה שלהם. גם הכותרת שבחרת בה משדרת שאת מרגישה שאת יוצאת למלחמה בכל פעם שאת בחברת אנשים.
ולבסוף, אני הייתי ממליצה לשחרר, תהי עדיין בטוחה בעצמך אבל תרשי לעצמך להתנהג יותר בחופשיות.
כי ברגע שאת עסוקה במה שאנשים אחרים קולטים את מפספסת. אנשים אחרים יקלטו דברים גם אם תרצי וגם אם לא.
נסי להיות את עצמך.
זו עבודה אך זה אפשרי.
בהצלחה.
 

DogsPCI

New member
הלו סיגל וקטרינה


אני ממש מסכים עם הדברים שאת כותבת פה סיגל! ובפרט עם השאלה - להראות רגשות זו חולשה?
&nbsp
אני חושב שזו לא רק חולשה, וזה גם מעבר ללהיות אנושיים (מה שנכון לחלוטין, כן?), אני דווקא חושב שזו חוזקה
.
&nbsp
אבל אני חושב קטרינה שאת בהודעת הפתיחה שלך עירבבת בין שני תחומים: הראשון הוא כשאת מגיעה למקום חדש או בכלל "מטיילת" בעולם של זרים, ופה אני דווקא מסכים איתך לחלוטין שעדיף להיות קצת מרוחקת וקרירה, ולקבל דרך זה קצת דיסטנס וספייס
.
והמצב השני הוא כשמישהו (שנחמד בעיניך
) פונה אליך ורוצה להכיר. פה אני חושב שאת גם צריכה להיות קצת זהירה, אבל בהחלט לא להקשות מעבר למה שזה קשה גם ככה
. אז לדעתי תראי איך את יכולה להתגמש ועדיין גם לשמור על עצמך
.
&nbsp
שבוע טוב
 
פרה פרה


נסי להשתחרר כל פעם קצת ולא להלחץ לחשוף רגשות-חשוב שזה יהיה בהתחלה עם אנשים מוכרים שאת מרגישה איתם בטוחה ואז להתרחק במעגלים ולפתוח את עצמך לאנשים ולחוויות.
 
שלום

חשוב לאהוב ולכבד את עצמנו ולהיטיב לעצמנו לפני הכול, אבל צריך גם לתת אהבה וטוב לאחרים. בעיקר לאנשים החשובים לך עשי מעשים טובים, אמרי מלים טובות, דאגי, עזרי ותמכי כשצריך והיי נחמדה ואמתית. ביטחון עצמי חשוב, אבל לא צריך להפריע להבעה כנה של חיבה ואהבה לאנשים. השקיעי גם בעצמך וגם באחרים, והעריכי את עצמך גם בזכות הדברים שאת עושה בשביל אחרים.
&nbsp
&nbsp
 
למעלה