התקנת ווינדוז

התקנת ווינדוז

יש לי מחשב נייד HP עם ווינדוס חוקי שגם שילמתי עליו.
אני רוצה להחליף אותו עם SSD. האם זה אפשרי לשחזר את מערכת ההפעלה מהדיסק קשיח הישן כדי להתקין את ה"תמונה" בSSD החדש?
כמה זה מורכב?
האם זה יתן לי ווינדוז חוקי, הרי שילמתי עליו כבר ככונן חיצוני נוסף לSSD עם מערכת ההפעלה

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אפשרי...הנייד מסבך קצת

&nbsp
יש כמה תנאים שכדאי
&nbsp
1 SSD בנפח שווה או גדול מהקיים אצלך.
&nbsp
2 יש תוכנות לCLONE העתקה מליאה...
&nbsp
3 הווינדוס יעבור כמות שהוא בדיוק אצלך עם כל המחיצות וכו'.. כולל הנסתרות. וחוקי.
&nbsp
הקושי אצלך שצריך קצת ציוד להעתיק את זה בגלל שזה נייד...אז כבר עדיף מעבדה..נדמה לי ב150 ש"ח יעשו את זה ..לא כולל הSSD כמובן. לקנות את הכבלים ואו מכישר העתקה לא שווה לך.

תודה. ומה לגבי הסיריאל של הווינדוז המקורי שלי?

איך אני יכול למצוא אותו לבד?

בחנות אמרו לי להתקשר למיקרוסופט ולבקש את הקוד. השאלה אם זה לא יעשה לי בעיות בעתיד.

HelpSupport

Active member
איזו גירסת ווינדוס מותקנת במחשב ? ...

אם הגירסה הינה 10 והיא מאוקטבת אין צורך לדאוג - האקטיבציה תתבצע אוטומטית כשהמחשב יהיה מחובר לאינטרנט.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אם עושים העתק מראה לא צריך קוד..

&nbsp
גם בגרסאות 8 ומטה...כי רק מחליפים דיסק עם אותו תוכן וזיהוי בדיוק...ב10 זה כבר צרוב באמת

HelpSupport

Active member
לא מדוייק ...

מחשב נייד שהגיע עם מערכת הפעלה שהיצרן התקין מ-7 ואילך המספר הסיריאלי מוטמע/צרוב בביוס ואין צורך לדלות אותו עבור ההתקנה גם אם מתקינים את מערכת ההפעלה מחדש ונקי ולא של היצרן.
&nbsp
מחשב נייד שנקנה ללא מערכת הפעלה יש לדלות את הקוד בטרם ההתקנה או שיכפול למעט אם מערכת ההפעלה היא 10 מאוקטבת.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
תפרט

&nbsp
איזה ווינדוס ? קנית אותו מובנה עם המחשב? קנית רשיון בנפרד..?
&nbsp
בעיקרו בשני המקרים אתה מקבל דיסק או דיסק און קיי באריזה עם מדבקה והסיריאל.
&nbsp
גם אפשר להתקשר לחברה אכן.

רכשתי מחשב נייד כולל מערכת הפעלה

הכונן הוא טרה ואני רוצה להחליף ל240GB SSD.

בכונן המקורי יש 2 מחיצות, שחזור של היצרן, ורגיל. אם אתקין על הSSD החדש, זה יצור לי 2 מחיצות?

לגבי הסיריאל, בהנחה וארצה בעוד חודש להתקין את הווינדוז על כונן חדש ובמקביל להיות עם המספר על 2 מחשבים, זה יהיה אפשרי?

אם אני מעתיק, יכולות להיות בעיות כלשהן? חלק אומרים שזה לא אידיאלי כמו התקנה נקייה.
אם יש לי בעיות בהרד דיסק ואני עושה העתקה, זה יעתיק גם את הבעיות בדיסק?

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
זה קצת מסובך במקרה שלך

קודם כל כי יותר מסובך להעתיק מערכת הפעלה לדיסק יותר קטן עם כל המחיצות..זה מורכב יותר ודורש תוכנה מקצועית יותר שיודעת לעשות את זה..

הרשיון של ווינדוס תמיד תקף למערכת הפעלה אחת במחשב אחד בלבד.

תוכנה טובה תעשה העתק ראי טוב ויש תוכנות מקצועיות לזה . לא הבנתי מה זה בעיות בהרד דיסק? בעיות פיזיות או בווינדוס?
בעיה פיזית זה סיפור אחד...ורצוי למהר להעביר את מערכת מהר לפני שיקרוס.
בעיות בווינדוס יעברו...אבל אחרי אפשר לגבות להתקין מחדש והתחלה חדשה עם דיסק חדש.

עכשיו אפשר משהו אחר לוותר על מחיצות יצרן להתקין דיסק חדש SSD ועליו להתקין עם רשיון..שיש לך. אם יש לך ווינדוס 10 כאמור אפילו סיריאל לא צריך הוא מוטבע כבר בלוח מהתתקנה הראשונית של היצרן.

בכל מקרה ככה או ככה לאור מה שאתה מתאר רצוי שמעבדה תעשה את זה.

למעלה