התקן תוך רחמי- מומלץ או לא? מנסיונכן....

פיספסתי את זה

לא קלטתי שפותחת השרשור היא ממש אחרי לידה.

מסכימה מאוד שכל עוד לא חזר המחזור, בלתי אפשרי ללמוד שמ"פ בצורה מעשית. אפשר ללמוד בצורה תיאורטית, ולחכות שסימני הפוריות יתחילו לחזור. ברגע שחוזר המחזור, אפשר להתחיל בלימוד מעשי של השיטה.

תריגה

New member
מה שאומר שצריך אמצעי מניעה עד להודעה חדשה...

ואם כבר, כדאי שהוא יתאים לחיים של אמא אחרי לידה רביעית עם ארבעה קטנים בבית.

(נקודת המבט שלי היא שבפעם שבה בחרתי לא למנוע הריון זכיתי לבת שניה תוך שנה מהלידה הקודמת - למעשה השתחררתי עם התינוקת הטריה ביום ההולדת הלועזי של הבכורה. כך שכשבחרתי כן למנוע הריון לא היו לי אשליות לגבי הצורך לעשות את זה באופן חד משמעי...
אבל בלי קשר יוצא לי הרבה להתעסק בנושא עם מגוון נשים, ומעטות האימהות לכמה ילדים קטנים שלא התנסו בשמ"פ לפני כן וזה הזמן שמתאים להן להתחיל)

Es Ti

New member
למה בהנקה הסיכוי להריון ירוד?

אני מניחה שמדובר על מצב של הנקה עם מחזור, ואז למה יש ירידה בסיכוי להריון

Es Ti

New member
את נותנת לי יותר מדי קרדיט....

מה הפרולקטין עושה? מאפשר ביוץ ומפריע להפריה של הביצית?
סליחה על הבורות, אבל אם כבר אפשר ללמוד משהו....

3קטנה

New member
עשויות לשבש. יש יוצאים מן הכלל כמובן אבל

זה ממש א-ב של ההתנהלות האנדוקרינית בגוף שלנו.

הנה עוד, מאינפומד

אצל נשים מיניקות, רמת פרולקטין גבוהה בדם (hyperprolactinemia) יכולה למנוע התפתחות זקיקים בשחלות, ולמנוע על ידי כך הריון נוסף. כמו כן עודף הפרשה של פרולקטין אצל נשים משפיע על התהליכים התקינים הקשורים לביוץ, והוא יכול להיות סיבה לאי-פוריות. ההשפעה השלילית יכולה להתבטא כהפרעה בהפרשתו התקינה של הורמון ה-Luteinizing Hormone (LH ) אשר באחריותו לגרום לביוץ של הזקיק הבשל בשחלה, וכן בהפחתה בייצור של הורמוני שחלה כגון אסטרוגן ופרוגסטרון.
(מסייגת שעל אף האמור לעיל הנקה אינה אמצעי מניעה יעיל).

מעיןבר

New member
לפני שחוזר המחזור

יש שיבוש הורמונלי שמונע ביוץ ומשבש אותו. יש נשים שהביוץ והמחזור שלהן לא יחזרו במשך המון חודשים (אצלי הייתי צריכה לרדת לכמות הנקות ממש מינימלית כדי שהעניינים יסתדרו והמחזור חזר לי רק אחרי קרוב לשנה). כאמור, כמו שהסבירו, מי שאחראי לזה הוא ההורמון פרולקטין שתפקידו לווסת את משק החלב. זה מנגנון הגיוני למדי - למנוע הריון בזמן שמניקים גור
. בנוסף יש עוד כל מיני תופעות כמו יובש מוגבר בנרתיק, הורדת החשק וכו' שגם הן מפחיתות את הסיכוי להריון. הבעיה היא שזה לא עובד אצל כל אחת אותו הדבר ואי אפשר לחזות מתי יחזור הביוץ והמחזור. הבעיה השניה היא שתמיד הביוץ יקדים את הווסת, ואם אישה לא יודעת מה לחפש ולזהות את הביוץ - היא יכולה להיכנס להריון עוד לפני שתחזור הווסת הבאה. חלק מהמנגנון ההורמונלי שמלווה את הביוץ, גם מגביר את החרמנות, כדי להגדיל את הסיכוי להריון, כשלא יודעים שזה זה, אחרי "תקופת יובש" ארוכה, זה מתקבל די בברכה, ואז אחרונת הקיסריות פוגשת תינוקות פרולקטין
.

Es Ti

New member
ואוו תודה, מסתבר שגם אני מכירה הרבה תינוקות

פרולקטין אם כי לא ילדיי הפרטיים (לא היה סיכוי לתינוק פרולקטין - 9 שבועות אחרי הלידה חזר המחזור באופן סדיר - המשכתי להניק עד שבוע 14 של ההריון השני - כנראה שרמות הפרולקטין שלי לא משהו....)

מעיןבר

New member
זה לא רק רמות הפרולקטין

אלא גם איל הגוף הפרטי מגיב אליהן
יש נשים שהגוף שלהן יגיב בחדות לעליה קלה בפרולקטין ואחרות שזקוקות להרבה יותר כדי לקבל תגובה. אפילו אצל אותה האישה זה משתנה בין לידות והנקות.
אצלי - עם אדוה היה לי שפע חלב והיא ינקה וקיבלה שאוב ועלתה נהדר במשקל, המחזור חזר אחרי 9 חודשים והיא ינקה עד שנה ו- 3 חודשים.
עם הקטנות - הנקתי שתיים, אבל זה לא הספיק והן היו צריכות תוספות, לא היה על מה לדבר מבחינת לשאוב, אבל הייתי איתן בבית חצי שנה והמחזור חזר אחרי שנה, בדיוק כשהן הפסיקות לינוק.

העדשים

New member
LAM - הנקה כמניעת הנקה רק בהתקיים כל 3 הכללים

הנקה מלאה
עדין לא היה מחזור
התינוק עוד לא בן 6 חודשים

תריגה

New member
והנקה מלאה אם אני לא טועה

מוגדרת ככזו שאין בה מוצץ או בקבוקים בכלל (אפילו לא של חלב אם)
ואין הפרשים של יותר משעות ספורות ין הנקות, כולל בלילה.

איך אמרתי כבר כמה פעמים לנשים? אני מקווה בשבילך שאת לא עומדת בקריטריונים...

Maya651

New member
אבל ביוץ מגיע לפני המחזור

יכול להיות שאישה מבייצת ועוד לא קיבלה את המחזור הראשון, ולכן יכולה להכנס להריון לפניו, גם אם היא מניקה.

בּלו

New member
זה לא ממש מדויק

לפחות ברמה הסטטיסטית, בישום מלא ונכון, אחוזי המניעה של שמ"פ זהים לאלו של גלולות.
הפיספוסים מתחילים כשלא מיישמים כמו שצריך ו'מעגלים פינות'.
בהנקה היא אכן בעייתית יותר, אבל לדעתי רק למי שלא היתה מיומנת בה מלכתחילה. לא הייתי מתחילה ליישם אותה בזמן הנקה אם לא הכרתי אותה על עצמי קודם.
ולגבי אמצעי נוסף לגיבוי - מדובר בימים בודדים במשך החודש.

מעיןבר

New member
ברכות!

חיכיתי המון שנים שיתרגמו אותו. על המדף שלי יש את הגרסה המקורית כבר למעלה מעשור.

נאגטס

New member
יש לי מירנה

זהו ההתקן ההורמונלי.
בניגוד לחששותיי, ההתקנה היתה מהירה ולא כואבת (לא נעים, אבל לא נורא).
השינוי היה דרסטי להפליא. למרות שהוא הורמונלי, הוא לא פגע בחשק – נהפוכו!. שנים שלא הרגשתי כך, ואיכות חיי הזוגיות עלתה פלאים לשמחתו הרבה של הבנזוג.
החיסרון : דימום ארוך בשלושה חודשים הראשונים לאחר ההתקנה. לפעמים כבד, לפעמים חלש, לעיתים עם הפסקה... אבל בגדול – דימום.
אחרי השלב הזה, המחזור מתקצר משמעותית, גם כשהוא שם, זה דימום קל, וכאמור איכות החיים משתנה לטובה.

למעלה