התקן תוך רחמי- מומלץ או לא? מנסיונכן....

צ ב י ה 1

New member
אחרי לידה 3, שמתי נובהT חודשים אחרי הלידה

ומרוצה מאוד. אחרי חודש הלכתי לקצר קצת חוטים וזהו. לא רציתי לשים הורמונלי (אין לי בעיות דימום בווסת בד"כ). קיבלתי לפני שבועיים לראשונה 7 חודשים אחרי הלידה (מניקה) ואני מרוצה.
שייכת לכללית מושלם, קיבלתי מרשם וקניתי ב 70 ש"ח. הלכתי להתקין במרפאת נשים גדולה של הכללית (לא הרופאה שלי) וזה עלה 250 ש"ח ההתקנה.
בהצלחה

ט ו ש ה

New member
לי זה היה נפלא

מבחינה הורמונלית, היה מצויין

מבחינת דימומים, היו שלושה חודשים עם דימום קצת יותר מסיבי וקצת ספוטינג בין המחזורים, אבל אחרי זה, פשוט תענוג.
נשאר בפנים 3.5 שנים בלי שום תקלות, הפרעות, טענות או מענות.
החדרה קלילה, הוצאה קלילה.
מחיר סביר לחלוטין
כיף. לגמרי בעד.

אני לא יודעת

השתמשתי בו שנה וחודשיים בערך (מחודשיים אחרי הלידה ועד לא מזמן) שמתוכם לא היתה לי וסת שנה וחודש.
עברתי איתו שניים או שלושה מחזורים (אני לא בטוחה) וסבלתי בביוץ ודממתי להפליא בימי הוסת.
הוצאתי אותו לפני שלושה שבועות ויש לי ממש הקלה בגוף, כאילו כל הזמן הרגשתי שהוא שם.
הא, והרגשתי (הרגשנו?) אותו גם במהלך יחסי מין (בעיקר סביב הביוץ).

נמצאת במקום דומה לשלך - לא יכולה לחשוב אפילו על גלולות והבעיה עם קונדומים (מיד אחרי הרס הספונטניות) היא איום הקריעה או מחדל הגנתי האחר.

יש לי מירנה

היה לי גם לפני ההריון האחרון וכשרציתי להוציא מסתבר שלא רואים חוט וחפרו לי כדי להוציא אותו , היה מזעזע!

אחרי הלידה האחרונה ניסיתי שמ"פ (שיטה שהתנסיתי בה המון זמן לפני ההריון הראשון ובהצלחה). עם ההנקה , העייפות , הגוף שמנסה לבייץ אבל אין ביוץ - לא הצליח לי.
אחרי 10 חודשים של חששות מטורפים נשברתי ושמתי שוב מירנה. הפעם החוט ארוך יותר ואני מקווה לטוב.

נאגטס

New member
עכשיו הלחצת אותי...

תמיד חשבתי שההחכנסה זה החלק הקשה, הדחקתי את עניין ההוצאה.
ביקור הבא אבקש לוודא שרואים את החוט...

גם אצלי ההוצאה הייתה הליך חצי כירורגי....

הבנתי מהרופא שזה יכול לקרות בכל שלב, כך שגם אם עכשיו יראו את החוט, זה לא ערובה להמשך.

צ ב י ה 1

New member
היה לי מירנה אחרי לידה 2, כאבי תופת בהתקנה

וחודשים אחרי. בנוסף, נפלתי לחמישה אחוז שחוטפות מזה אקנה...בגב
אז הוצאתי. הוצאה קלה והרבה הקלה...

כרמיון

New member
אני עם התקן "נובה טי" בשנה וחצי האחרונות

אני מרוצה, מכל אמצעי המניעה שהשתמשתי בהם בעבר זה הכי נוח ויעיל.
בחודשים הראשונים הייתה תקופה של מחזור קשה במיוחד, עכשיו המחזור די דומה למה שהיה בלי ההתקן. מעבר לזה, נוח ופרקטי, ולפחות עד לכתיבת שורות אלה, לא פישל...

sagilgul

New member
לי יש נובה T ואני מאד מרוצה.

זה כבר התקן שלישי שאני משתמשת בו, אין על ההמצאה הזאת. פשוט גאוני.

אני מעוקרת

אבל זה באמת רק למי שלא רוצה ילדים בעתיד.
זמין, קל ונוח וללא הורמונים שאסורים עליי בשל קרישיות יתר

Dr T noki

New member
נכון, רק שבארץ מעטים המוכנים לעשות זאת(גברים)

מאד לא מקובל תרבותית כאן, למרות שמדובר בפרוצדורה פשוטה מאד, ממש לא ניתוח (כמו בקשירת חצוצרות אצל האישה).
היה בעבר כאן דיון על הענין הזה...

מזל שאני גרה בצפון אמריקה. כאן זה מקובל מאוד

והם לא פחות ״גברים״ מבישראל...
בקנדה זה אפילו כלול בביטוח הבריאות הציבורי, כלומר, חינם לחלוטין!

POOH*

New member
וגם זה לא בסל הבריאות...

ולא מכוסה ע"י ביטוחים משלימים או םרטיים אלא אם יש בעיה רפואית שמצדיקה את עשייתו בדיוק כמו קשירת חצוצרות.

POOH

זה לא ניתוח בטן?

אם כן לא הייתי קוראת לזה "קל ונוח" אלא אם כן מישהי ממילא עושה קיסרי וזה "על הדרך".

g a n i

New member
קשירת חצוצרות? אפשר בלפרוסקופיה

אולי לא "קל ונוח", אבל לא ניתוח בטן.
יש נשים שזו באמת אופציה מצויינת בשבילן, ובעצם גם זה הפיך במקרי קיצון (IVF).

למעלה