התקדמות

זו פרשנות אחת

ואז אכן זו עצה מסוכנת. אפשרות אחרת היא להתייחס למשפט ככה: כאשר אתה מחזיק בדעה ש"יש" לך משהו, אתה הופך להיות כבול על ידי אותו דבר, שכלפיו אתה מפתח היקשרות. לכן, הנכונות להשתמש בו כדי לעזור לאחרים או אפילו להעניק אותו לאחרים תשחרר אותך מרעיון הבעלות שהוא מקבע ובעייתי, ועל ידי כך "עלית שלב" - הפקת תועלת מאותו דבר ש"היה" לך מבלי להנזק על ידי הבעלות עליו. בהקשר זה, "עזור לאחר להגיע למקומך" פרושו שאתה מתרגל את רעיון הנדיבות לגבי כל דבר שיש לך שנראה לך בעל ערך, ועל ידי כך מרפה את ההיקשרות שלך אליו.

אינקה

New member
לא מדובר בפרשנות

מדובר בדיוק על הלך הרוח בו על מקבל העצה להיות כדי שתתגשם בו עצתו של מיסט כפי שנוסחה. אני יכול בהחלט להעריך את הלך הרוח בו את מחפשת זכות בכל דבר, אך בהקשר העצה הזו כפי שנוסחה הפרשנות המקילה כה רחוקה מן המקור עד שהיא נראית לי ממש מאולצת. מה עוד ורצוי לעיתים שלא לעשות לעצמנו הקלות, ובאותה הדרך גם לנהוג באחרים.

Mist2

New member
אני מאוד אוהב תאוריות

אבל...It is practice, not theory, that produces results

נקודות להבהרה

1. אתה מתאר את דבריו של מיסט כאילו שהכוונה לקיומה של היררכיה מדידה (סוג של דרגות כמו בצבא) מעין תחנות שאתה יכול לעבור מתחנה לתחנה ע"י ביצוע פעולות או איסוף נקודות זכות האם זה נכון? אני אישית לא ראיתי זאת כך אלא יותר באופן מטאפורי או קרוב יותר לדבריה של האישה מהמאדים 2. אולי מיסט - תוכל אתה לתת את דעתך למה בדיוק הכוונה - עד כמה חד משמעיים השלבים האם הם אכן לינארים והאם והאם לאדם ההולך בדרך זו יש את הכלים לדעת מה עליו לעשות על מנת לעבור לשלב הבא? 3. אינקה (ובעצם כולם) - כאשר אומרים על רעיון מסויים שהוא נובע מהמיינד - כיצד בעצם יודעים איזה רעיון נובע מהמיינד (הכוונה לגישת המיינד הרווחת כאן) ואיזה רעיון "כשר" - ובכלל כיצד אתה (שלא לאמר כל אחד אחר) יודע שדבריך אלו על דבריו של אינקה אינם תעתועי המיינד המשחית במילים ריקות אמת צרופה? יום מבורך

Mist2

New member
אין לי עיניין להעמיק

זה רק יגרור עוד שליליות. אבל חשיבה של אינקה היא חשיבה של רובוט או מכונה , שחור לבן, אם זה כך אז זה כך. (איתך הסליחה אינקה, אין כל רצון לפגוע). לשימחתי לא תמיד 2+2 =4. אין כאן עיניין לדיון וניתוחים תאורתיים, צריך לנסות - פרקטיקה, רק אז תדעו אם האימרה שלי נכונה או לא.

מי שרוצה להיות מרחב לטרנספורמציה

כדאי שיהיה מוכן להיות שנוי במחלוקת. יום מבורך

Mist2

New member
אתה צודק

אין לי בעיה להיות שנוי במחלוקת, פשוט אין לי מטרה לגרום לויכוחים עקרים. אני כותב את מה שאני כותב, מה שאנשי הפורום עושים עם זה אחרי כן....

alissa

New member
אין פה עניין של כשר ולא כשר

גם בי האמירה הותירה רושם של בלבול ועמימות והאסוציאציה הראשונה שעלתה בי היא של סולם היררכי (מאחר והמילה שלבים שולבה במובאה). אני חושבת שאינקה בכשרונו הייחודי וכאדם חושב, פרט יפה את התחושה הזו למילים. בעיניין ה"כשרות" - לא יודעת כיצד אחרים בוחנים זאת, אבל אצלי רעיון נבדק קודם כל ברמת התחושה האינטואטיבית ורק אחר כך בשאר הכלים העומדים לרשותי, כשהתחושה תמיד תלקח בחשבון ותבדק אף היא.

מצויין

רק שאינקה לא דיבר על תחושות ורושם אישי כמוך תקראי את הודעתו - לא ניכר ממנה שיש לו איזה ספק בהבנתו את כוונת מיסט דווקא מכיוון שהאמירה מבובלת ועמומה או שעולה ממנה חוסר בהירות האם יש או אין סולם היררכי? ואיזה? שווה היה לברר עם מיסט את כוונתו, לא? רק שלעת עתה נאלץ להשאר וחצי תאוותינו בידינו כיוון שמיסט לא מעוניין להסביר
יום מבורך

alissa

New member
לא מעוניין או לא יכול?

מיסט קיבל יותר מהזדמנות לתת דוגמה ולהסביר את דבריו. מכיוון שהוא אינו יודע לעשות זאת, זה עוד יותר מחזק את הרושם שהותירה המובאה שלו. אבל זה גם לא רלוונטי, היופי בציטטות ואמירות שהם מעבירות רעיון במינימום מלל, או משחק של מלל באופן הבהיר ,הקולע והשלם ביותר מבלי שיוותר הצורך להגרר לפרשנות.

Mist2

New member
דוגמאמצויינת

לאימרה אחרת שרשמתי: "אתה מגיב על כל גירוי, וקורא לכך, עשיה ורצון." היה כאן גירוי, ואת הגבת! שיעור מצויין לראות את עצמך ולהבין שאת פועלת כמכונה! לוחצים לך על כפתור ומייד את מגיבה......סליחה לא את, כולנו.

alissa

New member
חבל מיסט

שאתה לוקח את הדברים ברמה האישית כל כך.

אינקה

New member
אין ספק שמיסט מדבר על שלבים מוגדרים

לפחות לי, במיוחד כשהוא כבר כתב קודם על האפשרות "לדלג על תחנות" בדרך הרוחנית, זאת בהקשר מרומז של יכולות ההוראה שלו עצמו. אמנם גם אני כמוך וכמו אישה ממאדים יכול להזדהות עם עקרון הנתינה שעומד כנראה מאחורי ההצעה, אבל גם אם מיסט מנסה לכוון לעיקרון אמיתי הרי שהדרך שבה הוא עושה זאת אוצרת בחובה כל כך הרבה בעייתיות שעדיף היה שלא להציע הצעה זאת מלכחתחילה. 2. פנייתך למיסט לא נענתה. גם זו אמירה. 3. כל הרעיונות מנוסחים מן המיינד, לא כולם מתארים מציאות שנובעת. הסברתי באריכות את הבעייה בהצעה של מיסט וכיצד היא בעצם מגייסת את המיינד לפעולה וזורעת רעיונות שווא. אמנם ניתן לזגזג ולומר על כל הצעה שתועלתה בנסיון המצטבר וכו' אבל כשמדברים על רצון אישי להתקדם, על תפיסה של הישגים רוחניים ("שלבים") ניכר בברור שכאן המיינד מדבר, גם אם הדובר אכן ניסה לבטא אמת צרופה שחווה שהרי היא כבר נעטפה היטב בדברים שזרים לה לחלוטין. לגבי האופן בו ניתן להבדיל בין אמירה מיינדית לאמיתית אני מציע לבקש הסבר כזה מבארס.

אינקה

New member
"כל הרעיונות מנוסחים מן המיינד...

... לא כולם מתארים מציאות שנובעת ממנו." סעיף 3.

../images/Emo124.gifבארס, בארס שומע

אנו נזקקים לדעת מומחה. אדם א' מביע רעיון אדם ב' אומר לו "עזוב, זה רק שטויות של המיינד שלך" בא אדם ג' ואומר ל ב' "שמע, אולי, האמירה הזו שלך היא בעצמה מקורה במיינד שלך, והרעיון של א' אותנטי?" אומר ב' בו נשאל את ד' והנה יגיע ד' וגם הוא יגיד משהו חכם (לפחות כמו האחרים אם לא יותר) איך נדע שדבריו שלו אינם תוצר המיינד הקודח שלו? איך יודעים מי דובר "אמת" ומי דובר "מיינד" (***אזהרה - יתכן מאוד שכל השאלות האלו הן דרך מתוחכמת של המיינד של ג' לבזבז לכולנו את הזמן?) חשוב להבין שהשאלה היא שאלה פרקטית לגמרי ולא תאורתית (תחת אזהרה ***) האם בשיח הפורומי הזה (ואולי בכלל) יש מקום למישהו (בהנחת מוצא שאיננו מואר) להגיד על רעיון או אמירה של מישהו אחר שהאמירה היא "אמירה מיינדית" (מתוך כוונה שאיננה נכונה/ראויה או כל דבר אחר שבעצם מציע לדחות אותה כדרך לגיטימית) ? אינקה על מנת שנוכל לקבל תשובה ממצה ומניחה את הדעת אם יש לך מה להוסיף או לשנות אתה מוזמן יום מבורך

בארס

New member
יש מי שיודע והוא יודע.

יש מי שלא יודע וחושב שהוא יודע. יש מי שלא יודע ויודע שהוא לא יודע. לדעתי בפורום הזה מותר לכל התצורות לקבל ביטוי, והמרחב הזה מאפשר למי שיש לו אינטרס אישי כזה לברר באמת מה הוא יודע :) אבל אני חוזר...זה בתחום העניין האישי והפרטי של כל אדם בפני עצמו, כל אדם ושאיפותיו הוא. אז אני אשאל אותך...מה אתה יודע? ופשוט תענה לעצמך. :)

למעלה