התקדמות

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
לראשונה במערכת החינוך: חוזר מנכ”ל המסדיר את הנחת התפילין בבתי הספר, כך שכל תלמיד המבקש להניח תפילין יוכל לעשות זאת.

הנחת תפילין במדינת היהודים היא לא נושא למחלוקת, היא חלק מהזהות היהודית שלנו.

חוסר ההסדרה שליווה את המערכת במשך שנים יצר חיכוכים ואי-ודאות שפגעו בתלמידים, בהורים ובצוותי החינוך.
חוזר המנכ"ל שאנו מפרסמים היום שם לכך סוף: החוזר מעניק למנהלים כללים ברורים ומבטיח שכל תלמיד שירצה בכך, יוכל להתפלל ולהניח תפילין בצורה מכבדת, מוסדרת וטבעית. צפה בקובץ המצורף 148597 התקדמות
1783422085630.jpeg

משתפרת1

Well-known member
לראשונה במערכת החינוך: חוזר מנכ”ל המסדיר את הנחת התפילין בבתי הספר, כך שכל תלמיד המבקש להניח תפילין יוכל לעשות זאת.

חוסר ההסדרה שליווה את המערכת במשך שנים יצר חיכוכים ואי-ודאות שפגעו בתלמידים, בהורים ובצוותי החינוך.
חוזר המנכ"ל שאנו מפרסמים היום שם לכך סוף: החוזר מעניק למנהלים כללים ברורים ומבטיח שכל תלמיד שירצה בכך, יוכל להתפלל ולהניח תפילין בצורה מכבדת, מוסדרת וטבעית. צפה בקובץ המצורף 148597 התקדמות
צפה בקובץ המצורף 148598
משפט המפתח" "כל תלמיד שירצה בכך". מקווה שלא תתפתח דינמיקה שתהפוך את הנחת התפילין לחובה. כשזה מרצונו החפשי של הנער זה בסדר גמור.

Harrington

Well-known member
מנהל

צפה בקובץ המצורף 148598
מצוין. לאחר אירועי השנים האחרונות חשוב מאוד שתהיה הנחיה מסודרת, ברורה וגורפת לכלל המערכת, במקום שכל תלמיד יהיה תלוי בעמדה הפוליטית האישית של מנהל בית הספר שלו.
ההנחיה שניתנה בפועל, לפחות על-פי הפרסומים, לאפשר מחד, לא לכפות כמובן מאידך, ולהתנות מספר עניינים קטנים והגבלות סבירות, נשמעת לי סבירה והגיונית לחלוטין (עד כדי כך שכמעט מוזר שההנחיה בכלל נדרשת, אבל זה הדור שאנו חיים בו) וכזאת שכל אחד (שאינו שטוף שנאה או פועל מתוך מגמתיות נרטיבית גרידא) יכול לחיות איתה בשלום.

nothing but the truth

Well-known member
ההתקדמות היחידה שקיש מנסה לעשות היא למצביעי הפריימריז שלו.

מי שכל כך חשוב לו להניח תפילין, יכול לקום 10 דקות קודם ולעשות את זה בביתו. אם במקרה פספס, יכול לעשות את זה כשהוא חוזר הביתה לאחר תום יום הלימודים.
מי שחשוב לו שפולחן הנחת התפילין יתבצע כחלק משגרת היום בבית הספר, יכול לבחור בזרם הממלכתי דתי.

הצעד של קיש הוא נטו פוליטי ואין לו שום קשר ליהדות. מי שטוען שלא רואה את זה הוא או תמים או מיתמם.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל

מי שכל כך חשוב לו להניח תפילין, יכול לקום 10 דקות קודם ולעשות את זה בביתו. אם במקרה פספס, יכול לעשות את זה כשהוא חוזר הביתה לאחר תום יום הלימודים.
מי שחשוב לו שפולחן הנחת התפילין יתבצע כחלק משגרת היום בבית הספר, יכול לבחור בזרם הממלכתי דתי.

הצעד של קיש הוא נטו פוליטי ואין לו שום קשר ליהדות. מי שטוען שלא רואה את זה הוא או תמים או מיתמם.
נראה ונלמד בהמשך.

Harrington

Well-known member
מנהל

בזרם הממלכתי דתי יהיו תפילות מאורגנות. כאן מדובר בס"ה על רצונו של תלמיד להניח תפילין במהלך ההפסקה, בה לכאורה כל תלמיד רשאי (במגבלות כמובן) לעשות מה שמתחשק לו.
יש אגב זמני תפילה מוגדרים ולא כל כך פשוט לדחות את הנחת התפילין עד לסיום הלימודים. אמנם זה מגובה הלכתית, אבל זה לא לכתחילה. בכל מקרה זה בכלל לא הענין לענ"ד. השאלה אם יש לאסור על תלמיד (בזרם לא דתי) לבצע פולחן דתי כראות עיניו בהפסקה מהלימודים, או שיש לאפשר לו לעשות ככל העולה על רוחו (כמובן וכאמור, עם מגבלות מובנות, אבל לא בענין הזה).

אפשר להגדיר כל דבר כפוליטי אם רוצים. אבל הצעד של קיש מגיע לאחר כמה שנים של אי-בהירות ובעיות בנושא. כלומר עם או בלי פוליטיקה, זה לגמרי התקופה והשלב בו נדרשת ומתאימה התערבות משרד החינוך וקביעת נהלים/כללים ברורים בנושא.

nothing but the truth

Well-known member
בזרם הממלכתי דתי יהיו תפילות מאורגנות. כאן מדובר בס"ה על רצונו של תלמיד להניח תפילין במהלך ההפסקה, בה לכאורה כל תלמיד רשאי (במגבלות כמובן) לעשות מה שמתחשק לו.
יש אגב זמני תפילה מוגדרים ולא כל כך פשוט לדחות את הנחת התפילין עד לסיום הלימודים. אמנם זה מגובה הלכתית, אבל זה לא לכתחילה. בכל מקרה זה בכלל לא הענין לענ"ד. השאלה אם יש לאסור על תלמיד (בזרם לא דתי) לבצע פולחן דתי כראות עיניו בהפסקה מהלימודים, או שיש לאפשר לו לעשות ככל העולה על רוחו (כמובן וכאמור, עם מגבלות מובנות, אבל לא בענין הזה).

אפשר להגדיר כל דבר כפוליטי אם רוצים. אבל הצעד של קיש מגיע לאחר כמה שנים של אי-בהירות ובעיות בנושא. כלומר עם או בלי פוליטיקה, זה לגמרי התקופה והשלב בו נדרשת ומתאימה התערבות משרד החינוך וקביעת נהלים/כללים ברורים בנושא.

אתה בוודאי לא תמים

משתפרת1

Well-known member

בוא נעזוב לרגע את קיש, שאני ממש לא מחזיקה ממנו.
בעבר התדיינו על דוכני חב"ד שהציעו הנחת תפילין ליד כניסות בתי ספר. גם אז סברתי שזה בסדר כל זמן שלא מציקים לנערים אלא מאפשרים למי שבא לו לקבל הדרכה ולהניח תפילין. אם לא מדובר בחובה- יהיה מי שיגיע לדוכן לעתים תכופות ויהיה מי שיבוא לו לעשות זאת פעם בשנה. לבריאות. מי שחשוב לו לעשות זאת מדי יום כנראה יעשה זאת בביתו, כפי שהצעת.

nothing but the truth

Well-known member
בוא נעזוב לרגע את קיש, שאני ממש לא מחזיקה ממנו.

ולדעתי זה לא נכון לעזוב את קיש. כי הנחת תפילין כן או לא , זו לא הסוגיה לדעתי.

העניין הוא שר, שאמור להיות מינוי מקצועי, מערב שיקולים לא עניינים.

זה בדיוק החיסרון של הפריימריז. על פניו, זו הדמוקרטיה בהתגלמותה וזה יתרון של מפלגת הליכוד לעומת הרבה מפלגות אחרות - אבל זה היה יכול להיות נכון אם שרים לא היו ממונים מתוך המפלגה. מה שמשפיע פעמים רבות על מינוי השרים הוא הדירוג אליו הגיעו בפריימריז , ולא הכישורים המקצועיים. זה גורם לכך ששרים מערבים שיקולים לא עניינים במדיניות שהם מתווים. וזו בעיה, ובעיה חשובה מדי מכדי להגיד "בוא נעזוב לרגע...".

ריקי זו אני

Well-known member
כנראה שהדור שלנו שונה באופן גורף ממגמות שעוברות על דור ילדנו שבמהרה למעשה יחליף אותנו, ויתפוס את ההגה של המדינה הזו.
כשאני מביטה על הילדים שלי (אני לא חיה בין המונים ולכן המסקנות שלי קצת צרות אבל לא אומר או מספר שכך הדבר), אני מבינה שחלו תזוזות גדולות.
בתי חזרה בתשובה כשהיתה בת 16.5..., ואני הרי ידעתי שאורי זוהר, אלונה אינשטיין, פרבר אחד מצמד הפרברים ועוד ועוד... לא סיפור חדש..., נכון.
אבל למלמחת 'חרבות ברזל' יצאו בני להילחם לבושי ציציות. שניהם לא ראו ציצית בבית הוריהם..., בנים שלי החלו להניח תפילין אחרי ה-7/10, אחד באופן קבוע... השני כששואלים ומצעים לו...
הבנימין שלי תמיד הקפיד לאכול כשר... האחר לא...
המוסיקה שאני שומעת היום שונה ממוסיקה עברית קודמת... המון אמונה, המון אלוהים...
ולגבי הפחד מכפיה...
אני לומדת מהניסיון שאף אחד לא רוצה 'לגייר אותי'...
הבת שלי מעולם לא אמרה לי תעשי כך או אחרת... ולמה אמא ללא כיסוי ראש... ולמה אמא בשורטס לא צנוע... חצי טוסיק בחוץ...
מה כן ראיתי? ראיתי חופי רחצה נפרדים...
אני חיה ונושמת בזמן האחרון עיר חרדית... אף אחד לא פנה אלי ואמר לי איך ומה ללבוש...
פרובוקציה? למה? אני באה אליהם לעשות ביזנס... מכבדת אותם והם מכבדים את המכבדות שלי...
החתן שלי לא חלם לבוא למשהו ולהגיד לו 'עשה'... אז פינת תפילין מפריע לכמה אנרכיסטים בתל אביב??? שיאכלו את הלב עם האנרכיסטיות שלהם. ומי שלא מבין היכן הוא חי... אין בעיה... יחיה בחוסר הבנתו.
.

למעלה