התפרקות טוטלית?

Alon H6

New member
התפרקות טוטלית?

שנתיים וחודשיים עברו מהיום שהשתנו חיי... אז חייל בן 20 חושב שהכל מושלם. הכל התפרק מסביב... סבתי וסבי נפטרו אחד אחרי השני בתוך שבועיים... חשבתי שהיא תהיה איתי שם אחרי שנתיים ביחד, אך הכאב והאדם החדש שהמקרים האלה יצרו גרמו לה לחפש את האושר במקום אחר "יפה יותר". פרק של שנתיים וחצי ושנה מקדימה נגמרו ביוני 2006, התפרקות גדולה נבלמה עם חזרה למגרש... כן וויתרתי על האהבה האמתית שלי מגיל 5. טניס היה הכל... כבר בגיל 12 אחד החזקים בארץ... אבל עם השנים דברים השתנו... פרשתי בגיל 17 רק כדי להיות קרוב אליה יותר... הרצון להפוך למקצוען נקטע אז שם בגיל 17. בגיל 20 אחרי שלוש שנים של הפסקה וניסיון להציל את חיי, שאיבדתי את טעמם חזרתי לשחק ולאמן. אין ספק שאין דבר שאני יותר אוהב לעשות מלאמן... לראות את החיוך את האושר של הילדים שמתרוצצים מסביב ורוצים להיות כמוך (כוכב בדימוס - בשבילהם כוכב).לקחתי את עצמי בידיים וקיבלתי את ההדמנות השניה שלי בחיים... לפני חצי שנה עזבתי את הארץ... ואני משחק טניס כרגע בארה"ב במכללה... הקושי של המרחק, הלבד ואליהם מצטרפת חוסר ההצלחה במשחק... החלודה השובע מלהיות כוכב על המגרש... האלוף שהפך לעלוב מפסיד כל משחק שאף אחד גם כאן כבר לא סופר מאבד כנראה את המלגה מאבד את המפתח לחיים חדשים... ומה יהיה עכשיו? מה יהיה בארץ? מה החיים שלי שווים עכשיו? שבעוד חודש וחצי אני תולה את המחבט סופית ומוותר על קרירה ארוכה.... מה הטעם עכשיו? שנתיים לבד.... שנתיים שלא מצליח לנצח שום דבר.... מרגיש שהפסדתי את החיים...

לנושנוש

New member
אתה יכול להתיחס לעניין כתקלה זמנית.......

והמשך יהיה הרבה יותר מוצלח. כנראה שאתה לא תראה את זה כרגע......... יכולה להמליץ על ספר של ביירון קייטי"לאהוב את מה שיש", על דמיון מודרך ונ.ל.פ, על טתא הילינג או סדנת הומניקיישן. כל הדברים טובים ומועילים לדעתי שאני לא בטוחה שתשתמש בהם. יתכן שפשוט תהייה מדוכא זמן מה ביגלל מה שאתה חושב למאוד משמעותי בחייך לא צלח. החיים ימשכו, ככה זה בדרך כלל ולך תשאר האופציה אם ליבחור בדרך שתוביל לאהבה חדשה אפילו אם זה יהיה לאט או בדרך של אבל לתקופה ממושכת שאולי תשתדל לשמר...... לנצח=חיים? האם זו האמת המוחלטת והיחידה?

יכול להיות שזה עניין של תקופה...

הרי לרוב דבר משפיע על דבר ויש הרבה איכסה בבת אחת. לדעתי, ברגע שתמצא את עצמך שם-אולי דרך מציאת חברים, אולי דרך התחברות לקהילה הישראלית, אולי דרך נטיעת שורשים שם-הכל ייראה שונה. כרגע אתה מרגיש זר שם, וההרגשה שלך בין אם אתה מתכוון או לא משפיעה על המשחק וכן הלאה וכן הלאה...

tomasth

New member
תתיעץ עם שחקני טניס

עם אותה בעיה או ספורטאים אחרים.

אופירA

New member
מנהל
הכרת הערך העצמי שלך דרך דברים חיצוניים

אתה שם לב לזה? בתחילה מצאת הרגשת משמעות לחיים שלך בזה שיש לך אהבה, והעדפת לוותר על מה שמעניין אותך בשביל האהבה הזו. בד"כ אין צורך בוויתור כזה, ובעצם ויתרת בגלל תלות בערך העצמי שהרגשת כתוצאה מהקשר הרגשי. עכשיו פיתחת תלות בערך העצמי שאתה שואב מהיותך מוצלח בתחום הטניס. ואם זה לא הולך - אתה מרגיש אבוד. הכיוון שאתה צריך לחפש הוא להרגיש שווה גם אם לא הולך, גם אם אין אהבה, גם אם דברים משתנים בחיים. ללמוד להרגיש את הערך העצמי באישיות שלך, ולא בנתונים החיצוניים. ללמוד לחיות בשלום גם עם מציאות חדשה שלא ביקשת (הגם שלא בהכרח אתה שמח על כך) - כמו ירידה ביכולת הספורטיבית, שינוי בחיי הרגש, שינוי מקצועי, שינוי כלכלי וכדומה. זה לא קל, אבל אם אין תחושת ערך עצמי זה גם בלתי אפשרי... אדם מסוגל להיות שמח גם כשהוא מוכר פלאפל או מנקה חדרי מדרגות (הגם שמקצועית יש לו פוטנציאל גבוה מאוד, אבל הנסיבות שלחו אותו למקומות שלא ממצים את הפוטנציאל שלו. אולי באופן זמני, אולי לא). תנסה ללמוד איך להגיע למקום השמח הזה. איך למלא את הנפש במשמעות מתוך הפנים הפרטי שלך, ולא מתוך תלות באירועים חיצוניים שאין לך שליטה עליהם.

למעלה