התפרצויות כעס / זעם

XYZ12345

New member
התפרצויות כעס / זעם

היי אני בן 41, גרוש עם ילד. אני נמצא בזוגיות שנייה מזה כ 9 חודשים עם בחורה בת 40 אם לילדה. עברנו לגור ביחד לפני כחודש ואנו מתכננים להתחתן בעוד כחודשיים. אין לי ספק באהבה ההדדית שלנו. סיבת הפנייה שלי היא שבמצבים מסוימים אני מתפרץ. ההתפרצות באה לידי ביטוי בכעס, צעקות, ועד כדיי אלימות. אומנם לא מכות אך בכל זאת, איבוד שליטה. ניסיתי לבדוק עם עצמי ממה נובע חוסר השליטה. הסיטואציות שבהן אני מגיע לזה הן כשבמהלך ויכוח עם בת זוגי היא מתעלמת ממני / מכאב שאני חש / שהיא נאטמת ( לדוגמא, שהיא יכולה ללכת לישון בזמן שאני נסער ולמרות שאני אומר לה שכואב לי ולמרות שאני מבקש ממנה שלא תתעלם מהכאב שלי). אני לא מנסה לתרץ את התנהגותי, פשוט מנסה להעביר את הדברים שאני חווה לפני שאני מתפרץ. מרגיש ננטש, נבגד, מעילה באמון. חשוב לי לציין שכפי שאני חש זאת, מעולם לא עזבתי אותה(והיא גם מודה בכך) בזמן שכאב לה בגלל וויכוח שלנו, ללא שום קשר אם האמנתי בצדקתי או לא. מעולם לא נתתי לה להרגיש ננטשת כי כך אני מאמין שצריכה להיות זוגיות. ניסיתי להסביר לה מה אני חש במצבים הללו אך זה לא פתר את הבעיה ושוב אני מוצא את עצמי באותם המקומות. הזוגיות הזו חשובה לי, אני רוצה לשמור עליה ומודע לכך שהתפרצויות אלו יכולות להביא לסיום הקשר ומעבר לכך, אין מקום להתנהגות כזו. אנו ממש(!) בהתחלה של טיפול אצל קואצ'רית, אך אני חש שעד שנגיע לטפל בנושא זה ייקח עדיין זמן. לא רוצה לדחות את הטיפול בבעיה. עצה?

מריוס זכריה

Member
מנהל
בבקשה עצה

אתה באימון. ואתה המתאמן. אתה קובע את סדר העדיפויות. תעביר את הנושא לעדיפות מספר 1. הקריירה תחכה (אם זה נושא האימון). למה? כי החוויה שאתה מתאר מספיק קשה בשביל להפריע בכל נושא אחר. אנחנו מצליחים רק כשאנחנו מחוברים לכוחות שלנו, לא לכעסים ולתסכולים. ואם יורשה לי: נראה לי שאתה רץ קצת מהר לחתונה. שניכם גרושים, עם ילד/ה. לאן/ממה אתם רצים? מריוס

יכול להיות שקשה לה

להכיל זאת. בכל זאת התפרצות זעם זה לא דבר קל. אני בטוחה שגם לה כואב. ולא בטוח שהיא נרדמת כל כך מהר.. לדעתי אתה צריך פסיכולוג, או סדנא לשליטה בכעסים. קואצ'רית, לא יודעת,..

XYZ12345

New member
התפרצויות כעס

תודה על התגובה. יש שני נושאים. ייתכן ובאמת אני צריך פסיכולוג (מישהו גם כתב טיפול תרופתי) אין לי מושג. כרגע אני "אוסף" יידע ודעות. האם ניתן להבין מה אני חש רגע לפני ההתפרצות, האם לא משם מתחיל הכל? האם לא גם על זה צריך לעבוד?

אני חושבת שאת הכלים

להתמודדות אתה צריך לקבל מאדם מקצועי. עדיין.. הרבה פעמים אנו יודעים מה גורם להתפרצות ובכל זאת קשה לנו.

seeyou

New member
" כרגע אני "אוסף" יידע ודעות"../images/Emo12.gif?

אם אתה מתכוון לכתוב ספר-אז תמשיך בדרך שלך אם אתה מתכוון להתחתן בקרוב,לדעתי אין זמן למשחקים התגובות שלך גורמים נזקלא רק לך אלא גם בקשר עם הבת הזוג - נזק שלא יהיה נתון לריפוי בקלות. תשקו יעוץ אפילו עם רופא המשפחה0הוא ימצא את הסיבות להתפרצות למרות שבקשר לריפוי הדרך היא ארוכה יותר.

seeyou

New member
טיפול אצל קואצ'רית?../images/Emo178.gif?לדעתי קודם טיפול

תרופתי,פסיכולוגי אישי . מה שאתה מתאר זה מחלה אין שום "הגיון" להתפרצויות כעס / זעם בעוצמה כזאת גבר בגילך היה אמור להבין שאין "צדק-הצדקה" למעשים כאלו בני אדם צריכים ללבן את הבעיה כמה שאפשר גם אם כול צעד עומד על שלו. תאמין לי שאתה עוד ליפני בעיות לא קטנות תתחיל להירגע ותקח את הדברים בפרופורציה. היא לא מרגישה את הכאב שלך? זה ברור כול אחד נשאר עם בכאבים הפרטים יוסי

XYZ12345

New member
התפרצויות כעס / זעם

האם הקביעה שאני צריך טיפול תרופתי היא מקצועית? אין לי בעיה עם ללבן את הבעיה כשכל צד עומד על שלו. יש לי בעיה כשהצד השני "נעלם" ועם זה הקושי שלי ומשם נובעת ההתפרצות.

רפסודיה

New member
זה בדיוק העניין

מה שאתה לא מצליח להבין הוא שאם הצד בת זוגך או הצד השני "נעלם" זה לא אומר שהוא נעלם לך. זה לא נגדך. אולי הוא נעלם כי קשה לו להתמודד עם הסיטואציה, אולי זו פשוט עייפות באותו זמן, הרבה הסברים אפשר לתת לזה אבל העניין הוא שבחוויה שלך זה ישר ממוקם כהתעלמות ממך, כלא רואים אותי או כהתייחסות רעה כלפיך. שוב, המקום להבין מה קורה לך, איך הזעם שלך נבנה עד ההתפרצות ומה לעשות כדי לשנות הוא שלך- ורק בעזרת טיפול. בקשר לתרופות- אם יש לך התלבטות בקשר לזה לך להתייעץ עם פסיכיאטר, שכן היחיד שיכול לקבוע אם אתה זקוק לתרופות ולתת לך מרשם חייב להיות רופא.

XYZ12345

New member
התפרצויות כעס/זעם

"אבל העניין הוא שבחוויה שלך זה ישר ממוקם כהתעלמות ממך, כלא רואים אותי או כהתייחסות רעה כלפיך." - נכון כך אני מקבל את זה. אך האם זה לא טבעי שכך אקבל זאת אם אני אומר לבת זוגי בצורה הכי ישירה וכנה שלא טוב לי עם ההתעלמות שלה? כשבפרוש אני אומר "קשה לי" ו"בבקשה אל תעשי זאת" ובכל זאת היא מפנה לי עורף? האם הציפייה לעמידה לצידי גם ברגעים קשים וגם בזמן חילוקי דעות היא מוגזמת?

אתה ממוקד בתגובותיה במקום בך. קח אחריות וטפל

בעצמך קודם. ציפיות יש על כריות !

רפסודיה

New member
כן, ייתכן שזו ציפיה מוגזמת

אתם אנשים שונים, כל אחד מכם עם הציפיות שלו במצבים שונים, ועם היכולות שלו וגם עם האי-יכולות. לך יש ציפיה שלך לכך שבת זוגך תעמוד לצידך ברגעים שקשים לך. ואתה עצמך, כפי שסיפרת תומך בה כשרע לה. אולי בת זוגך אינה דומה לך בתכונות האלה? אולי היא ברגעים קשים דווקא מעדיפה שיניחו לה לבד עם עצמה? ואולי ברגעים שקשה לך ואתה זקוק לכך שהיא לא תשאיר אותך לבדך, היא מצידה מתקשה בכך ומעדיפה ללכת לישון או לזוז הצידה כי אין לה את המסוגלות לשאת את המצב הזה? ובאשר לחילוקי דיעות- זה טבעי שיש חילוקי דיעות, רק מתוך המקום הזה של דיעות חלוקות אפשר לעשות משא ומתן ולהגיע להחלטה ששניכם תוכלו להרגיש איתה בסדר, אבל דווקא במצב של חילוקי דיעות אתה בדיעה שלך והיא בשלה - במצב כזה, לפחות בהתחלה זה אפילו לא ריאלי שהיא תעמוד לצידך בעוד באותו זמן ממש לה יש דיעה אחרת. במצב בריא של קשר זה עדיין לא יביא לכך שתתעורר אצלך תחושה של ניכור או של נטישה על ידיה. לדעתי כרגע אתה מחפש את התשובה במקום הלא נכון- בקשר ביניכם, בה. בעוד מה שאתה צריך להעמיק לבדוק נמצא בתוכך, להבין למה זה קורה לך. מאיזה מקום זה בא אצלך- למשל דפוס שאתה רגיל אליו עוד מינקותך.

XYZ12345

New member
הבהרה

מודע לכך שתגובתי אינה לגיטימית ולוקח על זה אחריות ורוצה לטפל. אינני מעביר את האשמה אליה ואינני ממוקד בתגובותיה. ניסיתי לתאר את הדינמיקה של התפתחות לריב שמוביל להתפרצות. כמו לכל זוג, יש לנו חילוקי דעות וויכוחים שברוב רובם מסתיימים בהבנה וברוח טובה.יודע גם לקחת אחורה, יודע להגיד טעיתי ולבקש סליחה. כמו שציינתי קודם, אני אדם שמאוד ביקורתי כלפיי עצמו, שיודע מתי הוא לא בסדר ומנסה כל הזמן ללמוד ולתקן. ניסיתי גם "לפשפש" בינקותי, ילדותי, נעוריי ולא מצאתי....

רפסודיה

New member
הבהרה גם מצידי

כ"ששלחתי" אותך לחפש בתקופת ילדותך לא התכוונתי שתפנה את זה כביקורת נגד עצמך. התכוונתי שאולי תגלה (ושוב, את זה טוב יותר לעשות בטיפול, לא לבד), בילדות את המקור לתחושה הזו של נטישה כשהצד השני לא מגיב באופן שאתה זקוק לו ממנו, או למשל שאולי גם ראית בבית דפוס של התפרצויות כעס. ועוד משהו- מדוע אתה אומר שהתגובה שלך אינה לגיטימית? איש לא מחזיק בידו סרגל לקביעת לגיטימיות. התגובה שלך היא התגובה שלך, אלו הרגשות שמתעוררים בך ונכון לעכשיו אתה מגיב כפי שאתה מגיב. אני רואה את זה כמו פקעת של חוטים שאם תפרום אותם, תראה ותבין מהיכן התחיל כל חוט ואיך הולך הנתיב שלו, תוכל בהמשך גם לשנות את אופני התגובות שלך במצבים שונים.

XYZ12345

New member
תגובה למספר תגובות...

אני משתדל מאוד לקבל בהבנה כל ביקורת שמושמעת כולל את אלו שמכנים אותי חולה. נכנסתי לכאן כדיי לנסות וללמוד מנסיונם של אחרים מהי הדרך הנכונה להתמודד עם הבעיה. הבנתי את כוונתך כששלחת אותי לחפש ועל כך גם עניתי שאני לאזוכר את התחושה של הנטישה או דפוסי אלימות בבית.הלוואי וידעתי איך להתחיל ולפרום את פקעת החוטים. התגובה שלי אינה לגטימית מכמה וכמה סיבות: כאדם אין לי זכות לפגוע באחר. תמיד יש לי את האפשרות לעזוב,לוותר, וללכת. תמיד קיים הסיכון שפעם אחת אתפרץ יותר מידי ואחצה גבולות. סיבה אחרונה ואולי שולית, בדיעבד ולאחר שהזעם חולף אני מבין כמה חולשה יש בהתפרצות. אין לי ספק בצידקת מי שטען שאין לי את הזכות להגיע למקומות הללו אף אם התנהגותה של בת זוגי אינה בדיוק כפי שהייתי רוצה שתהיה. יודע ומבין שצריכה להיות הפרדה מוחלטת. למי ששאל על סדר הדברים, אז במצבים מסומים שבהם אנו מתווכחים קודם באה ההתעלמות שלה, האטימות ואז ההפרצות שלי.

גארוטה

New member
על שאלה אחת

שהיא די מהותית בעיני, לא ענית, האם זהו דפוס התנהגות שהיה קיים גם בזוגיות הקודמת? אני חושבת שהעובדה שאתה מודע לבעיה שלך, מוכן להתמודד איתה ולנסות למצא פתרון זה חצי הדרך לקראת שינוי, במיוחד העובדה שאתה מודה ויודע שהתנהגות כזאת מצביעה על חולשה ולא על כח וזה בכלל לא שולי זה העיקר, זה אחד הדברים החשובים שמלמדים אנשים עם בעיות כעס ואלימות להבין שההתנהגות שלהם שתמיד חשבו שמראה על כוח בעצם מצביעה על חולשה. המודעות שלך והרצון לטפל זה לא דבר של מה בכך, ואני בטוחה שעם המטפל/ת הנכון אתה תמצא את הדרך...

XYZ12345

New member
תשובה

תגובות מעין אלו קרו בעבר במספר מערכות יחסים, מעולם לא במערכת היחסים עם גרושתי. תמיד "נפלתי" באותם המקומות! כשהתיחסתי לנושא החולשה כשולי זה היה בהשוואה לשתי הסיבות האחרות שכתבתי. מעולם לא חשבתי שהתנהגותי מראה על כח ותמיד לאחר מכן אני מבין שבעצם אסור לי להגיע לשם.שאיני משיג דבר אלא להפך, רק הורס. אציין שבמהלך גירושי הייתי בטיפול עם פסיכולוגית במשך כשנה וחצי שבה עסקנו בנושא אך לא בהרחבה. תודה על העידוד!

גארוטה

New member
כשאתה כותב

תמיד "נפלתי" באותם המקומות וכשאני קוראת את מה שכתבת בפוסט הראשון אני מבינה שהתפרצויות הזעם מתרחשות כאשר אתה מרגיש התעלמות, אטימות, חוסר התייחסות ורגישות אלייך, וגם אם אין הצדקה להתנהגות שלך עדיין חובה להתייחס לטריגר. אין ספק שאתה צריך לעשות עבודה עצמית אבל גם חובה לדעתי לעשות עבודה זוגית במיוחד אם יש תוכניות להתחתן ובת הזוג הנוכחית שלך "מצליחה" לפי דברייך להעמיד אותך בסיטואציה דומה שוב ושוב בה אתה מרגיש אטימות, התעלמות וחוסר רגישות כלפיך מכיוונה. מכיוון שאני מכירה באופן אישי את שיטת "אימגו" לטיפול זוגי נראה לי שהשיטה הזו יכולה מאד לעזור לכם כזוג ולך באופן אישי, אתה לא תאמין כמה דברים "תגלה" על עצמך וכמה תובנות שלא חשבת עליהם אפילו מה ששום כדור לעולם לא יעשה...

XYZ12345

New member
תודה

תגובתך, בדרכך, היא בין הבודדות שמראה הבנה כלשהי למה שאני חווה לפני ההתפרצות. כן, יש טריגר. משהו שהוא אולי ילדותי אם אכנה אותו "אי צדק" או "לא פייר" ועל כך תודה. אנסה לברר מה היא שיטת "אימגו".

רפסודיה

New member
שמחה לקרוא את התשובה שלך

אחרי תשובתך זו חזרתי למה שכתבת בתחילה ושמתי לב שכתבת בפירוש כי התפרצות שלך מתבטאת בצעקות, קללות עד כדי אלימות- לא יודעת איך פיספסתי את זה בקריאה הראשונה והתמקדתי רק בהגדרה הכללית התפרצות כעס. בכל אופן, התשובה שלך כעת מעידה שאתה מודע לפגיעה שאתה פוגע בבת זוגך בהגעה להתהגות כזו וגם שאתה ער לכך שאין לך זכות לפגוע כך. מתוך כך נראה לי שיש לך סיכוי טוב להצליח בטיפול שכן אתה לוקח אחריות על הבעיה שלך וגם מעוניין לפתור אותה.

למעלה