התפרסמנו!!!

שטמון

New member
התפרסמנו!!!

כנראה שאני הראשון שקם בבוקר וקורא עיתון! תאוות הפרסום שלוחת הרסן של ארנון מצאה לה קורבן נוסף, את עורך מעריב, שבהחלטה תמוהה התיר לפרסם על הביקור אצל רובי ריבלין כתבה שלמה בעמודי החדשות של מעריב. ואני שואל - מה הלאה? הניו יורק פוסט? טיים מגזין? טוק שואו יומי? תתחילו לעבוד על הקשר בין ג'ורג' בוש וסדאם, נראה אותכם. וברצינות - כל כתבה כזו מביאה לכאן המון אנשים שלא שמעו עלינו עדיין. והפורום גדל בקצב ענק. יישר כח!

והנה הכתבה (לא לפתח ציפיות רבות)

גם אני קמתי, ומייד הגעתי לקיוסק הקרוב. דפדפתי, והנה הכתבה. חמישה ח"כים גילו שהם בני דודים מאת יהודה גולן ("מעריב", 13.7.03, ע' 20. אין הכתבה באתר, ולכן אני מצטט אותה כאן. כל הזכויות שמורות ל"מעריב") תגלית בכנסת: חמישה חברי כנסת התבשרו באחרונה כי הם בני דודים רחוקים. החמישה הם: יושב ראש הכנסת ראובן ריבלין, חברי הכנסת שאול יהלום, מאיר פרוש ואברהם בורג וחברת הכנסת [הטעות במקור - א.ה.] לשעבר שמואל הלפרט. הקשר המשפחתי ביניהם התגלה רק באחרונה, אם כי בורג וריבלין ידעו על הקשרים ביניהם עוד קודם לכן. מי שגילה את הקשר המשפחתי הם חברי פורום שורשים משפחתיים, שמחליפים מידע באתר האינטרנט תפוז אנשים, כשהביאו בסוף השבוע שעבר חברי הקבוצה את מפת השורשים של שושלת ריבלין וסלונים, שמהם התפצלו משפחות פרוש, יהלום והלפרט. עוד התברר כי סבתו של חבר הכנסת מאיר פרוש ואמו של חבר הכנסת לשעבר מנחם פרוש, היא שפרה ריבלין, נינתו של משה ריבלין, בנו של הלל ריבלין אבי השושלת הריבלינית. ארנון הרשקוביץ, אחד מחברי הפורום שהכין את עץ השורשים של הפוליטיקאים, סיפר: "לפני הבחירות האחרונות עלה לפתע הרעיון שננסה לחפש את השורשים של חברי הכנסת, וכך במשך כמה שבועות הצלחנו לאתר את השורשים ואת הקשרים האלה".

../images/Emo124.gif לפתוח עכשיו 102FM../images/Emo70.gif

אם יש לידכם רדיו את איטרנט, פיתחו את 102FM, נראה לי שהם הולכים להזכיר את העניין גם כן. דיווחים מיד... ארנון

ornan

New member
../images/Emo5.gifדווקא הבוקר אחרתי קום

שוב יישר כח!!! לכולנו בכלל וארנון בפרט

טל ברמן ואביעד קיסוס מסתכלים על

הדברים, כמובן, בהומור ציני... לא אביא כאן את כל מה שאמרו, חלקם עלולים להתפרש ברצינות רבה, אך בואו נאמר שאת השיחה סיכם קיסוס ב: "איפה הפורום הזה? אני רוצה להיכנס לשם ולכתוב להם: 'Get a live'...". קיסוס אמר קודם לכן: "לחטט באילנות יוחסין של אחרים זה כמו לשבת בליל-הסדר של רובי ריבלין ולאכול את הגפילטע-פיש בידיים מתוך הפה של ריבלין"... שניהם התפלאו על כך שלא היה ידוע על הקשר המשפחתי עוד קודם לכן, "בגלל הדמיון בין החמישה", ומצאו אתגר נוסף לחברי הפורום: "למצוא את אותה דודה זקנה שהיא המקשרת בין כולם. היא בטח חכמה כבורג, משעשעת כריבלין, נאה כיהלום ואלמונית ונשית כפרוש"... קצת צחוק לא הזיק לאף אחד
ארנון

~*~gaL

New member
שמעתי הבוקר את מה שהלך שם,

היה מצויין.
רק לא הבנתי איך הוא אמר את מה שהוא אמר על אנשים בפורומים, כשהוא עצמו צופה כל יום ב"ימי חיינו"...
בכל אופן, רציתי רק להכנס ולהגיד כל הכבוד על הפרסום... אה, ולהזכיר לכם, שטל אמר שעוד יתחילו לחפש פה את השורשים המשפחתיים של אביעד, אני אישית אשמח אם באמת תנסו לעשות זאת.
בכלל, אני חושבת שצריך להיות בתפוז פורום אביעד קיסוס - יהיה משעשע. זכרתי שהוא התארח בתפוז לפני כמה חודשים אז חפשתי לכם את האירוח. בבקשה. גל.

ובגירסה משופרת...

הטעות של "חברת הכנסת" תוקנה; הפיסקה עם דבריו של ריבלין לא הופיעה בעיתון. תודה, ארנון

yehudad

New member
ואני חשבתי שהוא גם יכתוב על התופעה

של משפחתיות בין חברי הכנסת. העץ של ריבלין - בורג - פרוש - הלפרט - יהלום ענף מאוד אבל היו שם עוד איזה עץ אחד או שניים שלא לדבר על הקשרים האחרים...

הייתי אומר משהו על הכתיבה ב"מעריב"

ובאחיו הגדול - ובעיקר על החיפוש התמידי אחר ה"צהוב" - אבל אני מתאפק... ארנון

yehudad

New member
שמעתי את עיקרי התורה ../images/Emo8.gif

לא חשוב העיקר הפרסום. תודה לאיל שהזדרז והגיב עם כתובת הפורום לכתבה

א77

New member
למה לא לפתח ציפיות?

הנה גיליתי קשר מעניין. בין הגולן, ובין יהודה.
ארנון, כל הכבוד. נזכרתי שקישרתי בשעתו בין ח"כ שמואל הלפרט וח"כ מאיר פרוש. האמנם עזרתי בשעתו? כי אני מבחין ששניהם במשפחה ה"מאומצת". באם יהיה ענין לחרוג מהמשפחה הפוליטית. היינו לקשר את המשפחה הפוליטית לכלל ישראל, חושבני שאוכל למצוא קשרים מעניינים. בשעתו כבר אמרתי לך שחמיו של פרוש הינו אב ל16 ילדים, שרובם קשורים למשפחות מאד ידועות. העיקר, עם כל הפירגון. הצלחתך = הצלחת כולנו. שמחתך = שמחת כולנו. יום טוב, זאבי.

חטאתי, פשעתי...

מרוב התלהבות הבוקר ולאור העובדה שלא מצאתי את הקישור לכתבה באתר "מעריב", שגיתי בכך שהבאתי את הכתבה כלשונה, ובכך פגעתי בזכויות היוצרים של "מעריב". כיוון שלא הייתי שלם עם העניין, התייעצתי עם האחראים ב"תפוז" שאישרו את תחושת-הבטן שלי: בפעם הבאה אין לעשות זאת...
אני מבקש שוב לא לצטט במלואם מאמרים מן העיתונות, אלא להביא תקציר או קטעים נבחרים ולתת (אם אפשר) קישור למקור.
ארנון

lamdin

New member
רובי ריבלין, אברום בורג....

לארנון שלום, סחתיין על הפרסום במעריב. בלעדיו לא הייתי יודע בכלל על הפורום שלך. אם אתה רוצה קצת פיקנטריה: במשפחה שלנו (ריבלין) נמצאים גם "הסלבריטאים" הבאים: הזמר ירמי (ג'רמי) קפלן, וכמובן אביב ארוו קפלן (הזכור לטובה כ- "שריף גודמן" מהתוכניות ללימוד אנגלית מלפני 20 שנים בערך), שחקנית התאטרון ליאורה ריבלין (אני משער שגם ספי ריבלין - אך איני בטוח). בברכה, שאול כהן (ריבלין דרך אימי) טורונטו, קנדה

על הקשר לירמי קפלן, סיפר לנו בפגישה

עם היו"ר, בנו החביב מאוד. ריבלין ביאר את הקשר, והוא קרוב מאוד. ריבלין טוען שגם ביבי קשור אליהם איכשהו (הוא לא פירט לגמרי) וגם סיפק את הקשר הקרוב למשפחת שפירא (סבו או אבי-סבו היה נשוי לגיטל, אחותו של אברהם שפירא השומר). אני שמח מאוד על הצטרפותך לפורום, והדבר מוכיח שפרסום הוא תמיד לטובה
אני שמח שהצטרפת, כי אני בטוח שתהנה כאן, כמו גם שאני בטוח שאנחנו נהנה מן הידע שלך, כצאצא לשבט העצום הזה
אתה גם השני שמצטרף לאחרונה מחו"ל, דבר שמפיץ את שמענו בתפוצות... אחרי שתקרא קצת על הפורום ב"מדריך לפורומיסט המתחיל" (ברשימת המאמרים) ותעיין ברשימות המאמרים, הקישורים וכו' - תגלה, וודאי, גם את "עץ הפורום", אליו תוכל מיד להתחבר
מקווה לראותך כאן עוד פעמים רבות, ארנון

lamdin

New member
יפה מאוד... ../images/Emo45.gif

האמת היא שאין לי שום מושג על ביבי. לפני שנים רבות (25 שנים בערך) היה לנו כנס משפחתי בירושלים. היות והמשפחה כל כך גדולה היו צריכים לשכור את בניני האומה... אחד מבני הדודים, החוקר את תולדות המשפחה וחי בפילדלפיה העיר פעם שיש קרבה משפחתית גם לרבי מלובביטש. האם רובי הראה לכם את עץ המשפחה? (ליטוגרפיה שהוכנה בזמנו על ידי הצייר רענן לוריא). למזלנו יש גם ספר שורשים. נדמה לי שהוכן על ידי דודו של רובי לטובת הכנס. אני נחשב "דור שמיני" בארץ (עברתי לקנדה לפני שנתיים בערך), והאחרון בספר ההוא. מאז כבר ישנם דור תשיעי ועשירי! אני לא יודע אילו ערכים או מטרות הפורום אמור לקדם. בכל מקרה, הייתי מציע לכולם (אולי באמצעותך?) לרשום כמה שיותר פרטים ולהכין כמה שיותר ספרים או שרטוטים של "עצי משפחה". הדור הקודם הולך לעולמו עם ידע רב על קורות המשפחה. אצלנו, במשפחתי מצד אימי (ריבלין) יש מידע על 10 דורות אחורה, מאחר ובני משפחה טרחו לתעד זאת. לדאבוני, במשפחתי מצד אבי אין כמעט כלום... יום טוב לך שאול כהן, טורונטו, קנדה

עכשיו אפשר להתחיל לעבוד על הצד השני

הפורום נועד, כפי שתבין מעיון בהודעות הרבות כאן, לסיעי במחקר המשפחתי של כל אחד מאיתנו. רבים הם כבר העצים המוצגים ב"יער הפורום", אך רבים רבים עדיין לא מוצגים שם. כל אחד מאיתנו בונה את אילן היוחסין המשפחתי, ותוך כך מגלה את הסיפור מאחורי משפחתו. הפורום מסייע לכולנו בכך. נשמח לשמוע את סיפור משפחת אביך - ולסייע לך במציאת פרטים.
ארנון

ספרן

New member
הרבי מלובביטש

כפי שכבר ציינו בעבר - הרבי מלובביטש (האחרון וכל הקודמים לו גם), ואברום בורג, ושאול יהלום הינם צאצאי רבי שניאור זלמן בעל התניא, מייסד חב"ד, והם מופיעים כולם בספר הצאצאים לאדמו"ר הזקן. צאצאים נוספים : הכנר יהודי מנוחין, המשוררת זלדה, פרופ' עמוס דה-שליט, ויבלח"א - האדמו"ר (הנוכחי) מסאטמר ועוד רבים.

ספרן

New member
ושכחתי

את השופט העליון מישאל חשין, בנו של (נשיא ביהמ"ש העליון לשעבר) שניאור זלמן חשין - ועל זה נאמר - השם נשאר במשפחה.

למעלה