התפקיד שלנו...

babylon_a1

New member
צריך עצות לאפטות

צריך עצות לפתרון בעיית אפטות פצעים מעצבנים בפה / לשון / שפתיים

yoelnd

New member
אחלה של תכשירים.....

היי היום יש מלחמה בכל בתי המרקחת של תכשים בענין: מור פה מעיין דיסקית ששומרת על המקום ובכך גם מרפא אותו. אפטוגן, תרסיס והרשימה ארוכה, בכל סופר פארם יש!!! בהצלחה!

WhiteBear

New member
עוד כמה עצות

זה להשתמש במי מלח, המון המון המון לגרגר מי מלח. זה אחד התכשירים החזקים. עוד אפשרות היא להניח על הפצעים אבקת סודה לשתייה. חוץ מזה, בשבילי, תה עוזר להרגיע את המקום. ובגדול - יש גם תכשירים של בית מרקחת. אני לא מתלהב מהם. באופן יותר כללי: מטפל טוב בצימחי מרפא יכול לתת שיחרור יותר מהיר מהבעיה הזו. אני מניח שהרבה שיטות יעילות. אני מעדיף את המטפל הסיני שלי, אתה מוזמן לבקש את הטלפון שלו. (אם כי העצות הראשונות יספיקו, בעיני). דבר אחרון - לא ידוע, רפואית, מהם הגורמים לאפטות. אבל אחת ההשערות החזקות, הן הקשר בין אפטות לבין לחץ בחיים. ולחץ שיש לך על עצמך. אם תצליח להגיע למקום של לשחרר מעצמך את הלחצים הללו, האפטות יעברו מאד מהר. ולא יופיעו. בקיצור, חייך, החיים טובים
... טל.

זכור לי על תכשיר פלא .......

שמעתי על אישה שגרה בהר נוף -ירושלים ולה יש תכשיר פלא תוך זמן קצר מרפא את כל האפטות ! הטיפול נעשה בתינוקת התוצאות היו מדהימות רק תגידי לי אם ברצונך שאברר בשבילך . שבת שלום

sp qi xu

New member
אפטות הינם

פצעים הנוטים לחזור אם לא מטפלים בגורם. מזור לסימפטום לא מבטיח שהאפטות לא תשובנה...

yoelnd

New member
מטרה = יעד

לכל העונים אחרי..... אין ספק כי התשובה שנתתי היא סימפטומית בלבד! ויש מקום לטיפול רחב יותר, מתוך הכתוב לבקשה אני מסיק כי מבקשים משהו עכשווי ונכון שמטרת הפורום בחלקה היא שיווק עצמי המטפל, לצערי ולכן התמקדתי בפיתרון מיידי, יעיל, מהיר ובטוח ולא להתחיל לחנך את האדם , תשמע צריך ללכת למטפל רב תחומי ורק אחרי ראיון עומק ניתן לסיע לך, אם בכלל...... ותחשבו על זה......

freearth10

New member
חינוך זה חלק מהתפקיד שלנו

היי יואל, אם אנחנו רוצים שהמטופל,אפילו זה שרק פונה כאן בפורום, ישנה את אורח חייו - זה לא דבר שקורה בין יום. פתרון מיידי יכול לעזור באותו הרגע אבל לגרום לבעיה להופיע במקום אחר, או בצורה חמורה יותר, לכן אני לא בטוחה עד כמה העזרה הסימפטומטית היא אכן יעילה. מאיה

מאיר72

New member
חינוך הוא לא חלק מהתפקיד שלנו!!!

אנחנו צריכים להראות למטופל את הדרכים האפשריות, את הבחירה הוא עושה ואנחנו צריכים ללוות אותו כמיטב יכולתינו בכל החלטה שלו. אם הוא יגיע לדרך הנכונה (בשבילו) בהתחלה או בסוף זה לא משנה.

freearth10

New member
חינוך זה לא אילוף

לפחות לא איך שאני רואה חינוך. חינוך זה כל מה שכתבת למעלה: להראות את הדרכים האפשריות, לתת למטופל את האפשרות לבחור אם אפשר מתוך בחירה ולא מתוך חוסר ברירה. אבל בשביל זה הוא כן צריך להגיע לטיפול ופתרון אינסטנט רק יקשה עליו את המשך הדרך.

SideKick

New member
ואולי הגיע הזמן לשאול...

מה לדעתכם הוא התפקיד שלנו? ואני רוצה להדגיש 3 דברים: לדעתכם התפקיד שלנו

0 אור 0

New member
תשובה מהמותן

אני רוצה להפריד בין התפקיד שלי כמטפלת מול מי שבא אלי לטיפול, לבין התפקיד או תיפקוד שלי בפורום כאדם. לפורום רפואה משלימה אני באה כאדם, עם כל הידע שלי, ועם הדברים שאיני יודעת ואני רוצה ללמוד או לשאול. בשום מקרה אני לא לוקחת כאן אחריות טיפולית כלשהי - ומהצד השני, כשאני באה כשואלת, אני לא מתייחסת לעונים בפורום כאל מטפלים , אלא כאל אנשים נוספים שיכולים לתת לי עצה, רעיון, כיוון או סתם סימפטיה. אני יודעת שיש כאן ותיקים ממקימי הפורום שרואים אותו כמעין קליניקה וירטואלית - אך לדעתי התפקיד שלנו שונה (גם אם חלקנו אכן מטפלים) - והוא העצמת ידע, ואולי לכל היותר כיוון ראשוני והכוונה. כמו כן, אני רואה בפורום מקום חשוב מאד לדיון והפריה הדדית בין אנשים שונים שעוסקים בתחום מכל הרמות (מי שמתחיל כמוני, מי שסתם מתעניין אך גם מטפלים מקצועיים מתחומים שונים). כאמור, תשובה מהמותן - ואולי אחרי שאעמיק בנושא - יהיו לי דברים יותר עמוקים וחכמים...

freearth10

New member
לא יודעת אם היא מהמותן או לא

אבל כך באמת הייתי רוצה לראות את הפורום. מקום להחלפת מידע, מקום שמגרה אותי לחשוב מה ולמה, מקום שאני יכולה לתת בו כאדם את כל מה שיש בי. קליניקה וירטואלית? לא יודעת ממש מה זה, כי אני צריכה לגעת, אני צריכה להרגיש את הידיים, כמו שאחרים את הרגליים או הלשון או...

SideKick

New member
אני רואה את תפקידנו כאן...

הפורום הוא עבורי קודם כל מקום שבו אני לומדת. כאשר אדם שואל שאלה, הוא מאפשר לי להוציא מתוכי את הרבדים שיגרמו לי לחשוב על השאלה ולענות לו, ודרך כך ללמוד מתוך מה שעולה אצלי מבפנים. כאשר אחרים עונים, אני אוספת עוד ועוד ידע. כשאני בעצמי עונה אני עומדת מאחורי המילים שלי. לעיתים אני ניגשת עבור מישהו לבדוק בספרים. לפעמים אני מקבל ידע והכוונה ממקורות אחרים. לא אגיד דבר שהוא אינו שלי ומתוכי ושלא אוכל לקחת עליו אחריות. אני גם רואה בפורום ערוץ מחנך. כל משפט שאמרנו וגרמנו בו למישהו לחשוב פעמיים האם סתם לקחת אקמול או לגשת לטיפול אמיתי, זה עוד צעד בחינוך לדרך מסוימת שבה אני מאמינה. עד כאן מה כן. ומה לא? הפורום הוא מקום שבו איננו יכולים לאבחן. לעיתים מתוך דבריו של אדם מסוים זה נראה על פניו כמו... זה המקסימום שאני יכולה להגיד למישהו שאני יודעת על המקרה שלו. ומכיוון שאיננו יכולים לאבחן, הרי שאיננו יכולים לטפל דרך הפורום. ולכן כל מה שנותר לנו, לדעתי, הוא לנצל את הפורום ללמידה אישית, לחינוך והפצת הרעיון ולעיתים לקבלת תמיכה. זה הכל.

מתוך "שר הטבעות":

"עצה היא דבר מסוכן, גם אם חכם נותנה וחכם מקבלה." (גילדור לפרודו, "חבורת הטבעת"). אחריות על המידע שנותנים בפורום היא דבר חשוב.

אין בעיקרון פיתרון לאפטות ../images/Emo4.gif .

אני סובל מאפטות שנים כבר עוד מהיותי ילד ועוד לא נמצאה התרופה לכך. אפטות הן כיבים בחלל הפה,על הלשון, בחניכיים או על השפתיים ששם הן מופיעות בד"רכ בצורה קטנה. אם האפטה כבר התפתחה ברוב המקרים אי אפשר לעשות כלום פשוט לתת לה לעבור ולנסות להקל את הכאב כי זה כואב מציק ומעצבן. אם היא רק בהתחלה אפשר להשתמש בכל מיני משחות או שמנים טבעיים על מנת להקל ולא לתת לה להתפתח. אפטות הם הפצעים הלבנים שנראים כמו מכתשונים קטנים בפה עם רקע לבן ומסביב אדום לפי המורה שלי אם אין את הרקע האדום מסביב זה צריך להדליק נורה אדומה. הן מגיעות לרוב ממערכת חיסונית ירודה, לחץ ומתח נפשיים או נשיכה של השפתיים בטעות. בקשר לתזונה המורה שלי טוען שלא נמצא עדיין קשר או הוכחה אז אין לי כ"כ מידע. אני פשוט נותן להן להיות ומנסה להירגע ולאכול דברים שלא יחריפו את המצב.

לסאן רייז

יש פיתרון לאפטות!!! אני יכולה להעיד מניסיוני כהומאופתית . לפעמים לא מיד, לפעמים זה חוזר אבל בהחלט עם מתמידים זה עובר. עירית

למעלה