התפקדות

ginger5

New member
התפקדות

נשואים 6 שנים מתוכן מנסים 3 שנים להרות. שנינו בני 33. אחרי מספר חודשי איקקלומין וכ- 4 הזרעות התחלנו בטיפולי IVF. אחרי 7 טיפולי IVF וארבע החזרות מוקפאים. בדרך ל- IVF מס. 8. כמעט בכל מחזור IVF נוסו פרוטוקולים אחרים - קצרים וארוכים, עם ICSI ובלי ICSI עם assisted hatching ובלי, שינויים בכמות האמפולות להזרקה מפעם לפעם ושינוי בסוג התרופות (דקא, צטרוטייד...). הטיפול הבא כנראה יהיה GIFT. אנחנו מהלא מוסברים. הכל נראה תקין והרופאים מאד אופטימיים. הרופא שלי אמר שהם עקשנים והוא בטוח שאני אהיה בהריון. לרפואה יש המון מה להציע ולמרות הוותק שלנו עדיין לא מיצינו הכל. הגבלה ל-5 טיפולים בלבד היא אטומה ושרירותית!

Endless Rain

New member
מתפקדת למאבק

בת 36, נשואה ואם לילדה בת 6 שנהרתה באופן טבעי וללא קושי. מנסה שוב מעל שנתיים וחצי, כולל כל הבדיקות (שיצאו תקינות), ועד היום בלתי מוסברת. טיפולים: 4 מחזורי איקקלומין, מתוכם אחד עם הזרעה. 3 מחזורי זריקות והזרעות. 4 IVF שאיבות - מתוכן ב-2 נהרסו עוברי באדיבות פשלות של מעבדת אסותא (מישהו כבר שאל כאן אם את זה שר האוצר סופר?), ובשתיים האחרות היו עוברים מצויינים אך לא הריון. 1 החזרת מוקפאים שנכשלה. ואם מדברים על מספרים: אני מעבירה כל חודש לקופת המדינה אלפי שקלים. מישהו יודע כמה עולה שר האוצר הנוסף שיש לנו, וכמה הפריות יכלה המדינה לממן בעלות החזקתו? מישהו מכיר עוד מדינה בעולם עם שני שרי אוצר? חוצפה זו מילה חלשה מדי לתאר את התנהגותו של ביבי.

../images/Emo104.gif התפקדות קצת אחרת

אור ואופיר, בני 32, נשואים כבר 7 שנים, חיים בניו יורק עד כה עברנו 3 הזרעות, ו-3 IVF וכנראה שבזה נסיים, ולמה? כי נגמר הכסף, כי נגמרו החסכונות, כי כבר אין מאיפה לגרד אם נמשיך לחיות כאן, כנראה שלא יהיו לנו ילדים ביולוגיים אבל אם נחזור לארץ, לא תהייה לנו פרנסה, לפחות לא בהתחלה, ואם חלילה ההצעה לחוק תעבור- אז גם אין הבטחה שזו תהיה התשובה. הרצון והכמיהה לילד ביולוגי שלנו, הרצון והכמיהה לעבור את כל החויות שלכל זוג נראיית טריויאלית - הריון לידה תינוק משפחה, היא כ"כ חזקה, אבל עלינו להתקיים, לשלם שכר דירה והוצאות שוטפות. הלב נקרע ומחמיץ למראה ילדים ותינוקות, אבל זו המציאות שלנו, וזו המציאות שחלילה אם יועבר החוק תהייה כנראה גם בארץ. יישר כוח במאבקכם, במאבקנו!

גוליגל

New member
מתפקדת (סליחה על האיחור)

גוליגל בת 30, נשואה שנתיים פלוס, מנסים שנה פלוס. פוליציסטית קשה - אין וסת בלי טיפולים. נכנסתי פעם אחת להריון מטיפולים של זריקות, אבל ההריון הזה "לא הסתייע" ועכשיו אנחנו מנסים פעם שניה עם זריקות, במינונים עולים. עד לפני כמה ימים ידעתי שיבוא יום ואהיה בהריון, ויוולד לי ילד. זה רק עניין של סבלנות, רופא טוב, והתמדה בטיפולים. טוב, וגם מזל... היום אני כבר לא יודעת - חרב של "חמישה טיפולים מקסימום" מונפת מעליי, ואפילו שעוד לא הגענו לחשוב על IVF, זה מלחיץ. ופתאום לא בטוח שיהיה לי ילד? אני אמנם לא מהמקרים ה"קשים" ומקווה לא להפוך להיות - אבל מי יודע? לא נראה לי שמישהו מהזוגות שמגיעים לIVF בכלל דמיין שזה יקרה לו.

אני בן 6 ואני רוצה אח

אני בת 32, ובעלי בן 33, יש לנו בן מקסים בן 6 שעלה השנה לכיתה א". {הריון רגיל } החלום שלו שיהיה לו אח או אחות ואת הדבר הזה אנחנו מנסים לתת לו בשלוש שנים האחרונות ע"י טיפולי הזרעות, שעברנו בשנה האחרונה . טיפולים קשים שכללו זריקות ,ניתוחים ועוד לפי החוק החדש החלום שלנו לא יתגשם . כל פעם שמישהי בסביבתנו נכנסת להריון הבן שלי שואל אותי למה לו אין אח מה אני אמורה להגיד לו??????? ביבי אתה לא פוגע רק בזוגות שמנסים להביא ילד ראשון לעולם ,אלה גם בילדים יחידם שרוצים אח נוסף שיהי חלק מהמשפחה .

shirai

New member
"הבה לי בנים ואם לא מתה אנוכי"

לאחר 4 שנים נולד לנו לפני כעשרה חודשים תינוק יפהפה וחמוד שעלה לנו בדמים (תרתי משמע). בימים אלא אנו מפילים הריון חדש, פרי טיפול הפריה חוץ גופית שכמעט עלה לי בחיי. טיפול שנועד להוליד אח על מנת וילדנו הראשון לא יגדל לבד הרבה זמן. הקיצוץ בתקציב ימנע מאתנו להוליד ילדים נוספים היות ואין באפשרותנו לממן טיפולים פרטיים. העלות של הילד הראשון שלנו הגיעה לעשרות אלפי שקלים על תרופות, אותן הזרקתי לעצמי במינון גבוה מאד. בתור זוג במגזר הדתי שחי בישוב קטן ומרובה ילדים עברנו יסורי נפש רבים, נידוי חברתי והתמודדות לא פשוטה עם אות הקלון שאנחנו לא מולידים ילדים

shirai

New member
תוספת

מצורפים פקסים ששלחתי לחברי כנסת, מוכנה לתת יד במאבק גם אם יש צורך בחשיפה בתקשורת.

דינדה

New member
מתפקדים!

בעלי בן 35, אני בת 34, נשואים כ- 5 שנים. בעיית הפוריות אצלי היא כפולה - תגובה חלשה מאוד של השחלות וחצוצרות חסומות. עברנו 3 הזרעות, 5 טיפולי IVF - ובחמישי הצלחנו. כרגע נכנסים בזהירות לחודש שמיני. נקראים אל הדגל ותומכים במאבק למען חיי ילדינו העתידיים !

מתפקדת

אני בת 44.5 וניכנסתי להריון בזכות הטיפולים. עברתי 9 ניסיונות של IVF והצלחתי ---- כמעט. נכון - בגיל כזה לא קל... ויש קשיים. ועכשיו מפוחדת שהגזירה שלך תיקח את הסיכוי האחרון שלי להצליח ולהרות שוב - והפעם עם עובר שיגדל ויתפתח להיות תינוק בריא - שביום מן הימים גם ישרת את המדינה באהבה - אם תינתן לו/לה/להם הזכות להוולד! ונכון שאני עולה לקופה לא מעט- אבל גם תרמתי לא מעט בכל השנים בהם היית "פוריה".

מעין26

New member
מתפקדת

אני בת 26 ובעלי בן 34 מנסים כבר שנה אני מאובחנת בעלת שחלות פולוצסטיות קיבלתי איקקלומין 3 חודשים ולא עזר. מחר תור למרפאת פוריות מתחילים לתת פוש לעניין בנוסף מתחילה טיפולים אלטרנטיבים של רפלקסולוגיה. מצטרפת אליכם אבל עוד לא עוזבת את הפורום השני(לקראת הריון) מקווה שהגזרה תבוטל ונוכל כולנו לנשום לרווחה שוב.

0202

New member
מתפקדת.

היי אנחנו בני 26 אנחנו בתחילת הטיפולים הבעיה נובעת דווקא מבעלי ולמזלנו מצאו את הבעיה מהר מאוד אבל היא לא מותירה לנו דבר אחר מלבד הפריה גם אני כמו כל אחת מאיתנו היתה הכי רוצה בעולם ילד שנוצר מהחיבור הטבעי שלנו ולא מהפריה אבל לא נתברכנו אז בגלל זה מגיע לי עונש? שנינו סטודנטים שרוצים להקים משפחה חדשה ומקווים שמלבד לשלם את הלימודים שגם אותם מעלים לא נצטרך גם לשלם על ילדים עוד לפני שנולדו.

אפרת12

New member
מתפקדת קצת באיחור

לא ידעתי על השרשור הזה. בכל מקרה - לאחר החתונה, שאירעה בגיל "מאוחר" מעט (33-34) התחלנו לנסות להיכנס להריון ולא הצלחנו. בירורים העלו שהבעיה היא 0 זרע. המשך הבירורים העלו שאין שום קשר לגיל, להרגלים וכיו"ב - זה בעיה שהאבא של הילדים שלי נולד איתה. התחלנו בטיפולי IVF (לבעיות זרע חמורות אין שלבים מקדימים לפני IVF, ובואו נוסיף - גם ICSI הוא חיוני) - טיפול ראשון בליס, שני טיפולים דרך קופת החולים אצל רופא העובד בשיטת פרופסור ברטוב. סה"כ 3 טיפולים הניבו ילד, שמחכה לאח/אחות (הוא לא יודע את זה עדין) - שלא יגיע אם נוריד את הראש. אני חייבת גם לציין שאמנם הסיפור הוא לא ממושך וקורע
, אבל בהחלט מוגדר כנס.

hugs

New member
מתפקדת

בת 28, הוא בן 31 כרגע מחכים לתשובה מטיפול IVF רביעי מטופלים אצל פרופ' פיש בגלל male factor סוחבים על הגב תיק כבד של אשפוזים בגלל היפרסטימולציה (4) ותסביב שחלתי. ללא ילדים. עוד טיפול אחד לספירת ביבי, לצערנו. בנימה קצת יותר אישית רוצה להגיד שלמרות שנאמר לנו בצורה מפורשת שהריון של יותר מתאומים יהיה מסוכן יותר מבד"כ בגלל הרקע הרפואי - אחרי ההחלטה שהתקבלה היום במידה ויהיה הריון של יותר מתאומים תהיה לנו התלבטות קשה ביותר - איך עושים שיקול של כמה לסכן את החיים שלך ושל העוברים כשאת יודעת שאם את מאבדת את ההריון הזה יש סיכוי סביר שלא יהיו לך ילדים בכלל? מתכוננים למאבק, וכל האמצעים כשרים

גם אנחנו מתייצבים לדגל../images/Emo66.gif

ולהלן ספירת המלאי: אישי בן 40 (כמעט 41) ואני בת 32. נשואים מזה 4 שנים. לאחר שנת דבש (ירח דבש לא הספיק) החלטנו שזה הזמן להתרחב. ניסינו שנה אצל גניקולוג שלא מצא לנכון לבדוק את נושא הזרע... לאחר שנה פנינו לרופא פרטי שמיד ערך בדיקות זרע ומצא שהמצב קשה ונשלחנו היישר ל IVF (דילגנו על שלב ההזרעות). כיום, לאחר שנתיים של טיפולי הפרייה אנו מונים 7 ניסיונות IVF כושלים (בראשון היה הריון חוץ רחמי) ועומדים לפני ZIFT (החזרת עוברים לחצוצרות). בקושי רב מצליחים לייצר עבורנו עוברים (אין מוקפאים), בדרך חווינו פעמיים תסביב שחלתי שהסתיים בלפרוסקופיות, ביצענו פעמיים צילומי רחם ופעם היסטרוסקופיה, הכל נמצא תקין. טופלנו בבי"ח השרון (עד לאיחוד עם בלינסון), אח"כ איכילוב וכעת בוולפסון ועוד היד נטויה (מקווים שלא יהיה צורך במימושה...)
בתקווה שהיושבים שם במרומי האולמפוס יתעשתו
ובהצלחה לכ-ו-ל-ם

tglus

New member
התפקדות

עברתי 9 הזרעות, 2 הפריות IVF עם תרומת ביציות . מטיפול ה-IVF השני נכנסתי להריון אולם התינוק אובחן כסובל ממום נדיר וחמור במוח שבעקבותיו נאלצתי לעבור לידה מוקדמת בשבוע ה-17 של ההריון. עכשיו אני צריכה להתחיל מחדש, ובינתיים אין לי דרך לממן את הטיפול (כ-20,000 ש"ח עבור תרומת ביציות, תרופות וטיפולים).

Michal333

New member
../images/Emo60.gif...הגענו

מיכל בת 33 (אוטוטו) ועמי בן 31.5, נשואים 7.5 שנים (לאחר היכרות של 4.5 שנים). שנה המתנו ע"מ להתבסס (סיימתי לימודיי והתחלתי לעבוד במשרה מלאה ++ , עמי סיים שירות קבע מפרך והחל את לימודיו). שנה של נסיונות להריון עצמוני שלא צלחו. שנה של כדורים והזרעות שלא נשאו פרי. הפרייה IVF (ICSI) 1 שלמזלנו הרב (בריאותית ונפשית) הולידה את אופק שחגג בימים אלו 4.
לאחר שנה ניסינו שוב להרות עצמאית - ללא הצלחה. הופננו שוב לטיפולים שכן בלעדיהם סיכויינו להרות קלושים עד כדי לא קיימים. בשל מחלה ממושכת נאלצתי לעצור עוד לפני הזינוק, וכך לאחר כשנה נוספת התחלנו בתהליך. עברנו 3 טיפולים עד להריון שלישיה, לאחר דילול נשאתי זוג תאומות, שבימים אלו עמדנו ללדת, אולם ההריון הופסק בחודש חמישי. השבר הגדול, פיטורין בעקבות הלידה ומקום עבודה חדש הרחיקו אותי לחלוטין ממחשבה על טיפולים במיידי, אולם הגזירה שנפלה על כולנו כרעם ביום בהיר , מעבר להיתרמות למאבק בה ולרצון למנוע את העוולה, משיבה אותנו למקום בו עמדנו לפני שנתיים. "ויהיה טוב יהיה טוב כן, לפעמים אני נשבר..." מיכל.

ממה מיה

New member
גמני בעסק ../images/Emo127.gif

בת 32 עוד מעט. אמא בזכות טיפולי הפרייה לאיתן בן שנה ושבעה חודשים. בעיית זרע קשה, הדרך היחידה להריון היא IVF עם מיקורמניפולציה.אחרי שלושה טיפולים היה הריון מחוץ לרחם, הבא אחריו היה הדבר האמיתי ! היום כשאני מסתכלת על פאר היצירה הזו ברור לי שאני ממשיכה הלאה, עוד אחד לפחות ויהי מה. לצערי במציאות הישראלית משפחה לא יכולה להרשות לעצמה פחות משני ילדים, במציאות שבה ילדים מתפוצצים באוטובוסים ואם הם שורדים את הילדות הם מגיעים לצבא... ברור לי שנעשה הכל כדי שיהיה לאיתן אח אחד לפחות. אנחנו בשליחות המדינה בשבדיה. כאן המדינה מממנת רק שלושה טיפולים. והתוצאה היא אלפי ילדים מאומצים מהמזרח הרחוק. האם כאלו הולכים להיות פני המדינה שלנו ?

ארז03

New member
גם אנחנו מתפקדים../images/Emo127.gif

אני בת 30 וכן גם בעלי, נשואים 6 שנים. בשל בעיה חסימתית התחלנו טיפולי הפריה לאחר שנה של טיפולי פוריות אחרים. לאחר 8 טיפולי הפריה כושלים כמובן, עברתי ניתוח להוצאת החצוצרות, בטיפול השלישי לאחר הניתוח, דהיינו טיפול 11 נקלטתי!! היום אנו בחודש החמישי ומצפים לבן. אני מזועזעת מעוצמת האטימות של ממשלתנו, ומזועזעת מההשלכות של המדיניות הכלכלית המבישה. מדיניות אשר פוגעת בנו אוכלוסית הזוגות שעוברים טיפולים, מדיניות אשר מתייגת אותנו כאזרחים נחותים חסרי ילדים, האם לא די במשבר הנפשי ובעוצמת הכאב אשר אנו חשים???? האם עלינו להתמודד גם עם גזירות כלכליות מחפירות אשר לא מאפשרת לנו להמשיך את קיומנו!!!! נעשה הכל למען המאבק ארז וקרן

למעלה