התפקדות

petit choux

New member
מתפקדת

אני בת 33 בעלי בן 32 הריון ראשון אחרי הזרעה ראשונה ועכשיו הזרעה 6 עם איקקלומין ואם לא ילך אנחנו נעבור לIVF

מתפקדת!!

בת 29 ובעלי 32. עברנו 3 מחזורים של הזרעות וזריקות ואמנם לא הגענו ל IVF אבל זה היה אמור להיות השלב הבא.

Habari

New member
אמנם לא מרגישה מתאימה להתפקד

כי אני בהריון אחרי 5 הזרעות, אבל בתור לא מוסברת שלא הבינה למה לא מצליח לה, אופצית הIVF נראתה כדבר בטוח. אני קוראת את השרשור הזה ובוכה. בוכה איתכן ואיתכם, בוכה על רוע הגזרה שנפלה על כל אחת ואחד פה בפורום שהבינו שהריון זה לא משהו שנופל מהשמים (ממש לא), בוכה על אכזריות הגזרה שמפיל עליכם ביבי לא מספיק ?! אם כמה יכול בן אדם להתמודד, באמת?! מחזקת את ידיכם במאבק הזה, שתצאו ממנו על העליונה (ותנצחו את תחנות הרוח המרושעות)

1דנדוש1

New member
מתפקדים!

אנחנו זוג בגיל 30 ו- 33 נשאנו לפני שלוש שנים לאחר חברות ממושכת של 8 שנים. כמובן שעברנו במסלול הרגיל צבא, עבודה, טיול, לימודים ושוב עבודה. למעשה עוד לפני שנישאנו התחלנו בניסיונות להרות אך אין! לאחר בדיקות גילינו בעיה של ספירה נמוכה ואנדומטריוזיס. מאז עברנו שני ניתוחי לפרוסקופיה 4 הזרעות ו- IVF אחד+ הריון אחד שהסתיים בהפלה. כמובן שאלה נתונים יבשים אך מאחוריהם עומדים ימים קשים כאבים פיסיים ונפשיים כאחד, אך כל זה לא עומד מול מה שאנחנו עוד מוכנים לעבור במסע הזה כדי שבסופו נחזיק אוצר קטן ביד. שלילת הסיוע הכספי משמעה גזילת ילדנו!!! ולכל אלה שעומדים מאחרי הרעיון הנפלא הזה אני מציעה לעצור, להביט היטב בילדיהם ולדמיין איך היו נראים חייהם בלעדיהם.

gulij

New member
מתפקדת דנדשה

בת 23 , בעלי בן 29. הסטוריה: כריתת שחלה + חצוצרה עקב דרמואיד. רירית דקה. בעיות בביוץ. בעיות קשות בזרע. (איזה שילוב נחמד... ריכזנו את כל בעיות הפריון בזוג אחד
). במסלול ישיר (ללא עצירות) ל -IVF. שכחתי כמובן לציין FSH מוזר ביותר לגילי...מתחילה אוטוטו בהזרקות גונל ומפחדת עד העצם מהגזירות החדשות

לבנה123

New member
מתפקדת

פתאום שמתי לב שלא עשיתי את זה עד עכשיו - איך זה קרה? אחרי שנתיים כמעט של ניסיונות, 2 מחזורי איקק' (אחד עם אסטרופרם), וזריקות גונל, אחרי שלוש הזרעות - הצלחנו (בינתיים). אבל IVF היה אמור להיות השלב הבא. ואני לא יודעת מה היינו עושים עם המכסה הזאת.

ביבית72

New member
מתפקדת ומצטרפת למאבק!

לקח לי הרבה זמן למצא את שאהבה נפשי - והיא הגיע לפני ארבע שנים ,התחתנו. לקח לי זמן והרבה תובנות מחודשות להבין שאני רוצה ילדים תשנה ניסיונות טיבעיים שלא הניבו דבר. פגישה עם ה-פרופסור שלי וממנה מבינים שזרע "לא משהו" בלשון מעטה. הזרעות - לא רלוונטי במצב שלנו. 2 טיפולים מלאים אח"כ מוקפאים ,משבר אישי גדול הפסקה,טיפול רביעי -בינגו כנראה יותר מזל משכל. כיום שבוע 14 להריון יקר ורצוי ביותר. אני מודאגת מהעתיד וחוששת מההווה. אני ובעלי שנינו עובדים ומשלמים כ 45% מס,שרתנו בצבא ועדין עושים מילואים מרגישים מרומים ונבגדים מהבית הזה שלנו שבו אנו חיים - שהחליט בשבילנו מה שרק אלוהים יכול - ילדים משלנו.

angel in red

New member
מתפקדת

אנג'לה בת 26 מנסים כבר 6 שנים אני ובן זוגי יניב לא נשואים רישמית מחכים קודם לילד ורק עכשיו הופננו לטיפולים שני השחלות סגורות (כמסתבר)מהצילום אומנם אנחנו רק בתחילת הדרך אבל הדרך ארוכה אבל אנחנו ננצח!

הופ2

New member
וזה הסיפור שלי

בת 30, נשואה 8 חודשים, לא מקבלת מחזור באופן טבעי (אמנוראה ראשונית) והטיפולים עד כה הם: מחזור איקקלומין שלא דיגדג לי את הביציות מחזור גונל מחזור פיוריגון והזרעה מחזור מנוגון והזרעה שהצליח להניב הריון כימי שבימים אלו אני מתאוששת ממנו. זהו, מלאת אופטימיות שזה אוטוטו מצליח. הופ.

אפרסקה

New member
מתפקדת

שלום, אני אפרסקה בת 27 ובעלי בן 32. מנסה להרות שנה, סובלת משחלות פוליציסטיות ולבעלי בעיית זרע. עברנו שלושה מחזורים איקקלומין וכוריגון שנכשלו וכעת עלינו לעבור הזרעה. במידה ולא תצליח, אנו עלולים להגיע גם להפרייה IVF! אני פונה לבנימין נתניהו להמתיק את רוע הגזירה, לא לחרוץ עלי חיים נטולי ילדים בגיל 27 מכיוון שיש לי בעיית פריון, למרות שהמדע מצא דרכים לפתרונה!

yesss

New member
מתפקדת

בת 40 בעלי בן 43 חובקים את בננו, בין השנתיים, תוצר IVF אחרי 5 שנים ארוכות של טיפולים כואבים ומתישים, מאיקקלומין להזרעות, הזרקת הורמונים, צילום רחם, היסטרוסקופיה הבחנתית, לפארסקופיה. אחרי אין סוף תשובות שליליות ומיתות שלי, לאחר כל אחת מהן. אחרי 3 הפלות עשו לי בדיקת טרומבופיליה וגילו בעיה בקרישת דם, הפריה ראשונה ו3 מחזורים של קפואים לא הצליחו, הפריה שניה הצליחה והדופק נעלם בשבוע 7 כמו בפעמיים הקודמות,הפריה שלישית הצליחה, ההריון היה מלא דימומים וחששות להפלה נוספת,אבל עבר בשלום וכאמור יש לנו בן מדהים בן שנתיים, שלפני כמה ימים אמר לי, אמא, --- רוצה אחות... מאוד הייתי רוצה למלא את מבוקשו, לא מגיע לו לחיות לבד בלי אח או אחות, לא אומרת אחים ואחיות, רק עוד אח או אחות, זה יותר מידי לבקש?, ביבי, בבקשה, אל תיגזול את זה ממנו!!!

../images/Emo50.gifמוכנה לתמוך ולעזור בכל...

היי, שמי אושרת אני בת 26 אמא ללדה בת חמישה חודשים לאחר טיפולים כיום שוב בהריון חודש שלישי לפי דברי הרופאים "בדרך נס". מוכנה לעשות הכל על מנת לנסות להשפיע על החלטת שר האוצר "היקר והמתוק שלנו" אני מודעת לך כי אם הטיפולים היו בתשלום בתקופת הטיפולים שלי לא היתה לי כיום בת מקסימה ומדהימה, לכן אני דוגלת בהשארת המצב כמו שהוא ויותר צריך דווקא לשפרו בכל מיני מקומות ! אושרת

looly1

New member
מתפקדת

בת 33,גרושה,במערכת יחסים ללא נישואין. החבר תקין לחלוטין (אין בעית זרע) בעית פוריות אצלי,רחם לא תקין,ויתכן בעיה הורמונלית בעוד שבועיים נתחיל מחזור זריקות ראשון ואני מתה מפחד.(עו לא מבחנה).

מתפקדים!!!

אנו ערן ותוליק, נשואים שלוש וחצי שנים. בוגרי שישה מחזורי איקקלומין, שלושה מחזורי כוריגון והזרעה אחת. חובקים בת מקסימה שנולדה לנו זה מכבר, לאחר הריון ספונטני לפני ה IVF הראשון שעמדנו לעבור. נכון, הפרוטוקול הנ"ל מראה כי בסופו של דבר לא באנו בתוך תוכם של שערי הטיפולים, המתישים, הארוכים, הקשים מנשוא. ועדין, גם אנו יודעים היטב את טיבה המייסר של הציפיה הארוכה ואת הרישום המצמית של חוסר הוודאות. ממרום שמחתנו הנוכחית נשאבנו חזרה אל שנותינו הקשות "בזכות" החלטה אטומה וחסרת לב, שאנו מקווים בכל ליבנו שתוסר במהרה - יחד עם החרפה והקלון שהיא ממיטה על המדינה הזו. ואם ביבי כל כך קצר במזומנים - אולי שיתחיל בבדק בית קצר אצלו במשרד, יחזיר את היצור המוזר "שר במשרד האוצר" למקומו הטבעי כסגן שר, והופ - יחסוך למדינה כמה מליוני שקלים בשנה. מצד שני: מה שווים כבר כמה ילדים - מתנות שמים טהורות, המעניקות חיים, תקווה ושמחה שאין מוֹשלם - מול האגו של (השר!) מאיר שטרית?

ים אבן

New member
אל תהפוך אותנו לממבקשי השלמת הכנסה

אנחנו זוג שחיים ביחד, מתכננים להתחתן בעוד כחודש וחצי. נמצאים כשנתיים בטיפולים. כ 4 הזרעות ולאחר מכן IVF. כעת לפני הפעם השלישית של IVF. אני בת 36, בן זוגי בן 28. לא נמצאה אצלי שום בעיה. אך הזרע של בן זוגי אינו מצליח להפרות את הביציות שלי ללא מיקרומניפולציה. הגזירה של ביבי תהפוך אותנו למבקשי השלמת הכנסה. לא נוותר על החלום להיות הורים!!!!!!! גם כך אנו משלמים אלפי שקלים על כל התרופות [וזאת לאחר השתתפות של קופ"ח]. הזירות החדשות של ביבי משמען אינו רק כלכלי כי אם גם חברתי. בן זוגי הינו סטודנט, סגן במילואים, נכה צה"ל. תרמנו את חלקינו למדינה. מבקשים לא לגזור את תקוותינו.

orlymk

New member
../images/Emo10.gif התפקדות

שלום. קוראים לי אורלי. התחתנתי בגיל מאוחר, כי כך יצא. וכמעט מייד לאחר הנישואין הסתבר לבעלי ולי שיש לנו בעייה. אצלו יש בעיית זרע קיצונית ואצלי שתי החצוצרות סתומות. עברתי מאז ארבעה טיפולים מלאים והחזרת עוברים מוקפאים. ללא הצלחה. הרופא שלי אומר שאין שום סיבה שאכנס להריון, דרך טיפולים וגם אני חושבת כך. אני מוצאת את עצמי לאחר כל טיפול שנכשל מעודדת את הסביבה, אומרת שיהיה בסדר, ובסוף נקלט, שרק צריך סבלנות ולא להתייאש. אני יודעת שהמון אנשים מתפללים עבורי ועבור בעלי שנצליח. אני רואה בכל פעם שהטיפול נכשל את האכזבה בעיניי האנשים. ובכל פעם אני בולעת דמעות, נחנקת, מגייסת כוחות חדשים ויוצאת שוב לדרך. אני לומדת הכשרת מנהלים מטעם משרד החינוך ועוסקת בהוראה זו השנה ה - 12 ממלאת תפקידים ניהוליים, לא מוותרת על שום דבר. חושבת שאסור לעצור את החיים. ומי כמונו מכיר את הקימה בשעה מוקדמת, הריצה לבית החולים, בדיקות דם, בדיקות אולטרה סאונד וגינליות, פולשניות וכואבות. זריקות בשעות קבועות, שלמדתי להזריק לעצמי, על מנת שאוכל לצאת לטיולים עם תלמידים ולא לוותר על שום פעילות. לשמור על שפיות ונורמליות עם המון אמונה ברפואה, במאמציי ובמאמציי בעלי הייתי אופטימית. הייתי אופטימית עד אשר שמעתי על הגזירות החדשות. אני מבינה שכאזרחית אני מספיק טובה לשלם מיסים, לשרת בצבא, לעסוק בעבודות שיתרמו לקהילה, ללכת למילואים קרביים, לשלם דרך המיסים לילדי אחרים ועוד. אבל אינני מספיק טובה כדי לקבל עזרה מהמדינה. אני מאוד מקווה שלא נאלץ לקום ולעזוב את המדינה, בשל כל הנעשה בה. הרבה טוב כבר אין, אני מקווה שאת המעט תשאיר לנו. אורלי

TOVA22

New member
מתפקדת

התבקשתי להוסיף את הסיפור שלי גם לכאן - איתכם במאבקכן: ללא סיבה מיוחדת, סתם ביום של חול החלטתי לכתוב (אולי בגלל שאם הקיצוצים היו עוברים קודם לא הייתי יכולה לכתוב .....) כשהחלטתי ללדת אתכם לפני 6 שנים, הייתי מבולבלת לא ידעתי את מי לשאול, רופא הנשים שלי לא ידע למי להפנות אותי, והנה הסתדרתי - קבעתי תור בבנק הזרע בתל השומר ויצאתי לדרך ארוכה ארוכה ארוכה. נסיונות של הזרעות - לא הלך, עברנו להורמונים - לא הלך, IVF נסיון אחד, שנים, שלוש, ארבע ובסופו של דבר זה הצליח - הריון ראשון: שמחה, בלבול, אושר גדול. ובוקר אחד דימומים, שטפון - נגמר. לא להתייאש, להמשיך הלאה ושוב IVF פעם אחת, שתים, שלוש והנה שוב הריון, שוב אושר עם המון חששות, ויש דופק - שמחה עצומה, אבל שוב ה"מכה הגדולה" הדופק נעלם - גרידה. והרוטינה חוזרת - שוב נסיונות, IVF , להמשיך והנה עוד הריון, מתפתח יופי. אפשר כבר לשמוח?! הרופא אומר שנראה תקין לחלוטין, אבל לא שוב זה קרה - שוב גרידה. החודשים חולפים, מה עושים? ממשיכים הלאה - IVF מספר נסיונות ושוב הריון ובקיצור שוב גרידה. רביעית במספר, הסיכויים להריון תקין יורדים פלאים ואמו החליטה להחליף בית חולים ורופא - משנה מקום, משנה מזל. הגעתי לבלינסון, לרופא שאני חייבת לו את חיי ואת חייכם. שוב IVF הפעם בפעם השנים זה הצליח. אין התרגשות, אין שמחה - יש פחד !!!! והנה באולטרסאונד הראשון הרופא מודיע :הנה שק הריון, והנה עוד אחד". האמת שהיתה לי הרגשה שאתם שניכם שם (תחושות, אינטואיציה?!). שבוע לאחר מכן שוב אולטרסאונד: "שק אחד תקין, השני קצת פחות מפותח" ואני חושבת את הנורא מכל לאמא (לפחות שאחד שיהיה תקין). ועוד שבוע - לא יאומן - יש דופק לשניהם. הרופא מחבק אותי אבל מודיע לי שזו רק התחלה. ומכאן בבלינסון כל שבוע עד שבוע 12 בבדיקות - ואתם גדלים לכם ומתפתחים. סקירת מערכות - חשש גדול מאד (גם בגלל גילי המופלג..) והנה אתה בן שלי בצד שמאל - תקין, ואת בת שלי בצד ימין - הכל תקין. אני לא מאמינה שזה קורה לי. אפשר להתחיל להתרגש? מי שפיר - הבדיקה עברה בשלום. התוצאות: כן !!! זה קורה ההריון מתקדם... "לא להתאמץ, לשמור (לא בשמירת הריון) רק להזהר, אמא מבצעת את הוראות הרופא. הקאות ובחילות נמשכות עד חודש שביעי, כשאני היחידה בעולם נראה לי שמקיאה ושמחה (שהרי הקאות מעידות על הריון תקין ע"פ הספרים, לא) והנה אתם בועטים - בת שלי - את האופי הג'ינג'י של הרגשתי עוד בבטן, ואתה כמו בחיים בן שלי - הכל בעדינות. ושוב להזהר מלידה מוקדמת.. והנה השבועות רצים ואנחנו עושים את הלא יאומן ומגיעים לשבוע 38 ולניתוח המתוכנן. ובחדר הניתוח - אני מתרגשת, מחכה ולא מאמינה, עוד מעט אראה אתכם. דיבורי רופאים ופתאום בכי - יצאת בן שלי, מבריחים אותך החוצה לבדיקות. ושוב דיבורי רופאים, אני מרגישה שיש בעיה, אבל אז שוב בכי - והנה את בת שלי, יצאת גם את, וכמתאים לאופייך הוציאו אותך בעכוז. ובזמן שתופרים אותי הביאו אותך פפוש שלי, קטן, מסתכל עלי בעינים גדולות, הדמעות זולגות לי - 5 שנים לא בכיתי, האחות מלטפת לי את הראש. לוקחים אותך לסבתא שמחכה בחוץ. והנה את בת שלי, אדומה ומתוקה כשכל הצוות אומרים לי שאת יפיפיה - והם צדקו ! פפושה שלי. אז תהיה לי בריאים ומאושרים. אוהבת אותכם יותר מכל דבר בעולם אמא

מתרגשת

New member
מתפקדת../images/Emo70.gif

שמי לימור רשף מת"א, בת 30, אמא לסתיו רשף בת 7 חודשים אותה קיבלנו לאחר מסע מפרך שכלל 3 הזרעות דרך מרפאת בריאות האשה, 7 טיפולי הפריה חוץ גופית (5 בבי"ח מאיר ו- 2 בבי"ח וולפסון) שנתיים וחצי של ציפיה והרבה בכי ושיברון לב בכל תשובה שלילית. בסופו של תהליך אשר היה ארוך, מייגע ובעיקר מתיש נפשית ופיזית יש לנו תינוקת אחת בת 7 חודשים ואני נשארת עם תינוקת אחת בקצב הזה...

למעלה