התפצלות נשמות...

Tal_Ya_Tal

New member
יש תמימות דעיםB-)

אין חילוקי דעות ביננו. יש תמימות דעים ואגב, ביקרתי בפורום היפה שלך מספר פעמים. אבל בינתיים רק כקוראת, מרפרפת. טרם מצאתי עצמי מגיבה, או משתתפת. אני מאמינה שגם זה יגיע. LIGHT & LOVE TALYA

menty

New member
טליה תוכלי לפרט לגביי:

שלום טליה! כתבת משהו מענין לגביי היהדות שהיא קוד גנטי,קוד של התחיבות ללכת בדרך רוחנית... קראתי באחד הספרים שתפקיד היהודים שמהווים בזעיר אנפין את עמי העולם כולו לרומם את האנרגיה של כדור הארץ לקראת הטראנספורמאציה העתידית... אך אנו כעם לא מצליחים להגיע לתדר המיוחל.. לגביי הערותייך על תרבות הובה-לפי הבנתי הובה הוא אל בורא המיצג את תרבות הובה שהיא אחת מתוך 24 התרבויות אך לא הבורא הראשוני .... אשמח לשמוע את תשובתך להערות אלו בברכה מנטי.

Tal_Ya_Tal

New member
היי מנטי,B-)

את מוזמנת לקרוא את הסיפור/תקשור שהתפרסם בערוץ המיסטיקה של ``תפוז`` במדור ``מיסטיקה מטאפיזית`` תחת הכותרת ``אל השמש המצרי רא ומתן תורה``. שם מוסבר הרעיון עליו אני מדברת. בעקרון, הובה אכן שייכת לאחת מתוך עשרים וארבע התרבויות שהזריעו על הפלנטה. אלו הם עשרים וארבעה תרבויות פיזיות, שכל אחת מהן היא תודעה קיבוצית העוסקת בפיקוח. הן התפתחו לאותה תודעה על מנת לפקח, להעביר מידע ולעזור לתרבויות פיזיות אחרות בתהליך האבולוציה שלהן. ראש התרבות הזאת הוא יהווה, האל שאנו מאמינים בו. הוא חלק מן האחדות המוחלטת אך אינו זהה לה. בספר ``כוכב הבחירה היחיד`` מאת פיליס שלימר כרמל, שיצא בהוצאת גל מצוטט תום ממועצת התשעה: ``הובה הייתה התרבות שהזריעה בראשית את כדור הארץ, כפי שעשו כמה מן האחרות. אבל הובה שב והזריע את כדור הארץ שלוש פעמים. הובה הוא התרבות שממנה נגזרים העבריים . מכאן חשיבותם של העבריים. הובה הוא התרבות שהולידה את הנוצרי``. (האם שמת לב שהמילה המופיעה בטקסט היא `עבריים` ולא יהודים? עבריים, הם בני עבר. או בני אברהם אם רצונך (מוצאם משבטים שנקראו `חבירו` והתגוררו במסופוטמיה -קצת היסטוריה מנטי). ישנם רעיונות שונים לגבי היהודים ואינני יודעת עליהם מספיק על מנת לאשר או להזים אותם. אולם יתכן שמה שאת אומרת מאד נכון, כי הכל כאן השתקפות של הכל. ואם ישנן עשרים וארבע תרבויות, שנובעות משניים עשר, האין זה מדהים שבני ישראל היוו שנים עשר שבטים?!?! שנים עשר הן הקרינות הכפולות שלושה של ארבעת פני האלוהים, כפי שהן מתבטאות בממד שלנו. ההבדל הוא, שיהדות היא מחויבות שלקחו על עצמם אלו שבחרו בדרך הרוחנית. זהו הקוד הגנטי. אין זה תורשתי. זוכרת את הסיפור על האהבה של הגלקסיות המסתובבות ואיך קידדו את הזיכרון הפלנטרי שלנו ברגשות, אומנות, צבע וצליל? ובכן, זהו הקוד. הוא מהדהד לאלו שבחרו להגיע לכאן על מנת לעזור בהתפתחות הרוחנית של כדור הארץ ובהעלאת קרן הבריאה, פשוט על ידי הנוכחות של האהבה שם. פיליס מסבירה שכל תרבות באה ממקור של מיומנות אחר. תרבות אשאן למשל, (שהזריעה בטיבט) באה מיצירתיות. תרבות אלטיאה (שהזריעה באטלנטיס ושאליה אני משתייכת) באה מתקשורת והעברת מידע. תרבות הובה באה מאהבה. מבחינה קארמתית, היהודים (כלומר, המחויבים לקוד הרוחני),הם אלו שלקחו על עצמם התחייבות להפיץ את האהבה בעולם, את הדרך הרוחנית. אולם נראה, שעד עתה, אין הם עושים זאת, אלא את ההפך. הם מפיצים, פילוג, בהתבדלותם ובשמירת הייחודיות ו-ד` אמות. לכן התואר ``עם סגולה`` שנוהגים להתהדר בו, אינו מוצדק, כל עוד אין ממשים את סגולת האהבה והאחדות המקודדים. L&L TALYA

Tal_Ya_Tal

New member
רסיסי נשמה

רסיסי נשמה

היי שרון, בקשר להתפצלות נשמות,לעולם איננו חדלים לנסות ולהסביר לעצמנו את מהות החיים ואת המרחב שבו אנו חיים. אולם אין אפשרות להבין את החיים באמצעות תבניות שכליות מעורפלות, שכן יריעתם נרחבת ומתעתעת יותר מן הפירושים שאי פעם יינתנו להם. משום שמילים, אינן יכולות להכיל בתוכן את חווית החיים. הן יכולות רק להגדיר אותה. הדרך היחידה להבין את החיים, היא באמצעות התרת תפיסות ודעות מגבילות, המונעות את השתתפותנו הפעילה ביצירה הקוסמית הקרויה ``חיים``. השתתפותנו הפעילה, אין משמעותה בהכרח עשייה. לעתים, אי העשייה, היא העשייה האמיתית. הצורך להתיר את התפיסות והדעות המגבילות, נובע מן העבדה, שלמחשבה יש כוח יוצר. כפי שמילה היא כוח יוצר. או כפי שזה הוגדר בברית החדשה: ``בראשית הייתה המילה``. ``גלגול נשמות``, הוא מושג פופולרי לתפיסה של נצחיות הנשמה. בעצם, אין גלגול נשמות, כי הכל קורה בו זמנית. אנו יכולים לחיות בתור כמה בעת ובעונה אחת!!! אנרגיית האם, (השכינה), היא מסיבית וצפופה. היא מכילה את כל הצבעים. על כן היא לבנה. כלומר, ישנן בה כל התכונות. כל נשמה ונשמה היא תוצר מוקטן של אותה אנרגיה רחבת מודעות אותו חלק מתכונות אנוש , קבע לעצמו מסלול להיות ``בחומר``. הנשמה היא ליבה הפנימי של ההוויה. היא דפוס מסודר של אורות. כל נקודת אור בה, היא חוויה. דרך חווית החיים, היא לומדת להכיר את עצמה. על מנת להשלים את דפוסי הנשמה שהם חוויות, יש צורך שכל נקודה בה תתמלא באור. לביצית המופרית על ידי הזרע, ברחם האנושית, ישנם אורות וצלילים, המושכים את הנשמה אל תוך הגוף הספציפי ומשפיעים עליה. הדפוס שלנו הוא חלק מדפוס גדול יותר, הקרוי נשמה קבוצתית, שהיא בעצמה חלק מדפוס גדול יותר של התודעה המוחלטת, שהיא חלק מהדפוס הנרחב שנקרא היקום. הנשמה לא ממש ``בוחרת`` את ההתנסויות שלה. היא ``מתמגנטת`` אל ההתנסויות שלה. אך כמובן, שיש כאן את אלמנט הבחירה החופשית. כל אחד מאתנו, הוא בעל שדה מורפו-מגנטי מסוים, היוצר תהודה אצל אנשים אחרים, בעלי שדות-מורפו מגנטיים דומים. תודעתנו בנויה באופן בו נוכל לזהות את השדות המורפו מגנטיים של האחרים מסביבנו. כאשר הנשמה מצליחה להגיע להשלמה עצמית, כך שכל נקודות האור בבסיסה מוארות, היא חוזרת ומתאחדת עם הדפוס הנרחב יותר. עם היקום. הנשמות שמתחברות אל האור, מתחברות לתדירות התנודתית של אושר אינסופי ואהבה בלתי נדלית. זהו גן העדן. שהוא יותר מצב של תודעה, מאשר מקום. זהו המקום, שבו מתגשמים החלומות. שכן, התנודות של האדם החולם והחיים שאותם הוא חי, הופכים לאחד. המושג ``תיקון`` הלקוח מהקבלה, איננו אהוד עלי. מפני שאין שום דבר ``מקולקל`` בנשמה. היא טהורה. זהו הניצוץ האלוהי. מה ש``מקולקל``, זאת רק התפיסה שלנו ואותה כדאי לתקן. הביטוי הגבוה ביותר של העצמה עצמית, היא אחווה ואיחוד. המייצגים צורה נעלה של ריכוז. L&L TALYA

לטליה

שלום . לפי היהדות ולא הברית החדשה . בראשית היו נשמות ישראל , ורק לאחר מכן נוצרה המילה , הדבר מופיע : במילה הראשונה בתורה בראשית , במילה האמצעית בתורה גחון , ובמילה האחרונה בתורה ישראל . כך שהתוצאה היא בראשית גחון ישראל , ולא המילה . כאשר האות האמצעית בתורה כולה היא ו` מתוך גחון . ו` מסמלת קיום שבתוכו נכלל החיים , וכך בראשית קיום ישראל . ולא דוגמאות שקריות ומסולפות מהברית החדשה , כך שעצם הקיום נובע מנשמות ישראל ודרכם היבט האל , שהנשמות של היהודים הם התורה , ומשם ברא את העולם לפי דפוסי נשמות היהודים , כך שמה שאת אומרת נחמד אך שגוי . מקווה שהמידע מחכים ומזכיר לך את מהותך האמיתית . דוד

Tal_Ya_Tal

New member
לדוד היחיד

לעולם לא אשכח את מהותי ואף לא את מקורי. אני היא בתו של אלוהים. (כפי שכולנו בניו ובנותיו.) הוא מקורי והוא נתן לי את תפקידי. תפקידי היחיד, הוא זה שנתן לי אלוהים. תפקידי הוא להיות מאושרת. אושרי ותפקידי הם אחד!!! תפקידי היחיד הוא להביא שלום לכל תודעה באמצעות הסליחה שלי. תפקידי כאור העולם, הוא סליחה. אושרי ותפקידי הם אחד, מפני שאלוהים העניק לי את שניהם. והיות שהאהבה בראה אותי בצלמה, אני בדמותו של בוראי, לא יתכן שאסבול, לא יתכן שאחווה אובדן. לא ייתכן שאמות. אינני הגוף. אני מכירה בממשותי. לכן, לא אעבוד שום אלילים ולא אעלה את מושג העצמי שלי כדי שיחליף את העצמי שלי. אני בדמותו של בוראי. האהבה בראה אותי בדמות עצמה. האהבה אינה עושה הפרדות. בעיני האהבה כולנו אחד. האהבה אינה נוטרת טינות. אין זה משנה במה אנו מאמינים. האהבה אינה מבחינה. כולנו בנה יחידה. L&L TALYA

אהבה כדת ?

שלום . אהבה לא בראה אותך , אלה אלהים , ואהבה היא רק המודעות המשתנה הנבראת כתוצאה מפעילותו המודעת של האלהים , דהיינו התוכן שבכלי , שלא כולל את הכלי עצמו , ולכן אין בכך תיקון או שלמות או אושר , רק מצב נפרד של הזדהות אם הנשמה , אם הבזקי חדווה . ציטוט מקרישנומרטי `` אל תחשוב שהנך אהבה אך התייחס לכל באהבה ``, ביהדות זה נקרא צמצום החלל הפנוי , בו אתה מפנה את האגו שלך , וליבך הופך חלל בקרבך , ואתה משוחרר מהכל בעודך בתוכו , ולזה יקרא אושר וללכת את האלהים . אהבה היא רק היבט של המהות ולא המהות עצמה . דוד

Tal_Ya_Tal

New member
לא אהבה כדת ולא אהבה כדין

לא אהבה כדת ולא אהבה כדין

אלא אהבה מוחלטת. אהבה בלתי מותנית. דת היא דבר מגביל. היא אוסף של תפישות ואמונות. כבר אמרתי שלדעתי כל הדתות זהות ולמרות שנולדתי כיהודיה, איני מזוהה עם שום דת. דת אחת לי. דת האהבה. אהבה מוחלטת. אהבה בלתי מותנית. ``דתו של אלהים``. אהבה מוחלטת, היא ההיבט הבורא של האלוהות. של האחדות המוחלטת. אלהים = אהבה (=5) *יהווה, (הבורא) משתייך לתרבות הובה, הוא בעצם ראש תרבות ההובה. (HOOVA) שהיא המקור של האהבה המוחלטת. לאלהים יש שלושה היבטים, או שלוש בחינות: האחדות המוחלטת = שלמות מוחלטת. זוהי הסיבה הראשונית. אלוהים, המוחלט. זהו הכוח הראשוני. זוהי אנרגיה אדירה, הכוללת בתוכה את כל הקיים. זהו המכלול. האחדות המוחלטת מסומלת באמצעות משולש שווה שוקיים, המייצג את המצב הקמאי שבו היא מכירה את עצמה כיודע הידוע והידיעה או כבורא, הנברא והבריאה. או כ: אחדות מוחלטת (הבריאה), אהבה מוחלטת (הבורא) ותודעה מוחלטת (הנברא) אהבה מוחלטת = אהבה אוניברסלית, אהבה בלתי מותנית, נתינה מוחלטת, הבורא. (ברהמה) זוהי אנרגיה אדירה, זהו מאפיין של האלוהות. של האחדות המוחלטת. זוהי אנרגיה של אהבה. (אהבה היא אנרגיה). כולנו ``שלוחות`` של האנרגיה הזאת. מפני שרק היא יכולה לברוא. התודעה המוחלטת = השכינה. אנרגית האם. הרוח המקורית. רוח הקודש. (אטמן) זוהי נוכחות הכוח האלוהי, השוכן בתוכנו. התודעה המוחלטת, אשר אינה מוגבלת על ידי תחושת הנפרדות. זהו היבט של העצמי, המאוחד בשלמות עם האחדות המוחלטת. התודעה המוחלטת, השכינה, אינה מושפעת על ידי השכל ועל ידי תפישות והגדרות. היא מעין מתורגמנית, המתרגמת בין האחדות המוחלטת (האלוהים) לבין האני האוניברסלי המושלם, החווה את תחושת הנפרדות (האגו). היא מסוגלת להבין את שני העולמות. את ``עולם האלוהים`` ואת ``עולם האגו``. זוהי האנרגיה אשר אליה פונים כאשר רוצים להחלים את התפישה שלנו. אז כבודו של קרישנמורטי במקומו מונח. אך מתוך היכרותי עם קרישנמורטי (למרות שאינני זוכרת משפט זה שלו), אם אנסה `לתרגם` את מה שהוא אמר, הוא כאילו אמר: ``אל תחשוב שאתה אלהים. אך התייחס לכל `מנקודת השקפתו` של אלהים). L&L TALYA

לטליה

שלום . אהבה = 13 = י``ג עיקרי התורה . אלהים = 86 = פו - הפנימיות כקיום . 86 - 13 --- =73 =ע``ג - בעולם כהתגברות , כלומר התחדשות העולם נעשיית באהבה , על כך אסכים . 86 - 45 -אדם - מה . ----- = 41 - מא - במקיף כפעילות . כלומר פועלו של האדם מחייב פעילות ספציפית , דהיינו תיקון גוף או השוואת תדרים , עשייה של מצוות . היוצרות את שיוויון התדרים של צלם ודמות האדם . רק הזיהוי הוא הבל מדיטטיבי , העשייה המדוייקת , הכוללת אהבה ועשיית חסד. השילוב המדוייק בין האהבה לחסד הוא תר``יג מצוות . תר - תחום הירידה - היקום . י``ג - אהבה . אהבה -13 + חסד - 72 -ע``ב = 5 =ה ` מודעות אלוקים . וכנגד כל מימד מהקיום ביקום - כנגד ה-תר = 600 יש ריבוא נפשות ישראל היורדות מצריימה . דהיינו ריבוא - 219 - ריט = בירידה כיחסיות המבטלת . ועלייתם חזרה ממצריים , הוא תהליך של עקדה שילוב ההיבטים היחסיים לכלל מקשה אחת , וזה עניין עשיית המצוות . המחוייב , כשילוב הנכון של אהבה ועשיית חסד . חסד הרי תמיד בטל לגבורה , ורק האיזון של תפארת שהוא עניין המצוות . מדריך את השילוב הנכון של העקדה . כל אחד על פי שורשו . ליהודים שורש הנובע מתוך העקדה , דרך הר סיני , וערבות מואב . והינו רחב יותר מתפישת הבודיזם , או תודעת ברהמה , אלה חיבור לבורא עצמו יהוה ולא לשום היבט יחסי שלו הנקרא הובה . שזו מודעות האשליה הידועה ביהדות כספירת דעת שאינה יודעת להתבטל בפני האלוקים . וכך השקפתו של האלהים מחייבת ביטול כלפיו , ולתורתו . ואז יש כניסה לתוך מודעותו , אחרת זה עיסוק בהיבטי אור חוזר ולא האור עצמו , מבט של יוצר האור ובורא בראשית , ולא האגו השואף להגיע למהות זו . דוד

menty

New member
המממ...טליה תשובתך עוררה בי שאלה

מדוע בעצם על רסיסי הנשמה לצאת מתוך ``גן העדן``- מצב האושר האינסופי,האור והאהבה הבלתי נדלית...ולצאת לעולם הגדול=להולד בכדור הארץ... וכל זאת כדי לחזור לבסוף לאותו מצב שמימי.. מה פשר התסבוכת למה עלינו להתמודד עם כל אותם ``שיעורים`` וללמוד על בשרינו את כל התלאות,והיסורים שלעיתים עובר אדם בחייו? או לחלופין להגיע להארה שבכל מיקרה הוא היה שרויי בה באותו גן עדן...למה דרוש המסע? האם אנו חלק מניסויי ענקי שבודק את מגוון ההסתברויות? או שמה מישהו בודק -במגרש המשחקים(=כדור הארץ),אשר בו יש בחירה חופשית לאן תופנה האנרגיה.... (האם יתעלה כדור הארץ...?)האם יעבור למימד אחר.. מה את אומרת ?( אני מקווה שזה לא נישמע כמו סינית..) תודה מראש על תשובתך- ממנטי.

Tal_Ya_Tal

New member
היי מנטי, ;-)

באמת מעניין למה? ואולי לא צריך? אולי, אנחנו רק צריכים להתעורר מן החלום? בספר בראשית, פרק ב` פסוק כ``א כתוב: ``ויפל אלוהים תרדמה על האדם``. אך בשום מקום לא מוזכר שהאדם התעורר מתרדמתו. יתכן, שאנו ישנים, עד עצם היום הזה. ה``קורס בנסים`` עושה הבחנה בסיסית בין הממשי ובין הלא ממשי. בין הדעת ובין התפישה. דעת היא אמת. תחת חוק אחד, חוק האהבה, או האלוהים. אמת אינה ניתנת לשינוי, היא נצחית ואינה משתמעת לשתי פנים. אפשר שלא לזהות אותה , אך אי אפשר לשנותה. היא בת יישום לכל דבר שאלוהים ברא. ורק מה שהוא ברא- ממשי. האמת היא מעבר ללמידה, מפני שהיא מעבר לזמן ולתהליך. אין לה כל הפכים לא התחלה ולא סוף. היא פשוט קיימת. בהתחלה, (למרות שמעולם לא הייתה התחלה), הכל נח בתוך עצמו במצב של שלמות מוחלטת. אחדות מוחלטת. מאידך, עולם התפישה, הוא עולם של זמן, של שינוי, של התחלות וסיומים. הוא מבוסס על פרשנות ולא על עובדות. הוא עולם של לידה ומות, המבוסס על אמונה בחסד, באובדן, בפירוד ובמוות. הוא עולם נלמד ולא עולם מוענק. בררני בהדגשיו התפישתיים, בלתי יציב בתפקודיו ולא מדויק בפרשנויותיו. הלוא כתבתי כבר שהדרך היחידה להבין את החיים, היא באמצעות התרת תפישות ודעות מגבילות, המונעות את השתתפותנו הפעילה ביצירה הקוסמית הקרויה ``חיים``. מן הדעת ומן התפישה, צומחות בהתאמה, שתי מערכות חשיבה שונות , המנוגדות זו לזו בכל. בממלכת הדעת, שום מחשבה אינה קיימת בנפרד מאלוהים. מפני שאלוהים ובריאתו, חולקים רצון אחד. האחדות המוחלטת, או האלוהים, הוא הכוח הבורא. לכוח זה יש תוכנה, להאציל את עצמו. מתוך היותו איכות של אהבה. של נתינה. (בעל מהות זכרית+). הוא מאציל את עצמו אל תוך התודעה המוחלטת. שהי אנרגיה של קבלה אל תוכה. (בעלת איכות נקבית -) על פי תפישתנו. זוהי השכינה. או כפי שהיא קרויה גם, אנרגיית האם. אם כל הנשמות. `` THE HOLLY SPIRIT``. עולם התפישה צומח מן האמונה בניגודים וברצונות נפרדים הנמצאים בסכסוך מתמיד אלו עם אלו ועם אלוהים. מה שהתפישה רואה ושומעת נראה ממשי, משום שהתפישה מתירה רק למה שמאשר את משאלותיו של התופש לעלות למודעות. דבר זה מוביל לעולם של אשליות, עולם שדורש הגנה מתמדת, בדיוק מפני שהוא אינו ממשי. המוחלט נעשה לסופי על ידי יצירת זמן מרחב וסיבה. (סיבה ומסובב) כל דרך להסביר את המושגים של זמן מרחב וסיבה, נתקלים במושגים של עכשיו, אחר כך, קדימה, אחורה, כאן, שם, עבר, הווה ועתיד. כשאנו נלכדים בעולם התפישה, אנו לכודים בתוך חלום. איננו יכולים להיחלץ מן החלום הזה, ללא עזרה. מפני שכל דבר שחושנו מראים לנו רק מעיד על ממשותו של החלום. התודעה המוחלטת, או השכינה, היא הכוח האלוהי השוכן בתוכנו. היא מסוגלת להבין את שני העולמות. את עולם הדעת (האמת) של האחדות המוחלטת, (האלוהות) ואת עולם התפישה של תחושת הנפרדות. (האגו, המיוחדות). זוהי האנרגיה שאליה אנו פונים, כשאנו רוצים להחלים את תודעתנו (הנפש שלנו). התודעה המוחלטת (השכינה) היא תשובתו של אלוהים לתפישת הנפרדות. דרך המוצא שלנו מעולם האשליה. השכינה מכירה את אשליותנו, אך אינה מאמינה בהן. ומאידך היא יודעת את האמת. לכן מטרתה של השכינה, או התודעה המוחלטת, היא לעזור לנו להיחלץ מן החלום, על ידי כך שהיא מלמדת אותנו לשנות את התפישה. להפוך את מחשבותנו. את התודעה המוחלטת, אי אפשר לראות. אולם אפשר להרגיש. באמצעות התבוננות פנימה והשתקפות עצמית (מדיטציה), הדברים נפתרים. תמיד עומדת בפנינו הברירה- תחושת הנפרדות, או התודעה המוחלטת. תחושת הנפרדות היא האגו. המסיכות שאנו לובשים. ``הקליפות`` התודעה המוחלטת, היא השכינה. השכינה היא אנרגיית האם. אמו של ``המשיח``. משיח הוא מצב של תודעה, המכיל את התודעה המוחלטת ואת העצמות המודעת גם יחד. זהו העצמי המשותף שלנו. זוהי הידיעה, שמעולם לא עזבנו את מקורנו. זהו חופש מוחלט. זהו האיזון של כל ההיבטים של הקיום האנושי, המכוילים לדפוס הנרחב של השלמות. L&L TALYA

לי28

New member
הוקסמתי

אי אפשר לצפות להסבר יותר מקסים מזה...ממש מדהים

לי28

New member
שרון...התפצלות

אם תתעמקי בנושא תגלי שיש כאלו מקרים.... אנשים פתאום התעוררו למודעות שונה ונזכרו בדברים מהגלגול הקודם שלהם, נתנו הוכחות, הראו דברים כהוכחות, שרון דברים אלו קורים וגדולים עלינו...קשה להתעמק בהם וללמוד אותם אך הם קיימים

למעלה