התפצלות נשמות...

sharon91

New member
התפצלות נשמות...

בקשר לזה שנשמות יכולות להתפצל, וכל העניין שדובר כאן על נשמות תאומות.. יכול להיות מצב, ששתי נשמות יתחברו? ואם כן, כשיהיו לנשמה אחת, נגיד שיתגשמו בגופו של אדם כלשהו, יהיו לו אפיונים מיוחדים בגלל זה? ואם הוא יעשה שחזור גלגולים למשל, מה הוא יראה? את העבר של שתי הנשמות?

איזו טעות ..

שלום . המידע הוא שגוי נשמות אינם מתפצלות כלל , רק כוונות נפשם . יש שבטעות המזהים את הכוונה כנשמתם . ישנם נשמות כלליות שנפשם וכוונותיהם באות לביטוי בעולם הדעת , בצורה של לידתכם ומודעותכם כמהות חיה , החווה את העולם בהיבטים שונים . בכדי שמודעותכם תהיה קשורה לשורשה הקיומי , היא צריכה לקיים מצוות , אחרת היא פועלת בין היבטי כוונות הנפש הכללית (כל היהודים), כמהות חומרית שיכולתה לעמוד כרוח מעל החומר היא קטנה , וחיותה נפסדת . דוד

sharon91

New member
אני לא מבינה איך הגעת להחלטה הזאת.

לנשמות אין דת בכלל.

הסבר

שלום . למה שאת קוראת נשמה , כמשהוא נפרד ונבדל , אין קיום . הנשמה היא ירידה של מודעות משדה האין סוף - מהנצח לעולם המדומיין , שנראה כמציאות עבור החלקים של אותה מודעות בתוך העולם . למרות שאין מציאות כלל .= רוח מעל חומר , המדמיין מעל המדומיין . מסובב ומסובב , למודעויות הפועלות כמבדילות (כלומר תפישות שונות העומדות במרחב של תפישות )בשדה הנצח , קוראים אדם קדמון . לחלקי המודעות באדם קדמון המתייחסות לבורא , דהיינו נשמתו של אדם קדמון שהוא הבורא עצמו שמלפני הבריאה של הנצח , קוראים נשמות יהודיות . והם אינם שייכות לגוף אדם קדמון כי אם לבורא ישירות . לסך כל תחום התפישות או חלקי המודעות , קוראים ההבדלות(ד) כתחום(ת) , דהיינו כל סוגי התפישות האפשריות באין סוף , נקראות דת . וזה כולל את כל אפשרויות התפישה והקיום ביקום כולו , כולל כל התפישות בתוך שדה הנצח הנקראות בשם כולל השם , ועצם תפישתם הכוללת נקראת משה . משה = השם . ומכאן חזרה לטענתי בדף הקודם . דוד

הכוהנת

New member
אפשר להשתתף?????

היי טליה , מנטי, ודוד היחיד.... נשמות לדעתי ועל פי לימודי הקבלה שלי - הן אכן פיצול. כל נשמה היא בעצם ניצוץ מנשמת אדם הראשון. ועל כך דוד , אני תקווה שלא תחלוק עלי, משום שאין זה נושא לויכוח לפחות לא על פי האר``י. (ראה שער הגלגולים..) לשאלה המקורית של מנטי אם אינני טועה לגבי פיצול נשמות ולמה עלינו לעבור את כל התלאות הללו בעוד יכולנו לחיות שם בעולם האין סוף ללא מחסור, סבל ודאגה, תשובתי היא אכן צמצום, הסרת לחם בזיון ואפשרות הבחירה שנתנה לנו - הנשמות, הכלים, על מנת להרויח את האור שהיה מנת חלקנו בעולם אין סוף. צריך להבין שקבלה היא אינה דת, על אף היותה מקושרת ליהדות ולתורה, ואין לה כל קשר עם מצוות או כפייה כפי שמתאר דוד היחיד. גילוי האור אמור להיעשות על ידי כל אחד מאיתנו בהיותו כלי עבור נשמה , בדרך של בחירה, שהיא המהות להיותנו פה. אם אדם או גוף אחד יכול להכיל בתוכו שתי נשמות, לדעתי התשובה היא כן, שהלא אנו מכירים את המקרים של פיצול אישיות, זה הלא מקרה מובהק של שניים בתוך אחד. הבורא - אלוהים - כל היש, או איך שלא נקרא לזה לא מעניש אותנו או משחק איתנו כפי שנטען ונשאל קודם, הנשמות שחיו בעולם אין סוף, אכן ידעו שפע וכל טוב ואולם תחושת לחם הבזיון היא שגרמה לבורא להקים את עולמנו הגשמי, על מנת לתת לנו הזדמנות להשתוות אליו, אל תכונתו להשפיע מטובו, וע``י כך להרויח את האור בחזרה. בעניין אמת מוחלטת - לדעתי אין כזה דבר מאחר ואמת היא משהו משתנה ככל שאנו צומחים מבחינה רוחנית, כך מה שהיה נכון לפני שנה, מקבל תפיסה אחרת היום ומשתנה, ולכן, אין אמת מוחלטת בעולמנו הגשמי. אגב, באתר המיסטיקה שלי, תוכלו למצוא הרבה כתבות ומאמרים בנושא זה ממני ומגולשים אחרים. בתקווה שתיהנו. האם תרמתי? מקווה שכן, כל האור והאהבה, מיסטיק/הכוהנת.

למיסטיק

שלום . למה שאת קוראת רסיסים מנשמת אדם ראשון , לזה יקרא נפש יהודית . לרסיסי גופו של אדם קדמון קוראים נפש הגויים . וכאשר תמשיכי בלימודיך תגלי , שלאפיון המדוייק של השורש הנשמה יש חשיבות מכרעת , וזה מתורגם בעשיית המצוות , בהבדלה מהאר``י , גישתי מכונה שער הנון של קדושה . רמות הסוד בקבלה . 1) זוהר - רשב``י (פ) 2)קבלת האר``י . (ר) 3)קבלת החסידות (ד) 4)הקבלה שאני עוסק בה : שער הנון של קדושה (ס). וכן הכלי עמו את מזדהה כעצמך , יכול להכיל הרבה רסיסים של הנשמה הנקראות :כוונות הנפש היהודית , ובנוסף המצוות אינם כפיה , זה עניין של בחירה חופשית במסגרת התפישה של האני (האגו), שבעצם בטלה בפני הגורל ואין שום בחירה , ולכן האני מובדל (ד) ובטל לשם - ``אדני`` . וכפי שנאמר גם בקבלת האר``י ובתורה וכו` על עניין אם יקום בקרבך נביא או חולם חלום , הטוען שאין המצוות הכרחיות וחשובות , כדבריך , אין להקשיב לו כלל . ואני מציע שתעייני היטב מה ההבדל בין נשמה יהודית וגויה בקבלת האר``י ותחזרי אם טענה מוצקה . לאמת שהיא התחום המקיף את התודעה או רסיסיה כמרחב של פעילויות , יש היבטים שונים , אחד הוא ראיה גשמית של התחום המקיף , ואחר הוא תפישה של כל המכלול של התחום המקיף לעומת רסיסי מודעות הכלי של עצמך . התחום המקיף נקרא : מת . והרסיס המתקיים נקרא :צו . יחד מצות , וזהוא ההיבט המדוייק , של השורש ולא כל מיני פרשנויות שנוח לך לתת . מקווה שהחכמת . דוד

הכוהנת

New member
70 פנים לתורה או מה זה יהודי?

דוד יקירי, יש מה שנקרא 70 פנים לתורה כאשר הכוונה היא 70 רמות מודעות של הרצוןלקבל לעצמו כאשר הרצון לקבל לעצמו הכי גדול נקרא יהודי, ואין לו שום קשר עם עשיית מצוות, ברית מילה או היות האדם נולד לאם/אב יהודי. כמו שלמדתי אני, יהודי הוא אדם בעל הרצון לקבל הגדול ביותר ולא בהכרח אדם יהודי דתי כפי שאנו מכירים יהדות. להיות האדם יהודי או לא אין קשר לקיום מצוות. באשר לניצוצות הנשמה של אדם הראשון, אלה הן כל הנשמות עלי אדמת העולם הפיזי והמטאפיזי, וגם לזה אין קשר ליהודי לא יהודי. האם ייתכן שאתה מערב כל מיני מלמדי קבלה למינהם ולכן אתה מתנגש עם עצמך? שהרי כל אחד אומר וחושב אחרת לגבי הפרשנות של התורה, ונדמה כי אתה מערבב את כולם. שער נ של תורה, נ=50 מספר המייצג חוסן מעבדות ונפילה, בינה - חיסון. חלוקת הספירות נערכת לפי 49 מדורים כאשר ה50 הוא הייצוג של בינה, שהיא ספירה אחת מעל ז` תחתונות, ולכן מייצגת את החיסון מפני הנפילה אותה מייצגת האות נ`. מעבר לכל, יש אלוהים החקוק באבן, ויש אלוהים החקוק בלב, וכאשר אדם פועל לפי ליבו, אין לו כל קשר למצוות. אני מסכימה כי המצוות מקרבות אותנו לאל ואולם כאשר פועלים איתן באופן מוכני כפי שרוב הדתיים עושים, כלומר בלא להבין את משמעות העשייה, סיבותיה והיבטיה, אזי, אין האור שורה בו. הלא כבר 2000 שנה ש``יהודים`` מקיימים את המצוות ולא חל בהם שום שינוי, פנימי או כלל, וזה משום שאין הם יודעים באמת מה טומנת בחובה כל מצווה, אלה הם פשוט מתוכנתים לכך, כאילו ``כך צריך``. יבורכו אלה וגם אלה, כל אחד באשר הוא ובדרכו שלו להתקרב לאל. כן, אני מחכימה, ואתה..כך נדמה קצתת מתבלבל מרוב מקורות הידע הבלתי נדלה. בברכה מיסטיק/הכוהנת

למיסטיק

שיהיה ברור , כל חכמינו מסכימים על היבט שבעים פנים לתורה , כגישת הלל דרך הארץ הכוללת את כל יחסיות שאר תפישות והדתות שעתידם להעקד למסלול אחד הנקרא בית שמאי , שאותו אני מציג כאן , והיחס הוא העברה של היבט יחסי הלל להתכללותו בשמאי . רעיון העם העברי המעביר היבטים אלו של שבעים פנים לפרצוף אחד . ממתנות ישמעאל לישראל דרך קריאת שמע . החלוקה הזו באה לביטוי בתודעת משיח שאול ומשיח דוד . שאול על עניין השאלות הלא פתורות בהיבטי הלל . ודוד על הליכה בביטול ללא שאלה (ליבי חלל בקרבי) וצורת בית שמאי . שהיא לשון תפארת . כך שאין פה בילבול כלל . החוסן שעליו את מדברת בשער הנון , מופיע בשם יהושוע בן נון . כראייה בתוך תפישת העבר היחסי של האדם והמסגרת שלו קרי ראיית המציאות בין ההתהוויות השונות - נ`התהוות + ו` קיום + ן` התהוות הקיום באשליה . דהיינו תפישה היסטורית של המציאות , כיבוש חלקי של הארץ , או הצלחת תיקון כלל בני האדם באופן חלקי . אולם רק גישת כלב בן יפונה מתקבלת , שהיא דרך הלב , שהיא מעבר לטעם ודעת , כי שורשה הוא מעץ החיים כמו המצוות , ומכונה נון של קדושה , או עץ החיים שבתוך הגן של עץ הדעת . והיא מחייבת עשייה של מצוות . והיבטו הנכון של הלב בכל מצב , בימיינו נכנס שער הנון של קדושה וזו גישתי , ותשאלי את המרצים שלך מה זה אומר בדיוק , נון של קדושה . ולא נון רגילה שהיא שער מצריים . כפי שטענו חכמינו הלב הוא צור העיר שבלבנון , והלב של הלב הוא ירושלים , ובכדי לגלות את הלב של הלב או כדברי ברק לנגוע בליבת הסכסוך , היה נדרש לצאת מלבנון דהיינו מבלב הנון , ולהגיע ללב של הלב . ירושלים כדרך כלב בן יפונה . דהיינו פינוי החלל של העצמי יציאה מבית פעור= ראייה של המציאות כמציאות . וכניסה לבית שלישי שהיא מעבר לזמן ולמרחב , והופעתו בהר הבית בתוך המרחב והזמן , במקום מסגד הישמעאלים , והדבר תלוי במצוות , ותגלו בקרוב מאוד שדברי אמת ודרך התורה והמצוות הם האמת האחת והיחידה .. לבחירתכם מה תעדיפו , חיי עולם או דראון עולם . ודי לחכם ... דוד

הכוהנת

New member
מה לעשות שאני לא מסכימה עם זה

בלי שום קשר למרצים שלי, יש לי גם דעות עצמאיות , כנראה בניגוד אליך. אני לא מסכימה עם כל החכמים שכבודם במקומו מונח, אם מה שאתה אומר זו טענתם, יש חכמים אחרים הסוברים אחרת. לא חושבת שמשהו תלוי בעשיית מצוות כפי שאנו מכירים אותם מפי הדתיים, אני מאמינה במצוות הלב, באהבה, בחמלה, בנתינה, בהיות האדם שואף להתפתח רוחנית בזכות עצמו ולא בזכות משהו כתוב, או בגלל שכך צריך. בלי תנאים!!! שלך, מיסטיק/הכוהנת

למיסטיק -בזכות עצמו = אגו

שלום לך מיסטיק . המצוות עבורך הם משהוא לא ידוע ולא מובן , ונתפשות כערך הנקרא מצוות הקשור לדתיים . אז אין כזה דבר דתיים ואין חילוניים , רק יהודים עושי מצוות או שלא . יש שומרי מסורה הנמסרת מאדם לאדם , ישנם צדיקים שבאמונתם חיים , ויש אנשים שעושים הישר בעיניהם . השאיפה להתפתח רוחנית היא שאיפה של אגו , שתביני ותפנימי זאת אולי תתקדמי בתחום הרוח . אחד הבסיסים בדרך הוא ידיעה שכל מחשבה חוויה רגש נובעים ממשהוא שאינו את , זהו שיעור הענוה . ולצורך ההבנה את מורכבת מהתורה , והאפשרות לחיבור לשם היא דרך המצוות . שמצוות כידוע הם שילוב של אהבת השם ועשיית חסדים . כל מצוה מטפלת בהיבט של אהבה ועשיית חסד , כשילוב קיומי הנקרא עץ החיים . אהבת לרעך כמוך , כמו כל חסד מוגבל בגבורה הנקראת הבא להורגך השכם להורגו . גם אברהם ידע להיות בטל למצוות השם לעקוד את בנו , ורק אחרי שהתבטל לאל ולציוויו וגילה ענוותו באו הרחמים מצד האלוקים . הדרך שאת מציעה היא נוצרית הפניית הלחי השניה או עיוורון מה זה הלב , ומראה שאין את יודעת מהי אהבה או חמלה או נתינה , ידיעת מהות טוב דורשת את ידיעת הרע . אהבה - שנאה בדידות - אינטמיות עצב - שמחה ולומר רק אהבה זה הבל רוח ושטות גמורה . לומר מצוות הלב בניגוד לנתיבות חוכמת הלב , זו חוסר הבנה ובילבול מוחלט . אפשר להבין את הרגשנות מאחורי השקפתך ואת תחושת הצדק המפותחת . אך אינני מסכים אם השקפתך שבסיסה התבונתי הוא נוצרי , בין אם את מודעת לכך או לא . התיקון שנותר בדורינו הוא לבבך ונפשך , דהיינו פעמים לב + נפש . לבלוב נפש לעומת בלבול נפש . נתיבות חוכמת הלב על הנפש , צדיק יודע נפש בהמתו . לעומת איש הישר בעיניו יעשה שלא יודע נפשו . בזכות עצמך = הישר בעיניו יעשה . לשוא שקד שומר אם ה` ..... ודי לחכם ... דוד דוד

הכוהנת

New member
בוא נדבר על מצוות - דוד.

לא מסכימה עם דעתך, אם כי מאד מאד חכמים דבריך. איך אתה יכול לומר שאני לא מבינה את המצוות או לא מכירה אותן, איך אתה יכול לומר שאהבה היא לא משהו כי היא טומנת בחובה גם שנאה? בוא נדבר על מצוות יקירי, ניקח לדוגמא את מצוות נטילת הידיים, ואשאל אותך, מה היא אומרת עבורך? למשל מצוות חבישת הכיפה - מה היא אומרת עבורך? למה נעשות שתי מצוות אלה? טבילה במקווה - מה אומר עבורך? מעבר לזה, מהו צדיק עבורך? זה שיושב לבתפלל כל היום ועושה מצוות? אשמח לקבל את תגובותיך לשאלות הספציפיות הנ``ל. אגב - אין טוב בלי רע, נכון, אני מסכימה לכך, ו...האם אתה יודע מאין אני באה? מכמה רע אני באה לעומת הטוב והאושר אותו אני חווה היום? אני לא חושבת שכדאי לרדת לפסים אישיים בדיונים ציבוריים. כל האור והאהבה, מיסטיק.

על הבדל בין מצוות להוראות

שלום . הוראות דרבנן בדבר חבישת כיפה או נטילת ידיים , הם דרכי ביצוע בתורה שבעלפה למצוות אחרות ואינם מצוות כחלק מתרי``ג מצוות . ותוקפם נובע ממצוות כיבוד חכמים . רק בנקודות אלה כבר טעית . בדיני רבנן יש עניין של טבילה במקווה ונטילת ידיים , לטוהר והבדלה והתקדשות . צדיק הוא המאוחד אם אלהים בחייו , ולא כמואר המתאחד אם האור בלבד . צדיק הוא מצב של כל יהודי , כאשר המטרה היא להיות חסיד . כלומר שילוב של צדיק תמים ישר ההולך את האלהים . כאשר יהודי בוחר חיי חומר וכסף על תורה אנו אומרים כסף יסנוור עיני צדיקים . בעניין זה יש להבחין בין צדיק לחצרות צדיקים בחסידויות שונות . זה היושב בבית הכנסת ומתפלל ולומד תורה , מושך אור ועל ידי המצוות האור מומר לטווח הרוחני והגשמי שבתוכו את מתקיימת וזה תופש לגבי כל הקיום . דוד

הכוהנת

New member
לדוד - מצוות.

יפה דיברת יקירי אולם שאלתי כנראה לא היתה ברורה. מדוע נוטלים ידיים מתוך מיכל ולא תחת מים זורמים בברז? ושוב: צדיק הוא זה המחובר עם האלוהים בהיותו בחיים??? מה הקשר של כבוד ועשיית מצוות? האם אדם שאינו מכבד לא יכול לעשות מצוות? או לחלופין, מצוותיו אינן מתקבלות? ואתה טוען שרק אתה יודע טוב מכולם?. מיסטיק/הכוהנת

בקיצור

צדיק - מצב של זיהוי רסיסי המודעות החולפים בכלי המודעות הנקרא גוף , הרסיסים הם הכבוד של האלהים ורק לו כבוד , מצוות הם חיבור הרסיסים לכלי . והפיכת הבהמה לכפופה לכבוד . דוד

אתה לא עונה לי

אתה שוב מצטט ואומר לך מה אני חושבת, למצוות ידידי, אין קשר לכבוד. שאלתי היתה למה למשל נוטלים ידיים מכלי ולא תחת מים זורמים, או למה בעצם חובשים כיפה? למה הולכים למקווה ולא מעדיפים להתקלח? למה נשים אמורות להיות נפרדות מהגברים בבית קברות? ועוד כאלה, ואל תגיד לי בגלל שכך כתוב, זה לא מספק. שלך, מיסטיק/הכוהנת

טרם קיבלתי תגובה לגבי המצוות

ואם אין לך תשובה, אפשר פשוט לומר ``לא יודע``. גם זה בסדר ומותר. מיסטיק

בלבולי דעת לעומת עץ החיים

שאלת הוכחת ידע לא מעניינת אותי , וקיבלת תשובה , אולי לא הבנת אותה . תנסחי מחדש את שאלתך , אולי יהיה לה מובן . דוד

Tal_Ya_Tal

New member
היי מיסטיק, ברוכה הבאהB-)

אני מכירה את התפישה שלך בקשר לאמת. זוהי תפישה שרווחת בקרב אנשים שעושים דרך רוחנית, הדוגלים בהשקפה נרחבת ומעודדים התרחבות של ההשקפות. האמיתות שאת מדברת אליהן, הן אמיתות יחסיות הנובעות מתוך שינויים בתפישה. וזה נכון, כאמת סובייקטיבית. אולם אני מדברת כאן על אמת אוניברסלית אחת. אני מדברת על האמת המוחלטת. ישנה רק א מ ת א ח ת ! האמת היא נצחית ואינה משתמעת לשתי פנים. אינה ניתנת לשינוי, אפשר שלא לזהות אותה , אך אי אפשר לשנותה. כאשר אנו מתקדמים בהבנות הרוחניות שלנו, מתקדמת התפישה לנוכח האמת האבסולוטית הזאת. בקשר לפיצול הנשמות, פיצול אישיות, איננו לדעתי פיצול נשמה. אלא הזדהויות שונות של האגו (הרצון לקבל, אם את רוצה) עם ארכיטייפים שונים במישור הנפש, כאשר כל אחד מהם פועל ברובד אחר. לעומת זאת, ``גוף יכול להחליף נשמה`` בתקופת חיים אחת. זוהי התופעה של ה WALK -IN”`` כאשר נשמה אחת מוותרת על המשך מסעה עלי אדמות ומפנה את הגוף לנשמה אחרת, (בדרך כלל בדרגת התפתחות גבוהה יותר) שמתנדבת להמשיך כאן את חיי הגוף. ודבר נוסף, ברצוני לתרום למושג יהודי- (לא מן ההיבט הקבלי ואף לא מן ההיבט הדתי) יהדות היא קוד גנטי, קוד של התחייבות ללכת בדרך הרוחנית. זוהי ההתחייבות שקבלנו על עצמנו ב`מעמד הר סיני`. (היו שם מכל העמים ומכל הלאומים) הקוד שאומר ``כן`` להפעלת הכתר בכיפה. ישנם שמפעילים את הקוד ויש שאינם. ואין כל קשר אם הם באו בבריתו של אברהם, או הוטבלו לנצרות או נולדו כמוסלמים, הינדים או טאואיסטים. L&L TALYA

הכוהנת

New member
טליה`לה....

היי חמודה. בואי ונבהיר את העניין וניווכח כי שתינו מדברות על אותו דבר - האמת האוניברסלית - האמת של היקום, אכן אחת היא ואינה משתנה. יחד עם זאת כאשר אמרתי שאין אמת מושלמת כוונתי היתה לומר כי בעולמנו הגשמי אין אמת מושלמת ואני תקווה שעם זה את מסכימה, משום שכאמור מה שנכון לפני זמן מה יכול להיות שונה היום בעולמנו, ולכן האמת ``פה`` אינה מוחלטת. גם העניין של להתקרב אל האמת האוניסרסלית ע``י קיום מצוות התורה איננה מקובלת עלי, כאמור ``כי בתוככם אני שוכן``, מכאן שיש מי שמקיים את התורה החקוקה באבן, ויש מי שמקשיב לאלוהים שבתוכו, מה שיותר מקובל עלי. לגבי פיצול אישיות, אני אכן רואה זאת כשתי נשמות השוכנות בגוף אחד, בכלי אחד, ואולי זה לא רע ואולי כן, מכל מקום, זו דעתי האישית. באשר ליהדות כקוד של היקום - אכן על כך דיברתי, ואכן כך אני טוענת. אני לא חושבת שיהודי הוא מי שנולד כיהודי, ולכן אני מסכימה כי היהדות, ויותר מכך, הקבלה היא הצופן של היקום ולא, היא אינה מיועדת לנו, ``יהודים`` בלבד. שמחה להיות פה איתכם, ואשמח אם תגיעי אלי..קצת לבקר כזה... אני יודעת כי יש לך מה לתרום גם אצלנו... תחי הרשת!!! כל האור והאהבה, מיסטיק/הכוהנת

למעלה