התעלומה הגדולה...

orli997

New member
גם לי זה לא עונה להיפך חחחחחח

אני בכלל מתיחסת שונה לתורה, יש בה המון ידע עלינו ועל הנעצים שהביאו אותנו להיות מה שאנו היום, נעץ הכוונה שטראומה או מניפולציה אנרגטית שאנו כל חיינו מתנהלים מתוכה אם מתוך נסיון להוכחה עצמית או שיפוט עצמי כזה או אחר, אני חושבת שאם כבר מדברים על התורה היהודית אז כל החומר שנימצא שם הוא מידע על החופש שלנו, וכל הסיפורים והתאורים מבטאים בדיוק את תהליך אובדנו וזו תרומתה הגדולה לנו בזה זכינו.

susony

New member
אבל זה הרבה יותר מזה,

התורה האמונה היהודית היא רק דוגמה (והיה לי נוח איתה כי כולם מכירים בה, ויד כאן אנשים שגם מאמינים בה), באותה נשימה הייתי יכול להביא את האמונה הבודהיסטית כדוגמא, או אמונות אחרות. קשה לי להאמין שאי פעם אוכל לראות את התמונה השלימה, לפחות לא במצבי הנוכחי. במקרה כזה אצטרך להתעלות הרבה מעל המסגרת שקושרת אותי כדי לנסות להבין משהו בעולם הזה באהבה אביב

orli997

New member
זה נכון אבל

היות ואתה יהודי נולדת לתוך המניפולציות האילה , ככה שלדעתי לפני שאני יכולה להסתכל במבט כולל ורחב יותר עלי לפרק את הקומבינה היהודית, מבחינתי היא הכי נכונה לי משום כך. אם כבר מסגרת אז זו המסגרת אליה אני שייכת וממנה פועלת להשתחרר , ובדרך אני אוספת המון תובנות על החיים חלק מתקשרים לכלל וחלק לא. ועדיין זה קצה קרחון בהחלט, אבל גם פרוייקט לחיים שלמים. זה כמו שדיברה פה מישהי על כלכך הרבה דברים שיש בעולם שאין לה וזה יוצר אצלה תחושת כישלון, אבל גם ללמוד לזהות מה כן יש לה זה פרוייקט חיים שלמים, ככל שלומדים יותר מבינים כמה יש עוד ללמוד וכמה יודעים מעט, אבל בהשואה למה שידעתי אתמול אז היום אני יודעת יותר, ככה אני רואה את זה וזה לא מרפה את ידי.

susony

New member
לא הבנתי את המניפולציה היהודית

אם את לא רוצה אותה, תוותרי עליה, בדיוק כמו שאני עושה, פעם השתדלתי ללמוד, כרגע אין לי זמן לנשום. לי אישית אין את היהדות, היא לא שלי, לא מאמין בה, לא מאמין באל שלה, לפחות לא בזה שמצטייר על ידי הדתיים. מקבל את המסורת הנוחה לי, לא עושה דברים שמגבילים אותי. מנסה כן לקבל גישות שמתאימות לראיית העולם שלי, אבל זה דורש המון השקעה שכרגע אני לא מסוגל לתת כן מרגיש כישלון, אולי בגלל שככה חונכנו, אולי בגלל שעד שאת לא מגיעה לאמת ככה תרגישי. יודע שזו תחושת שווא, אבל היא תמיד מלווה אותי לאורך הדרך, המקומות היחידים שלא היתה קיימת היתה כשהלכתי בדרך רוחנית, כשקיבלתי תובנות רוחניות. הרבה שאלות לא פתורות יש לנו בחיים, פעם חשבתי שיש תשובה, באהבה אביב

orli997

New member
בדיוק על זה אני מדברת עם קטרת למעלה, תציץ

אם בא לך, אותה תורה שהפרושים הקונונציונלים נותנים לה אמורה לספק לנו בדיוק את ההיפך, את התשובות לאן אנו לקחנו את הדברים, כמו ללמוד מנסיון של אחרים, יש שאומרים שזה לא ניתן אבל אני סבורה שכן, אם אדם יודע לעשות את ההקבלה איפה הוא נמצא בסיטואציה הזו בחיים שלו הוא בהחלט יכול להשתמש בתורה כדי להבין את משמעות החיים את הגלגול החוזר ונישנה והחזרה הזו כאילו ללא תכלית. כשכל התכלית היא להשתחרר מהחיים המתנגדים לעצמם, המאבק בן הרוח לחומר ולהגיע לשילוב בינהם, ווואי וואי איך ניסחפתי חחחחחחח

susony

New member
וואי, איזו התלהבות

בסדר, נניח שכל המטרה שלנו בחיים זה להשתחרר מהם, ומה אז? מה יקרה לנו? מה יש שם שאין כאן? באהבה אביב

orli997

New member
מה איכפת../images/Emo6.gif

הרי תישתחרר מהם לא? ניראה כאילו כשנישתחרר כבר לא יהיה עניין לחזור שוב ושוב, הרי אדם חוזר שוב למקום ששכחמשהו או שחלק ממנו נשאר שם, אז אני מניחה שנישתחרר נהיה יותר שלמים ואז כבר מה חשוב מה יש כאן או שם? איפה שאתה אתה שלם, לא? ואולי נגיד סליחה טעינו חחחחח ונחזור בחזרה, גם זה אופציה

susony

New member
סליחה שאני נודניק,

אבל מה יקרה אז? סבבה, אז הגענו למנוחה ולנחלה, ו..... מה יש שם שאנחנו צריכים\רוצים להגיע לשם? באהבה אביב

orli997

New member
איך אתה מבאס../images/Emo3.gif

אין לי מושג, אולי לא יהיה בכלל לאן לחזור חחחחח עכשיו כל סרטי המדע בדיוני רצים לי בראש חחחחח אבל האמת? עמוק בפנים נראה לי שכאילו כמו לחזור הביתה, לכלום אולי, מה כבר יכול להיות שם?

orli997

New member
תראו מה קיבלתי במייל?

בית-הספר לליווי בתהליכי מעבר – מוות 27-29 דצמבר בהנחיה משותפת עם סנט ג'רמיין - רוזמרי נגילה ומירית קופרווסר www.dreamwalker.cc/dw-il כל אדם חווה סדרה של מעברים בחייו. אחד המשמעותיים שבהם הוא המוות, מעבר שלרוב מלא בפחדים, חששות ובדידות. הסדנא מכשירה את המשתתפים להיות מלווים במעבר משמעותי זה, במסע חזרה הביתה. החוויה האנושית היום תופסת את המוות כסוף המוחלט, כמשהו קשה ורע, ורובנו עסוקים בלפחד ולהזהר ממנו כל חיינו. בסדנא זו אנחנו מזמינות אתכם להסתכלות והבנה חדשים על נושא המוות. במהלך שלשה ימים תחשפו למידע רב בנושא המוות – מדוע קיים המוות, מה קורה לאחר המוות הפיסי, ומבט כולל על הדרך שעוברת הנשמה במימדים השונים. כמו כן, תחוו חוויה אישית של ליווי DreamWalk , ובסופו תוסמכו כ DreamWalkers – מלווים במעברי המוות. הסמינר הוא חלק מסדרת ה " DreamWalker TransitionsTM " בהנחייתו של אדמוס סנט ג'רמיין. ומוצע כחלק מתוכנית הלימודים של Shaumbra Institute . הסמינר מורכב מתקשוריו המקוריים של סנט ג'רמיין, ע"י ג'פרי הופי כפי שהוקלטו על גבי DVD . עיקר הסמינר הם תקשוריו המוקלטים של סנט ג'רמיין. התקשורים בשפה האנגלית. בנוסף יקויימו דיונים בקבוצה, הדיונים יערכו בעברית. מזה DreamWalker ? ה DreamWalker, מלווה את הנשמה ברגעי המוות ולאחריו, דרך הליך הלוויה, המימדים הלא פיסיים ועד לגשר הפרחים. חווית הליווי היא חוויה מדהימה, המאפשרת ללקוח לחזור הביתה באמת. לבית האמיתי, בו מחכה לו משפחתו המלאכית. חזרה מלאה הביתה מאפשרת התחלה חדשה בחיים הבאים, שנקייה מהתנסויות העבר. DreamWalk הוא אחת החוויות האינטימיות והיפות ביותר שקיימות, ליווי נשמה הביתה מעבר לזמן ולמרחב. למי זה מתאים? סדנא זו מתאימה לא רק עבור אלו המעוניינים לסייע לנשמות הנמצאות בתהליך המעבר, אלא עבור כל אדם שרוצה להתנסות בקיום רב מימדי, להרגיש את המימדים הלא פיסיים הגבוהים ולחוות את הדרך הביתה. ההתנסות משנה את נקודת ההסתכלות שלנו על החיים, מאפשרת מקום בטוח להתמודדות עם הפחד מהמוות, ונותנת מקום לבחירה מחודשת בחיים. מידע נוסף, התרשמויות של בוגרי הסדנא ושאלות ותשובות ניתן למצוא בקישור http://www.dreamwalker.cc/dw-il/ארועיםמקומיים/tabid/687/Default.aspx

מצטרפת לאביב - תעלומת החיים../images/Emo13.gif

כשקראתי את השאלה לראשונה, עוד לפני שקראתי תגובות, אמרתי לעצמי שהחיים עבורי הם התעלומה הגדולה ביותר. אז אולי זה הימור על כל הקופה, ואולי משום החוויה שזכיתי לה השבוע, אני עדיין שואלת.. החיים - מהם? למה לנו? בשביל זה "טוב/לא טוב"?

היי גילי,

זה ברור, החיים.. אבל זאת לא חוכמה, כי הכל זה פועל יוצא של החיים. החיים הנם המשוואה הגדולה ביותר... בכדי לפתור משוואה, כל משוואה, עלינו לפרק אותה לגורמים. אם את רוצה את הפתרון למשוואה, מבלי לפרק אותה לגורמים, זה כמו לבקש את הפתרון, ממישהו אחר... בכדי לפתור משוואה, חייבים למצוא את הדרך על פי סדר מסויים, אם לא נתחיל בגורם הראשון, לא נוכל להמשיך. כך גם בחיים, צריך למצוא את הגורם הראשון וכך להמשיך על פי הסדר... אז מה הפלא שעד עכשיו אף אחד לא מצא את הפתרון... איך אפשר למצוא את הפתרון, כשאנחנו מתחילים בגילגול נשמות, שזה איננו אחד מהגורמים בתוך מערך החיים המופלא שאנחנו, חלק ממנו.

orli997

New member
במבוק אתה אמור לנסות לענות לנו?../images/Emo6.gif

לפי הדילמות המועלות כאן אתה בטח מתחיל להזיע חחחח

אינני מתיימר להיות בעל התשובות.

לא אמרתי שיש לי את התשובות. הכוונה הייתה להעלות נושאים שונים ולדון בהם, כל אחד מוזמן לנסות ולענות על השאלות שמועלות כאן, כולל אותך.

orli997

New member
ברור , ברור, סתם צחקתי../images/Emo140.gif

אני חושבת שהרעיון יפה ומעניין מאוד

אולי תגחחו,,,

אבל עד היום קשה לי לתפוס את הדבר המופלא והמדהים הזה, איך בן אדם יוצא מבן אדם,,,וכמובן כל בעל חיים אחר שיוצא מרחם אימו,,, זאת התעלומה הגדולה ביותר עבורי,,,ואני זוכרת שאחרי כל לידה (3 במספר),עברו להם הרבה ימים עד שהתחלתי לקלוט שהייצור הקטן הזה יצא ממני,,,,

אין שום ספק

מדובר בפלא אמיתי אבל אלה דברים ביולוגיים שיודעים להסביר אותם. המדע חקר ומצא את המנגנון והתהליך ויש לו הסברים לדברים האלה. , השאלה הגדולה היא, איך כל זה נוצר, אין נוצר התהליך המושלם הזה מלכתחילה ? על זה למדענים אין שום הסבר ושום ידע, זה מעבר למדע.

../images/Emo51.gifבמבוק,,,זהו,,,לזה התכוונתי

הסברת הכי טוב שאפשר,,,מה שאני לא הצלחתי להסביר,,, איך נוצר התהליך המושלם הזה מלכתחילה,,, ההסברים המדעיים להווצרות של חיים בתוך חיים אכן נותנים תובנות, אבל עדיין נשאר חלק מסתורי בתוך כל הפלא הזה,,,

susony

New member
במבוק, המדע לא ממש מסביר הכל

הוא אולי מתאר אותם מאד יפה, ומסביר לך תבליכים מסויימים בעזרת תהליכים נסתרים שלא הכרת אבל הוא לא ממש יודע להסביר את התהליכים עד לעומקם. באהבה אביב

למעלה