התעלומה הגדולה...

זה לא שיח, זה עץ...

לא מזדהה... מי את ? את חושבת שאת יכולה להיות שניהם ? אמרת, הגוף שלי... אז מי את ?

orli997

New member
אין לי ברירה אלה להיות שניהם

אני חושבת שאני אמורה להיות שניהם בשלב מסויים , הגוף שלי. אני לא הגוף שלי אני בתוך גוף כרגע אנו אחד מיקס מעורבב ולא מתפקד כראוי, מי אני? אני נשמה או חלק ממנה החיה בגוף בשר ודם ככה אני חושבת.

אורי בר

New member
|חאת יודעת אור-לי הסקרנות הרגה את החתול מכירה

עבר הווה עתיד, למה מתעסקים או בעבר או בעתיד מה אם ההווה????????????, לפני שאתה מת יש לך כבר המשך , מהו? ילדים וכאלה שאין להם עושים בשבילהם, אז כבר יש המשך התחמקות יפה לא?, השאלה מה עושים בחיים הרגע ולא בעוד דקה. כשמסתכלים על זה אדם וחווה היה להם הכול אבל נהייה משעמם שם, ואז התחיל מין כדור שלג של שטויות ואז נהייה מענין, מה שלדעתי מיצר את כול הבלגן מלפני ועד היום ובכול התורות , זאת ההתנגדות אשר עושה את עבודתה נאמנה,ברגע שהיא נוצרת מחפש אדם אלטרנטיבה ופתרון יותר טוב ומשם לתחרות או מלחמה זה אי נוח, התהליך הוא מה זה פשוט ומגעיל עד שאדם מבין עוברים חיים שלמים,המטרה היא להפשיט את כול הבלגן ולא לסבך ואנחנו טובים בלסבך והכול מתחיל מדברים קטנים שכאילו אין להם חשיבות אבל כמו הפתגם שקל לשקל נוצר מאה שקל, מה השוני בנינו לבין הצומח או החיות, כולם מתרבים רק כול אחד בשפתו, כול אחד רוצה שהצאצאים שלו יהיו חזקים חכמים וכו", אנחנו עושים את אותו דבר וכך ממשיכים את הדור, אבל אם נעשה נכון ממשיך נכון ואם לא אז לא. לדעתי אנחנו מנסים לרמות את הטבע אלוהים ולא לוקחים בחשבון את החוקיות שיש ומנסים "לעבוד עליה" אז לדעתי זה עניין של מוות זה מין ענין של תחכום. האדם צריך לעבור תהליך של השתלבות בטבע כחלק ממנה ולא כחלק ששולט בה. בשליטה הוא יוצר תהליך של התנגדות לטבע ,ומכאן נוצרת מלחמה בין הטבע לאדם הטבע מנצח מה לעשות. הוא יודע לרפות את עצמו לבד והאדם נופל כמו טמבל פעם אחר פעם.

orli997

New member
מה אנחנו צריכים לעשות אני יודעת

אבל איך משלבים בן מה צריך ונכון לבין הצורך להשתחרר מהחוקים הכובלים אותנו להיות יצורים חיים לבין השאיפה למעלה? ובכלל מדבריך עולה שאנו כלל לא רוצים להשתחרר כי אחרת לא היינו יוצרים המשכיות כלל ולא מביאים ילדים, דבר שממשיך אותנו או קושר אותנו לחזור שוב כל פעם.

אחד התעלומות

הגדולות בחיי הם איך קורה שאני יושב כאן, מקיש על כל מיני כפתורים והפלא ופלא הם הופכות לאותיות ולמילים שנכתבות על הצג ויותר מכך הופכות לקריאות אצלך ואצל כמעט כל אחד בבית.

susony

New member
אם אתה רוצה,

אני יכול להעביר לך סדנה שלימה בנושא של מחשבים, אבל אני מזהיר רותך שיש סיכוי שלא תבין אותה באהבה אביב

תודה חמוד

אני מאלו שהיו בונים מחשבים מפיסות מתכת ואחר כך מתכנתים בבינארית עד שהאסמבלי עשתה את העבודהבקלות יתר-הטכניקה ידוע לי על בוריה עד לעמקי כל רגיסטר. כמו שידוע לי האנטומיה של האדם והתהליכים שגורמים לפיזיולוגיה של התנועה אבל כל אלו עדין הסברים טכניים של גירויים ותגובות ובעצם לא מבין עד הים איך אנחנו הולכים או מרימים יד.. שלא אכנס לפליאה שלי על עצם החשיבה

susony

New member
סחיין עליך, כל יום אני לומד עליך משהו חדש ../images/Emo13.gif

ב ת ח ו ה

New member
התעלומה הגדולה שלי

הייתי רוצה תשובה בראייה לדעת איך מתרחש גילגול נשמות בפועל לראות את התהליך ולא רק לקרוא עליו. ישנן המון תאוריות על הנושא חלקן קראתי וחלקן לא מה שמענין אותי זה לראות את ההתרחשות בפועל - תעלומה ומיסתורין... בת חוה

זאת איננה תעלומה מתוך החיים

מי אמר שיש דבר כזה גלגול נשמות. לא עדיף לנסות להבין קודם את התעלומות שבתוך חיינו לפני שאנחנו מחפשים תשובות לדברים שאין לנו שום אפשרות להוכיח שהם קיימים ושאינם מהווים חלק מחיינו ? תראי בת חוה, כאשר נישאלת שאלה נכונה, יש סיכוי לקבל עלייה תשובה. גילגול נשמות איננה תעלומה, הייתי אומר שזאת יותר משאלה... כמובן שאינני פוסל זאת. לשאול אם יש גילגול נשמות, זה כמו לשאול אם יש חוצנים. על שתיהן לא ניתן לענות. לעומת זאת על תעלומות מתוך חיינו המסקרנות אותנו, ניתן למצוא תשובות.

ב ת ח ו ה

New member
לבמבוק חלול

אתה מכוון אותי מה נכון לי לשאול ומה לא? הצחקת אותי מה מפריע לך בשאלה שלי? אותי הנושא מענין ומהווה תעלומה ומסתורין לגבי מה מפריע לך בזה? כל נושאי המטאפיסיקה לא ידועים לאיש ולכן מסקרנים מאד וכן הם קשורים לחיים לנסתר שבחיים בת חוה

מפריע ? ממש לא...

לא כיוונתי אותך לדבר, כמובן שזכותך המלאה לשאול ככל העולה על רוחך וכמובן שהשאלה ששאלת מסקרנת את רובנו, אבל לדעתי יש בעייה לקבל עלייה תשובה. כל מה שכתבתי, היו מחשבות ביני לביני ולא מתוך כוונה, לגרום לך לשנות את שאלתך. מקווה שתמצאי תשובה לשאלתך. לדעתי, בכדי שנוכל להבין דברים שנמצאים מחוץ למסגרת חיינו, במידה והדבר ניתן, יש צורך להבין את הדברים שבתוך חיינו, כי משם ולאחר שנבין אותם, יש לנו סיכוי לקבל תשובות גם על שאלות אחרות. נ.ב. מתנצל, לא התכוונתי להצחיק אותך...

orli997

New member
אני חושבת שגלגול נשמות קורה אבל

לא כמו שאנו נוטים להתיחס אליו, ניתן בהחלט לזהות אנרגיה של אנשים שמתו שנישארה כאן וממשיכה את פועולה באדם אחר, אם זה דרך חיבורים דרך השם או דרך קשרים משפחתיים עבריים אפילו, אני יודעת שבעבודה שלנו אני מידי פעם ניתקלת במה שקוראים לו גלגול נשמות וזה לא דומה לגלגול כמו שקראתי לא פעם כפי שמתארים זאת, נשמע יותר כמו דמיון רומנטי לדעתי.

susony

New member
אני חושב שהתעלומה הגדולה ביות שלי זה החיים

עצמם, מהם באמת החיים? האם יש להם איזושהי משמעות נסתרת? מה בעצם אנחנו עושים כאן? השאלה המפורבמת של היקום החיים וכל השאר באהבה אביב

האמא של התעלומות...

בתוך זה נמצאות כל התעלומות כולן, פתור את זה ופתרת את כולן. השאלה הייתה לגבי תעלומה אחת, בטוח שיש לך משהו שאתה סקרן לגביו והוא מהווה עבורך תעלומה.

orli997

New member
אחת במוות אחד בחיים....

מי אמר שאין השלמות בחיים? אגב אביב איך אתה מברר את התעלומה הזו?

susony

New member
אני לא,

אחד הפרדוקסים הכי גדולים של החיים, זה שכנראה אין ממש תשובה. ואני גם אסביר למה, נניח שיש תשובה, נניח לצורך העניין שהאמת היהודית היא האמת הנכונה, כלומר, נוצרני בכדי לעבוד את אלוהים, זו משמעות החיים שלנו. ובאמת נניח שזה נכון, הרי שדבר ראשון לא גילינו שום דבר חדש ומעניין, הכל עניין של למי אתה שייך. אבל אז תמיד עולה בי השאלה, מיהו האלוהים היהודי, מאיפה הוא בא, האם הוא היה קיים כאן תמיד או שהוא נוצר מאל רב ואדיר מימדים אחר? מהי המשמעות לקיומו? האם יש לו איזשהי משמעות נסתרת? ומה לעזאזל הוא עושה כאן? כלומר, השאלות ששאלתי לא נעלמו כי "יש אלוהים" הן רק קצת התרחקו. וכמו שנאמר: "החיים הם ריקים וחסרי משמעות". באהבה אביב

למעלה