התעלומה הגדולה...

התעלומה הגדולה...

ישנם הרבה תעלומות והרבה מיסתורין, שהיינו רוצים לדעת את התשובות להם. כל אחד מוצא דברים שונים שהוא רואה כתעלומה. מציע שכל אחד מאיתנו יעלה לכאן, מהי בעינינו, התעלומה הגדולה ביותר ושעליה היינו רוצים לדעת את התשובה, או שיודעים אותה... רק תעלומה אחת והמסקרנת ביותר, של כל אחד מאתנו. אין מניעה שתהיינה תעלומות זהות למשתתפים שונים. כמובן שלכל תעלומה כזאת, משתתפי הפורום מוזמנים להגיב ולהציע תשובות.

orli997

New member
יפה במבוק../images/Emo24.gif מתחילה.....

תעלומה ואולי קונפליקט שמעניין אותי הוא עניין המוות, הסקרנות אין קיץ להבין את פשרו מצד אחד, מצד שני הפחד למות כדי להבין את פשרו שזה האלטרנטיבה היחידה לפתור את התעלומה בעצם. שאותו כמובן אני לא שוקלת כרגע חחח אבל הצעות לפתרון הקונפליקט התקבלו בברכה,

פחד מוות

מדוע אנו פוחדים ממוות? נסתכל על זה בשני אופנים. 1. אין שום דבר אחרי המוות - אנו מפסיקים להתקיים 2. יש משהו אחרי המוות - אנו ממשיכים בצורה אחרת. אם אין דבר אחרי המוות- כשתמותי לא תוכלי לדעת את זה מכיוון שלא תיהי.. לכן לא יהיה באפשרותך לחשוב על עצמך או אחרים.. לבעצם לא יחסר לך דבר ...לכן אין ממה לפחד.. אם לעומת זאת יש משהו אחרי המוות - כשתמותי תמשיכי הלאה .. לאן שזה לא יהיה..ולכן אין ממה לפחד. כלומר פחד מוות הוא לא בעצם פחד מוות.. הוא פחד ממשהו אחר.. סביר להניח שזה פחד מחוסר אונים או כישלון חוסר אונים - הפחד שלנו מחוסר יכולת להשפיע על מה שקורה לנו.. מתיאורים שונים בדתות שונות אין לנו יכולת להשפיע על התוצאה לאחר המוות, רק לפני כלומר עלינו לפחד כל הזמן שאנו חיים שמא נמות לפני שנוודא שהתוצאה תיהיה טובה לנו. כישלון - הפחד שלנו לא לעמוד בציפיות של אחרים ושלנו מעצמנו... המוות נתפס ככישלון מכיוון שהאדם לא יכול יותר לעמוד במצופה ממנו.. אם אנו מתים צעירים - אנו מאכזבים בגלל אובדן הפוטנציאל שלנו. אם אנו מתים מבוגרים - אנו מאכזבים מכיוון שאחרים "תלויים" בנו... כלומר תמיד המוות הוא אכזבה ולכן הפחד.. בחברה המערבית עצם התעניינות במוות הוא "מורבידית".. כלומר אנשים עם נטיות פסיכולוגיות לא בריאות...זה בניגוד לעובדה הברורה שהמוות הוא תהליך בחיים.. ואין זה משנה אם הוא מביא לסופם או לסוף הצורה הנוכחית..זה יוצר קונפליקט בחברה המערבית..יש עוד הרבה להגיד בעניין המוות רק לא עכשיו.. אור ואהבה אור ואהבה

orli997

New member
האם הזה לא עוזר לי

ברור לי שמשהו מת מעבר לגוף, היכולת להשפיע או משהו כזה תם לאחר המוות, כן זו התחושה שלי, ויצא לי לתקשר עם כאילה שכבר לא בחיים פיזיים, והתשובות שלהם אממממ כאילו יש משהו שאני לא צריכה לדעת וזה עוד יותר מחרפן אותי, כמו עץ הדעת? אל תיגע ואני כבר מתחרפנת חייבת לנגוס, אני גם מקבלת את המשמעויות שהצגת על המוות והמשתמע מזה כאשר זה מעסיק או מפחיד אותנו, האמת לא מפחדת ממש, כאילו יש שלב בו קיים פחד מוות ואני יודעת שזה רק פחד ואין אחריו מוות ממש, זה וכל החויות המטורפות שחויתי בנושא לא מצליחים לספק את סקרנותי, כי הם לא המוות עצמו אלה חויה שאנו מקבילים לחוית מוות, אבל אם אמות ממש לא אוכל לחזור וזה אולי המעכב שלי , אכזבה, בהחלט מתקשרת למוות, הרי אדם שאין בו אכזבה בטח לא חושב על מוות בכלל אלה עסוק בחיים והמוות בטח הפתעה עבורו במיקרה הטוב ובמקרה הפחות טוב תהליך לא מודע בכלל, האים יש/ בכלל אנשים שלא מתעסקים במוות? לא כאילה שבורחים או מדחיקים אילה שממש לא מתעסקים בו בשום צורה? מה דעתכם?

שלום לך מוות, מי אתה ומה אתה ?

לפני שעוסקים בנושא המוות ובכדי לנסות להבינו, יש צורך לשאול מספר שאלות. 1. מהו מוות ? 2. מי הוא זה שמת ולמה ? במידה ונצליח לקבל את התשובות הנכונות לשאלות הנ"ל, ומובן שאף אחד לא יוכל לאשר לנו שהם הנכונות, אפשר לשאול גם את השאלות. 3. למה הוא קיים והאם המוות הוא דבר סופי, או חלק מתהליך מתמשך ? 4. האם יש אלמוות ואם כן, מהו ?

שלום לך מוות, מי אתה ומה אתה ?

לפני שעוסקים בנושא המוות ובכדי לנסות להבינו, יש צורך לשאול מספר שאלות. 1. מהו מוות ? 2. מי הוא זה שמת ולמה ? במידה ונצליח לקבל את התשובות הנכונות לשאלות הנ"ל, ומובן שאף אחד לא יוכל לאשר לנו שהם הנכונות, אפשר לשאול גם את השאלות. 3. למה הוא קיים והאם המוות הוא דבר סופי, או חלק מתהליך מתמשך ? 4. האם יש אלמוות ואם כן, מהו ?

orli997

New member
נסיון ראשון

מוות הוא סוף, סיום תקופת חיים בגוף פיזי, מוות הוא גם הרבה מעבר לזה יש הרבה קונוטציות ומשמעויות למוות, אבל אני מתעניינת במוות הפיזי, מי מת? הגוף שלנו נראה לי, עכשיו לשאלה למה קיים, יש לי רעיון, הנשמה כלואה בגוף עליה לעשות תיקון על מנת שתוכל להשתחרר,(שזה לא בטוח כי נשמה מתוקנת מי יתן לה ללכת?) אז הצער מהמוות אולי מבטא את האובדן של העולם הזה על נשמה שפרחה לה ממנו אל החופש, יש עוד רעיונות?

מנסה גם בקשר ל"מוות",,,

"מוות" נראה לי כמו תחנה סופית על פני האדמה, אבל המסע ממשיך לעולם אחר,,, אני חושבת שלא בכדי אומרים "נפטר" ולא "מת",,כי מת הוא דבר סופי, ונפטר הוא רק פטור בעולם הזה מחובות, סיים את חובותיו פה, אבל הוא ממשיך להתקיים במימד אחר,,, ולכן אני חושבת שאותה אנרגיה שיוצאת בנשיפות האחרונות מהאדם, לא יכולה למות,,,אנרגיה לא מתה לעולם,,,היא רק עוברת ממקום למקום,,, כך אני מבינה את זה,,,

orli997

New member
קטרת חחחח

אולי בכלל אנחנו בסרט שהמצאנו חחח כמו הסרטים שאת מתנגדת אילהם שממציאים את הגלגל חחחח בואינה השאלות האילה הן הגבול החוסר שפיות במיקרה הטוב חחחחחח(מתה מצחוק עכשיו)

../images/Emo140.gif

רק עכשיו גילת שאנחנו בסרט?,,חחחח

"הגוף שלנו כנראה"

1. "הגוף" 2. "שלנו" את מרמזת על שני דברים,,, האם יש הבדל ביניהם ? אם כן אז מה ההבדל ?

orli997

New member
הגוף המכיל

את הנשמה, היא מניעה אותו או לא, יכול להיות שהוא יכול לנוע מעצמו אבל הנשמה מפעילה אותו למטרתה, יש הבדל הם שני גופים שחברו יחד לעשיה משותפת אולי מכורח, ההבדל הוא שהגוף מסיים תפקידו ומיתכלה והנשמה משתחררת אם סיימה פועולה או נותרת יתומה אם לא סיימה, אומרים שהגוף הוא כלי אבל יש לו רצון יצר השרדות שמחזיק בחיים בכוח, איך זה?

orli997

New member
שאלה טובה../images/Emo6.gif

פעם הייתי מזוהה יותר עם הגוף ולא הכרתי את המורכבות הנוספת, היום אני מזדהה עם הנשמה או האנרגיה הגבוהה שהיא חלק ממני אבל הקונפליקט והבלבול עדיין קיים, עדיין יש תחושה של שתי ישויות עם איזה רצון משותף שלא תמיד יודעים איך לעבוד בשיתוף פעולה, מה שבטוח הרגשות שייכים לגוף ואיך שהו מזוהים עם יצר ההשרדות כך שיש ניגוד אינטרסים ומאבק לעצמאות או אולי זה מאבקי שליטה אחד בשני, מי יתן את הטון מי יוביל את הדרך, נראה כי אין אפשרות לתת את המושכות לצד אחד שיתוף פעולה כפוי, וזה בעצם אדם, מצד אחד פשוט ברור מצד שני מסוכסך ומבולבל.

orli997

New member
נראה לי שאני מכירה את השיח הזה

אם אענה נכון אעבור בשער? או אולי תחדד את השאלה מה אני צריכה להחליט עם מי או איזה ישות אני מזדהה? כי כנראה לכן הבלבול לא?

למעלה