התעייפתי

שםאנילא

New member
מ-22 ועד 31 בערך...רובן לא רוצות שהבעל ישקיע

בשיעורי תורה...מוזר דוקא הן באות מבית חרדי שלא כמוני מעבר לזה יש את המכה ה-11 והיא הצניעות או הפריצות ותלוי מאיזה צד מסתכלים על זה...

בת תורה

New member
מאוד תלוי באיזה סמינר הם למדו.

יש סמינרים שממש מחנכים לאהבת התורה ולחשיבות בית של תורה והקרבה למען התורה.נראה לי שבסמינרים הרגילים בירושלים לא מקדישים זמן מיוחד לכך אולי משום שזה מובן מאליו.. אגב, אתה לא בררן בקטע של עדות?

שםאנילא

New member
קצת...יש עדות שאני לא מסתדר איתם...אבל לפעמים

את מכירה את הצד השני וזה נעלם לך... כלומר יש פלוסים אחרים... היום אני יותר בקטע ההשקפתי והחינוכי בורר

שםאנילא

New member
ככל שהזמן עובר אנו מבררים יותר...מנסיון קודם

אולם זו בעייה...זה בעוכרינו

בת תורה

New member
זה נפל ברוב המקרים על מציאת חן

על השקפות שונות.על פער אינטלגנציה וכד` .

שםאנילא

New member
אם לא אכפת לך...אשמח אם תתני לי דוגמא של

פער באינטלגנציה שקרה לך... השקפה שונה אני מבין כי עדיין את צריכה ללכת שבי אחריו...: ) מציאת חן זה עוד משהו שצריך לדון בו... יש עוד חומר?? : )

בת תורה

New member
חומר?כן!בחור קמצן..משפחה לא מתאימה

לגבי האינטלגנציה הכוונה לבחור תמים בכל התחומים או חסר השכלה וידע .

שםאנילא

New member
השאלה כאן היא

מה זה קמצן אצלך??? מה זה משפחה לא מתאימה אצלך??? מה זה חסר השכלה וידע אצלך???? אני מכיר אנשים ללא "ידע והשכלה" שאת מתכוונת והם ממש מצליחים בחיים ואין להם אפילו 12 שנות לימוד...זה לא מה שקובע את האדם... אם זה תורה אז אני מבין אותך...אז שיקבע עיתים...

בת תורה

New member
קמצן זה

אדם שבמשך 3 שעות פגישה לא מזמין שתיה למרות שהמלצרית מנדנדת. קמצן זה בחור שמאחר לפגישה בעשרים דקות כי הלך ברגל כשאני לעומתו באה מחוץ לעיר ואף לקחתי בוס פנימי כדי לא לאחר. משפחה לא מתאימה זו משפחה שלא באה לקראת הבן המתחזק שלה. משפחה שההורים גרושים הילדים חזרו בשאלה ולבן אין קשר עם האבא. משפחה שלא תומכת כלכלית למרות שההורים יושבים טוב. הורים מסורתים בקושי.. לגבי אינטלגנציה הכוונה לבחור שאין לו דעה ולא עניין בשום תחום. כל נושא לדיון שאני מעלה בעיקר בנושא השקפה אני נותרת ללא מענה. יש בחורים שאף אמרו לשדכנית שאני חכמה מידי בשבילם.

שםאנילא

New member
ועד היום לא נתקלת ב

במישהו ששונה ממה שציינת?? לדעתי מה איכפת לי מהמשפחה.... העיקר זה הבחורה או הבחור שיוצאים איתו מה איכפת לי מהכסף שלהם? אפילו שקשה... אני אישית חושב שאם יש חוסר כספי אפשר גם להתחתן ברבנות או בישיבה...לא צריך להיסחף וללכת בכוח לכיוון של אולם כשאין תמיכה וכסף... אם זה מה שמונע מלהתחתן... לגבי חוכמה זו בעייה...אבל זה גם מהצד שלך

בת תורה

New member
ברור שנתקלתי

אבל אז זה נפל על אי מציאת חן או פער השקפתי. ולי קשה עם העובדה שאביא איתי מאות אלפי שקלים והוא לא יביא שקל... אני לא מצפה שבחור יביא סכום כמו שלי בכל זאת אני עובדת עשר שנים ומן הסתם בתור ישיבעבוחר אין לו שקל מצידו אבל לפחות שיביא או הוריו סכום מקובל לחתונה ולריהוט כמו כל הזוגות. ו.. לא הבנתי את השורה האחרונה שלך.

שםאנילא

New member
תשמעי לי...הנושא הכספי הוא כלום הוא סתם מעכב

אותך... רק שתדעי שהכסף שלך כעיקרון בא בשבילו כך שאת זאת שמפספסת אם לא לקחת אותו בגלל כסף...ואפילו שהוריו יושבים טוב... האדם מתברך בגלל אישתו ואם את מרויחה כבר עכשיו טוב כדי להעמיד בית של תורה הנה מה טוב...הקב"ה דאג לכם כבר מלפני החתונה לא?! לגבי החוכמה זו בעייה שלך...תצטרכי להתמודד עם זה...

בת תורה

New member
אתה צודק אולי מבחינה שכלית

מבחינה רגשית זה נורא להכנס למשפחה שכזו שלא תומכת. מי ערב לי שלנצח תיהיה לי פרנסה מסודרת וברווח?הורים שלא תומכים כעת אולי לא יתמכו גם בעתיד כשיהיו ילדים , כשנרצה לקנות דירה וכו?

שםאנילא

New member
כסף בא משמים בלבד ולא מידע או השכלה או

ממשפחה... ב"ה ברכי את המצב העכשווי כי לא לעולם חוסן עכשיו יש לך מעמד להתחתן? רוצי על זה במיוחד אם מצאת מישהו שטוב לך ושינהל את ביתך כמו שצריך לתורה וחינוך כל השאר זה שטויות...כולל מראה חיצוני... מנסיון אני אומר לך...חבל שתפספסי אותו אם הוא קיים... תחשבי שהקב"ה אומר, שהנה נתן לך כסף ובחור, ואת רוצה גם כסף מהמשפחה שלו???

שםאנילא

New member
פספוס של גבר זה לא גם של האשה???../images/Emo13.gif

הרי אם פיספסתי מישהי אז היא פיספסה אותי לא?!

בת תורה

New member
אולי היא התכוונה שאז האישה מרוויחה

מהספספוס הזה.. היא תקבל טוב יותר.. ואילו הוא ההיפך..

שםאנילא

New member
הכל חשבון שמים...בכל מקרה זה פספוס היות והכרי

והכריזו על שניהם לפני הלידה... ועכשיו הם נחצו...

למעלה