יש סמינרים שממש מחנכים לאהבת התורה ולחשיבות בית של תורה והקרבה למען התורה.נראה לי שבסמינרים הרגילים בירושלים לא מקדישים זמן מיוחד לכך אולי משום שזה מובן מאליו.. אגב, אתה לא בררן בקטע של עדות?
מה זה קמצן אצלך??? מה זה משפחה לא מתאימה אצלך??? מה זה חסר השכלה וידע אצלך???? אני מכיר אנשים ללא "ידע והשכלה" שאת מתכוונת והם ממש מצליחים בחיים ואין להם אפילו 12 שנות לימוד...זה לא מה שקובע את האדם... אם זה תורה אז אני מבין אותך...אז שיקבע עיתים...
אדם שבמשך 3 שעות פגישה לא מזמין שתיה למרות שהמלצרית מנדנדת. קמצן זה בחור שמאחר לפגישה בעשרים דקות כי הלך ברגל כשאני לעומתו באה מחוץ לעיר ואף לקחתי בוס פנימי כדי לא לאחר. משפחה לא מתאימה זו משפחה שלא באה לקראת הבן המתחזק שלה. משפחה שההורים גרושים הילדים חזרו בשאלה ולבן אין קשר עם האבא. משפחה שלא תומכת כלכלית למרות שההורים יושבים טוב. הורים מסורתים בקושי.. לגבי אינטלגנציה הכוונה לבחור שאין לו דעה ולא עניין בשום תחום. כל נושא לדיון שאני מעלה בעיקר בנושא השקפה אני נותרת ללא מענה. יש בחורים שאף אמרו לשדכנית שאני חכמה מידי בשבילם.
במישהו ששונה ממה שציינת?? לדעתי מה איכפת לי מהמשפחה.... העיקר זה הבחורה או הבחור שיוצאים איתו מה איכפת לי מהכסף שלהם? אפילו שקשה... אני אישית חושב שאם יש חוסר כספי אפשר גם להתחתן ברבנות או בישיבה...לא צריך להיסחף וללכת בכוח לכיוון של אולם כשאין תמיכה וכסף... אם זה מה שמונע מלהתחתן... לגבי חוכמה זו בעייה...אבל זה גם מהצד שלך
אבל אז זה נפל על אי מציאת חן או פער השקפתי. ולי קשה עם העובדה שאביא איתי מאות אלפי שקלים והוא לא יביא שקל... אני לא מצפה שבחור יביא סכום כמו שלי בכל זאת אני עובדת עשר שנים ומן הסתם בתור ישיבעבוחר אין לו שקל מצידו אבל לפחות שיביא או הוריו סכום מקובל לחתונה ולריהוט כמו כל הזוגות. ו.. לא הבנתי את השורה האחרונה שלך.
אותך... רק שתדעי שהכסף שלך כעיקרון בא בשבילו כך שאת זאת שמפספסת אם לא לקחת אותו בגלל כסף...ואפילו שהוריו יושבים טוב... האדם מתברך בגלל אישתו ואם את מרויחה כבר עכשיו טוב כדי להעמיד בית של תורה הנה מה טוב...הקב"ה דאג לכם כבר מלפני החתונה לא?! לגבי החוכמה זו בעייה שלך...תצטרכי להתמודד עם זה...
מבחינה רגשית זה נורא להכנס למשפחה שכזו שלא תומכת. מי ערב לי שלנצח תיהיה לי פרנסה מסודרת וברווח?הורים שלא תומכים כעת אולי לא יתמכו גם בעתיד כשיהיו ילדים , כשנרצה לקנות דירה וכו?
ממשפחה... ב"ה ברכי את המצב העכשווי כי לא לעולם חוסן עכשיו יש לך מעמד להתחתן? רוצי על זה במיוחד אם מצאת מישהו שטוב לך ושינהל את ביתך כמו שצריך לתורה וחינוך כל השאר זה שטויות...כולל מראה חיצוני... מנסיון אני אומר לך...חבל שתפספסי אותו אם הוא קיים... תחשבי שהקב"ה אומר, שהנה נתן לך כסף ובחור, ואת רוצה גם כסף מהמשפחה שלו???