התעוררי התעוררי

קטב עט

New member
יפה מאד

ויתירה מזאת, ישנם דברים מנוגדים למצפון האנושי, אך הדתות, בעיקר המונותאחסטיות, מתירות אותם. דוגמת גזל עכו"ם, מחיית עמלק, עין תחת עין וכו' שהתורה (ואני מדגיש, תורה שבכתב) היהודית מתירה.

לך תניח את התפילין שמורה לך התורה שבכתב

באופקים יש בית מטבחיים של העדה הקראית, עם הכשר. מאוד מעניין על מה הם משגיחים שם, שיקיימו את "וזבחת"? ראה לעיל מה שכתבתי לעניין המצפון האנושי.

קטב עט

New member
תודה על האינפורמציה,

תוכלי לתת לי כתובת מדויקת יותר? יעניין אותי לבדוק את הנושא. ולעניינו הבאתי דוגמא לכך שתורה היא לא בהכרח ספר מבוסס מוסר, לפעמים היא אפילו נוגדת אותו. וחז"ל וחכמים שאחריהם, במקרים מסויימים מתאימים את התורה לתפיסה הציבורית של דורם, כמו למשל בעין תחת עין. למרות שיש מצוות, הרבה כאלו שבנויות על מוסר (או ששלנו נבנה עליהן). באם הצלחת לראות בשורות שכתבתי, רמז לתפיסה הקראית השוללת את זכות החכמים לפרש ולשנות את התורה, אשמח אם תסבירי לי איך.

ניסיתי לחפש למענך בגוגל - אבל לא מצאתי

בכל אופן, אני משערת שאם תשאל תושב כל אופקים מצוי הוא ידע לומר לך (ראיתי את המקום בעצמי, על כן אני יודעת בוודאות שהוא קיים). הדוגמא שהבאת קודם לעניין התורה התבססה על התורה שבעל פה באופן מנותק מהתורה שבכתב. בתגובה שכתבתי לך הראתי שניתוק בין התורה שבכתב לתורה שבעל פה מוליד שום דבר. כמו שא"א לקיים את ציווי התפילין של התורה שבכתב, כך א"א לקיים את "שן תחת שן" של התורה שבכתב, וגם א"א לומר שהתורה מצווה על כך (ועוד להביא מכך ראיה..). בכך שהבאת את דברי התורה שבע"פ באופן מנותק מדברי התורה שבכתב ראיתי זיקה ברורה לתפיסה הקראית (זה היה ההסבר, כפי שביקשת). התורה היא לא "ספר מבוסס מוסר", שכן קיומה קדם לכל. (אולם ודאי ש"דרך ארץ קדמה לתורה" בעניין אחר, כפי שלמדנו (למדת?) בגן הילדים).

שומר 23

New member
לא לענין ..

א.אתאיסט עושה דברים ללא גבולות מה לא ברור.. שוב.. מה לא ברור. ב. למה אתה לא יכול לדבר עם הגיון רק להתקיף.. מי התחיל איתך שאתה שונא אותו.. ?

למעלה