התעוררות

התעוררות ../images/Emo42.gif../images/Emo12.gif

אדם קם בבוקר
, כל בוקר
ולומד כל הזמן דברים חדשים. תמיד אמרו לי שהחיים הם ביה"ס יומיומי, שלומדים ללא הפסקה וזה מה שמרגש, כי אחרת הכל היה משעמם, לא
גיליתי לאחרונה המון דברים על עצמי, למשל, שמותר לי להרגיש שמגיע לי משהו, שזה לא אנוכי להרגיש ככה, שאני בנאדם, ובנאדם טוב ומגיע לי דברים. גיליתי שמותר לי לעמוד על שלי ועשיתי זאת, וגיליתי שאסור לי לתת לאף אחד לרסק לי את המצב רוח. זו הייתה מעין התעוררות שלי, שמגיע לי לחשוב על עצמי קצת, ולא רק על אחרים. מהי ה"התעוררות" שלכם, כלומר תובנות שהגעתם אליהם בעקבות אירועים מסוימים ולקחתם אותם איתכם להמשך החיים, ויישמתם

ואיך את מרגישה כשזה לא מיושם../images/Emo35.gif

מה זה עושה לך- האם זה גורם לך כן לנסות הלאה או עוצר אותך

angel of light

New member
פעם

זה עצר אותי.. היום זה אולי רק גורם לי לחשוב קצת, גורם לי לשנות את הטקטיקה, להסתכל על זה בצורה שונה, ואני משתדלת בעזרת יצירתיות לשנות את הדרכים שבהם חשבתי פעם, וליצור לעצמי דרכי פעולה בריאות יותר לחיים הנה, דוגמא אחת לדבר שיישמתי, פעם לא יכולתי להגיד לאנשים, ולבני משפחה שלא יעשנו לידי, ובעקבות זה סבלתי.. היום, בכל פעם שאני נמצאת ליד מישהו שמעשן, אני מבקשת ממנו שיפסיק לעשן לידי. אם הוא לא מסכים, אני פשוט הולכת משם... אני כבר לא מסוגלת להיות ליד אדם שמעשן באותו רגע, ולרוב אנשים מכבדים את בקשתי...

נסיכה, צוטטתי משרשור התעוררות..

"וגיליתי שאסור לי לתת לאף אחד לרסק לי את המצב רוח" מאוד מזדהה איתך בעניין הזה, אמנם לא מבחינת התעוררות, אלא מבחינת חוויה. כל דבר פוגע שמפנים אלי, לא יודעת איך להתמודד איתו, לא יודעת להשיב במקום, רק נעלבת מאוד ובוכה (אחרי כן הבכי משבית לי יום שלם כי אני סחוטה מעייפות ולא מתפקדת). - יוצאת עם הרגשה שאני לא מוערכת מספיק, שאני האדם שהכי קל להפנות אליו דברים כאלו כי אני ממילא לא אעשה מזה עניין. - בקיצור, יופי וקל לדרוך עלי ולהמשיך הלאה (הרי למי אכפת בכלל). אם תרצי, אשמח אם תכתבי כאן מה היתה התובנה שלך לגבי המשפט שצוטטתי.

התובנה הגיעה בעקבות הרבה דברים...

כשגיליתי שאנשים שכביכול היו חברים שלי, סה"כ רצו דברים ממני והבנתי שאסור להיות נחמדים ותמימים, ושפשוט לדעת לזהות מתי לעזור ולהיות שם לאחרים ולראות אם זה הדדי.

../images/Emo13.gif הבנתי ../images/Emo51.gif

אז אני מבינה שהדברים פה קצת שונים, למרות שהמשפט שכתבת יכול להתאים לכל מיני סיטואציות. במצב שתיארת שחברים "רוצים" משהו, אצלי התמימות חלפה בחלק מהמקרים שאפשר לכלול כאן. לי נהרס המצב רוח כשמדברים אלי בצורה פוגעת, כמו שכתבתי בהודעה הקודמת.

שלגיה 13

New member
אוהבת את המילה "תובנות"

ותמיד צמאה לעוד. עד לא מזמן הרגשתי כמו ילדה קטנה שפתחה עיניה לעולם ורוצה ללמוד על הכל. הדבר החשוב ביותר שלמדתי הוא להקשיב לעצמינו, להיות כנים עם הפנימיות שלנו והכי חשוב - להגדיר את הגבולות שמהם לא נסטה, שמעבר להם אנחנו מבטלים את עצמינו. חשוב לקבוע לעצמינו על פי אילו עקרונות אנו חיים. לא אומרת להיות מקובעים כי השינוי הוא חלק מתהליך ההתפתחות שלנו כבני אדם, אבל כל פעם לוודא שאנחנו בסדר עם השינוי, ולא למתוח את הגבולות מעל לכוחותינו.

sunshine2004

New member
שאני יכולה לסמוך רק על עצמי ../images/Emo9.gif

היו לי הרבה התעוררויות בנושא... כל פעם כשניסיתי "להישען" או "לסמוך" על מישהו אחר שיוציא אותי ממצב מסוים או להישען עליו - נפלתי...וזה כולל גם חברים, גם בני זוג וגם משפחה... אז למדתי שאם אני רוצה להשיג משהו, או לעלות חזרה אם נפלתי...הכל תלוי רק בי... עוד דבר שלמדתי... לא לתת לעבר שלי לשלוט על ההווה שלי.

למעלה