התנ"ך - הספר הא-מיני

מקמיקא

New member
התנ"ך - הספר הא-מיני

טוב, התלבטתי אם לפרסם את זה בבלוג שלי או כאן, ובסוף החלטתי בבלוג שלי.
שבו החלטתי לבסוף לכתוב, אגב - אז בנוסף ראו בזה גם כפוסט שמידע אתכם על עוד בלוג א-מיני ישראלי (בנוסף לזה של גאיה שאני חושב שכולם מכירים...) בכל מקרה - המחשבה הזאת עברה בראשי היום, והחלטתי להעלות אותה לכתב. http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1544638 אשמח מאוד לשמוע את דעתכם, ולפתח דיון בנושא...

innocence

New member
זו אכן נקודת מבט מעניינת:)

האמת? אני לא אתפלא אם יש צדק לא מועט בתיאוריה הזו. המון דברים שהם "חוקים דתיים" מגלים את עצמם כהגיוניים כיום, כשיש לנו הכלים לגלות את העובדות שמאחוריהם. למשל עניין נטילת הידיים לפני הארוחה (לשטוף ידיים ולמנוע מחלות!) או עניין הכשרות (חיות שמותר ואסור לאכול - חזיר למשל היא חיה שאת הבשר שלה היה מאוד קשה לשמר כמו שצריך בלי מקררים וכו, למשל).

מקמיקא

New member
בהחלט

ואני מאמין שעבור אותה התקופה, היהדות עשתה הרבה מאוד טוב. אבל כל שיטת מחשבה שמעודדת קיבעון ולא דינמיות נועדה לכשלון. מערכת שלא מסוגלת לשנות את עצמה ביעילות ולהתאים את עצמה למציאות - תרקב. וזה קרה כבר לכל הדתות המודרניות.

innocence

New member
אין ספק.

ולכן אני באופן כללי נגד מה שנקרא "דת". אין לי בעיה ברמת העיקרון עם מה שנקרא "אמונה", אבל דתות זה כבר סיפור אחר...

inbardaf

New member
בחוקים דתיים יש אכן הרבה הגיון

ולכן חבל שיש כ"כ הרבה בורות לגביהם. רובם לא רלווטים להיום, אבל לא מעט עדיין שייכים. מה גם שגם אילו שלא מתאימים, מלמדים על צורת חשיבה מסויימת שאפשר לצאת ממנה למה מתאים היום בצורה יותר בריאה. ולגבי שני הדברים שהזכרת: מטילת ידיים היא לא שטיפת ידיים והיא לא מתאמים היגניים. זו טעות נפוצה של אנשים חילונים. לפני שנוטלים ידיים על האדם לוודא שידיו נקיות למשעי ואין דבר שיוצר 'חציצה' (הפרדה בין המים לעור). נטילת ידיים היא טקס רוחני נטו שמטרתו חשובה לא פחות. היא מעניקה קדושה לאוכל. היא מעבירה מסר לאדם, שאוכל זה לא משהו 'על הדרך'. אוכל זה משהו שצריך לכבד ולתת לו את הנוכחות הראויה. הנטילה הזו מקבילה לטבילה במקווה, רק שכאן זה רק לידיים. לגבי החזירף הסיבה שהזכרת היא לא הסיבה. כל דיני הכשרות נובעים שוב מתפיסה הרבה יותר רחבה של מה 'בריא' פיזית ומה אפשר לשמר. ביהדות מדברים גם על הנפש של האדם ואומרים שהדם הוא הביטוי לנפש. האיסור לאכול חיות טורפות, למשל, קשור הרבה יותר לאופי 'הנפש' של החיה ועל ההשפעה שתהיה לזה על האדם שאוכל. המדע בכלל לא מכיר בדברים כאלה. לגבי החזיר ספציפית, החלבון של החזיר הוא חלבון שזהה לחלבון האדם כימעט ב-100%. המשמעות של זה (מדעית), היא שגוף האדם לא מזהה אותו כחלבון זר ולכן לא מפרק אותו אלא מטמיעה אותו בתוך הגוף כחלק ממאגר החלבונים של אותו אדם. לכן אגב, משתמשים בחלקי חזיר להשתלות איברים. (ככה יש סיכוי גבוהה שהגוף לא ידחה אותם) עכשיו תחשבי קצת מעבר למדע נטו. מעבר לפיזי. מה קורה לאדם שאוכל הרבה חזיר וכל גופו מלא בחלבוני חזיר? יש ספר שקראתי פעם, שכתב רופא שנקרא: תזונה בריאה. הספר מתבסס על גישה הוליסטית יותר לתזונה ולא רק פיזית. הוא מנחה שם מה בריא ומה לא כעקרונות! תקראי את זה, תלמדי חוקי כשרות ותמצאי את הקשר הישיר... ורק שתדעו, שע"פ היהדות, הבשר לא היה מיועד בכלל למאכל לאדם. רק אחרי תקופת נוח התחילו לאכול בשר וזה היה בגלל 'ירידת הדורות'. כנ"ל לגבי האלכוהול. לעתיד לבוא, היהדות מדברת על עולם צימחוני...

יפה מה שאמרת, גם אני לא יודעתי ../images/Emo45.gif

אני ממש בעד להיות צמחונית... אה, אני חושבת שהכוונה לטבעוני - לא לאכול שום דבר מהחי. ממש עצוב לי שהגוף שלנו כבר רגיל לאכול מהחי. ייקח זמן להרגיל אותו אחרת. אבל אני בעד!!!!!!

inbardaf

New member
לגבי ההרגל של הגפוף והמחסור ב-B12

אני מכירה אישית רופאה שמתעסקת במחקרים התחום התזונה ועורך סדנאות תזונה לאנשים (כדי להיות בריאים יותר..). היא דוגלת בצמחונות גם. כששאלתי אותה על המחסור ב-B12 (טענה שכל חובבי הבשר אוהבים להעלות, כדי להוכיח שחייבים בשר), היא הסבירה לי את הדבר הבא: הרמה העקרונית גוף האדם מייצר לבד B12. אנשים שאוכלים מגיל צעיר בשר, הורסים את המנגנון הזה ולכן בעתיד אם הם יפסיקו, הם יצטרכו להשלים אותו בכדורים באופן חיצוני. זו תופעה שנכונה גם לפעילויות טבעיות אחרות של הגוף. לבת הקטנה שלי, למשל, היתה בעיה קשה של אלרגיה מגיל אפס. בגיל 6 שבועות הייתי מאושפזת איתה בבי"ח, אחרי שהיא לא הפסיקה להשתעל ולהקיא והגיע למצב של חנק מרוב שיעול (אין דבר יותר מלחיץ מלהחזיק תינוק כ"כ קטן שנעשה סגול מרוב שיעול ואתה לא יכול לעשות כלום
) לקח המון זמן עד שמצאו תרופה לבעיה. (9 חודשים
) בסופו של דבר היא קיבלה תרופה נוגדת אלרגיה מאוד מסויימת שכבר כימעט לא בשימוש. הסיבה שהיא לא בשימוש, היא כי התרופה גורמת לגוך להתרגל שמישהו אחר מייצר את אותם וגדי אלרגיה במקומו וזה עלול לגרום לה להיות תלויה בזה כל חייה. למזלנו, היא היום בלי זה והיא נושמת...

נו, ובאיזה גיל הגוף מפסיק לייצר B12

אם את אחת שאוכלת בשר (עוף, ליתר דיוק) כל החיים שלך? כי אין לי שום עניין להיות תלויה באספקה חיצונית ומלכותית של תוספי תזונה. אני כבר מעדיפה לאכול את מנת העוף היומית שלי וזהו...

מקמיקא

New member
אני חושב שזאת שאלה לפורום צמחונות ../images/Emo13.gif

אבל יש לי ידידה שהיא חזק מאוד בקטע (למרבה האירוניה, גם לה קוראים עינבר וגם היא חזרה בשאלה
), והיא כל הזמן מספרת לי שהקטע עם B12 זאת פיקציה, והגוף מסתדר לבד. בהתחלה יש תקופה קצרה של הסתגלות, שהגוף לומד לייצר לבד, אבל אחרי זה יש יותר מאשר בגוף של הבשרי. לפחות זה מה שאני זוכר ממה שהיא אמרה לי. היא ניסתה לצמחן אותי כבר כמה פעמים

inbardaf

New member
../images/Emo6.gif היא יודעת מה המוצא שלך? מקרה אבוד... ../images/Emo3.gif

מקמיקא

New member
האמת שלא, התרגלתי לכתוב עם י' פשוט ../images/Emo3.gif

היא פשוט ענבר. אם את רוצה, אני יכול להגיד לאנשים שלי לדבר עם האנשים שלה ונארגן פגישה

inbardaf

New member
חחה... אני מקלקל אנשים ../images/Emo9.gif

אני תמיד שמחה להפגש...

"לצמחן"?! ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

מילה חדשה, הה? חחחח! האמת שאני שוקלת על צימחונות, אני רק פוחדת מבדיקות דם (אאלץ לעבור אותם בתדירות יותר גבוהה בגלל שכמו שאמרת, יש תקופת הסתגלות). ואני צריכה לחשוב מה יהיו התחליפים של המזון הנוכחי. כי אני קצת בררנית ולא הכל אוהבת...

מקמיקא

New member
לכי לדיאטנית

זה אולי עולה כסף אם אין לך ביטוח משלים, אבל היא תעזור לך ממש עם זה

בעוונותי הרבים יש לי במשפחה

"דיאטנית". בחורה פסיכית על כל הראש
מכמוה אני מתרחקת קילומטרים. אנסה את הרופאה שעינבר המליצה עליה. נראה מה יש לה לייעץ

inbardaf

New member
אם אכלת בשר מגיל צעיר

בגילך זה נראה לי מאוחר מידי. אם את רוצה לבדוק את זה בוודאות, אני יכולה לקשר ואתך אליה לפגישת יעוץ. היא צפונית כמונו.

למעלה