התנתקות כבר פה

לאטקע

New member
הלינקה- פינוי זה לא "מעבר דירה"

בבקשה אל תשתמשי בהשוואה הזו. זו עקירה, פשוטו כמשמעו. יש בינינו עוד אנשים שעקרו אותם מהבתים שלהם לפני 60 שנה. והם לא עברו דירה. הם נעקרו. (ואני לא משווה בין המקרים, רק מדגימה את המושג עקירה). גם כאן אנשים נעקרים מהחיים שהם יצרו. ולא, אין להם בהכרח דירות מושכרות בכפר-סבא. יש לי כאן תחושה של חוסר הבנה, אבל הם לא העשירון העליון של המדינה, תאמיני לי- את אלה תמצאי במקומות אחרים. הם אנשים כמוך וכמוני בדיוק, שיום אחד מצאו עצמם על ספסל הנאשמים של החברה הישראלית, אחרי שנים של עשיה ובניה.

p a l o m a

New member
לא בדיוק...

א. אין אפילו להעלות על דל שפתיים השוואה לפינוי עכשיו ולחורבן שקרה לנו לפני 60 שנה . באמת! יש גבול, לא.. כל דבר ישר מביאים את השואה כדוגמא.. ב.אני זוכרת ממקור ראשון את התקופה כשבחרו לעבור לגור בגוש קטיף.. השאירו פה דירות.. והאימרה היתה.. "נו אז מה יחזירו את השטחים? אז נקבל פצויים".. ככה בדיוק זה היה ולא אחרת. עכשיו הם מקבלים תמורה לאגרה. הם מקבלים כסף. הם לא נשארים ברחוב. מי שכן נשאר דפוק הם הישובים הותיקים שהפסיקו להתפתח (דימונה, מצפה ועוד...) ב ג ל ל שכל המשאבים הועברו ל"שטחים"... הגיע הזמן לרחם ע ל י ה ם.

p a l o m a

New member
ויחד עם זה .. באמת קשה להם עכשיו

ובפרט רחמנות על הילדים, גם בגלל מה שעברו בארבע וחצי השנים האחרונות עם הוריהם (שלא הסתלקו משם כשהתחילו הצרות..) וגם עכשיו כשהם עוברים את חווית הניתוק שבודאי לא תישכח אצלם לעולם. עליהם ממש ראחמונעס.

לאטקע

New member
בגלל זה הוספתי שאני לא משווה

אלא רק מדגימה את ההבדל בין "מעבר דירה" לבין "עקירה". כואב לשמוע התייחסות לגירוש כ"מעבר דירה". ראיתי טלויזיה והלב נשבר. עולמם של האנשים האלו נשבר לרסיסים. החממות, המשקים והבתים. וכשאדם עובר חורבן אישי, אז החוייה היא עוצמתית, והפגיעה לא נגמרת לעולם,כפי שמעידים עקורי ימית. שמחה לפחות שיש גם מקום לרחמים, למרות חוסר ההסכמה.

p a l o m a

New member
לאטקע... כל השנים הם ידעו בתת ההכרה

שהיום הזה יגיע. כמו שכל עם ישראל ידע... חוץ מזה כמו שאמרתי אכן כואב עליהם הלב...

p a l o m a

New member
נו טוף.. בשביל התרגעות תפתחו

רשת ב' יש שידור ישיר מקיסריה : ריטה והסימפונייטה רעננה.. מי שאוהב רק לשמוע אותה.. (כמוני למשל..) מבלי לראותה... עכשיו "כרמן של ביזה".

deebeebee

New member
כזמרת וכשחקנית ריטה מדהימה

אבל מאד לא אהבתי את פטפוטי הסרק והשטויות שבין השירים בהופעה שלה.

לאטקע....אוי ואוי אם את צריכה

להדגים את המושג עקירה מול דוגמא לשואה. מספיק עם הזילות הזו שעושים עם השואה. איך אפשר להשוות או להדגים. כאן הממשלה מספקת לכל משפחה פתכון כזה או אחר. הם לא נזרקים לרחוב. הם חוזרים הביתה. גוש קטיף לא היה שלנו אף פעם. יחד עם זה...התהליך הוא כואב מאד ולמרות דיעותי השונות לחלוטין מהם, לבי לבי איתם.

לאטקע

New member
אחזור: זו לא השוואה

זו הדגמה של מושג, שנועדה להמחיש מהו "מעבר דירה"-מרצון ומהי "עקירה"-שנעשית בכפיה. בתור בת למשפחה שהשואה ב-ד.נ.א שלה, אני נזהרת מהשימוש בה לצורך השוואה. בכל אופן, אותם עקורים לא יוכלו להתנחם בדירות חלופיות ולשכוח את מה שאבד. מקווה שהדברים הובנו.

למעלה