התנתקות כבר פה

עצוב לי לקרא תגובה כזו

"חוסר ההזדהות עם האחים שלכם" - איך את יכולה לכתוב תגובה כאשר אותם אנשים שאת מגוננת לא אחים שלך? שנאת אחים? - ברוך מרזל לא אח שלי, הרב לווינגר ואשתו שבגופי הגנתי עליהם ונפצעתי ויום לאחר מכן ירקו עלי וזרקו עלי ביצים סרוחות כי לא עשיתי לרצונם, לא אחים שלי, ועוד רבים. להזכירך לא פעם במהלך חיי הפורום הצהרתי על דעותי הימניות, אבל עם אחים כאלה מי צריך שונאים. נכון עוד כמה ימים ט באב נו אז מה, להזכירך בזמן חורבן הבית כולם היו דתיים, מה זה אומר?

deebeebee

New member
לא רק שאלה לא אחים שלי

אין כל קשר משפחתי בינינו. לגבי אותו לווינגר- בקת הרובה שלו הוא שבר לאחייני צלעות, כשהוא מתוגבר בבתו שצעקה "צבא ההגנה לישמעל" לאחיין ולחיילים אחרים שבאו להפריד בינם לבין פלשתינאים בהם הם נוהגים להתגרות לעתים קרובות. הם נוהגים לעבור בבסטות וסתם כך להפוך אותן. בני, שגם הוא שרת בחברון, סיפר לי סיפורים איומים על מעלליהם של בריוני חברון. אפילו בילדים קטנים הם מתעמרים. מקרה אחד- בני וחבריו בסיור בקסבה ועל פניהם חולף ילד פלשתינאי קטן בדרך לבית-ספר. זמן קצר אחר-כך הילד רץ חזרה לכיוון הבית כשבעקבותיו כנופיה של ילדים יהודיים. אחר-כך הם יתפלאו שילד כזה מפתח שנאה ליהודים. הוא לא צריך לפתח שנאה כזו משום תעמולה אנטי יהודית, הוא מקבל אותה בשטח.

לאטקע

New member
הפולני הראשון והיקר

בבקשה תסביר לי מה הקשר בין מרזל ושות' לאנשי גוש-קטיף? ההכללה הזאת אינה במקום כלל. אין קשר בינהם. זה חברון וזה גוש קטיף. אבל זו הטעות שלכם: לדבר בהכללות ובהיקשים. לדבר בגדול ובלי להכיר את האנשים האמיתיים שמאחורי הכותרות. מבחינתכם זה רק "מתנחלים"- אבל מדובר בחברה בעלת זרמים ואנשים השונים זה מזה. לגבי חברון: אתה מספר על הצד המכוער של חברון, ואני רוצה לספר לך מהיכרות אישית וקרובה, על תושבים בחברון שמאמצים את החיילים אליהם באהבה רבה ובהוקרת תודה ודואגים להם במהלך שירותם הצבאי. ועוד משהו, בל נשכח, כולנו מתנחלים. ולא משנה אם אנחנו גרים ברמת אביב (שייח-מוניס),ירושלים (אל-קודס), או גוש-קטיף. תקשיבו טוב-טוב למה שאומרים ראשי הרשות הפלסטינית, שמבטיחים לציבור שלהם שבקרוב "ישוחררו" אדמות נוספות. אל תעצמו את העיניים.

talia olav

New member
די עם הדמוגגיה

אלפי פעמים הוסבר במה שונה שייך מוניס מהגדה המערבית ורצועת עזה, והמתנחלים ותומכיהם ממשיכים לאחז עיני תמימים ובורים.

לאטקע

New member
בעיני הערבים כולנו מתנחלים

כך הם תופסים אותנו. נטע זר, בעל מאפיינים אתניים ותרבותיים אירופאים, שאין לו שייכות של ממש לעם היהודי הקדום ולאדמה הזו, ושיחלוף תוך שנים ספורות מכאן. (שבוע שעבר שמעתי על מדען ערבי שטוען שאנחנו בכלל צאצאי הכוזרים). וזו לא דמגוגיה, טליה, זו המציאות. תתחילו להקשיב למה שרוחש בשיח הערבי. תפנימו את מה שהמנהיגים שלהם אומרים. בכל אופן, אני כאן בפורום למטרות פולניות בראשונה, קוראת כאן מדי פעם, מחכימה, ומחזקת את השורשים. תודה.

p a l o m a

New member
כדאי לצפות כרגע בבי.בי.סי פריים

מראיינים שם מתנחלת מנצר חזני... מאד מעניין (HARDTALK)

ברוכה הבאה לפורום שלנו

מותר גם להביע דיעות שונות, העיקר לשמור על תרבות דיון, ואני שמחה שזה אכן נעשה. אני בעד ההתנתקות!! אבל לבי בלי עם המפונים. זה נורא לאבד בית. בל נשכח שהם שהו שם בשליחות הממשלות שלנו. אגב, פולני הראשון, גם בתי שירתה בחברון, והיא ספרה את אותם הסיפורים שאתה מספר. מדובר במיעוט קיצוני שעושה נזק למדינת ישראל. הרי הרוב הדומם יושב בבית ובמקרה הטוב כותב בפורום משפטי מחאה, וזה הכל.

deebeebee

New member
קיצוני כן, אבל התייחסות אליהם

כאל מיעוט ממעיטה ממסוכנותם.

הלינקה

New member
באה, הם ידעו שבסוף יפנו אותם

והם יקבלו את הבוכתה כמו בימית. אז בינתים היה להם שם די טוב, וגם קיבלו שכר דירה על ביתם בכפר סבא. די עם רחמנות הצבועה, די עם בקשות סליחה של הנשיא. מה יש? אנשים לא עוברים דירה? למה אצלם זה כל כך "טראומטי"? נכון שמדינה עודדה אותם להתישב, אז מה? הם כבר קיבלו תמורה נאה, וכעת עומדים לקבל את המנה העיקרית.

הלינקה...ההשתלחות שלך בי

לא במקום. את מכירה אותי שאת מכנה אותי צבועה? אולי תפסיקי להיות אטומה למצוקות של אחרים?

p a l o m a

New member
גם אני בעד נסיון להביא את הארץ

א ו ל י ... לשלום אולי?... אבל גם מצוברחת מהמצב הנוכחי.. קראתי איזה מאמר איני זוכרת כרגע את שם העתונאי נתן דוגמא למתנחלים: אם היית מקבל אסטמא פתאם והרופא היה אומר לך אתה חייב לעבור לגור לערד למשל.. אחרת פשוט תמות .. לא היית עובר?!....אז ככה צריך המתנחל להתיחס למעבר לדירה/בית אחר... אבל ה ם לא קראו את המאמר....

הלינקה

New member
באה - צביעות - לא היתה מכוונת

אליך אישית, אלא לכלל ביטויים נשמעים לרוב, כולל בקשת "סליחה" של הנשיא. מצטערת שקיבלת את זה כל כך אישית, וזה לא!

הלינקה

New member
למה לא מרחמים על השכבות החלשות?

ולא מבקשים מהם סליחה על שמקצצים בתקציבם? המדינה מחויבת להם, כי: 1- הם חלשים ולא יכולים לדאוג לעצמם ולילדיהם. 2- ילדיהם אמורים בבוא הזמן לשרת בצבא, או לחילופין לאכלס את בתי הסהר. במקום זה שופכים טונות של אמפטיה למפונקים "המסכנים". אלה שגם אחרי שיקבלו פיצוי הוגן, יצטרכו לוותר על הצ'ופרים להם הורגלו, ויצטרכו בהמשך חייהם לדעוג לעצמם כמו כולנו.

הלינקה

New member
תגידו בצדק שאני מקנאה

נכון אני מקנאה
טוב, אולי בגילגול הבא אנסה להיות מתנחלת בשליחות המדינה.

את צודקת שאין את אותה האמפטיה

כלפי השכבות החלשות. קראתי את מאמרו של יוסי שריד, שציין, שכל שנה! נזרקים כ 5000 משפחות מדירות שאין באפשרותם לשלם את המשכנתא, ואין פוצה פה בחברה הישראלית. זה פשוט נורא. הלינקה, אין האמפטיה כלפי צד זה או אחר צריך לבוא על חשבון אמפטיה כלפי צד השני. העצוב הוא שהפכנו לחברה מנוכרת. כנראה, שבחברה החילונית יש "קינאה" כלפי החברה הדתית המסוגלת להתארגן ולעשות מעשים, ואילו אנחנו יושבים בבית ומקטרים ולא עושים מאומה.

למעלה