התנצלות

Wedwil

New member
זאת פשוט טעות

מחבלים, אנשים אשר מתכוונים להרוג או לפגוע בפירוש המקובל, יש לעצור בכל דרך כולל הרג. אם אתה לא מסכים עם זה אתה פשוט לא מוסרי, ואם אתה כן מסכים עם זה אז זה סותר את ההודעה הנ"ל. בהצלחה

ערב רב

New member
היום מקובלת ההגדרה הרחבה לגזענות

בקרב הציבור הנאור, לגבי כל הכללה קבוצתית, בין השאר כלפי נשים, קבוצות דתיות ואף בעלי העדפות-מיניות. אבל שוב, אתה יודע היטב את כל זה ורק מנסה לנצל את הבורות של חלק מחברי הפורום לטובתך. תועמלן.

MoonShield

New member
אולי תסביר במקום לחזור על הסיסמאות?

מדוע המשלת המתנחלים למחבלים זו הסתה לגזענות ולרציחתם? איפה פה הגזענות? לא שויכו להם תכונות מולדות כלשהן.... ואיפה פה ההסתה לרצח? זו צורת החשיבה שלך שאומרת שצריך להרוג את כל המחבלים. אני אישית מעדיף לעצור ולשפוט אותם במידה ואפשר. אם אתה לא יודע מה זה גיס חמישי, למה אתה משתמש במושג הזה כל כך הרבה פעמים? לגופו של עניין, אני מעולם לא כיניתי את המתנחלים "מתנחבלים" פשוט כי זה ביטוי מעליב שלא משיג שום דבר. אני לא רואה טעם להתגרות סתם ככה.... אבל אתה הגזמת לגמרי... הסתה לרצח, גזענות, מה עוד לא אמרת? אולי שואה?

Deathatred

New member
מסקנה מיידית מדבריך

מדוע המשלת יצחק רבין לבוגד זו הסתה לגזענות ולרציחתו? איפה פה הגזענות? לא שויכו לו תכונות מולדות כלשהן.... ואיפה פה ההסתה לרצח? זו צורת החשיבה שלך שאומרת שצריך להרוג את כל הבוגדים. אני אישית מעדיף לעצור ולשפוט אותם במידה ואפשר. לגופו של עניין, אני מעולם לא כיניתי את רבין "בוגד" פשוט כי זה ביטוי מעליב שלא משיג שום דבר. אני לא רואה טעם להתגרות סתם ככה.... אבל אתה הגזמת לגמרי... הסתה לרצח, גזענות, מה עוד לא אמרת? אולי שואה? ___________________________ בקיצור, הנקודה שלי כאן (למי שלא הבין) היא ברורה: כאשר אתה משווה מישהו לנאצי, מחבל או בוגד זו הסתה לרצח שכן אתה מתיר את דמו ומאחר ונאצים, מחבלים ובוגדים הם בני מוות שדינם הוא תלייה.

מוות וכאלה

אני ארשה לעצמי לחקת את עמדת סניגורו של MoonShield. מקובל באמת להבין קריאות "מחבל", "בוגד", "נאצי" וכדומה כקריאה לרצח. אבל בפורום הזה מקובל לפרש גם קריאות מגוונות רבות אחרות כהסתה לרצח. לדוגמא (ופרסומת אישית), כתבתי לא מזמן לתושב ראשל"צ שהוא מתעתד לרצוח ראש ממשלה. המסקנה: אני מסית לרצח מתנחלים. צריך לזכור שיש הבדל בין גידוף להסתה לרצח, במיוחד פה בישראל, הרי כולאים ללא משפט כמה מהמואשמים בהסתה לרצח.

Deathatred

New member
צריך לראות באיזה הקשר דבריך נאמרו

אבל אין ספק שגם אם הם לא הסתה לרצח (וכנראה שבאופן טכני הם לא) הם מהווים הכללה לא נאותה, דמוניזציה של הדובר ובהחלט שרק הלהיטו את הרוחות והרחיבו את הקרע הרחב מידי שכבר קיים.

גזענות וכאלה

אין בעברית מילה נוחה לאפליה לא רלבנטית, מזיקה ביותר וחסרת צידוק מלבד דעות קדומות. לכן משתמשים הרבה פעמים במילה "גזענות" למטרה הזו. לעומת זאת, באנגלית (השפה הזרה היחידה שאני דובר) קיימת המילה bigotry, שמשמשת למטרה הזו.

Islington

New member
השמאל מחבל בניצחון ישראל על הארצות

המסכנות אותה וחילונים מחבלים בביאת המשיח. היית רוצה שלך ייקראו חילונחבל?

eviv

New member
היית רוצה שאנשים ישמרו שבת?

אני אישית לא מעוניין שאנשים ישמרו שבת אני חושב שזה לא נכון, אבל זה לגיטימי ואני לא יפעל נגד שמירת שבת פרטית... המתנחלים מחבלים בזכויות אדם של כ-3.5 מיליון איש. מיעוט מהם גם מחבל בזכות לחיים של פלסטינים. כל מתנחל בכל גיל פוגע/מחבל בזכויות אדם.

למעלה