התנצלות

Fleddermaus

New member
התנצלות

אני מודיע שאני חוזר בי ומתחרט על כל פעם שהשתמשתי בכינוי "מתנחבלים" בפורום. אין לי כוונה להכליל ציבור שלם שנשלח על ידי ממשלות ישראל לגור בשטחים הכבושים, חלקם מתוך אידאולוגיה וחלקם מתוך שיקולים כלכליים. לעומת זאת, ההתנחבלויות מסכנות את ישראל ללא יוצא דופן. אינני משנה את עמדותיי בנוגע להתנחלויות, אלא רק ביחס לציבור המתנחלים. התנצלותי נובעת מחשבון נפש בלבד ולא הושפעה משום גורם חיצוני.

eviv

New member
המתנחלים מחבלים

בתהליך שלום ובכל תהליך אשר הכרחי בהרגעת האיזור ומניעת הרוגים רבים משני הצדדים. -מחבל לא צריך לעשות בום כדי להיקרא מחבל-

סלוניק

New member
וטלאי הוא רק בד תפור.

מילים נמדדות גם באופן בו הן נתפסות ע"י אנשים שלא במובנן הלוגי המילוני. אינני אומר שיש לאסור שימוש בכפל משמעות וכו', אך אין טעם להעמיד פני תמימים ולטעון ש"מתנחבל" אינו התבטאות פרובוקטיבית בשל האסוציאציות שלה, ושמדובר בכוונה תמימה של לתאר כיצד מפעל ההתנחלות מחבל בתהליך השלום (גם זו, אגב, טענה בעלת הגדרה מאוד בעייתית).

ערב רב

New member
../images/Emo45.gif, מובן

אבל אינני חושב שיש איזשהו כפל משמעות בשימוש בשם העצם "מתנחבלים", שכן לחיבור בין שתי מלים בעלות משמעות אחת, מתנחלים ומחבלים, יש אכן משמעות אחת שמובנת על ידי הכל.

ערב רב

New member
לא היה לך מקום בכותרת של ההודעה

ל-"המתנחלים מחבלים בתהליך השלום" או שאכן התעקשת להשוות את המתנחלים למחבלים?

ערב רב

New member
אינני יודע אם זה חוקי

אבל אין לי ספק שהמשלת המתנחלים למחבלים זו הסתה לגזענות ולרציחתם. מחבל=טרוריסט=רוצח ויש להוסיף לכך את ההכללה הגזענית. לגבי גיס חמישי אינני יודע, משמעות המושג מעורפלת מדי ואינה מייצגת בהכרח פעילות לוחמתית.

Alexco

New member
מתנחלים הם לא גזע או קבוצה אתנית

ואין בקריאה לאדם מסויים מחבל הסתה לרציחתו.

אנגרן

New member
אז אם הימין קרא לרבין רוצח או מחבל

אז זה לא נחשב הסתה לרצח?

סלוניק

New member
כבר היה שרשור בנידון,

בו אחד מחברי הפורום התמם וכתב שאין כל רע בביטוי "שרון רוצח" היות וזו קריאה להעמדה לדין ולא לביצוע דין (במילים אחרות, לא הסתה). זו מכבסת מילים מגוחכת. הרי שאם נרצה להכנס ללוגיקה בכלל צריך להעמיד לדין את כל אלו הזועקים "שרון רוצח" או "רבין רוצח" על הוצאת דיבה (היות ואיש מהם לא הועמד לדין והורשע בעבירת רצח). זה באמת מיותר. ברור לכולנו כי למילים יש משמעות אל מעבר לתחום הלוגי הפשטני שלהם. לקרוא לפוליטיקאי "רוצח" או "מחבל" זו בהחלט קריאה הגובלת בהסתה.

Alexco

New member
אבל...

אני באמת סבור ששרון הוא רוצח ואני באמת מתנגד בתוקף להפעלת אלימות נגדו.

סלוניק

New member
אז מה אם אתה סבור?

ביקשת ללכת ע"פ ההגדרה, אז הגדרה עד הסוף. רוצח הוא אדם שהורשע בעבירת רצח כדין. ושרון, גם אם אתה מאמין בזה בלב שלם, עדיין לא הורשע בעבירה כזו.

Alexco

New member
מי דיבר על המובן הלגאלי?

נניח ויש לך חבר שקוראים לו יוסי. יוסי מתאר לך בפרורוט איך הוא מתכנן ליטול את חייו של חברכם משה. הוא יורה בו לנגד עינייך. לאחר מכן הוא נמלט לחו"ל ונעלם, כך שהרשויות לא יכולות להעמיד אותו לדין ולקבוע האם הוא זכאי או אשם. רוצח, או לא רוצח?

Alexco

New member
דרך אגב,

אני מניח שעל פי ההגדרה שלך בחברה אנרכיסטית לא קיים רצח...

למעלה