התנצלות ובקשה

chelsea hotel

New member
התנצלות ובקשה

ראשית, ברצוני להתנצל בפני אפרתקומי על כך שהשיבה לי לפני מס' שבועות על שאלה ששאלתי ולא הודיתי לה. זאת הייתה עזרה ברוכה, תודה! שנית, האם מישהו מכיר חוק המקראי האוסר לחבל בבגדים? תודה מראש לעונים ויום טוב

TillsWIFE

New member
לא ממש תשובה ../images/Emo13.gif

אני מגיבה פשוט כי אני מכירה סיפור בנושא. מפרשים שבספר מלכים א' לדוד היה כ"כ קר בסוף ימיו ואפילו הבגדים שלו לא חיממו אותו כי הוא לא כיבד בגד בחייו, ומתי זה היה? אז כשקרע את כנף מעילו של שאול.

אלי ו.

New member
לא בדיוק חוק מקראי ולא בדיוק בגדים

כי תצור אל עיר וגו' לא תשחית את עצה לנדוח עליו גרזן כי ממנו תאכל ..רק עץ אשר תדע כי לא עץ מאכל הוא אותו תשחית וכרת ובנית מצור וגו' (דברים כ). חכמים מסבירים לנו שהאיסור הוא לא להשחית כל דבר שאין צורך להשחיתו.

יוסי ר1

Active member
לא יודע מה קרה לתפוז, שלחתי תשובה

ואינו מגיב, אז מנסה שנית. ישנה איסור של בל תשחית, האוסר לקלקל במיזיד חפץ שאפשר להשתמש בו, אבל אני לא זוכר פסוק לכך. עם זאת, ישנו וישנו פסוק האוסר לקחת בגד של לווה עני כעירבון. בלשול התורה - לחבול את שלמתו. "אם-כסף תלווה את-עמי, את-העני עימך--לא-תהיה לו, כנושה; לא-תשימון עליו, נשך. כה אם-חבול תחבול, שלמת ריעך--עד-בוא השמש, תשיבנו לו. כו כי היא כסותו לבדה, היא שמלתו לעורו; במה ישכב--והיה כי-יצעק אליי, ושמעתי כי-חנון אני " (שמות כ'ב כ'ד) האם לזה כוונת?

סוריאל

New member
לחבל או לחבול?

אין חוק במקרא האוסר לְחַבֵּל בבגד, כלומר להשחיתו. לעומת זאת, כפי שיוסי ציין, יש חוק מפורש המגביל את האפשרות לַחֲבוֹל בגדו של לווה עני. זה חוק חשוב מאוד כיון שהוא נמצא בפרשת בר המצוה שלי. אבל גם כאן אין איסור מוחלט. למה בדיוק התכוונת?

chelsea hotel

New member
תודה לכולם! ../images/Emo140.gif

יוסי ר 1 וסוריאל- בדיוק לזה התכוונתי וטוב שהבנתם אותי...

eyalnadav

New member
לא תשחית

התבלבלת כנראה בפירוש המילה. יש לחבול -במובן של נזק, ומדרבנן אסור מ"לא תשחית את עצה" שנאמר במלחמה בדברים בפרשת כי תצא. ויש מובן שכנראה התכוונת - למשכן לקחת בגד כמשכון -יש איסור לעשות זאת ליתום ולאלמנה וצריכים להחזיר כל יום ולקחת בחזרה כל יום בספר שמות . ויש עונש על כך בספרי הנביאים על אנשים שלא עשו כך, ראה ספר עמוס בתרי עשר

למעלה